View Full Version : Remont alnasera,tj. njegovog automata
stara_planina
20th April 2009, 11:01 AM
Ovo bi zapravo bio nastavak topica "Mucenje pri verglanju", ali izdvajam kao posebnu temu jer mislim da je ovo opsti i poseban problem.
Kao sto sam i ranije pisao fabricki automat na alnaseru je trajao godinama. Njegove potonje zamene nisu bile dostojne. Crkavali su posle godinu/dve. Elektricar rece da ih hladnoca pojede, sto se kosi sa onom terorijom da je Niva napravljena da radi na do -25° (li bese?!?).
Medjutim ovaj zadnji koji sam ugrado negde marta meseca je posle rekordnog vremena crkao- posle samo 2 nedelje. A nisam je cak ni svaki dan vozio. U radnji gde sam ga kupio, rado su pristali da mi zamene isti, kada im dodje nova tura. Upisali su me u svesku sa ostalim kupcima iste ture automata,kojima je takodje crkao u isto vreme. Ali do zamene nije doslo, jer covek (inace korektan trgovac) nije vise ni narucivao,jer i sam kaze - isto ce se desiti i sa zamenom, jer kao nema ponude iole kvalitetnijih automata.Ponudio mi je ,doduse, da zameni za neki polovan i to kada iskrsne neki.
Do tada Niva mi je takoreci nepokretna.
Da li je neko od nas imao ovaj problem vec, i kako ga je resio? Da li je moguce negde izvrsiti kvalitetan remont automata...
nemanya
20th April 2009, 11:31 AM
Ne znam kakva je situacija oko rasturanja tog automata,pošto je on generalno samo jedan elektromagnet. Da li se on može rasturiti ili je zaliven. Automat na mojoj Lajki još uvek,da kucnem u drvo,radi pa nisam imao prilike da se sukobim s njim,pa ni da kažem koja je problematika.
Ako je crkao samo električno,možda može da se premota kvalitetnije. A ako je otišao i mehanički,onda se tu nikakav posao generalno ne isplati.
Možda bi trebao da naručiš direktno od Rusa koji kod nas donose delove,pa ti se posreći. Šalju oni i brzom poštom :)
Zemunac
20th April 2009, 01:41 PM
u bubanj potoku subotom ima original automata.Imam telefon coveka koji ima VAZove delove u beogradu. ako ti treba poslacu ti ga na pm. telefon je bio u oglasima na forumu ali sam ga obrisao jer su me pojedinci prozivali.....kakav je to prodavac kad nema zadnje kocione cilindre....
stara_planina
20th April 2009, 03:11 PM
u bubanj potoku subotom ima original automata.Imam telefon coveka koji ima VAZove delove u beogradu. ako ti treba poslacu ti ga na pm. telefon je bio u oglasima na forumu ali sam ga obrisao jer su me pojedinci prozivali.....kakav je to prodavac kad nema zadnje kocione cilindre....
Pa ja ti pisao na "private", a ti ne odgovaras...daj pusti mi taj telefon molim te.
nemanya
21st April 2009, 09:25 AM
hej, zemunac
Hristos vaskrse!
nije isto mleko od krave i mleko iz "imleka" :)
cepaj samo ozbiljno ;)
Zemunac
21st April 2009, 09:34 AM
Dobro ti je poredjenje
Zemunac
6th May 2009, 12:08 AM
Stara planina@
Porucio si kod coveka delove i nisi se vise javio!? Mislim da nije ispravan postupak sa tvoje strane...rekao si dolazim sigurno u petak u bg pa se vidimo da uzmem to i cao cao....nema te.....
stara_planina
6th May 2009, 01:57 PM
Pa nisam ja odrekao to coveku, samo sam racunao da cu otici na sajam te nedelje...oticicu ako ne vec posle vikenda kod coveka, a i moram da skinem postojeci automat zbog konfuzije oko nekog reduktora na alnaseru za koji mi majstor kaze da nemam,a covek kaze da imam, pa da ne dodje do zabune.
Isto tako sam mu uspostavio kontakt sa dilerima iz Nisa koji ovde vape za nekim ko moze da distribuira ispravne delove...
Zaista nisam ni odrekao, ni prevario coveka,al ne idem toliko cesto za BG...
Sta vise treba kad se vidimo da popricamo oko tog polovnog Rivinog petostepenog menjaca, kao alternativu za postojevi na Nivi...
stara_planina
6th May 2009, 01:59 PM
I takodje, nije da se vadim, ali nisam porucio u smislu da naruci to odnegde. On rece da toga ima na lageru...uopste nisam bio svestan da sam ili tebe ili njega doveo u glupu situaciju...resavam to "pod hitno" sto se kaze...
Darko
11th August 2009, 08:33 AM
@stara planina
šta se desilo na kraju?
Interesuje me jer me je od juče takođe kao tebe počeo da zeza anlaser :(
Kenjka, okrene ni pola kruga i prc ...
Iz par puta uspem da upalim ali moram da otklonim kvar.
Daj neki savet :confused:
Darko
11th August 2009, 11:17 AM
Zalego sam ispod nive i komplikovanije je nego što sam mislio,
imam stari problem sa curenjem vode negde ispod grane auspuha, malo curka malo ne pa sam taj problem odložio (e tu je prc :ser: ), voda curi naravno preko ANLASERA :mad: koji je jadan posle par meseci fajtanja počeo da zeza.
Zemunac
11th August 2009, 12:12 PM
Kod majstora da ti izleci ljubimca....
Darko
11th August 2009, 12:58 PM
Kod majstora da ti izleci ljubimca....
Imam zakazano kod majstora (velemajstora) u petak :D
a dok čekamo evo vam moja omiljena pesmica o majstorima! :ziveli:
Majstore zatekoh
Na krovu stare kuce
Menjaju slomljen crep
Majstori na krovu
Majstori unutra
Majstori,majstori
Ko vas je zvao
Zasto dirate moj crni krov
Na kome stoji roda bela
Na kome raste trava kudrava
Moj krov u podnozju dugog veka
Zasto ste mi kucu napali
cekicima,ekserima
cetkama, bojama
Majstori,majstori
ko vas je zvao
Izlazite, pustite me
Da sam kucu uredjujem
ne cuju oni
ukucavaju moje kosti
Farbaju mojom krvlju
Iznose iz mog srca
namestaj stari
Nepodnosljivi majstori
Njih 30 sede na meni jednom
Doci ce, kazu cuven gost
Lovice maglu po sumarcima
Sa tvojom ce se kucom sudariti
Mora da bude kao iz bajke
Evo tebi ogledalo
Cesljaj smeh u njemu
Lice ti je poduprto
Zeleznom tugom
Majstoro.majstori
Sta ste ucinili
To nije moja kuca
To vise nisam ja
Zemunac
11th August 2009, 01:00 PM
:ahaha: :ahaha: :ahaha:
Darko
11th August 2009, 01:03 PM
evo i u originali
http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
stara_planina
11th August 2009, 03:44 PM
Vidi, pre neki dan mi decko poslao nov automat iz Beograda. Ja sam jedamput u medjuvremenu bio u BG al nismo mogli da se usaglasimo oko vremena, pa mi na kraju pustio uredjaj busom...znaci decko je usluzan 100%.
Platio sam ga, ruku na srce, dosta (2380 din) , ali ne zalim. Pa samo kad ga pogledas vidis da je bolje odradjen od onog sto mi crko posle 2 nedelje. Usput mi je objsnio da u Moskvi postoji ta VP firma od koje svi domaci uvoznici kupuju delove za Nive. I tamo ti onaj lepo kaze, recimo imas automat od , lupam, 5$ i 20$ pa ti izaberi koji ces... Naravno nasi uvoznici biraju uvek najjeftinije i zato dolazi do kvarova...
Ja se nadam da sam skupljom cenom platio malo duzi vek trajanja automata.
Inace, za mnoge ostale delove je mnogo povoljniji od drugih MP prodavaca iz Nisa. Recimo za one dodatne ventilatore hladnjaka koje sada jurim da ugradim, jefniniji je za cak 50 Eura. Od srca ga preporucujem...
lodzin
11th August 2009, 05:14 PM
Zalego sam ispod nive i komplikovanije je nego što sam mislio,
imam stari problem sa curenjem vode negde ispod grane auspuha, malo curka malo ne pa sam taj problem odložio (e tu je prc :ser: ), voda curi naravno preko ANLASERA :mad: koji je jadan posle par meseci fajtanja počeo da zeza.
Pregledaj sva creva mozda je neko naprslo, meni curi na vezi gde cev sa pumpe vodi ka grejacu kabine!
Darko
11th August 2009, 05:36 PM
Pregledaj sva creva mozda je neko naprslo, meni curi na vezi gde cev sa pumpe vodi ka grejacu kabine!
I ja mislim da je crevo jer ne curi uvek, samo kada se nabije pritisak.
Idem kod majstora u petak zbog anlasera pa će tada da se vidi i gde curi jer se inače ne vidi od izduvne grane i limčića a nemam baš uslove da čačkam po motoru. :)
Pozdrav i hvala!
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.