PDA

View Full Version : Nema struje

tozza
28th February 2009, 09:09 AM
Izvinjavam se ako nesto zez. kod pisanja slab sam na kompu.nocu kad vozim nestanu sva svetla, zmigavci ,stop,kabina.kontrolna tabla.jedino radi motor pokazivaci ulja i toplote motora.Otisao sam kod elektricara konstatovo da mi regler prepunjava.Zamenio ga irekao bice sve u redu sinoc sam ponovo ostao bez svetla jedva sam se dovukao kuci.idem sad sam da pravim.ako je neko imao slicno iskustvo zamolio za bih pomoc.

milE
28th February 2009, 10:36 AM
Kutija sa osiguračima, prodrmaj snop do kutije, da ne gubi kontakt tu negde???

lodzin
28th February 2009, 10:41 AM
Kutija sa osiguračima, prodrmaj snop do kutije, da ne gubi kontakt tu negde???

:ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

tozza
28th February 2009, 10:54 AM
nema struje ni u osiguracima.ni jedan nije crkao.od akomultora na kabkovima i spojevima ali ne dolazi do osiguraca.

Zemunac
28th February 2009, 11:04 AM
prvoveri masu koja ide na sasiju,i pogledaj dzek na kontakt bravi

tozza
28th February 2009, 12:05 PM
Brava radi .svi pokazivaci ulje i ostalo.masa uredu.

Zemunac
28th February 2009, 01:20 PM
znam da brava radi,ispod brave je dzek sa kablovima,ako se malo pomeri gubis svetla.to mi se desavalo na dve lade

tozza
28th February 2009, 02:24 PM
Moram skinuti kompletnu kontrolnu tablu sigurno je odatle razvedeno.Sve do nje je uredu.Ako se nevaram to kod modela 1,6 je bilo sve napolju.Hvala lepo na savetu dobro mi je dosao.

tozza
28th February 2009, 07:58 PM
Otvorio sam kontrolnu tablu{vec sam to radio ,crkavale su mi sijalice cesto} otkacio sajlu za brzinu.dosao mi je jedan prijatelj dapomogne .Zamenili smo par stopica na dzeku.sve je proradilo.

Boki
11th May 2009, 11:13 PM
12ti dan nove lade i nestala mi je kopletna struja...srecom, ugasio se dok sam se uparkiravao. nema nikakav kontakt... nisam nista ostavio upaljeno da bi mi istrosio akumulator. kao da ga je sam prestao da puni. dolaze mi majstori iz servisa ujutru (posto je u garanciji) ali za svaki slucaj imali neko neki savet na sta da obratim paznju da mi ne bi slucajno prosuli neku glupu pricu... ima li nesto nasta bi trebalo da obratim paznju?

Dr Bouz
12th May 2009, 01:03 AM
obrati pazhnju da ih smorish najstrashnije - topli savet.

lodzin
12th May 2009, 01:03 AM
Ako je u garanciji ostavi placene ljude da o tome brinu....Cemu inace garancija i sluzi????

NenadZ
12th May 2009, 08:40 AM
Glavni osigurac (bar ga tako zovem), ulaze 4 buksne u njega, kod mene na 1.6 stoji ispred suvozaca, otprilike ispod brisaca u haubi.

Boki
12th May 2009, 08:52 AM
nisam ni mislio da se ja ili bilo ko drugi bakce sa tim. garancija je garancij... ma ima da ih ugusim... javicu sta je bilo.

jeronimo
12th May 2009, 08:53 PM
verovatno jedan od 4 osigurača za ecu(2 za ventilatore i 2 za ecu) do leve noge vozača...
pusti servisere neka rese problem garancija je divna stvar....

LOVAC
12th May 2009, 09:31 PM
Ako je izgoreo bilo koji osigurac nije resenje zamenitiga i voziti dalje pa da se desi isto kada je najpotrebnije,treba naci uzrok zasto je izgoreo osigurac,pregledati instalaciju da nije ostecena i dodiruje na masu pri potresima ili je neki od potrosaca ili prekidaca neispravan,treba obratiti paznju sta je bilo ukljuceno od potrosaca u tom trenutku kada se to desilo radi lakseg lociranja kvara.

jeronimo
12th May 2009, 10:08 PM
naravno,mada nekad sam kontakt osigurača bude labav i prouzrokuje njegovo pregrevanje a znaju da stave i osigurač manje amperaže 10 umesto 15...

tozza
5th June 2009, 02:10 PM
Levi far mi svetli slabo[tinja]Sta je problem?

LOVAC
5th June 2009, 07:33 PM
Levi far mi svetli slabo[tinja]Sta je problem?
Proveri kontakte na samom dzeku od sijalice u faru,najverovatnije ima korozije na kontaktima pa zato smanjuje napon,hoce da pravi problem i losa masa,prvo proveri koja ti je zila minus i dovedi zicom direktno sa akomulatora na tu zilu minus ako zasvetli normalno onda je masa u pitanju.Pre svega ovoga probaj da zamenis novu sujalicu. :ziveli:

Boki
5th June 2009, 10:42 PM
Sto se tice onog mog problema, ni majstori nisu mogli da shvate sta je problem, pa su zamenili ceo alternator... sad radi ko satic

jeronimo
5th June 2009, 11:39 PM
tako se to radi ako zeza, menja se ceo deo....

tozza
5th June 2009, 11:52 PM
POZ.MORAM SKINUTI MASKY PA FAR PA URADITI' :ziveli:

tozza
12th June 2009, 08:52 PM
Bas tako upitanju je masa.Zica mase je u faru.Dosta wd40 i sve je uredu