Klub ljubitelja Lade NIVE 4x4  

Go Back   Klub ljubitelja Lade NIVE 4x4 > Off topic - caskanje
User Name
Password
FAQ Members List Calendar Search Today's Posts Mark Forums Read

Reply

Thread Tools Search this Thread Display Modes
Old 23rd November 2008, 10:09 AM
zemunac's Avatar
zemunac zemunac is offline
baba zdraka

Send a message via MSN to zemunac Send a message via Yahoo to zemunac

Snaga (KS) 3.25

Širina čišćenja (cm) 40.6

Kapacitet čišćenja (kg/min) 500

Daljina bacanja snega (m) 7.5

Težina (kg) 17

()_)-()_)-o-)_)
Reply With Quote
Old 23rd November 2008, 11:48 AM
lodzin's Avatar
lodzin lodzin is offline
stara garda

Send a message via ICQ to lodzin

Pa da kao kosacica za travu!
Old 23rd November 2008, 03:27 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

He he, momci, procitao sam ovu pricu odavno. I sada sam se slatko nasmejao epizodi o grtalici. Covece, ona uvek prodje nizbrdo, i uvek nabije sneg na desnu stranu, bas tamo gde ja treba da prodjem. Buduci da je tu jedino prosirenje puta, grtalica tu navali sneg sa sto metara razdaljine, pa ti lopataj, lodzine. Jesam matori namcor i nagvazdjalo, ali lodzin je vece nagvazdjalo od mene: njemu smeta sto u Mladenovcu nema snega! Ljudi moji, kome jos na svetu smeta sto nema snega? A lodzin bas zapeo za sneg, ugursuz.
Dve zime sam proveo u Grckoj, na Kritu, 83-84 i 84-85. To su najsrecnije zime u mom zivotu. Sneg se, doduse, video na vrhovima planine Ide, ali je bio bezbedno daleko.
A ovaj cova sto se odselio na Floridu, u pravu je za komarce. Braco moja i sinovi, ko jos moze da zivi tamo gde ima komaraca? Svi na Zlatibor!
Nego, momci, svi mi nesto vrdate, skrecete paznju na neku Kanadu, izbegavate temu, ispade da sam ja jedini koji je hvalio sneg. Bas sam se sit napricao kako se lepo provozam na pocetku skoro svake zime. A vi, nemojte da zanovetate kako Nivas ne voli sneg i komarce, nego, dela da vidimo ko se jos uputio na sneg van puta?
Old 23rd November 2008, 03:35 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

Quote:
Originally Posted by zemunac
Snaga (KS) 3.25

Širina čišćenja (cm) 40.6

Kapacitet čišćenja (kg/min) 500

Daljina bacanja snega (m) 7.5

Težina (kg) 17

Zemunac, kako ce ovo da se popne na 1,5m snega? Ili ga cisti odozdo, kao ono ja, kad sam Nivom napravio tunel kroz sneg visok, da li sam bas tako rekao, 8 metara? Ovo ti je neka gradska zezalica, kad bi ugledala pravi sneg, blokirao bi joj motor od zorta.
Old 23rd November 2008, 03:49 PM
zemunac's Avatar
baba zdraka

Quote:
Originally Posted by Nivas
Zemunac, kako ce ovo da se popne na 1,5m snega? Ili ga cisti odozdo, kao ono ja, kad sam Nivom napravio tunel kroz sneg visok, da li sam bas tako rekao, 8 metara? Ovo ti je neka gradska zezalica, kad bi ugledala pravi sneg, blokirao bi joj motor od zorta.

kad ti tako kazes neka ti bude. ljudi ih koriste po kopaoniku masovno...ah,da....nema na kopaoniku toliko snega kao na zlatiboru.......
()_)-()_)-o-)_)
Reply With Quote
Old 23rd November 2008, 04:02 PM
Midian Midian is offline
Senior Member

Send a message via ICQ to Midian Send a message via MSN to Midian

Ja imam na mobilnom audio zapis tog dnevnika...Ja inace volim da lopatam sneg.Pustim dzukce oko mene da se jarcaju,milina
Reply With Quote
Old 23rd November 2008, 08:12 PM
lodzin's Avatar
lodzin lodzin is offline
stara garda

Send a message via ICQ to lodzin

Pa ono jeste, smucila mi se lopata jer preko celog leta je koristim prilikom iskopavanja....Zamisli jos i zimi, pa mislim da bi mi srasla sa rukom....Mada cika Nivas ja sneg volim, toliko da vise volim po njemu da vozim nego po suvom vremenu, mada nelogicno za svakog sofera sta ces...I danas nista od snega u Mladenovcu....Bezveze
Old 23rd November 2008, 08:25 PM
Sanjin's Avatar
Sanjin Sanjin is offline
Senior Member

Quote:
He he, momci, procitao sam ovu pricu odavno. I sada sam se slatko nasmejao epizodi o grtalici. Covece, ona uvek prodje nizbrdo, i uvek nabije sneg na desnu stranu, bas tamo gde ja treba da prodjem. Buduci da je tu jedino prosirenje puta, grtalica tu navali sneg sa sto metara razdaljine, pa ti lopataj, lodzine. Jesam matori namcor i nagvazdjalo, ali lodzin je vece nagvazdjalo od mene: njemu smeta sto u Mladenovcu nema snega! Ljudi moji, kome jos na svetu smeta sto nema snega? A lodzin bas zapeo za sneg, ugursuz.
Dve zime sam proveo u Grckoj, na Kritu, 83-84 i 84-85. To su najsrecnije zime u mom zivotu. Sneg se, doduse, video na vrhovima planine Ide, ali je bio bezbedno daleko.
A ovaj cova sto se odselio na Floridu, u pravu je za komarce. Braco moja i sinovi, ko jos moze da zivi tamo gde ima komaraca? Svi na Zlatibor!
Nego, momci, svi mi nesto vrdate, skrecete paznju na neku Kanadu, izbegavate temu, ispade da sam ja jedini koji je hvalio sneg. Bas sam se sit napricao kako se lepo provozam na pocetku skoro svake zime. A vi, nemojte da zanovetate kako Nivas ne voli sneg i komarce, nego, dela da vidimo ko se jos uputio na sneg van puta?

Danasnja friska sa Igmana
Old 23rd November 2008, 09:27 PM
Nivas's Avatar
Nivas Nivas is offline
Senior Member

Tako treba, Sanjine. Ne uspeva mi da uvecam sliku, pa ne mogu da ocenim kvalitet snega. Izgleda da je dobar, tockovi ostavljaju plitak trag. Lepa ti je Niva. A sto se tice lopate, to se ja izbesnim dan-dva, pa se brzo smirim, shvatim da je bolje ziveti na snegu, nego sa komarcima. Divan je moj Zlatibor pod snegom, lep kao veliki beli bog. Nikad ja ne bih menjao ovaj sneg za onu golomrazicu po Sumadiji. A sto se tice cistilice za sneg, joj, zemunac, ja ti ne podnosim masine. Volim Nivu, ali stalno pokusavam da ignorisem cinjenicu da ona ima i motor, tu vazda nesto treba cackati i popravljati, a ja ti nisam za to. Zato otvaram haubu samo da bih sipao rakiju u onu kanticu za prskanje stakala, dosta od mene. Ne moze niko da shvati moju pesnicku dusu...
Old 23rd November 2008, 09:46 PM
zemunac's Avatar
baba zdraka

Quote:

ja sam dve letnje sezone proveo u hersonisosu. Radio sam u rent a bike-u. '93 i '94...e kakve su to uspomene.......40 stepeni,ja mlad i lud, picaka ne sve strane,holandjanke,nemice.....kakav je to merak bio.....pivo sam pio na kartone,zenske vozikao i fackao ....pi bre nivas....gde me seti krita......
()_)-()_)-o-)_)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules