![]() |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Nema se tu sta pretjerano cackati,popravljati,najbitnije ju je redovno odrzavati,drzati je u formi,a Vi to,koliko sam ja do sada uspio skuziti,radite najredovnije ![]() ![]() Naravno mogucnost defekta i pored najboljeg odrzavanja na svijetu i okolini je uvijek prisutna pa je pozeljno znati bar neke osnove,pruziti joj prvu pomoc i imati bar nesto osnovnog alata u gepeku (i poneki dio)Sto se snijega tice prilicno je prhak al je juce u toku dana bilo suncano sto ga je djelomicno istopilo,a onda je nocas minus upeko Hvala za komplimente ![]()
|
||||
|
||||
|
na zlatiboru je sada -10....zamisli kako lepo skripi sneg pod gumama.....a nivas se uvalio u toplu postelju i smeska se
|
||||
|
||||
|
Ja sam bio u Ierapetri. Vec sam imao 33 godine, ali, da tako kazem, dugo je trajala moja mladost-ludost. Ja sam pio ricinu, jeftino a sjajno belo vino, u onim buteljcicama od pola litre. Boze, dva puta po pola godine bio sam pijan od ricine, dan u Grckoj nisam proveo trezan. Grcke cure te ne zarezuju, ali globtroterke, narocito Francuskinje (tada sam bas dobro govorio francuski)... Ziveo sam cetiri meseca sa jednom Sandrin, olicenje francuskog cvrkutavog sarma, takve cure se ne zaboravljaju, ima da je se setim i na samrtnom casu... Ah, ah, ah...
|
||||
|
||||
|
@Sanjin
Naravno da je odrzavam sto bolje mogu, svi zlatiborski majstori skiidaju kapu kad ja prodjem pored njih, da me pozdrave, svu sam im decu iskolovao. Ne mogu sebe da dovedem u situaciju da mi Niva zataji negde na terenu, a ja setam pored nje i ceskam se po glavi, jer nema nikakvog smisla da otvaram haubu, sta tamo mogu da vidim? Kasno je za mene da ucim zanat. Cim mi je nesto sumnjivo, a ja pravo majstoru. I Niva me nikad nije izdala. Doduse, pre jedno dva meseca, postao sam najpopularnija licnost na Zlatiboru. Uspeo sam da se zaglavim na jednoj padini, gde traktor nije mogao da pridje na trista metara. Pozvao sam mog prijatelja Zbuna, a on je poslao cetvoricu sa traktorom, da me cupaju. Oni su ostavili traktor gore na vrhu brda, he he, ne moze traktor kud moze Niva. Ljudi su poceli da se krste sa pedeset metara, kad su videli dokle sam dospeo. Isao sam nekim starim traktorskim putem, gde je voda na nizbrdici napravila jarkove u kolotrazima, sredisnji greben visok 60cm, a ja levim tockom isao tim grebenom, a desnim ivocom puta. I prosao jedno dvesta metara, kad odjednom na grebenu veliki kamen, drugacija struktura materijala, kamen se izvali i levi prednji tocak u levi kolotrag, povuce i desni, oba vise petnaestak satimtetara iznad tla, sredisnji deo legao na greben.. Beznadezna situacija. Liudi su kamenjem zatrpali kolotrage tridesetak metara, da se vratim u rikverc do okretnice, okrenem se ja pa uzbrdo, a oni idu za mnom i mole se bogu da se opet ne strovalim. Izasao sam polako, geg-geg. Prica se brzo rasirila. Ljudi moji, kad sam se uspinjao na Chuker, sto je po zivot opasno, niko ni rec da mi kaze, a posle ovoga, prilaze mi na ulici, pruzaju ruku i kazu "Svaka ti cast, gde si ti uspeo da se zaglavis!" Tako je to, Srbi vole one koji gube, od kosovskog boja, a i prije njega, na ovamo.
|
|||
|
|||
|
Ovde jos nema snega ali evo prelet preko visoke bankine i uzorane zemlje,sada vec skoro pa blato...Reduktor i razletelo se na sve strane kad su tockovi zapeli da kopaju
![]() |
|
|
||||
|
||||
|
ja nisam neki ljubitelj zime i snega ali volim da vozim na snegu, inače na najvećem kijametu sam bio na pešteru....
btw. sada je tamo -26 tada je bilo još u minusu...i naravno suv sneg je zakon grejanje na maximum, pustim muziku i pratim situaciju...(kod stoperki tada skače rejting nive) ![]() |
|
|
|||
|
|||
|
Ah ta divna promjena godisnjih doba, evo dosla nam je i "Baka Zima". Trebalo bi predloziti da se Deda Mrazu kupi jedna Niva pa sve onako sa irvasima u njoj da dijeli paketice, nekom slatkise a nekom bogami i inklinometre.
A vidimo iz prilozenog da nam je Nivas nekada bio jako nestasan, pa i danas voli avanturu iako vise nije na francuski nacin ..he he..kad vise nema francuske ljubavi, dobro dodje i ova nasa balkanska-traktorska. I sam sam ti takav ..... |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
bolje vis nego sto je ikad stajao...... ima u francuskoj ljubavi nesto sto se moze raditi do smrti.....tako prica onaj francuz Zak Pizdolizije ![]()
|
||||
|
||||
|
U pravu je dobri stari Zak, kao i uvek... Sta bih ja, u ovim godinama, bez Zakovih saveta
![]()
|
||||
|
||||
P.S. Slusao sam ja Zakove savete i dok sam bio mlad, sto ne bih i sada? ![]()
| Display Modes | |
|
|