PDA

View Full Version : Daretove nedoumice

Dare
12th February 2007, 06:23 PM
Sta mislite da se malo priblizi prednji branik? Cemu ovoliko odstojanje?

http://img235.imageshack.us/img235/688/slika41gv7.th.jpg (http://img235.imageshack.us/my.php?image=slika41gv7.jpg)

mravojed
12th February 2007, 07:24 PM
Valjda ako nekog tresneš, da ima šta da se iskrivi i dovoljno savije pre nego što ti ošteti limariju ?

jeronimo
12th February 2007, 10:42 PM
kao i tašta na kineskom(čim- čim dalje tim-tim bolje) :)

slay
13th February 2007, 10:30 AM
Sta mislite da se malo priblizi prednji branik? Cemu ovoliko odstojanje?

http://img235.imageshack.us/img235/688/slika41gv7.th.jpg (http://img235.imageshack.us/my.php?image=slika41gv7.jpg)

Dare..prijatelju...ti bas imas slobodnog vremena, ha? :D :D :p

Dare
13th February 2007, 04:46 PM
Ma nemam, nego eto...

Zemunac
13th February 2007, 09:45 PM
Ma nemam, nego eto...
nego eto......sta?
malo nas palis da secemo branike?

Dare
13th February 2007, 09:57 PM
Hvala Adminu sto mi je darovao posebnu temu :]

Secenje nije nikakav problem, problem nastaje ako se ne konsultujes sa clanovima Niva foruma pa nesto zeznes :)

evo kako bi moglo da izgleda

slay
14th February 2007, 02:12 PM
E sad je vec mnogo bolje ;) Ne znam da li si razvijao tu ideju (verovatno jesi), ali meni licno nema nista logicnije nego sad izbaciti farove za jedno cet'r prsta napred! :D Da vidis gde vozis...

Dare
14th February 2007, 06:11 PM
aj prvo ti, da vidim kako izgleda :D

Zemunac
14th February 2007, 09:11 PM
E sad je vec mnogo bolje ;) Ne znam da li si razvijao tu ideju (verovatno jesi), ali meni licno nema nista logicnije nego sad izbaciti farove za jedno cet'r prsta napred! :D Da vidis gde vozis...
:D

nemanya
15th February 2007, 01:03 PM
Valjda ako nekog tresneš, da ima šta da se iskrivi i dovoljno savije pre nego što ti ošteti limariju ?

Dok se to dovoljno iskrivi i savije,ovaj drugi je vec na otpadu (licno isprobano :D )

jeronimo
15th February 2007, 06:57 PM
moš´ da staviš amortizere branika (sa volvoa amazonca) :) tako da sve što čukneš biva amortizovano(a i ti možeš većom brzinom da ga čukneš) ;)
ali opet to ne bi trebalo da smanji rastojanje od karoserije (da bi imao što veći hod) :cool:

mravojed
15th February 2007, 08:42 PM
Amortizeri su odlična ideja.

jeronimo
16th February 2007, 07:42 PM
`mortizeri tvrdi ,stradala mi krsta :p (pera kojot super genije) :cool:

slay
19th February 2007, 04:48 PM
Nedoumice kao takve uopste nisu losa tema :rolleyes: - svojevremeno, pre dve godine, postavio sam ovde pitanje ima li neko iskustva sa secenjem sibera na nivi, jer sam zaista planirao da to uradim. Ali, avaj, docekan sam kao Dare na ovoj temi i uspeli ste da me odgovorite od tog zahvata...Nikad nisam isekao taj siber a i dalje mislim da bi bio odlicna stvar. Nivu vise ne vozim, nisam vise ni tako mlad i euforican ko nekad i sve u svemu pitanje je da li cu to ikada uraditi jer propustih pravi trenutak. :o

Naravoucenije: Dare, go for it!
P.S. Da li i dalje mislite da je siber na Nivi glupa ideja? (los lim, kisa, korozija, smanjena cvrstina karoserije...) :confused:

Uros Piperski
19th February 2007, 06:58 PM
P.S. Da li i dalje mislite da je siber na Nivi glupa ideja? (los lim, kisa, korozija, smanjena cvrstina karoserije...) :confused:
Apsolutno. Mislim da nemas za cime da zalis :) . A na novom vozilu mozes nozem da seces kakve hoces sibere :D

slay
20th February 2007, 11:08 AM
Ali bih mogao da ga isecem Vlayu :p
Za one koji ne znaju o cemu pricamo evo ih - bivi i sadasnji auto na vizionarski napravljenoj fotografiji:

slay
20th February 2007, 11:10 AM
A na novom vozilu mozes nozem da seces kakve hoces sibere :D
I da, nemoj da bi nekom neka glupost pala na pamet!!! ;)

dinno
20th February 2007, 01:17 PM
Dobra stvar ali krajnje nepotrebna,ja sam imao shiber na staroj nivi i nisam imao nekih problema osim curenja u početku dok ga nisam skinuo pa ponovo stavio diht masu i vratio. Nakon toga sve ok. Kazu da nakon nekog vremena krene da se krivi krov,ali meni nije!

jeronimo
20th February 2007, 08:35 PM
sve sto se radi treba da se odradi profesionalno i onda nema problema...
ja sam ipak za el .podizace prozora pa kad je vrucina spustis lepo oba prozora i piciiii...

boomer
25th February 2007, 04:14 PM
na ovoj mojo 'styled' nivi imam i shiber, i prednost je sto u kolima ima mnogo vise svetla. Na leto to moze postati i mana... I naravno hoce da prodje voda tu i tamo, time se jos nisam pozabavio...

Dare
16th August 2008, 08:16 PM
Jos jedno od mojih pitranja koje ce iznervirati protivnike sredjene nive...

kako se zove onaj materijeal kojim je treci stop zalepljen za staklo? krenuo je da se odlepljuje malo s jedne strane, pa ako nastavi da trazim.

celo stop svetlo kosta 2500 :bum:

Zemunac
16th August 2008, 08:40 PM
zove se obostrano lepljiva traka

Darko
16th August 2008, 08:44 PM
mislim da može da ga vrati na mesto i dvokomponentni poliuretanski lepak :confused:

Dare
16th August 2008, 08:49 PM
ali pri tom treba da izgleda kao i do sad

Sanjin
17th August 2008, 10:57 PM
Ja ga zovem duplofan,a mislim na istu stvar kao i Zemunac

Nivas
9th September 2008, 07:49 PM
Dare, je li ovo dobro resenje za sumske puteve? Pa jos bez bulbara. Nisko rastinje ti bije direktno u stakla farova. Meni mnogi zameraju sto sam stavio lucne bulbarove. ali oni se mnogo teze ostecuju nego pravougli.

Dare
1st December 2008, 09:22 PM
sta primeniti za sto bolju zastitu kola od zimskih neprilika? (garaza se ne racuna:D )

dajte predlog za neko sredstvo. evo na sta san naleteo
http://www.ototop.co.yu/auto/tw/original_liquid_ptfe.htm

da li imate iskustva sa necim slicnim?

Zemunac
1st December 2008, 10:15 PM
Dare,mnogo je bitnije leti da se polira auto nego zimi. leti sunce przi boju,ptice kenjaju i ostavljaju fleke,kisele kise.....zimi imas samo gomilu soli koja unistava lim a ne boju. bitno je da cesto crevom izbijes so iz rubova a sve ostalo prepusti slucaju. naj gore sto moze zimi da ti se desava su tackice po haubi od rizle

Dare
1st December 2008, 10:28 PM
poliranje leti nije izostalo. tackice napred su tu, ali ja nalazim da su od insekata. nemoguce ih je skinuti, osecaju se neravnine pod prstima i sa tim sam se pomirio.

nego rekoh da pitam ima li nesto sto bi popravilo efekat odbijanja vode, nesto kao kod novog vozila? i sad odbija vodu zbog poliranja, ali ...

mbsbane
2nd December 2008, 12:14 AM
Jos jedno od mojih pitranja koje ce iznervirati protivnike sredjene nive...

kako se zove onaj materijeal kojim je treci stop zalepljen za staklo? krenuo je da se odlepljuje malo s jedne strane, pa ako nastavi da trazim.

celo stop svetlo kosta 2500 :bum:

obostrano lepljiva traka ti je prava stvar samo lepo da je opkrojis i to ce lepo da izgleda.
Ja sam to na mojoj radio i ne mrda nigde i izgleda kao fabricki :ziveli:

Zemunac
2nd December 2008, 12:28 AM
zove se obostrano lepljiva traka
oh oh oh,mbsbane....citaj,prati radnju

mbsbane
2nd December 2008, 12:42 AM
...brate Munze..ispostuj me...ne mo se ljutis :ahaha: :ziveli:

Zemunac
2nd December 2008, 12:49 AM
Znacii...sve ok!

jeronimo
2nd December 2008, 08:00 AM
dare probaj šampon sa voskom,... ili toplo voskiranje u nekoj od perionica...

Zemunac
2nd December 2008, 08:19 AM
Eh Vlado,to je kao da si mu rekao da ide kod majstora da promeni svecice.

jeronimo
2nd December 2008, 08:26 AM
znam da je tesko, ali neka stisne zube.... :ahaha:

Dare
2nd December 2008, 09:32 AM
koji ste vi likovi

jeronimo
2nd December 2008, 10:18 AM
šala mala drugar nadm se da se ne ljutis... :) kako se ponasa ulje i temperatura?

Dare
2nd December 2008, 11:14 AM
ma jok.
temperatura ok, ulje menjam ovih dana zbog kilometraze ,a inace izgleda normalno

jeronimo
2nd December 2008, 02:11 PM
jesi li probao onaj test sa hladnim motorom... ono sa donjim crevom hladnjaka ?

Dare
2nd December 2008, 02:25 PM
nisam imao vremena ujutru da testiram, a danju mi je zagrejan motor. a i izgleda da se normalizovala situacija. :confused:

lodzin
2nd December 2008, 06:31 PM
Mozes da ga izvoskiras ili operes u perionici toplim voskom, ali efekat nestaje za 10 dana.

jeronimo
2nd December 2008, 07:05 PM
vosak se zavlači po malim otvorima u limariji i sprečava ulazak slane vode i koroziju, sjaj doduše nestaje za 10 dana ali onda ponovo... :)

Sanjin
2nd December 2008, 08:48 PM
sta primeniti za sto bolju zastitu kola od zimskih neprilika? (garaza se ne racuna:D )

dajte predlog za neko sredstvo. evo na sta san naleteo
http://www.ototop.co.yu/auto/tw/original_liquid_ptfe.htm

da li imate iskustva sa necim slicnim?
Natrljaj ga svijecom (mislim auto) :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Ja sam tako skije podmazivao :D
:ziveli:

lodzin
2nd December 2008, 10:05 PM
Mozes da ga izvoskiras ili operes u perionici toplim voskom, ali efekat nestaje za 10 dana.

:ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Kako sam ja ovaj post uspeo da uturim ovde????? :ahaha: :ahaha:

Prica je bila o zasiti auta nekom od pasti :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Kakav sam ja lik :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Dare
26th December 2008, 06:05 PM
Da li hoce da ispadne iz lezista oroginalna nivina kugla, ako dobije luft?

jeronimo
26th December 2008, 08:06 PM
zavisi koliko voziš sa luftom... jel se čuje škripanje ,krckanje...

Dare
26th December 2008, 09:27 PM
kako mislis krckanje, jel kad motam?
Nema krckanja nepodmazanog metala ako na to mislis. Vise dodje kao lupkanje na neravninama, ali opet ne stalno i ne mnogo izrazeno. Sve to od pre par dana

nemanya
26th December 2008, 09:53 PM
Tako se manifestuje.
Lupa kad kočiš ili kad prelaziš preko neravnina.
Verovatno je tek načeta.

Dare
26th December 2008, 10:25 PM
pa kazem da je od skoro.
valjda ce(mo) preziveti zimu. imam neke od stare nive koje nema sanse da ispadnu iako su rasklimane, takve su. ali ne znam kakve su ove kugle. kod nekih postoji sansa da ispadnu

jeronimo
30th December 2008, 08:15 AM
jel stigla maketa?

Dare
30th December 2008, 09:06 AM
nije :(
Kada je poslata ?

jeronimo
30th December 2008, 10:36 AM
ma poslao sam ima tvoj tel. da te kontaktiraju, ako ne stignu danas onda posle nove godine...