PDA

View Full Version : Dimni signal iz obloge osovine volana

Sanjin
10th August 2008, 11:26 PM
Danas sam primjetio tank dimni stub koji dolazi iz plastike osovine volana.Skinuo sam donju plastiku,gornju nisam treba skinuti volan al ne vidim nikakvu goretinu.Medjutim kad sam sljepackom metodom PIPKAO po zicama prekidaca zmigavac,duga brisaci na jednom mjestu sam se oprzio :eek: :eek: :eek:
Moja pratpostavka je da se neka od zica oglodala i pomalo dirka masu...Sutra akoBogda rastavljam sve po prvi put pa ako ima nekih prijedloga,savjeta......

Paja
11th August 2008, 08:37 AM
Ima Sanjine, hitno skini kleme sa akumulatora i onda na tenane pregledaj sve zice ispod volana i osiguraca.

dado
11th August 2008, 09:57 AM
Dosta često zna otići potenciometar regulacije osvjetljenja table. No on je malo lijevo od osovine volana i pregorijeva kad su svjetla upaljena..(provjeri si i njega)...

Dare
11th August 2008, 01:46 PM
koliko se secam, ispod te plastike imas mesto gde je kardanski zlgob. ako ti zice nisu lepo namestene u zleb na plastici onda ti taj zglob ogreba izolaciju sa zica dok motas. drugog kriticnog mesta se ne secam

Sanjin
11th August 2008, 06:23 PM
Hvala svima danas je sve rastavljeno,pregledano zice su stajale OK.Kada sam skinuo sve sa osovine volana ponovo sam spojio i uhvatio gdje przi i dimi U SAMOM PREKIDACU!!! :eek: :eek: :eek:
Nije preostalo nista drugo nego u radnju po novi :krs: ,kad je namontiran napravljena je proba,zice se poslozile kako Bog zapovjeda i sve se sklopilo.
Posto od grijanja nista nije stradalo,sve je radilo i radi,pretpostavka je da je problem bio u loshem kontaktu jednog od prekidaca usljed cega je dolazilo do blagog varnicenja i dimcheta vaginovskog.Sreca pa nije bilo Ive Pogorelica :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: .Kad budem besposlen rastavit cu da se uvjerim,a ko ce sastaviti..... :rolleyes:

Jos jednom hvala svima i :ziveli: :ziveli: :ziveli:

Dr Bouz
13th August 2008, 06:49 PM
jel' ja nisam lepo pazio na chasu, ili nisi rekao - u kom prekidachu je problem?

Sanjin
13th August 2008, 08:25 PM
jel' ja nisam lepo pazio na chasu, ili nisi rekao - u kom prekidachu je problem?
Radi se o kompletnom sklopu zmigavci,duga,brisaci,jebo ga rusi napravili da se sve u kompletu mijenja. :(

Dare
13th August 2008, 08:58 PM
nisu samo Rusi, i nasi su. Pre neki dan sam menjao na komsijinom Yugu. Probao covek sam da menja, pa se i njemu ucitavali neki dimni signali :ahaha:

Zemunac
13th August 2008, 09:13 PM
dare majstoooruuuuuu.....uzimas mi hleb......dobices zabranu pristupa temama u mehanici.,....ovo nije besplatno skolovanje....kolji janjca pa da se dogovaramo za dalje

Dare
13th August 2008, 09:36 PM
auuu jaka mi majstorija da se ono zameni :) . mozemo uvek da se dogovorimo, nego nesto te nema ovamo, ili se ne javljas.

Zemunac
13th August 2008, 10:49 PM
sta da ti se javljam....koji cu ti....stalno sam tu....juce sam bio...

Dare
13th August 2008, 10:53 PM
... nekad smo isli na pice

Zemunac
13th August 2008, 11:07 PM
nemam bre kad da pisam[ s' oprostenjem] a ne da pijem pice

Sanjin
14th August 2008, 12:06 AM
dare majstoooruuuuuu.....uzimas mi hleb......dobices zabranu pristupa temama u mehanici.,....ovo nije besplatno skolovanje....kolji janjca pa da se dogovaramo za dalje

Stvarno Zemunac ti besplatno obucavas konkurenciju :) :) :)

Sanjin
15th August 2008, 12:13 AM
Admine de ti ziv bio ovo zakljucaj

Zemunac
15th August 2008, 08:37 PM
oki