PDA

View Full Version : Komutator

Sanjin
2nd December 2008, 02:55 PM
Posto nisam nasao otvorenu temu vezanu za ovaj djelic dragog nam vozila ja cu je sad otvoriti,a ako negdje ima admine brisi:)
Razlog otvaranja je sljedeci:
Prije nekoliko dana sam imao u ruci komutator og golfa2 benzinca i ucinio mi se jako poznat al nisam odmah skontao.Juce sam ponovo dokacio jednog i shvatim da lici na ladin.Zakacio sam ga,zaverglao i auto je upalilo bez problema.Provozao,radi.Eto samo da se zna da nama karburatoristima pase komutator od WV.Ja sam taj odmah implementirao u gepek tako da sad Dare nije jedini koji tegli rezervni komutator :ahaha: :ahaha: :ahaha:

jeronimo
2nd December 2008, 06:28 PM
od viška glava ne boli... :) jel telefunken?

lodzin
2nd December 2008, 06:30 PM
Posto nisam nasao otvorenu temu vezanu za ovaj djelic dragog nam vozila ja cu je sad otvoriti,a ako negdje ima admine brisi:)
Prije nekoliko dana sam imao u ruci komutator og golfa2 benzinca i ucinio mi se jako poznat al nisam odmah skontao.Juce sam ponovo dokacio jednog i shvatim da lici na ladin.Zakacio sam ga,zaverglao i auto je upalilo bez problema.Provozao,radi.Eto samo da se zna da nama karburatoristima pase komutator od WV.Ja sam taj odmah implementirao u gepek tako da sad Dare nije jedini koji tegli rezervni komutator :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Imam i ja glanc nov zlu netrebalo, a pored toga kapa, ruka, kablovi i ostala sitnurija koja zna da izda.

Dare
2nd December 2008, 07:30 PM
cudna podudarnost.
ajde probaj da zaverglas bez njega, mozda radi :eek:
a inace sta ja sve nosim od delova... ni sam ne znam. onaj dzep u desnom kraju gepeka je pun. komutator, ruka, benzinska pumpa,kais, u2 ulje, osiguraci... , alat dovoljan da rasklopis pola lade (kljuc 13 i 10 :ahaha: :ahaha: ) e jedino nemam komplet sijalica. to ne planiram da menjam na sred puta

Sanjin
2nd December 2008, 07:42 PM
od viška glava ne boli... :) jel telefunken?
firechild ima znak audija i folksvagena,zaboravili su ladin:):):)

Sanjin
2nd December 2008, 07:45 PM
cudna podudarnost.
a inace sta ja sve nosim od delova... ni sam ne znam. onaj dzep u desnom kraju gepeka je pun. komutator, ruka, benzinska pumpa,kais, u2 ulje, osiguraci... , alat dovoljan da rasklopis pola lade (kljuc 13 i 10 :ahaha: :ahaha: ) e jedino nemam komplet sijalica. to ne planiram da menjam na sred puta
Kad bi zagustilo ja bih je i bez njega upalio ;)
Ja pored tvog nabrojanog teglim jos hidraulicnu dizalicu

Uros Piperski
2nd December 2008, 07:55 PM
nadji sad iskrin komutator sa juga i ubodi ga pa prenesi ovde zapazanja ;)

Sanjin
2nd December 2008, 08:42 PM
nadji sad iskrin komutator sa juga i ubodi ga pa prenesi ovde zapazanja ;)
Imam ja jedan programator od gorenje ves masine pa kad se prebaci na centrifugu mozda i mogne :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
:ziveli:

Zemunac
3rd December 2008, 12:03 AM
cudna podudarnost.
dobro bre dare kad ces da priznas da je niva djubre od kola??? Da bi voznja u nivi bila prijatna,da bi se osecao sigurnim,nosis gomilu rezervnih delova....pokenjam se ja na taj nas auto i njegovog konstruktora. :bum: :bum:
p.s. sta ce ti rezervni kais? cime ces da ga promenis? 10 i 13 kljucem? :ahaha: :ahaha: bez gedore i dugackog nastavka mozes da duvas u prste ....

lodzin
3rd December 2008, 12:14 AM
A kako je u Nivi reseno pitanje torbe sa alatom za generalku???? Mislim gde stoji?

Sanjin
3rd December 2008, 11:05 AM
dobro bre dare kad ces da priznas da je niva djubre od kola??? Da bi voznja u nivi bila prijatna,da bi se osecao sigurnim,nosis gomilu rezervnih delova....pokenjam se ja na taj nas auto i njegovog konstruktora. :bum: :bum:
p.s. sta ce ti rezervni kais? cime ces da ga promenis? 10 i 13 kljucem? :ahaha: :ahaha: bez gedore i dugackog nastavka mozes da duvas u prste ....
Ima on neku tehniku navlacenja remena bez gedora(to sto kasnije mora mijenjat remenice nema veze) :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Dare
3rd December 2008, 01:02 PM
ne kazem da nije. svaka masina moze da se pokvari, ali neku mozes sam da cackas i da stignes kuci. ajde mi kazi koji auto nikad ali nikad nece stati na putu

Sanjin
3rd December 2008, 07:11 PM
Vozio sam ja svasta od "najnepouzdanijih" (peglica,jugo,stojadin,125PZ iz '73) pa do "najpouzdanijih (mazda,toyota) i uvijek sam tegario ovaj neki osnovni alat i malo dijelova.I nikad al stvarno nikad mi se nije desilo da na putu imam kvar.Sta hocu reci,NIJE BITNO STA VOZIS BITNO JE KAKO SE ODNOSIS PREMA VOZILU,uz redovne preventivne preglede i servise mogunost kvarova se svodi na minimum.Tako je i sa Nivom,9ti mjesec je kod mene,presao sam 11000km i nikad nije kahnula na putu ali bar jednom u 3 mjeseca je u radioni na preventivnom pregledu.
Da ne bi bilo da ja sad poredim ladu i toyotu sto je u svakom pogledu smijesno hocu da kazem da je sve gore napisano u svrhu edukacije mladih kadrova i u druge svrhe se ne moze koristiti :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Zemunac
3rd December 2008, 10:59 PM
ne kazem da nije. svaka masina moze da se pokvari, ali neku mozes sam da cackas i da stignes kuci. ajde mi kazi koji auto nikad ali nikad nece stati na putu
recimo podatak za ovu godinu; do sada smo u firmi presli sa 23 vozila nesto preko 1.8 miliona km. ni jedan nije ostao u kvaru u 2008 godini! pu pu pu,da necuje zlo. ali redovan servis i originalni delovi cine svoje. plocice menjamo kada se potrose 60%...da ti nepricam za ostalo. sve je jeftinije od defekta na putu. slep sluzba,popravka havarije,kupci de dobiju robu,nezadovoljstvo sa svih strana.....znas sta vozimo,necu da spominjem marku jer je nebitna u ovoj prici. :ziveli:

Dare
4th December 2008, 08:15 AM
sve to stoji, ali sta te kosta da nosis neki alat? uvek moze neka sitnica da te zezne, kod bilo kog vozila

Sanjin
9th February 2009, 12:08 AM
Ti ponesi svoje platine ;)
:ahaha: :ahaha: :ahaha:

nemanya
9th February 2009, 01:19 PM
Sve ima svoju cenu.
Niva je za pare koje daš za nju odličan terenac.
To što ljudi misle da auto treba non-stop da ide i da se nikad ništa ne pokvari,to je druga stvar.
Ko poznaje svoj auto ili ima dobrog majstora i ko redovno odlazi na kontrolne preglede (recimo pri promeni ulja,štelovanju ventila,itd..eto to je na 10.000 km pa pregledaš sve) i ugrađuje kvalitetne delove,auto ga sigurno neće ostaviti na putu.
Ne može auto da se kontroliše samo jednom godišnje pred tehnički pregled.