View Full Version : Napred zvucnici
Dare
18th March 2009, 03:50 PM
Malo sam se dopisivao sa Grcima, tragajuci za idejom gde ubaciti napred zvucnike. Evo sta ima kod njih:
http://img212.imageshack.us/img212/7594/niva004lo7.jpg
Da li ima ovakvih plastika u Srbiji i na tom cuvenom bubnju?
lodzin
18th March 2009, 07:04 PM
Kakva nakalemljena strahota !!!!!!!!!!!!!!!!!
Ja sam blejao po bubnju (potoku, ne Humu), ali ovako nesto nisam video. Postavlja se pitanje da li ti ovako nesto treba, jer zvucnike u prednja vrata mozes da stavis i bez kupovine ovakve plasticne mase....Samo iseces tapacir....A vidis da je fabricki i ubaceno el. podizanje stakala, CB verovatno tako da sva elektronika prolazi kroz gumeno crevo buzir koje bi inace trebao sam da napravis za zice od zvucnika....
Dare
18th March 2009, 08:30 PM
sve te rupe imam za zice od centralne brave tako da nebi bilo dodatnog busenja. Ja razmisljam da ubacim zvucnike tu gde je kod ovog pregrada za flasu, skroz nazad u vratima. Ovo iz razloga sto u prednjem delu postoji lim koji ogranicava velicinu zvucnika, a nebih da ga secem. Takodje ne valja resenje sa slike i zbog toga sto kad god nekog vozim on obavezno obrise cipele o deo gde bi trebalo zvucnik eventualno da dodje :( .
Meni je idealno mesto iznad rukohvata, ali tu je jos veci problem jer treba mesta za staklo kad se spusti.
lodzin
18th March 2009, 09:15 PM
A to je ostava za flasu!!!!!!!!
Ja mislio sub reflex otvor!!!!!! Hahahaha
Ma stavi 10cm zvucnike u tapacir i bas te briga sta ce ti veci....
LOVAC
18th March 2009, 09:42 PM
Ako hoces na vrata mozes da montiras zvucnike 13cm dvosistemce,provereno,i pozadi dva,ako ih vec nemas,ako bas volis glasnu muziku mozes montirati dva zvucnika u tapacire bocno od zadnjeg sedista.Predlog!!!
Dare
18th March 2009, 09:49 PM
nazad imam dva Magnata na fabrickom mestu, ali mi nesto naisla ideja da ubacim jos dva pa trazim optimalno mesto.
Jos nesto: player je 4x50W. Koji su bitni parametri koje treba da imaju zvucnici da bi radili direktno preko playera, bez pojacala i bez opasnosti da se osteti [sprzi] izlaz na player-u?
LOVAC
18th March 2009, 10:45 PM
nazad imam dva Magnata na fabrickom mestu, ali mi nesto naisla ideja da ubacim jos dva pa trazim optimalno mesto.
Jos nesto: player je 4x50W. Koji su bitni parametri koje treba da imaju zvucnici da bi radili direktno preko playera, bez pojacala i bez opasnosti da se osteti [sprzi] izlaz na player-u?
Bitno je da stavis kvalitetne zvucnike malo jace od izlazne snage plejera,nece plejeru smetati jaci zvucnici niti ima opasnosti da sprzis izlaze,slabiji zvucnici od 50w brzo ce da stradaju,popucace membrane,i kupi zvucnike sa sto vecim magnetom ,neces pogresiti. :jan:
zileivan
18th March 2009, 11:04 PM
Ja imam pozadi pionirove trosistemce odlicno se cuje ,pritom meni zuji menjac kao da je stalno u rikvercu i onoliki kramponi,bas sam zadovoljan kako se cuje
plejer mi je isto pionir ili ti PIONEER :ahaha:
Dare
19th March 2009, 10:36 AM
Dobro onda OK, shvatio sam to za snagu
Sad je pitanje lokacija. U prednjem donjem uglu vrata postoji ostavljeno mesto ali je udubljenje u limi suvise malo pa bi morao da ga secem :(
Tog problema nebi bilo u zadnjem uglu, ali Grci kazu (a moguce da su u pravu) da se zbog blizine sedista zvuk slabije cuje :( Sta vi kazete? Gde staviti?
NenadZ
19th March 2009, 10:57 AM
Imas ovde slike kako sam ja stavio u vrata ali ja imam 1.6. Slobodno mozes i trebas staviti jace zvucnike jer ce ih plejer gurati dokle moze svojom izlaznom snagom i nista nee ostetiti. Nemoj previse da se oslanjas na snagu koja pise na zvucniku jer je nepouzdana.
lodzin
19th March 2009, 11:00 AM
Dobro onda OK, shvatio sam to za snagu
Sad je pitanje lokacija. U prednjem donjem uglu vrata postoji ostavljeno mesto ali je udubljenje u limi suvise malo pa bi morao da ga secem :(
Tog problema nebi bilo u zadnjem uglu, ali Grci kazu (a moguce da su u pravu) da se zbog blizine sedista zvuk slabije cuje :( Sta vi kazete? Gde staviti?
E vidis tu su u pravu. Ja sam stavio zvucnike u prednjki tapacir i kada se vrata zatvore znatno slabije ih cujem zbog sedista, ali ne i okolina :ahaha: :ahaha: :ahaha:
NenadZ
19th March 2009, 11:06 AM
Sasvim se dovoljno cuju unutra, ali bitno je da se oglasim na pedeset metara okolo. :-)
Dare
19th March 2009, 11:33 AM
jos jedna ideja mi pade. Posto imam ovog koral in-a , kod njega su jako dobro odradjena mesta za zvucnike. Moram da premerim, pa ako su dobre dimenzije da trazim tako nesto pa da budzim tapacir
http://i185.photobucket.com/albums/x58/darkoizizvor/Slika170.jpg
LOVAC
19th March 2009, 04:31 PM
jos jedna ideja mi pade. Posto imam ovog koral in-a , kod njega su jako dobro odradjena mesta za zvucnike. Moram da premerim, pa ako su dobre dimenzije da trazim tako nesto pa da budzim tapacir
http://i185.photobucket.com/albums/x58/darkoizizvor/Slika170.jpg
Na tom mestu gde je predvidjeno u Yugu na tom mestu ugradi i u NIVI,kod mene je proseceno na tom mestu.Skini tapacir sa vrata pre pocetka radova i razmeri gde ces da seces tapacir da nebi naleteo na poprecne limove u vratima.
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.