View Full Version : instrument tabla
Zoran K.
27th June 2009, 10:59 PM
Pozdrav svim Nivasima , nalazim se u dalekoj delti Nigera , ali nemogu svakog dana bez "obilasaka" foruma i naravno patim za mezimcetom . Elem gledajuci slike sa Bele Stene padose mi u oci okrugli istrumenti na 1600-tici.
Kako i gde mogu da se nabave , mislim na celu instrument tablu pa ako bog da" , kad se vratim da zamenim ovu cetrvtastu koja mi ide na zivce.Da li ima razlike , pogotovo u prenosnom odnosu brzinometra , sa elektrikom je manji problem.
Jos jedno pozdrav svima .
Zemunac
28th June 2009, 12:25 AM
tabla i intrumenti se kace na iste srafove,razlikuje se instalacija malo a kilometar sajla je ista. sve ima da se kupi u bubanj potoku
jeronimo
28th June 2009, 08:27 AM
jeste , sve za starije nive ima kod rusa na buvljaku a ako trenutno nema može da se poruči mislim da nabavljaju za 15 dana....
nego jel ima temo "big game" divljači da svratimo na safari.... :)
Boske76
4th May 2010, 08:41 PM
Na instument tabli u toku voznje mi blinka lampica koja se nalazi pored lampice za ulje. Cini mi se da je nacrtan diferencijal ali nisam siguran sta da pogledam.
Boske76
4th May 2010, 08:50 PM
Zaboravih da napomenem da se radi o lampici narandzaste boje sa desne strane lampice za ulje
Zemunac
4th May 2010, 10:09 PM
Lapica za blokadu,verovatno je spala buksna i dodiruje na masu na reduktoru
Boske76
5th May 2010, 03:42 PM
znaci na reduktoru...Hvala
Boske76
5th May 2010, 08:08 PM
Buksnica je visila i kako je Zemunac rekao svremena na vreme ostvarivala masu na samom reduktoru. Medjutim ne mogu da nadjem poziciju gde je bila postavljena(verovatno je sa gornje strane reduktora). Lampica samo signalizira ukljucenje blokade sto znaci ako ne koristim blokadu (najmanju rucicu) lampica nema nikakvu svrhu(ispravite me ako gresim)
Zemunac
5th May 2010, 08:43 PM
Buksnica je visila i kako je Zemunac rekao svremena na vreme ostvarivala masu na samom reduktoru. Medjutim ne mogu da nadjem poziciju gde je bila postavljena(verovatno je sa gornje strane reduktora). Lampica samo signalizira ukljucenje blokade sto znaci ako ne koristim blokadu (najmanju rucicu) lampica nema nikakvu svrhu(ispravite me ako gresim)
Nista ne gresis :ziveli:
lodzin
5th May 2010, 09:42 PM
Buksna ide (odnosno obe buksne) na automat koji se nalazi ma poklopcu blokade na samom reduktoru. Najverovatnije se od vibracija buksna razletovala ili letuj lemilicom ili kupuj nov automat....
Boske76
5th May 2010, 10:29 PM
Zahvaljujem
Uros Piperski
5th May 2010, 10:41 PM
zasto bi kupovao nov automat ako se buksna razlabavila?
samo treba stegnuti malo buksnu klestima da ima dobar kontakt
lodzin
6th May 2010, 12:28 AM
zasto bi kupovao nov automat ako se buksna razlabavila?
samo treba stegnuti malo buksnu klestima da ima dobar kontakt
Zato sto se konkretno kod mene na automatu odkacila buxna, ali ona fiksirana na automatu (muzjak), pa sam mislio da se radi o njoj a ne na onoj koja se nalazi na kablu koju je moguce pritegnuti kljestima.....
Sanjin
6th May 2010, 11:40 PM
Zato sto se konkretno kod mene na automatu odkacila buxna, ali ona fiksirana na automatu (muzjak), pa sam mislio da se radi o njoj a ne na onoj koja se nalazi na kablu koju je moguce pritegnuti kljestima.....
Nemoj da se ljutis al kod tebe se na autu nista normalno nije desilo,uvijek mimo svijet :ziveli:
lodzin
7th May 2010, 12:30 AM
Sta da radim kad mi tako zapalo...
jeronimo
7th May 2010, 02:22 AM
a sta ako je jednostavno majstor zaboravio da ih vrati kad je recimo menjao lamelu...?
i da buksne idu sa gornje strane reduktora treba ti baterijska lampa i malo tanja i spretnija rukica...;-)
Darko
7th May 2010, 11:31 AM
a sta ako je jednostavno majstor zaboravio da ih vrati kad je recimo menjao lamelu...?
i da buksne idu sa gornje strane reduktora treba ti baterijska lampa i malo tanja i spretnija rukica...;-)
Znači mora da povede nešto žensko u kanal :krs:
Zemunac
7th May 2010, 02:25 PM
Znači mora da povede nešto žensko u kanal :krs:
ko o cemu ...Darko o kolacima :ahaha:
jel" bre,jel proslo 40 dana....jesi dobio zeleno svetlo ili nisi :D :D
Darko
7th May 2010, 09:22 PM
ko o cemu ...Darko o kolacima :ahaha:
jel" bre,jel proslo 40 dana....jesi dobio zeleno svetlo ili nisi :D :D
Tek sam izašao iz babina a kao da nisam :(
Zemunac
7th May 2010, 10:55 PM
Tek sam izašao iz babina a kao da nisam :(
:ahaha: :ahaha: :ahaha: znam sve
YT1PRM
25th April 2011, 05:17 PM
zuta i crvena lampica -signalizacija s desne strane ispod instrumenta za temperaturu na Nivama 1,6 ona sa okrulim instrumentima sta signaliziraju i kad se pale ?
ja cinimise da negde videh da je signlizacija za blokadu diferenciala i reduktor ali probavao sam ne pale se dali da nadjem i gde da vidim dali se je nesto otkacilo ili pregorele sijalice ili je pak za nesto trece
kasnije cu da za kacim slike da vidite o kojim signalnim lampicama je rec ,ako neko nezna ssta je u pitanju
YT1PRM
25th April 2011, 10:43 PM
http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/221674_1865235163628_1623505207_1804672_80426_n.jpg
donji desni ugao na slici te dve signalne lampice zuta i crvena? cemu sluze ,a uz to mi ine rade? :confused: :ahaha:
SRELE
26th April 2011, 02:22 AM
Zuta - Kontrola ukljucenja blokade reduktora
Crvena - Kontrola ulja u kocionom sistemu
Darko
26th April 2011, 09:02 AM
Zuta - Kontrola ukljucenja blokade reduktora
Crvena - Kontrola ulja u kocionom sistemu
:krs: :krs: I jedno i drugo se brzo primeti i bez lampice :krs: :krs:
YT1PRM
27th April 2011, 10:07 PM
:krs: :krs: I jedno i drugo se brzo primeti i bez lampice :krs: :krs:
kod mene i jedna i druga ne radi ,redukcija sigurno ne svetli ali za kocioni sistem nisam siguran ali provericu kad odvrnem poklopac za ulje na cilindru :ahaha:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.