Klub ljubitelja Lade NIVE 4x4  

Go Back   Klub ljubitelja Lade NIVE 4x4 > Off topic - caskanje
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd November 2008, 09:52 PM
Sanjin's Avatar
Sanjin Sanjin is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by Nivas
Tako treba, Sanjine. Ne uspeva mi da uvecam sliku, pa ne mogu da ocenim kvalitet snega. Izgleda da je dobar, tockovi ostavljaju plitak trag. Lepa ti je Niva. A sto se tice lopate, to se ja izbesnim dan-dva, pa se brzo smirim, shvatim da je bolje ziveti na snegu, nego sa komarcima. Divan je moj Zlatibor pod snegom, lep kao veliki beli bog. Nikad ja ne bih menjao ovaj sneg za onu golomrazicu po Sumadiji. A sto se tice cistilice za sneg, joj, zemunac, ja ti ne podnosim masine. Volim Nivu, ali stalno pokusavam da ignorisem cinjenicu da ona ima i motor, tu vazda nesto treba cackati i popravljati, a ja ti nisam za to. Zato otvaram haubu samo da bih sipao rakiju u onu kanticu za prskanje stakala, dosta od mene. Ne moze niko da shvati moju pesnicku dusu...

Nema se tu sta pretjerano cackati,popravljati,najbitnije ju je redovno odrzavati,drzati je u formi,a Vi to,koliko sam ja do sada uspio skuziti,radite najredovnijeNaravno mogucnost defekta i pored najboljeg odrzavanja na svijetu i okolini je uvijek prisutna pa je pozeljno znati bar neke osnove,pruziti joj prvu pomoc i imati bar nesto osnovnog alata u gepeku (i poneki dio)
Sto se snijega tice prilicno je prhak al je juce u toku dana bilo suncano sto ga je djelomicno istopilo,a onda je nocas minus upeko
Hvala za komplimente
Old 23rd November 2008, 10:03 PM
zemunac's Avatar
zemunac zemunac is online now
baba zdraka

Send a message via MSN to zemunac Send a message via Yahoo to zemunac

na zlatiboru je sada -10....zamisli kako lepo skripi sneg pod gumama.....a nivas se uvalio u toplu postelju i smeska se
()_)-()_)-o-)_)
Reply With Quote
Old 23rd November 2008, 10:22 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

Ja sam bio u Ierapetri. Vec sam imao 33 godine, ali, da tako kazem, dugo je trajala moja mladost-ludost. Ja sam pio ricinu, jeftino a sjajno belo vino, u onim buteljcicama od pola litre. Boze, dva puta po pola godine bio sam pijan od ricine, dan u Grckoj nisam proveo trezan. Grcke cure te ne zarezuju, ali globtroterke, narocito Francuskinje (tada sam bas dobro govorio francuski)... Ziveo sam cetiri meseca sa jednom Sandrin, olicenje francuskog cvrkutavog sarma, takve cure se ne zaboravljaju, ima da je se setim i na samrtnom casu... Ah, ah, ah...
Old 23rd November 2008, 10:56 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

@Sanjin

Naravno da je odrzavam sto bolje mogu, svi zlatiborski majstori skiidaju kapu kad ja prodjem pored njih, da me pozdrave, svu sam im decu iskolovao. Ne mogu sebe da dovedem u situaciju da mi Niva zataji negde na terenu, a ja setam pored nje i ceskam se po glavi, jer nema nikakvog smisla da otvaram haubu, sta tamo mogu da vidim? Kasno je za mene da ucim zanat. Cim mi je nesto sumnjivo, a ja pravo majstoru. I Niva me nikad nije izdala. Doduse, pre jedno dva meseca, postao sam najpopularnija licnost na Zlatiboru. Uspeo sam da se zaglavim na jednoj padini, gde traktor nije mogao da pridje na trista metara. Pozvao sam mog prijatelja Zbuna, a on je poslao cetvoricu sa traktorom, da me cupaju. Oni su ostavili traktor gore na vrhu brda, he he, ne moze traktor kud moze Niva. Ljudi su poceli da se krste sa pedeset metara, kad su videli dokle sam dospeo. Isao sam nekim starim traktorskim putem, gde je voda na nizbrdici napravila jarkove u kolotrazima, sredisnji greben visok 60cm, a ja levim tockom isao tim grebenom, a desnim ivocom puta. I prosao jedno dvesta metara, kad odjednom na grebenu veliki kamen, drugacija struktura materijala, kamen se izvali i levi prednji tocak u levi kolotrag, povuce i desni, oba vise petnaestak satimtetara iznad tla, sredisnji deo legao na greben.. Beznadezna situacija. Liudi su kamenjem zatrpali kolotrage tridesetak metara, da se vratim u rikverc do okretnice, okrenem se ja pa uzbrdo, a oni idu za mnom i mole se bogu da se opet ne strovalim. Izasao sam polako, geg-geg. Prica se brzo rasirila. Ljudi moji, kad sam se uspinjao na Chuker, sto je po zivot opasno, niko ni rec da mi kaze, a posle ovoga, prilaze mi na ulici, pruzaju ruku i kazu "Svaka ti cast, gde si ti uspeo da se zaglavis!" Tako je to, Srbi vole one koji gube, od kosovskog boja, a i prije njega, na ovamo.
Old 24th November 2008, 02:14 AM
Midian Midian is offline
Senior Member

Send a message via ICQ to Midian Send a message via MSN to Midian

Ovde jos nema snega ali evo prelet preko visoke bankine i uzorane zemlje,sada vec skoro pa blato...Reduktor i razletelo se na sve strane kad su tockovi zapeli da kopaju
Reply With Quote
Old 24th November 2008, 07:28 AM
jeronimo's Avatar
jeronimo jeronimo is offline
стари кадар

ja nisam neki ljubitelj zime i snega ali volim da vozim na snegu, inače na najvećem kijametu sam bio na pešteru....
btw. sada je tamo -26 tada je bilo još u minusu...i naravno suv sneg je zakon grejanje na maximum, pustim muziku i pratim situaciju...(kod stoperki tada skače rejting nive)

Reply With Quote
Old 24th November 2008, 09:01 AM
Paja Paja is offline
Senior Member

Ah ta divna promjena godisnjih doba, evo dosla nam je i "Baka Zima". Trebalo bi predloziti da se Deda Mrazu kupi jedna Niva pa sve onako sa irvasima u njoj da dijeli paketice, nekom slatkise a nekom bogami i inklinometre.
A vidimo iz prilozenog da nam je Nivas nekada bio jako nestasan, pa i danas voli avanturu iako vise nije na francuski nacin ..he he..kad vise nema francuske ljubavi, dobro dodje i ova nasa balkanska-traktorska. I sam sam ti takav .....
Reply With Quote
Old 24th November 2008, 11:39 AM
zemunac's Avatar
zemunac zemunac is online now
baba zdraka

Send a message via MSN to zemunac Send a message via Yahoo to zemunac

Quote:
Originally Posted by Paja
Ah ta divna promjena godisnjih doba, evo dosla nam je i "Baka Zima". Trebalo bi predloziti da se Deda Mrazu kupi jedna Niva pa sve onako sa irvasima u njoj da dijeli paketice, nekom slatkise a nekom bogami i inklinometre.
A vidimo iz prilozenog da nam je Nivas nekada bio jako nestasan, pa i danas voli avanturu iako vise nije na francuski nacin ..he he..kad vise nema francuske ljubavi, dobro dodje i ova nasa balkanska-traktorska. I sam sam ti takav .....

bolje vis nego sto je ikad stajao......
ima u francuskoj ljubavi nesto sto se moze raditi do smrti.....tako prica onaj francuz Zak Pizdolizije
()_)-()_)-o-)_)
Reply With Quote
Old 24th November 2008, 01:38 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

U pravu je dobri stari Zak, kao i uvek... Sta bih ja, u ovim godinama, bez Zakovih saveta
Old 24th November 2008, 01:42 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

P.S. Slusao sam ja Zakove savete i dok sam bio mlad, sto ne bih i sada?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules