PDA

View Full Version : TehniČka Informacija O Bosch 7.0 Mpi

Slavko_bgd
18th March 2009, 01:26 PM
Sasvim slučajno sam na net-u našao i skinuo Ladinu dokumentaciju koja se odnosi na upravljački sistem BOSCH 7.0. Ako nekoga interesuje ili nekome treba stoji vam na raspolaganju. Inače, datoteka je u PDF formatu i na ruskom jeziku.
Pozdrav svima sa foruma!

nemanya
19th March 2009, 08:41 PM
Ajde šibni meni na mejl,ako nije grande fajl

Zahvaljujem unapred :)

pustis
14th August 2009, 01:13 AM
Imobilajzer-izgubio-sam-kljuceve-od-imobilajzera-i-lada-niva-nece-ni-da-kvrkne-pitao-sam-u-raznim-servisima-svi-me-plase-da-se-mora-menjati-elektronski-mozak-i-imobilajzer-da-to-kosta-700-evra!Nema-sanse-mora-da-postoji-neka-caka-neke-zice-da-se-premoste-pa-nije-nista-izgorelo-zasto-sve-da-se-menja!I-mora-li-lada-ici-na-kompjuter-da-se-to-ponisti-sta-li-!Moja-je-lada-2003-g-1.7i-!Ako-neko-nesto-zna-unapred-hvala!

Brana
14th August 2009, 07:24 AM
Imobilajzer-izgubio-sam-kljuceve-od-imobilajzera-i-lada-niva-nece-ni-da-kvrkne-pitao-sam-u-raznim-servisima-svi-me-plase-da-se-mora-menjati-elektronski-mozak-i-imobilajzer-da-to-kosta-700-evra!Nema-sanse-mora-da-postoji-neka-caka-neke-zice-da-se-premoste-pa-nije-nista-izgorelo-zasto-sve-da-se-menja!I-mora-li-lada-ici-na-kompjuter-da-se-to-ponisti-sta-li-!Moja-je-lada-2003-g-1.7i-!Ako-neko-nesto-zna-unapred-hvala!

jedina varijanta koju jos imas je da se skine motorni kompjuter i da se dekodira. procitaj oznaku sa njega pa procitaj da vidim da li imam dump.

pustis
14th August 2009, 10:46 AM
Evo-nekih-oznaka-sa-kompjutera!-21214--1411020---M7N21V14---026-206-986-BOSH-RUSIJA-proizvodjac-a-na-imobilaizeru-APS-4-!

Brana
14th August 2009, 11:01 AM
Evo-nekih-oznaka-sa-kompjutera!-21214--1411020---M7N21V14---026-206-986-BOSH-RUSIJA-proizvodjac-a-na-imobilaizeru-APS-4-!

pogledacu, mislim da imam.

Zemunac
14th August 2009, 12:00 PM
pustis@
Neki obicaj je da se novi clan predstavi u temi koja je namenjena tome i da napise koje vozilo ima,odakle je itd....
ajde to manje vise,nego....kad kucas obrati paznju kako pises.Ako nisi primetio umesto razmaka izmedju reci kucas - :mad:
dobrodosao

Brana
14th August 2009, 02:16 PM
pustis@
Neki obicaj je da se novi clan predstavi u temi koja je namenjena tome i da napise koje vozilo ima,odakle je itd....
ajde to manje vise,nego....kad kucas obrati paznju kako pises.Ako nisi primetio umesto razmaka izmedju reci kucas - :mad:
dobrodosao

ajmo u rubriku predstavljanje clanova, pa da palimo makinu

Brana
15th August 2009, 04:46 AM
pusti mi poruku na pm sa telefonom.

pustis
17th August 2009, 07:07 PM
Eve-nasao-sam-na-ruskom-sajtu-moze-da-se-premoste-zice-na-imobilaizeru-samo-jos-kad-bi-neko-mogao-sve-to-lepo-da-mi-prevede-jer-ja-polovicu-reci-ne-razumem!http://chiptuner.ru.conten/imobilaizer.

Zemunac
17th August 2009, 08:00 PM
Ukoliko ne promenis tastaturu bicu prinudjen da ti brisem postove.Na sta ovo lici? Daj,nije tastatura skupa....
P.S. kupi tastaturu i neces morati da placas clanarinu za ovu kalendarsku godinu :ahaha: :ahaha: :ziveli:

lodzin
17th August 2009, 11:20 PM
@Pustis

Mlogo ovde zica, konektora, modula, procesora i tako kojecega ima....Ne bi ti ja tu nista pipao...Doduse moja elektricarska ekspertiza zavrsava se sa crvena +, crna -.....Sve vise od dve zice je nauka.....

Brana
17th August 2009, 11:36 PM
Eve-nasao-sam-na-ruskom-sajtu-moze-da-se-premoste-zice-na-imobilaizeru-samo-jos-kad-bi-neko-mogao-sve-to-lepo-da-mi-prevede-jer-ja-polovicu-reci-ne-razumem!http://chiptuner.ru.conten/imobilaizer.

ja koliko znam, a time se bavim, ne mozes da premostis nista jer motorni kompjuter vuce podatke iz imobilajzera i uporedjuje ih sa sadrzajem upisanim u sebe. ako nije isti sadrzaj motorni kompjuter nece dozvoliti paljenje. jedino sta moze to je da se u motorni kompjuter upise "nevin" dump tj sadrzaj koji nema upisane kljuceve i da se otkaci immo kutija da ne povuce podatke od kljuceva. dok ne promenis sadrzaj motornog kompjutera tj ne obrises kljuceve koji su tu upisani neces resiti problem. preracunavanje cipa kod lade jos nisam video da je iko resio.

pustis
18th August 2009, 03:26 AM
Ajde-brate-spasavaj-da-upalimo-lajku-pa-cemo-kod-zemunca-na-pivo-jel-ima-tamo-na-lidu-kakva-kafana-tamo-bi-nam-bilo-najlepse-gledati-mackice-kako-se-kupaju-i-piti-pivo!

milE
18th August 2009, 08:41 AM
Baš je tako kao što kaže Brana, izgleda nema drugog rešenja.

Odličan prevod :krs: :
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=en&js=y&u=http%3A%2F%2Fchiptuner.ru%2Fcontent%2Fimmobil%2F&sl=ru&tl=sr&history_state0=

Ако ВС.1 јануар 5.1.х или можете да користите било који слободан запријечити програмер, преузмите посебан програм препише ЕЕПРОМ-а, и попуните јединицу фирмуаре ЕЕПРОМ, читати од "чисте", са необучен иммобилизер, контролер. Можно считать старый файл, любым редактором исправить все на #FF и залить обратно, имеющаяся в EEPROM информация практически не несет никакой смысловой нагрузки, если блок работает без иммобилизатора, содержит лишь КС, коэффициент коррекции СО и название прошивки. Можете узети стару слику, било који едитор исправити све на # ФФ и излије натраг у ЕЕПРОМ информација је доступно готово нема смисла ако је јединица ради без иммобилизер садржи само ЦОП, омјер корекцију име фирмвер

pustis
18th August 2009, 04:32 PM
Molio-bih-Baneta-ako-moze-da-mi-to-sredi-jel-moze-da-ja-izvadim-kompjuter-pa-da-ti-ga-donesem-ili-posaljem-!Posto-ja-sad-idem-na-odmor-pa-necu-biti-na-internetu-mozda-jedno-mesec-dana!Ako-imas-neki-broj-telefona-ili-internet-adresu-da-mozemo-da-stupimo-u-kontakt?

dusan
19th August 2009, 12:15 AM
jel moze to uputsvo da bude uploadovano negde? mislm da moze da se skida, nije lose .... ?

Brana
20th August 2009, 10:13 PM
Molio-bih-Baneta-ako-moze-da-mi-to-sredi-jel-moze-da-ja-izvadim-kompjuter-pa-da-ti-ga-donesem-ili-posaljem-!Posto-ja-sad-idem-na-odmor-pa-necu-biti-na-internetu-mozda-jedno-mesec-dana!Ako-imas-neki-broj-telefona-ili-internet-adresu-da-mozemo-da-stupimo-u-kontakt?

mislim da nije ok da reklamiram firmu gde radim na forumu. pusti mi poruku sa mobilnim na pm. mozes da mi dostavis motorni kompjuter bilo kako. obavezno skini immo kutiju cim budes vracao motorni nazad.

Brana
19th December 2009, 06:36 PM
nekome-je-juce-upaljena-niva,-a-ne-hvali-se.

Zemunac
19th December 2009, 07:40 PM
I-nece-se-hvaliti-dok-ne-promeni-tastaturu

lodzin
20th December 2009, 12:16 AM
?????????????