View Full Version : Druzenje i rostilj na Rajcu
Zemunac
21st April 2008, 11:00 PM
Drugari, druga polovina maja,planina rajac.....ice,pice,zezanje,druzenje,malo voznje kroz sumu.....Uros ima kucu tamo pa bi kod njega pravili rostilj. tacan datum se ne zna zbog njegovog odlaska u inostranstvo ali se zna da je u maju. blagovremeno cete biti svi obavesteni. dobro raspolozenje i pozitivna energija su neophodni.jedan dan je u pitanju,bez spavanja. nedelja ujutru skup negde usput i picimo....ima li zainteresovanih? svaki predlog je dobro dosao,
rajac je 10ak km od ljiga....znaci svi smo podjednako udaljeni
zivela sloboda,pisaj gde stignes
Nivas
21st April 2008, 11:10 PM
A ima li curica?
Zemunac
21st April 2008, 11:22 PM
e prc....zini da ti kazem....
Zemunac
21st April 2008, 11:22 PM
A ima li curica?
ustvari....imam nesto po tvom ukusu :ahaha: :ahaha:
Nivas
21st April 2008, 11:36 PM
Ma ne, kakve curice! Gde bih ja smeo, da me zena vidi, ne daj Boze! Ne bih smeo da se vratim ni do Cacka, kamoli do kuce. Ako ima curica, ne dolazim!
The-Had
21st April 2008, 11:49 PM
Uvek sam za dobro drustvo i stvarno cu pokusati da dodjem! :ziveli:
http://www.2shared.com/file/3181148/32e5fdba/Sopotnica_k750i__01.html
P.S. nabacicu na par puta fotke sa svog moba p ko zeli nek izvoli ;)
The-Had
21st April 2008, 11:57 PM
Ma daj bre Mile, sto si takav, plasis ljude ovde BICEMO FINI :D :krs: :krs: :krs: :krs: :krs: :krs: :krs: :krs:
QVATRO
22nd April 2008, 12:09 AM
Pocinje "Kosidba na Rajcu". :) Cini se da je lepo mesto, bar na sajtu: www.rajac.net
Zemunac
22nd April 2008, 12:14 AM
Uroš nas je upoznao, ako je dovoljno hrabar da nas primi idemo :ahaha:
Ti da budeš roštilj majstor :D
Služimo narodu!
naravska stvar
Zemunac
22nd April 2008, 04:56 PM
ako je ekipa raspolozena moze i paprikas da se kuva u kotlicu....imamo lovca medju nama,mozda bude i malo divljaci da poboljsa ukus....ako malo poranimo ujutru i razanj dolazi u obzir. odlucite se....i prijavite ko bi isao
QVATRO
22nd April 2008, 09:36 PM
Ja cu pokusati da nagovorim jednog prijatelja da idem sa njegovom Nivom,dao sam mu sajt.I mnogo mu se svidelo.Ali je policajac pa da vidim da li ce moci tada da ide.A trebalo bi jer ce to biti nedelja,ako se ne varam.
Juce mi uleti u 3 cilindar neko parce metala kroz usisnu granu ,pojma nemam odakle i kako.Moram sve da pregledam i ocistim.Ostao mi klip bez kompresije.A i usisni ventil je dobio ris,hilzna otisla,klip i on povukao,pa ce ici nova stublina, klip , glavu sam nasao povoljno mada je stara mogla na obradu,ali bolja je standardna.
Radoslav
22nd April 2008, 09:48 PM
Naj verovatnije dolazim.U tom slucaju preuzimam u potpunosti kotlic.Jedino je bitno da njegova velicina odgovara broju ljudi.Za ono u kotlic to je moja briga a trebalo bi mi oko tri sata da sve to spremim.
Darko
22nd April 2008, 10:06 PM
Kada je 18. ili 25. maja :confused:
Zemunac
22nd April 2008, 10:59 PM
Naj verovatnije dolazim.U tom slucaju preuzimam u potpunosti kotlic.Jedino je bitno da njegova velicina odgovara broju ljudi.Za ono u kotlic to je moja briga a trebalo bi mi oko tri sata da sve to spremim.
imam ja kotlis i tronozac za veeeliko drustvo.... ako se nevaram kotlic je od +15 litara,prohromski....na puno takmicenja je odneo prvo mesto u kuvanju riblje corbe a paprikasa je skuvao.....bog zna koliko. malo sam provocirao za ono u kotlic [ko razume znace ]a ne za preuzimanje varljace. ali super ako je palica u vasim rukama :ziveli: :ziveli: mogu da dobacujem sa strane.
moja prijava za dolazak
Zemunac
22nd April 2008, 11:00 PM
Ja cu pokusati da nagovorim jednog prijatelja da idem sa njegovom Nivom,dao sam mu sajt.I mnogo mu se svidelo.Ali je policajac pa da vidim da li ce moci tada da ide.A trebalo bi jer ce to biti nedelja,ako se ne varam.
Juce mi uleti u 3 cilindar neko parce metala kroz usisnu granu ,pojma nemam odakle i kako.Moram sve da pregledam i ocistim.Ostao mi klip bez kompresije.A i usisni ventil je dobio ris,hilzna otisla,klip i on povukao,pa ce ici nova stublina, klip , glavu sam nasao povoljno mada je stara mogla na obradu,ali bolja je standardna.
mani se uzimanja kola od nekog,...to nije dobra kombinacija. lepo dodjes autobusom do zlatibora i dodjes sa srbom.
Zemunac
22nd April 2008, 11:03 PM
Kada je 18. ili 25. maja :confused:
darko neznamo jos tacan datum. uros ima obaveza poslovnih tako da ce se konacan datum znati oko 10.05
Zemunac
22nd April 2008, 11:31 PM
nivas....citas samo a nista nekomentarises....nismo navikli da ti stedis na slovima.... da te malo podsetim, .....nije upuceno nikome samo citiram,Mislim da nisu dosli oni koji su se pomirili sa cinjenicom da im je zivot nezanimljiv, i koji jednostavno ne vide nacin da bilo sta promene nabolje. U svima nama, koji smo bili, videla se zivotna energija i volja za upoznavanjem novih situacija. Jos nesto da kazem. Mi nismo organizovali takmicenje, nego izletnicko druzenje, a tako ce biti i na sledecem susretu, pa niko nema razloga da strahuje da ce se njegova Niva obrukati, jer i nije cilj ovakvih okupljanja da se pokaze cija je Niva najbolja, vec da malo mrdnemo kosti, izadjemo u svet i druzimo se sa ljudima istih interesovanja.Iskren da budem, u sledecem od ovakvih druzenja ocekujem Darka i Vlaya, mozda i Lodzina, a za ostale verujem da su im ambicije na sajtu zadovoljene raspravama o tome kako treba ili kako ne treba uglavljivati buksne.
ajde se lepo ukljuci u dogovore
QVATRO
22nd April 2008, 11:32 PM
OK.Pitacu Srbu,da idem s njim.
Darko
23rd April 2008, 12:12 AM
I ja se prijavljujem za Rajac
http://www.schnee-hr.net/forum/images/smiles/klanjanje.gif
The-Had
23rd April 2008, 12:33 AM
Prijava, pa makar i krivicna :krs: :ziveli:
P.S. drugi deo slika :
http://www.2shared.com/file/3186765/e738a78e/Sopotnica_k750i__02.html
Nivas
23rd April 2008, 10:23 AM
Polako, momci, nije jos 12:07 po moskovskom vremenu. Uostalom, vec sam se prijavio kada sam rekao da ne dolazim ukoliko bude curica. Dakle, prvi, kao sto je i red. Samo sam hteo da malo gustiram karte. Bre, zemunac, em zbog tebe gledam da li mi je u blizini neko povece drvo, em ne mogu da gustiram karte. Zar da propustim Radoslavljev kotlic? Dakle, prijava, ovog puta nedvosmisleno. Dolazim, pa makar doveli i mame! QVATRO, pogledaj red voznje, da vidimo kada da krenemo sa Zlatibora.
A sada, da se ukljucim u diskusiju. Znate da Nivas nista ne prica napamet, ukoliko nije rec o Nivi. Elem, komunisti su bili pomerili proslavu titovog rodjendana na 25.maj, iako licnost koja drzi trofejnog milE-tovog petla nije bila rodjena tog dana. Zasto? E, zato sto je utvrdjeno da je toga dana skoro uvek lepo vreme, da kisa ne pokvasi dresove ucesnika i pokvari raspolozenje najveceg sina. Od dvadesetak sletova (tako se to zvalo), koje ja pamtim, samo je jedan propratila kisa. Znam da je to metereoloski neobjasnjivo, ali eto, tako je, potvrdjeno sa greskom od samo 5 odsto. Sanse da bude lepo vreme su nam 20:1. Sve u svemu, cika Nivas smatra da bi trebalo da se okupimo 25.maja.
P.S. Sto se tice opsirnosti, ni ovoga puta nisam zakazao.
jeronimo
24th April 2008, 05:15 PM
ako je 25. idem i ja :)
BOSKE4x4
25th April 2008, 12:04 AM
cika Nivas smatra da bi trebalo da se okupimo 25.maja.
Prirodno, na Dan Mladosti.
Samo nisam siguran da ovde ima dosta onih koji pamte druga Čedu. Ili se varam?
Kamarad
25th April 2008, 02:01 PM
Plakao sam kao kiša kad je umro... A ćale ne. :krs:
:ahaha:
Ukenjali smo se od placa rodjaci!
QVATRO
25th April 2008, 07:26 PM
@Nivas
Raspitacu se za prevoz do Zlatibora.Samo ne znam kada bi krenuli?Koliko treba vremena do Ljiga?Voz ima u pola osam iz Prijepolja,a gore sam do 9.Pa da me pokupis i pravac Ljig.
Moze i ranije,ako ce mo da budemo citav dan na Rajcu.Pa da stignemo ujutru tamo,a ne da rostiljamo i nazad.Mislim da bi bilo bolje.Ne znam sta misle ostali?
jeronimo
25th April 2008, 07:37 PM
Plakao sam kao kiša kad je umro... A ćale ne. :krs:
ja nisam, pitao sam kad će crtani... :) i dobio batine... :ahaha:
(kažu da sam od malena bio surov) :o
Zemunac
25th April 2008, 07:37 PM
@Nivas
Raspitacu se za prevoz do Zlatibora.Samo ne znam kada bi krenuli?Koliko treba vremena do Ljiga?Voz ima u pola osam iz Prijepolja,a gore sam do 9.Pa da me pokupis i pravac Ljig.
Moze i ranije,ako ce mo da budemo citav dan na Rajcu.Pa da stignemo ujutru tamo,a ne da rostiljamo i nazad.Mislim da bi bilo bolje.Ne znam sta misle ostali?
radoslav kuva vec u 10. kotlic je spreman oko 13h. znaci dolazimo na rajac oko 12.30 i u 14h razlaz.... :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
QVATRO
25th April 2008, 08:30 PM
radoslav kuva vec u 10. kotlic je spreman oko 13h. znaci dolazimo na rajac oko 12.30 i u 14h razlaz.... :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Postujem sta stariji misle.
:ahaha: :ziveli:
Zemunac
25th April 2008, 09:02 PM
Postujem sta stariji misle.
:ahaha: :ziveli:
sto ranije dodjemo ujutru na rajac duze ce nam trajati druzenje.....
@ Mravojed
ako hoces na zezanje sa nama imas mesto kod mene u kolima....rad je da ti vratim za voznju po zlatiboru i sopotnici, i obecao sam ti ribu na rostilju,bice i pecurke na zaru.....naravno ako hoces da ides :ziveli:
QVATRO
26th April 2008, 10:25 AM
milE,cudna ta ribica.Ne znam koja je,ali je kapitalac. :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
Nivas
26th April 2008, 10:37 AM
Takve ja pecam redovno, ali ne valjaju kapitalci. Najbolji su do 12 kg zive vage.
Zemunac
26th April 2008, 01:36 PM
Može! :krs:
Gle, ribica:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/swimming-piglet.jpg
nema ptice bez prasice :krs: :krs: :krs:
jeronimo
28th April 2008, 08:43 AM
od sve salate, najviše volim meso...
Dr Bouz
4th May 2008, 10:42 AM
ako ne budem isao s' drugarima na djerdap u riboakciju - i'm in.
Zemunac
4th May 2008, 02:30 PM
ako ides u djerdap javi gde si pa da te posetim. tamo sam dva puta nedeljno
QVATRO
5th May 2008, 12:04 AM
@zemunac
Jesi li video sa Urosem kad je tacan datum okupljanja?Da znamo zbog obaveza.
Zemunac
5th May 2008, 12:37 AM
Izprozivaj urosa da kaze javno kad se ide.imas moju podrsku. Urose...!?
Zemunac
5th May 2008, 05:15 AM
Nista predigra,pljucnes malo i meces.
QVATRO
5th May 2008, 07:52 AM
@Uki
Reci jarane kada idemo na Rajac,da ti ne otkinemo ..... ! :ahaha:
:ziveli:
Dr Bouz
5th May 2008, 10:20 AM
ako ides u djerdap javi gde si pa da te posetim. tamo sam dva puta nedeljno
pa tamo negde na potezu golubac-milanovac vitlamo by motkama kad odemo tamo.
Zemunac
5th May 2008, 11:23 AM
Saran radi na betonu i u livadicama pre brnjice
jeronimo
6th May 2008, 07:58 AM
zašto mislim da dr... više voli grabljivice... :)
Nivas
8th May 2008, 12:36 AM
Momci, izgleda da, nazalost, necu moci da dodjem na Rajac. Zdravstveni problemi.
vlay
8th May 2008, 09:41 AM
Ljudi,a kada je uopste Rajac?!
QVATRO
8th May 2008, 09:45 AM
Ako ne ide Nivas ne mogu ni ja da dodjem.Nemam prevoz.
Zemunac
8th May 2008, 08:33 PM
Momci, izgleda da, nazalost, necu moci da dodjem na Rajac. Zdravstveni problemi.
nebio ti u kozi ako neozdravis i ne dodjes.....kad te dohvate oni kojima je zivot nezanimljiv i dosadan.....oni koji nabijaju buksne..... :ahaha: :ahaha: :bum:
Radoslav
8th May 2008, 08:42 PM
Sutra idem po ono sta treba da uskoci u kotlic.Bolje je kada odlezi jedno vreme u zamrzivacu.Nadam se da jos uvek ostaje 25 maj.U svakom slucaju bih molio da me obavestite par dana ranije kako bih ispraznio zamrzivac a pripremio pac.
Nivas
8th May 2008, 11:32 PM
E, sad, momci, doveli ste me u neugodnu situaciju. Ne bih da pricam o svijim zdravstvenim problemima, a jos manje bih zeleo da neko pomisli da tek tako izvrdavam... Narocito oni koji uglavljuju buksne... Salim se, na bih voleo da tako nesto pomisle momci sa kojima sam bio na Sopotnici. Zapravo, ne bih voleo da bilo ko pomisli tako nesto.
Dare
9th May 2008, 10:23 AM
ma da....
nego "zivot ti je dovoljno zanimljiv i bez svega toga.....:ser: " :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Nivas
9th May 2008, 01:49 PM
Dare, kako buksne? Jesi li dobro zategao?
Nivas
9th May 2008, 02:15 PM
Urose, ima li tamo neka staza za trkanje po krivinama uzbrdo? Da ustanovimo trofej "Zlatna BUKSNA". Cvrsto verujem da bi Dare dao sve od sebe da to osvoji. Uostalom, red je da se javis, ovako izlazi da nas je samo Zemunac pozvao u tvoju vikendicu.
Dare
9th May 2008, 02:56 PM
kao prvo, to sa buksnama je tvoja umotvorina, a kao drugo.... ma sta da diskutujem sa covekom koji ne ume ni upaljac sam da zameni
Zemunac
9th May 2008, 03:32 PM
Dare,ne kenjaj
Nivas
9th May 2008, 04:11 PM
Ma, ni svecice. I to mi majstor menja. I metlice na brisacima.
The-Had
9th May 2008, 09:46 PM
Ala je vruce ovde......
QVATRO
9th May 2008, 10:03 PM
Pred svako putovanje bude guzva... :) Nije to lose,malo se ljudi izdrce.
Zemunac
9th May 2008, 11:00 PM
kao prvo, to sa buksnama je tvoja umotvorina, a kao drugo.... ma sta da diskutujem sa covekom koji ne ume ni upaljac sam da zameni
po cemu pravis kriterijum kod ljudi? po tome sta znaju da urade na kolima?! gresis dare mnogo. svako radi ono sto zna,nivas zna mnoooogo stvari o kojima ti nisi nikada ni cuo,ti recimo znas da uradis nesto sto on neume a pritom ima i moze da plati druge koji ce to uraditi. zar to nije sjajno? boli ga patka da sam menja upaljac...otera auto kod majstora da menja a on za to vreme pravi lovu na drugoj strani. pola da majstoru a pola mu ostane. a,sta kazes? koliko tebi ostane kad radis sam? glupo poredjenje si dao,neki ovde bi mogli reci da nece sa tobom da raspravljaju jer nisi sam ugradio plin. mani se ljutnje i vredjanja,i ja i ti i drugi....treba da se druzimo i zezamo a ne poprckujemo....
Zemunac
9th May 2008, 11:05 PM
ako ste za to da se 25 maja skupimo i druzimo, dajte predlog za alternativnu destinaciju. uros je u inostranstvu i nemoze da potvrdi tacan datum povratka. ako se vrati do 25 idemo na rajac, ako ga nema mozemo das se skupimo negde drugde...sta mislite o tome? ajde da razradimo jos neko mesto koje bi vecini odgovaralo.
chinagroup
9th May 2008, 11:21 PM
[QUOTE=zemunac]nebio ti u kozi ako neozdravis i ne dodjes.....kad te dohvate oni kojima je zivot nezanimljiv i dosadan.....
:ahaha: :ahaha: :ahaha:
ajde cika Nivas ozdravi sto pre pa da idemo u nove pobede.Vidim ja da smo mi ista talasna duzina,samo ti neces da priznas. Pozz. :mad:
Nivas
10th May 2008, 12:11 AM
Zemunac je potpuno u pravu. Zasto bih ja svoje dragoceno poznavanje nemustog jezika preusmeravao na savladavanje vestine ugradnje jednog auto-upaljaca, kada mi to, ocas posla, za trista dinara, uradi momak u auto-servisu? Ni pitao ga nisam ima li tu neka buksna, ili nema! I da znas, Dare, iz cistog inata tebi, ama bas iz cistog pozitivnog inata tebi, ima da castim drustvo jagnjetom na raznju. Blize odrediste: Sumadija, severna strana Rudnika. Vreme: jun, videcu kad, domacin treba da mi javi kad jagnje dostigne 22 kg zive vage, vec sam obavio pripremne razgovore, nista Nivas ne radi napamet, posebno kad se zainati. Drustvo, pozvani ste svi, na celu sa nasim drugom Daretom. Chinagroup, ne moras da donosis ozvucenje, pevacemo na uvce, lako je sada, kad smo podesili talasne duzine. Znam ja i gde bi mogli da idemo 25.maja, ali, momci, budite malo i vi kreativni, nije red da vam jedan sezdesetogodisnjak soli pamet. RADOSLAVLJEV KOTLIC NE SME DA PROPADNE!!!
Zemunac
10th May 2008, 12:29 AM
Jagnje 22kg zive vage,ocisceno je max 12.kg ,ispeceno na raznju pojedemo mile i ja iz zezanja. To je greota zaklati
The-Had
10th May 2008, 01:26 AM
Evo destruktivnog predloga: :D Karadzordzevo brdo kod Paracina :bum: :bum: :bum: priroda je prelepa ako zanemarite znakove po okolini :bum: :bum: :bum: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
http://img111.imageshack.us/img111/5412/stopmineuh6.th.jpg (http://img111.imageshack.us/my.php?image=stopmineuh6.jpg)
jeronimo
10th May 2008, 08:40 AM
peške bi moglo kolima malo teže... :ahaha:
QVATRO
10th May 2008, 12:09 PM
The-Had ide prvi a ostali za njim.:)
Radoslav
10th May 2008, 05:22 PM
Glavni sastojak kotlica je u zamrzivacu.Samo mi javite nesto ranije kada i gde.Nisam stalno kod kuce vec vise vremena provodim u vikendici a tamo nemam internet
lakiee
10th May 2008, 08:12 PM
Jagnje 22kg zive vage,ocisceno je max 12.kg ,ispeceno na raznju pojedemo mile i ja iz zezanja. To je greota zaklati
jagnje od 22 zive na 12 ocisceno to je tovljeno jagnje
jedino priznajem jagnje od 33kg` E to je jasgnje ali iz planine () ostane i za veceru()
Zemunac
10th May 2008, 10:06 PM
predloga koliko vidim nemate?! ako je to definitivno onda da batalimo celu pricu jel od rajca izgleda nema nista. uros cuti [ iako prati forum iz inostranstva] tako da ....
Zemunac
10th May 2008, 10:34 PM
zao mi je lovacnog paprikasa.....moracu u ivanovo na pecanje..... :ahaha: :ahaha:
Nivas
11th May 2008, 02:54 AM
Jagnje domace ovce, koja ima oko 40 kg, ako ima 33 kg, nije jagnje nego siljeze. Jagnje je do 23 kg, a od njega se dobija oko 7-8 kg pecenja. Da li je zivince jagnje ili je preraslo taj uzrast, zavisi od broja izraslih zuba, ali ovde ima ljudi koji poznaju ovce bolje od mene, pa mogu da kazu kako se to bas tacno odredjuje. U svakom slucaju, jagnje domace sumadijske ovce tezi do 22-23, najvise 25 kg, i onda je to jagnje djurdjevsko, sprema se za Djurdjevdan, onda je to pecenje da prste pojedes, a "jagnje" od 33 kg je ono "jagnje" koje ti uvaljuju po drumskim mehanama i sluzi za guljenje loja sa slabina i oturanje na ivicu tanjira.Isto tako, prase za slavsku trpezu sprema se kad ima 12, najvise(najvise!) 14-15 kg zive vage, inace vec prase od 25 kg postaje polno zrelo i nije vise prase, nego nazime. Samo da vas obavestim da je za Aleksandra Karadjorjevica spremano prase sisance od 4-5kg zive vage, i onda vam je to kraljevski obrok. Ne cudim se Zemuncevim i Lakijevim komentarima, meni su pokusavali da prodaju jagnje od 40 kilograma. Ali kod mene ne prolazi ni 26kg, kamoli 33, o 40 da i ne govorim. Za jagnje o kome govorim potrebno je desetak dooobrih ljudi da ga pojedu za jedan obrok, Zemunac i milE zaduvali bi se pre prve cetvrtine. Bojim se, gospodo, da retko ko od vas, osim, naravno, Dareta, kome je to posao, ume da ispece jagnje na raznju. Jednom recju, ako jagnje ima 33 kg, ovca bi morala da ima 60 kg, sto znaci da bi jeo genetski modifikovanu soju. Racuna se da se od zive vage, kada se uredi, dobija oko polovina tezine, a kada se ispece, oko trecina. Zemunac je bio jako blizu, a mozda i sasvim u pravu, i takvo jagnje uopste ne moze biti tovljeno, jer je zapravo jos sisance. Lakiee, mani se ovcurina od 33kg, to ti je kao da bi june od 350 kila proglasio teletom od 130kila, 22 je prava mera za jagnje.
Stvarno mi je zao sto nismo uspeli da se dogovorimo za 25.maj. Zemunac, znas li ti gde su one hobi staze za Nivu na Rudniku, Tu bi moglo malo da se vozikamo, a kod sumske kuce neometano da Radoslav spremi kotlic, vecini zainteresovanih je blize nego Rajac, 110 km od Beograda, od Kragujevca blize, cvrsto jezgro sajta lako bi se tamo okupilo. Staza nije igla, raspitivanjem bi mogli da je nadjemo, a ja znam zanimljiv put do Krasojevaca, ili, jos bolje, da se uspnemo na Mali Sturac. Za dva sata smo na Rudniku, za dva sata nazad. A vremena za utanacavanje ima.
Zemunac
11th May 2008, 10:02 AM
Nivas,moram da ti kazem da o jaganjcima nema pojma.o prasetini isto tako. Gledajuci tvog sina koji je tezi i krupniji od tebe pitam se ko je od vas dvoje genetski modifikovan.? Nemozes bas uvek da znas naj bolje,opet napamet prozivas ljude za pecenje na raznju. 22kg zivo kad iSpeces ti izmeri. Ako ima 8kg pecenja kao Sto kazeS ja se obesim na orah
Nivas
11th May 2008, 10:54 AM
Nemoj da se besis na orah dzaba. Ima 7-8kg pecenja, i to onog sto se ististilo, pa je prste da polizes. To su jagnjad sa relativno cvrstom misicnom masom, ne moze to tek tako da ispari. Moj sin je genetski povukao na ujake, koji su krsni Crnogorci, pa je negde izmedju mene i njih, ako ovoj paraleli uopste ima mesta ovde. Zemunac, drugarski da te pitam, koliko puta si zaklao i ispekao jagnje?
QVATRO
11th May 2008, 12:37 PM
Nemojte da se gubite.Ja sam za Djurdjevdan pekao jagnje.Lubina je bila teska 42 kg. A i imalo je 16 kg pecenja.Jagnje je iz Sopotnice staro 4 meseca.Uvece je jelo koncentrat.Ali samo uvece.Bilo je masnije ali prste da pojedes.Ali mozda neko ne voli masno.O ukusima ne raspravljam.
Nivas
11th May 2008, 12:59 PM
Otprilike tako. Od zive vage, od jagnjeta ostaje trecina, ili malo vise, pecenja. To znaju svi koji su sami pekli jagnjad za svetkovine. Kod veceg jagnjeta je nesto veci, a kod manjeg nesto manji randman. Zemunac, najbolje da mi to proverimo na delu.
Zemunac
11th May 2008, 02:58 PM
Nemoj da se besis na orah dzaba. Ima 7-8kg pecenja, i to onog sto se ististilo, pa je prste da polizes. To su jagnjad sa relativno cvrstom misicnom masom, ne moze to tek tako da ispari. Moj sin je genetski povukao na ujake, koji su krsni Crnogorci, pa je negde izmedju mene i njih, ako ovoj paraleli uopste ima mesta ovde. Zemunac, drugarski da te pitam, koliko puta si zaklao i ispekao jagnje?
nisam zaklao vise od 5 ali sam ispekao sigurno 50ak. imam veliko i jesno drustvo,jako cesto idemo kojekuda i pecemo.imam plac u slankamenu i tamo pecemo cesto.uostalom nije merilo ukusa koliko je ko ispekao jaganjaca na raznju. ja tvrdim i stojim iza toga da jagnje ispod 30kg nije nista. kad se ispece nema sta da se pojede.. uzimao sam kod dareta par komada od 36-38 kg zive vage. to su jaganjci za primer.nema loja,meso mekano kao dusa....decko ima izuzetnu sortu i jako dobar geografski polozaj.
znas sta cika nivas,o ukusima se neraspravlja nego da ti ispeces jedno po tvom ukusu,ja ispecem jedno po mom a zajedno ih pojedemo.naravno iz dva puta :ziveli:
lakiee
11th May 2008, 11:25 PM
bas sam na siljeze i mislio. Sa takvim jagnjetom od ~33 kila mozes da ugostis petnaestak ljudi i da ostane za veceru. Sto se tice pecenja na raznju dok su bili zivi baba i deda na selu dva puta godisnje za djurdjevdan i petrovdan smo vrteli po jedno. Obicno od zive mere odpadne oko 60%, kvalitet pecenja i umece izvrsioca tog posla je relativana nemoze uvek da se uradi kako hoces.
A o drumskim mejanama i njihovim specijalitetima kad god mozes izbegavaj
Zemunac
11th May 2008, 11:44 PM
the had vidis da niko nije zainteresovan za druzenje i vidjanje. mnogi citaju forum ali niko nezeli da ucestvuje u dogovoru ili da nesto predlozi. stvar je propala i to je valjda jasno. ...a mogli smo da se vidimo bilo gde i uzivamo. vecina je odlucila i to je to.
The-Had
12th May 2008, 12:33 AM
Pa ono silom ne mozs a i necemo nikog da primoravamo... Mada se tesi da jos ima volje i zelje medju ekipom ili je trenuto los momenat za neku organizaciju!?!
The-Had
12th May 2008, 12:38 AM
Vala si ga srocio.... :D ni Andric se ne bi postideo :krs: :ziveli: :ziveli:
Ajmo ljudi.......... :ziveli:
QVATRO
12th May 2008, 12:46 AM
Ako Nivas ide,a pritom me primi u posadu,ja sam za svaku varijantu.Delimo gorivo i to je to.
The-Had
12th May 2008, 12:48 AM
Zagrevamo se..... ajde.... verglaj, verglaj..... mozda i upali. mile, daj baci varnicu vidis da treba ...........
QVATRO
12th May 2008, 12:52 AM
Slabe svecice.Ili je do razvodnika.
The-Had
12th May 2008, 12:53 AM
Ma ovde treba kurbla!!!
QVATRO
12th May 2008, 12:56 AM
Daj milE,gurni malo.Vidis da se patimo k'o patike.
mravojed
12th May 2008, 01:01 AM
ja sta da učestvujem kad samo o klanju pričate :D
kad bude dogovor o vožnji a ne o ždranju, onda može..
jeronimo
12th May 2008, 01:04 AM
dobro ponećemo turšiju... :D
šalim se a pečurke...? :)
mravojed
12th May 2008, 03:25 AM
Pazi ja ne bi imao ništa protiv ni neke riblje čorbe u kazančetu :) Ali to je ideja za neki drugi ambijent, pored reke, u močvari :D
Paja
12th May 2008, 10:03 AM
Svratite pored mene da uzmete sarmu, ima jos kiselog kupusa od zimus, a mogli bismo i malo da nastelamo motore pred tu krkacinu.
Nivas
12th May 2008, 10:17 AM
Zemunac, mi smo se jedino sporili oko randmana, odnosno, koliko pecenja ostaje od zive vage. Sad, ja i dalje vise volim jagnje, neko vise voli siljeze, stvar izbora i ukusa.. Rekoh vec: da li je neko zivince jagnje ili siljeze, ne odredjuje njegova tezina, nego koliko zuba mu je izraslo. Kad izrastu neki zubi, ono prestaje da bude jagnje i postaje siljeze, pa imalo 22 ili 33 kg, zavisi od rase ovce. Da me ubijes, ne mogu sada da se setim koji to zubi behu, a nelagodno mi je da pozovem strica, pa da ga pitam. Ionako je navikao na svakakva pitanja od mene. Dare sigurno zna, ali mudro cuti i uziva u mom neznanju. Neka, dalo mu se, sta je meni trebalo da istrcavam sa ovom temom kad ne znam koji su zubi u pitanju. Nadam se da me Dare nesto ne zamera, ebiga, one buksne bas mi i nisu bile neophodne. Sad, Zemunac, sto se tice tvoje ideje da svako od nas ispece po jedno jagnje, ideja je dobra u svemu osim u cinjenici da bismo tu jagnjad jeli samo nas dvojica. Nikako da sperem vrlo gorak ukus u ustima sto nismo uspeli da se organizujemo za 25.maj. Bio sam odlucio da dodjem, uprkos zdravstvenim problemima koje imam, djavo ih odneo. A bilo je potrebno samo malo dobre volje da dodjemo do Rudnika, ponesemo manjerke, malo pica i salate, i da uzivamo u Radoslavljevom kotlicu i druzenju. Lovacki kotlic jeo sam jos dok mi je otac bio ziv (bio je lovac), ali sva je prilika da je ta mogucnost, na zalost, propala. Ostaje nam, jedino, da ovaj sajt odrzavamo kao neku vrstu literarnog kruzoka, gde svako pise onako kako misli da je najbolje.
Zemunac
12th May 2008, 10:40 AM
Nikad ne reci nikad
Dare
12th May 2008, 11:38 AM
po cemu pravis kriterijum kod ljudi? po tome sta znaju da urade na kolima?! gresis dare mnogo.
Odakle ti to po cemu ja cenim ljude ? skroz neistina. samo necu da me niko zeza za nesto o cemu manje zna nego ja, jer i ja nikog ne zezam bezveze. ako ne zna sta ce da kaze, neka cuti, a ne ovo-ono - zivot dosadan.
aj necu vise o tome.
Dare, iz cistog inata tebi, ama bas iz cistog pozitivnog inata tebi, ima da castim drustvo jagnjetom na raznju
@nivas
samo se ti inati pozitivno, krkaj jaganjce, uzivaj :ziveli: imam i ja sta da okrecem na raznju :ahaha: :ahaha:
http://svrljig.110mb.com/Galerija/velike/svrljiska-ovca1.jpg
Nivas
12th May 2008, 03:52 PM
Dare, a koji ono zubi oderedjuju kad jagnje prestaje da bude jagnje? Pomazi, vidis da ne znam. Lako bismo za jagnje i za kotlic, ali tesko je za drustvo.
Zemunac
12th May 2008, 05:04 PM
:D
Zemunac
12th May 2008, 05:10 PM
Pazi ja ne bi imao ništa protiv ni neke riblje čorbe u kazančetu :) Ali to je ideja za neki drugi ambijent, pored reke, u močvari :D
riblju corbu cu ja da kuvam samo jos malo da otopli. idemo negde pored dunava,doteracu camac,malo da se okusate u skijanju na vodi.....kuvamo corbu,popijemo po koju,okupamo se da rastreznimo glave i palimo kucama. ....ali....opet nema voznje....samo krkanluk i zdranje :ahaha: :ahaha: :ahaha:
mravojed
12th May 2008, 05:21 PM
A ne Zemunac, moraš neku močvaru da nam nađeš da se nikome točkovi ne vide :D
Darko
12th May 2008, 05:40 PM
A ne Zemunac, moraš neku močvaru da nam nađeš da se nikome točkovi ne vide :D
Da li su ovo dovoljno blatnjavi točkovi?
http://www.carstuckgirls.com/girls_with_riding_boots_carstuck_mud_wrestling_016.jpg
mravojed
12th May 2008, 07:10 PM
http://www.srbija4x4.com/uploads/newbb/thumbs/1_42ff61bd8ced9.jpg
mravojed
12th May 2008, 09:58 PM
Tako je, tako je!
milEta za preCednika!
Nivas
12th May 2008, 10:23 PM
:ziveli: @Dare
Pa ti, Dare, okreces sam!
:ziveli: :ziveli: :ziveli: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Dr Bouz
14th May 2008, 10:01 PM
^^^ tako se to radi. - k'o ptice kad krenu na jug - skupe se tad i tad, polete tad i tad - ko je dos'o-dos'o - ko nije - jbg.
ja odo' sutra malo da protegnem nogice mi junacke, i malo fotoaparat da mi vidi bela dana, i cistoga zraka - do divchibara/maljena. - ako se neko zadesi - tamo sam. ako me presretne u shumi, NE DELIM ona dva piva koja nosim u pretincima za objektive u foto-rancu :). -al mogu da ga uslikam tako da ispadne lep.
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.