View Full Version : Ostruznica - Split
Nivas
12th February 2008, 10:45 PM
@ Dr Bouz
U pravu si, druze moj po objektivu. Kako li bi sirota Niva tek prosla da je ostvarena tvoja zamisao o drumskom okrsaju sa Krajslerom?
Dr Bouz
12th February 2008, 11:00 PM
moja zamisao? - pa tu tek nemamo shanse. mada realno -vidim ova bela njiva ih je od'rala stroochno. ova recenica mi se narocito svidja:
HAHAHA.dobro ovako vozim cirokija,ali za teren niva je cudo,oce biti nesto od toga sa vrelim gumama da znam,da odemo malo da ih izblamiramo
;)
Nivas
12th February 2008, 11:13 PM
Jedino mi, na sajtu "Klub ljubitelja Lade NIVE", toliko jeemo ale protiv Lade Nive. Na svim drugim sajtovima, ljudi prema Nivuski imaju vise postovanja. Stvarno mi je muka. Ajd.
Dr Bouz
12th February 2008, 11:25 PM
pa nije. ali budimo ipak realni.
Midian
12th February 2008, 11:25 PM
Jbg,takav smo ti narod :)
Danas sam probao ove nove gume po blatu,popeo sam se uz neki nasip gde sa onim starim nisam mogao ni da maknem.
Zemunac
12th February 2008, 11:27 PM
@nivas
ti si covek u ozbiljnim godinama i nema smisla da lazes....kako da pricas o nivi sve naj lepse...kad to nije tako.....nemoj da kvaris stomak sa nivom....
drsasa
12th February 2008, 11:35 PM
Ma ja bi se popeo ... Cini mi se.
Mislim peo sam se ranije uz ovakve nasipe. Ne vidi se na snimku, koliki je to uspon u stvari?
Zemunac
12th February 2008, 11:42 PM
Ma ja bi se popeo ... Cini mi se.
Mislim peo sam se ranije uz ovakve nasipe. Ne vidi se na snimku, koliki je to uspon u stvari?
ti bi se popeo a uros sa njegovom nije hteo verovatno....sta da se penje kad zna da moze?!...nemozete da ocenite kolika je uzbrdica na snimku....to je problem i sa slikama....deluje smesno a nije....
Midian
12th February 2008, 11:48 PM
Nije to bas bezazlena strmina.Na onu gde sam se ja popeo danas je malo manja ali i dosta kraca,e sad tesko da bi se popeo na onaj gde Uros nije uspeo.Ne znam koje gume ima,vli-5?
Dr Bouz
12th February 2008, 11:54 PM
pa ta uzbrdica je prilicno srtmopizdljiva. ja kad sam bio u top-kondiciji biciklistickoj (tipa sednem na bajs, i skoknem do novog sada, pa ako ne idem preko fruske gore, menjac mi stoji iskljucivo "u prvoj") - mislim da nisam mogao ili uz jedvite jade sam mogao da montibajk uspentram tu vertikalno. i to kad je suva zemlja. (znaci ovo brdasce uopste nije naivna prepreka, a u smislu da je savladjujes ovako kao na filimichu - pod pravim uglom.) - ja sam se malopre popeo tamo u 45-om (is'o da sevnem pivo na splav) i sis'o (nesto mi se ucinilo da tamo na pocetku nasipa su se instalirali panduri da smaraju posten svet) - ali tu je em suvo, em je manji nagib, em je manji potez.
drsasa
12th February 2008, 11:55 PM
:o. Verujem.
drsasa
12th February 2008, 11:58 PM
Mislim za strminu. Ali definitivno nije snaga motora odgovorna nego kvalitet guma
Uros Piperski
13th February 2008, 12:07 AM
I jedno i drugo. Da imam jaci motor tako da postignem vecu brzinu na pravcu pre nagiba imao bih brzinu da izadjem do gore... Izasao sam tek kada sam uzeo veci zalet.
chinagroup
13th February 2008, 12:21 AM
muka mi je da samo citam i nerviram se te mogu ovo ,te mogu ono. :ser:
da smo samo malo blize pa da vidite kako mi iz niske provincije vozimo i nepravimo se mnogo vazni. :ahaha:
prekjuce sam ozvucavao na staroj planini kup u skijanju pa sam se popeo nivom na vrh cetvoroseda .put pored doma ,pod nagibom,dole provalija sa jedne strane staza uska poluzaledjena picim bato :o
pre otprilike tri meseca na bojaninim vodama kisa padala ceo dan ski staza pod nagibom verovatno i vise od 45 stepena znaci blato snega nije bilo .
u drugu pod reduktorom i blokadom ja se ispentra gore na vrh i neki dzip ,gume sigurno precnika 1 m .ovi stali pa nemogu da veruju.a kad smo isli dole prema podnozju staze vozac grckog konzula se zaglavi na potpuno ravnom putu sa land roverom poceo da slajfuje.
sta hocu da kazem jebes dobro vozilo ako je vozac los.
za urosa: interesuje me kojom si brzinom pokusavao uz ovom valjda strmopizdljivom uzbrdicom da izadjes /verovatno bez reduktora/ :ziveli:
Nivas
13th February 2008, 12:38 AM
@ Zemunac
Zemunac, brate, ovome se nisam nadao od tebe. Ko ce meni, kada ugasim masinu, prebacim u prvu i zategnem rucnu, da zabrani da lazem? Nema! Laganje je deo moralnog kodeksa Nivinih vozaca, u to smo se bar ti i ja, neprojeno puta uverili. Ako posle nece da laze, kakve vajde je imao od toga sto je vozio Ladu Nivu? I sta je, uostalom, istina, a sta nije? Ko to izvesno zna, objaviti ko nam to moze? U istoriji filozofije, postoji veoma zanacajan pravac, solipsizam se zove. Njegovi sledbenici tvrdili su da je istina ono sto se coveku u jednom trenutku cini da je tacno. Bas tako! E, sad, pristalice protivnickog filozofskog pravca, koji tvrdi de je istina ono sto se realno zbiva u realnom vremenu, a ne nesto sto je neko ispricao da se tamo negde dogodilo, a pravi predstavnik toga pravca si ti, nikako ne mogu da opovrgnu moju tvrdnju, ako se proglasim pristalicom solipsistickog pravca, da sam, bas prekjuce, prokopao Nivom tunel kroz sneg visok 8 metara, koji je na Zlatibor napadao za svega dvadesetak minuta, dok sam ja skoknuo u centar po stampu. Tunel se i sada dobro drzi, samo mu je donja leva strana malo ogaravljena, od auspuha.
Midian
13th February 2008, 12:55 AM
Manite se svadje,ima nas i koji volimo svoje Nive :p
Nivas
13th February 2008, 12:57 AM
Midiane, ti ovde vidis svadju?
Midian
13th February 2008, 12:58 AM
Vise kao na intelektualnom nivou,nisam mislio bukvalno
Uros Piperski
13th February 2008, 01:08 AM
pre otprilike tri meseca na bojaninim vodama kisa padala ceo dan ski staza pod nagibom verovatno i vise od 45 stepena znaci blato snega nije bilo .
u drugu pod reduktorom i blokadom ja se ispentra gore na vrh
a da poneses uglomer sledeci put? :rolleyes:
ja sam pokusavao prvom redukovanom, prvom neredukovanom i prvom pa drugom regukovanom i nije islo, svaki put prokliza pri vrhu. Tek kad sam uzeo veci zalet sam prosao, kao sto rekoh vec tri puta.
Zemunac
13th February 2008, 11:33 AM
@ Zemunac
Zemunac, brate, ovome se nisam nadao od tebe. Ko ce meni, kada ugasim masinu, prebacim u prvu i zategnem rucnu, da zabrani da lazem? Nema! Laganje je deo moralnog kodeksa Nivinih vozaca, u to smo se bar ti i ja, neprojeno puta uverili. Ako posle nece da laze, kakve vajde je imao od toga sto je vozio Ladu Nivu? I sta je, uostalom, istina, a sta nije? Ko to izvesno zna, objaviti ko nam to moze? U istoriji filozofije, postoji veoma zanacajan pravac, solipsizam se zove. Njegovi sledbenici tvrdili su da je istina ono sto se coveku u jednom trenutku cini da je tacno. Bas tako! E, sad, pristalice protivnickog filozofskog pravca, koji tvrdi de je istina ono sto se realno zbiva u realnom vremenu, a ne nesto sto je neko ispricao da se tamo negde dogodilo, a pravi predstavnik toga pravca si ti, nikako ne mogu da opovrgnu moju tvrdnju, ako se proglasim pristalicom solipsistickog pravca, da sam, bas prekjuce, prokopao Nivom tunel kroz sneg visok 8 metara, koji je na Zlatibor napadao za svega dvadesetak minuta, dok sam ja skoknuo u centar po stampu. Tunel se i sada dobro drzi, samo mu je donja leva strana malo ogaravljena, od auspuha.
:ahaha: :ahaha: :ahaha: potpuno si upravu.... sta te kosta da pricas... :ahaha: :ahaha: :ziveli:
i ja onomad bio sa dve sestre bliznakinje.....kakvo je to sexanje bilo....jos se prica po gradu o tome :ahaha: :ahaha:
Nivas
13th February 2008, 12:13 PM
@chinagroup
Izvini, drugar, ostalo mi je nejasno na sta si mislio kad si rekao "pod nagibom verovatno i vise od 45 stepena"? Je li to kao jedan od dva naspramna ugla kod pravouglog trougla, sta li?
Nivas
13th February 2008, 01:49 PM
@ milE
Sapienti sat. Osim ovoga izmedju poslednjih zagrada, Mile, noli turbare circulos meos.
Dr Bouz
13th February 2008, 02:54 PM
ako nastavite da smarate, stavicu moju zenu za tastaturu, a ona je profa latinskog - a onda ste a) nay...., b)smorice vas najstrasnije ako imate gramaticke/i druge greshke.
lodzin
13th February 2008, 03:20 PM
ako nastavite da smarate, stavicu moju zenu za tastaturu, a ona je profa latinskog - a onda ste a) nay...., b)smorice vas najstrasnije ako imate gramaticke/i druge greshke.
Lupus in fabula :ahaha:
Lada Niva est optimus magister :ahaha: :ahaha:
Dr Bouz
13th February 2008, 03:44 PM
-evo pretres'o sam vas - izumre mi zhena od smeha.
Dare
13th February 2008, 04:00 PM
pa posle kaze Nivu voze seljaci, grubijani..... sve bre to učen svet :D
Nivas
13th February 2008, 04:23 PM
@ Dr Bouz
Pre nego sto postavis postovanu zenu za tastaturu, prvo je upitaj sta znaci "Sapienti sat". Lako je, zapamtices. Za gramaticke greske ne brini, nema ni jedne ni u Miletovom, ni u mom latinskom.
Dr Bouz
13th February 2008, 04:54 PM
da rekla je da je "dobro" :) -al' sad je o'sla.... -sutra kad je budem video.
chinagroup
13th February 2008, 07:07 PM
@chinagroup
Izvini, drugar, ostalo mi je nejasno na sta si mislio kad si rekao "pod nagibom verovatno i vise od 45 stepena"? Je li to kao jedan od dva naspramna ugla kod pravouglog trougla, sta li?
ja sam dobro mislio al sam lose napisao treba uspon ,a ne nagib,a ustvari sve zavisi odakle ga gledas :ser:
idem sad da kupim laserski uglomer da merim brda i doline :ahaha: :o
bilo kuda kinez svuda
jeronimo
13th February 2008, 08:06 PM
vaser vagu...
Nivas
13th February 2008, 08:15 PM
@chinagroup
Dobro, ali sta onda znaci "pod usponom verovatno i vise od 45 stepena", i sa koje strane to treba gledati?
Dare
13th February 2008, 09:30 PM
kad sedis u Nivi, i posle haube vidis nebo, to po definiciji znaci da si na usponu ;p
Nivas
13th February 2008, 09:42 PM
@Dr Bouz
Hajde da izostavimo tvoju zenu iz cele ove price, porodicni smo ljudi, nije red.
BOSKE4x4
13th February 2008, 10:22 PM
Urose,
doslo je vreme da zakljucas ovu temu.
chinagroup
13th February 2008, 11:02 PM
@chinagroup
Dobro, ali sta onda znaci "pod usponom verovatno i vise od 45 stepena", i sa koje strane to treba gledati?
nivas kad dodjem na zlatibor ima da ti naplatim sve ovo pisanije :ser: moze pecenica,pecurkice i salata od mesanog mesa :ziveli:
zemlja je na pocetku bila zarka uzarena okrugla masa.zatim je pocela da se hladi na polovima i da se suzava. onda je... ... kinez seo u nivu i hteo da se popne uz stazu na bojaninim vodama /niski ski centar/
ta staza je imala odredjeni uspon.po subjektivnom osecaju mislim da je bilo oko 45 stepena,mozda 44 ili 46 odakle znam kad nisam imao sa cim da izmerim.
a gledao sam taj uspon ne sa strane nego ispred kao sto dare rece. :ahaha:
a ako neverujes dodji u nisku republiku .jes da nis ima samo tri slova al ako se udruzimo sa svrljizani sve ce vas upropastimo.mnogo smo jaki :o :ziveli: :o
Nivas
13th February 2008, 11:11 PM
@ chinagroup
I imate mnogo dobar rostilj! Znam, proverio sam, nista cika Nivas ne prica napamet, ukoliko nije rec o Nivi! :ziveli:
Zemunac
13th February 2008, 11:15 PM
Urose,
doslo je vreme da zakljucas ovu temu.
jel?...ti ces da mi kazes kako idu brzine.... :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Nivas
13th February 2008, 11:36 PM
A kada je rec o Nivi, nije tesko biti pametan. Najbolji terenac! Ako neko misli da su ameri bolji, neka kaze zasto dzipadzije ne naprave dzip od 1,5l, koji bi mogao da se nosi sa Nivinih 1,6l? Onaj svoj dzipcic od 2,5l i ne pomisljaju da suprotstave Nivi, nego moraju da naguraju celih 4,0l da bi donekle bili ravnopravni sa Nivinih 1,6l? Znam da sam u godinama kada ne treba postavljati jereticka pitanja, ali, ume li iko sa sajta, ko se razume u mehaniku i prenosne mehanizme, da mi objasni zasto je amerima potrebno 4,0l da bi se natezali sa 1,6l? Ja se to, Boze me prosti, danas preko citavog dana pitam, pa nikako da nadjem odgovor. Zna li iko?
Dr Bouz
13th February 2008, 11:41 PM
zato sto od viska ne boli glava, a kad ti trista miliona gradjana uredno placa poreze, koji su b.t.w. totalno brijanje, onda ti za te pare organizujes prilicno jaku vojsku, i onda sa tom vojskom krades naftu po planeti, pa ti ta nafta dodje maltene "dzabe".
i onda da se ne bi zajebavao po savskom nasipu sa 1.7, i 'vatao zalet i t.d. - lepo napravis auto od 4l i izadjes "iz mesta". a i ameri su generalno nacija koja ide vise na misice, a manje na mozak. primer: ameri u svemiru:hemijska olovka - neka mudra glava je smisljala, i smislila mastilo koje ce da pise tamo gde nema gravitacije - i to lepo naplatila. rusi: poneli ljudi grafitnu olovku gore.
Midian
13th February 2008, 11:43 PM
Sve sto je americko je veliko,pa i zapremine motora :)
Zemunac
13th February 2008, 11:44 PM
znam ja....eto bas danas sam kupio amera...nije 4x4 ali je voyager 3.0 v6 automatik....znas kakav zvuk ima taj auto??? neznas,znam da neznas....e zato prave 3.0 4.0 5.0 .....lepo ih je cuti bre......savrseno rade....tihi su....nema vibracija od motora kao kog 4 cilindra.....rasterecen motor....
Midian
13th February 2008, 11:57 PM
Bolje da si za te pare uzeo neki kvalitetniji 4x4 da nam ne kukas vise :D
Nivas
14th February 2008, 12:04 AM
@zemunac
Da li to znaci da neces vise da nas zivciras pricama o Nivi?
Zemunac
14th February 2008, 12:07 AM
Bolje da si za te pare uzeo neki kvalitetniji 4x4 da nam ne kukas vise :D
sta ce mi bolji 4x4,.....imam nivu...od nje nema bolji :ziveli:
Zemunac
14th February 2008, 12:08 AM
@zemunac
Da li to znaci da neces vise da nas zivciras pricama o Nivi?
tek ste ga sad nahebali :ahaha: :ahaha:
Nivas
14th February 2008, 12:16 AM
Tesko nama!!!
Midian
14th February 2008, 12:18 AM
Kad nema boljeg sto onda nosis lopate u gepeku?Bice da je zbog guma,imao sam ja iste...
Kao sto si vec rekao na osnovu slike je nemoguce proceniti nagib pa ovo deluje smesno...
http://i267.photobucket.com/albums/ii308/Svinjson/Image638.jpg
Dr Bouz
14th February 2008, 12:21 AM
samo mali update: sale planinar IMA lopatu u dzipu, i to ne u gepeku, nego na uvazenom pocasnom mestu - odma iza njega (i jel'te -upotrebili smo je malo tamo u brdima - nije da nismo :) )
Nivas
14th February 2008, 01:05 AM
Momci, uozbiljite se, nagib (ili uspon) puta ne meri se geometrijskim uglom. Na primer, ako ugledas saobracajni znak koji ti pokazuje da te ceka uspon od 12%, to ne znaci da ces sad voziti pod geometrijskim uglom od 12 stepeni, vec da, u narednih sto metara, moras da savladas visinsku razliku od 12 metara. To jeste prilican uspon, putari gledaju gde god mogu da toliki uspon izbegnu, ali je opet manji uspon od uspona koji bi se poklapao sa geometrijskim uglom od 12 stepeni. Sva ova prica je zbog onog "ugla od 45 stepena". Ukoliko vas,ne dao bog, negde na putu strefi takav znak, to ne znaci da ces morati da se pentras pod geometrijskim uglom od 45 stepeni, vec da ces, u narednih sto metara, morati u proseku da savladas 45 metara visinske razlike. To jeste stravicno veliki uspon i malo ko to moze da savlada, ali, da obeshrabrim optimiste, to se poklapa sa geometrijskim uglom od tek negde 22stepena. Ukoliko je rec o geometrijskom uglu od 45 stepeni, dakle onom koji zaklapaju katete pravouglog trougla prema hipotenuzi, onda bi, na tom pretpostavljenom saobracajnom znaku, moralo da pise da te ceka uspon od 100%, jer bi u narednih sto metara trebalo da savladas visinsku razliku od 100 metara. Pa probajte. Da jos vise obeshrabrim optimiste, ova skala nema gornju vrednost, kad je mnogo, mnogo je, ni putni ugao od 10000 stepeni opet ne bi bio prav ugao, a uz masnu banderu, je li, moze samo Niva.
Teoretsko resenje gornje vrednosti skale ipak je moguce. Posto nauka uzima da Suncevi zraci padaju na Zemlju paralelno, ovaj problem bice resen onog dana kada ameri konstruisu dzip koji te, cim startujes motor, ispali od Zemlje do Sunca bez ikakvog zakrivljenja ugla, pa pevaj.
Dare
14th February 2008, 11:25 AM
@Nivas
ako je kateta 100m, nema sanse da i hipotenuza bude tolika. a kad vozis uzbrdo auto ti meri hipotenuzu
Nivas
14th February 2008, 01:22 PM
@Dare
Kateta je uvek 100 metara, a hipotenuza uvek manje ili vise veca, u zavisnosti od velicine ugla, ali putni ugao se meri kada predjes donju katetu po vertikali, a to je uvek vise od 100 metara. U pravu je Dare, trebalo je da napisem "u narednih x metara dok ne stignes do stotog metra vertikale katete". Dok sam to sinoc pisao, pred ocima sam imao sliku kvadrata 100x100mm, za izracunavanje putnog ugla nije ti potreban uglomer.
Nivas
14th February 2008, 01:37 PM
Uh! Za sticanje predstave o tome koliki je putni ugao nije ti potreban uglomer, a za izracunavanje putnog ugla potrebno ti je... "ovde ljudsko zapire poznanje".
skrba
14th February 2008, 02:02 PM
:) :) :) :) :)
Ako Ste Vi Normalni!!!!!!! :) :)
Dare
14th February 2008, 02:35 PM
cika Nivas, samo primeni Pitagorinu teoremu ako neces da kopas tunel ispod uzbrdice da bi merio katetu.
skrbo, ako smo normalni... sta? uzmemo ti Ladu?
Nivas
14th February 2008, 03:30 PM
Primenio sam je, sinko. Prihvatio sam tvoju ispravku da je hipotenuza uvek veca od svake pojedine katete (njen kvadrat, je li, odgovara zbiru kvadrata...). Ne nameravam da prokopavam tunel ispod uzbrdice (ja to, kao sto ranije rekoh, mogu samo kroz sneg), ali ne prokopavaju ga ni inzenjeri koji odredjuju putni ugao. Hajde da uradimo ovako, jednostavno. Nacrtamo kvadrat sa stranicama 100x100mm i kazemo da je to razmera 1:1000. Svaki milimetar na stranicama kvadrata odgovara jednom metru u prostoru. Sa leve ka desnoj ivici donje stranice kvadrata ispisana je skala od 0 do 100, isto tako i na desnoj stranici kvadrata odozdo na gore, nula je u dnu. Ako hocemo da vidimo kako izgleda putni ugao od 45 stepeni, povucemo pravu liniju (dobro, hipotenuzu), od nule u donjem levom uglu kvadrata, do vrednosti 45 na skali na desnoj stranici kvadrata. Tako dobijamo putni ugao od 45 stepeni. Uzmemo li djacki uglomer, pa uporedimo, utvrdicemo da je geometrijski ugao od 45 stepeni za malcice vise od dva puta veci od putnog ugla od 45 stepeni. Hipotenuza je, naravno, znatno duza od donje katete, ali niko ni ne kaze da moras da predjes celu hipotenuzu, dovoljno je da predjes samo 20-30 metara, pa si se opet kretao pod putnim uglom od 45 stepeni, ma koliko rastojanje prevalio. I 10 metara je dovoljno, a sto nisi prevalio 100 metara i sto se nisi popeo 45 metara irelavantna je stvar, bitno je da si se uspinjao pod tim uglom. Da jos jednom kazem, putni ugao od 45 stepeni je strasno veliki, a cenim da su momci na savskom nasipu morali da savladaju i veci putni ugao.
P.S. Ako neko zeli da vidi koliki je putni ugao od 286 stepeni, onda neka nacrta pravougaonik sa donjom stranicom od 100mm i bocnom od 300mm sa skalom od 0 do 300, pa neka povuce pravu liniju od donje leve nule do 286 na desnoj skali, to je to.
chinagroup
14th February 2008, 04:30 PM
cika nivas ja ti se divim.svaka ti cast. :ziveli:
Midian
14th February 2008, 05:17 PM
Ja nikad nisam znao matematiku ali sam uvek razlikovao kad neko kaze uspon 12 stepeni i 12 posto.
Srbija 4x4 nema vremena za nauku jer su 24/7 u nekom blatu sirom nase lepe zemlje :D I osudjuje nas obicne smrtnike kojima Niva sluzi u vecini slucajeva da nas preveze od tacke A do tacke B,ponekad i nekim neasfaltiranim putem :):):)
Dare
14th February 2008, 05:36 PM
stvarno mi nije bila namera da pokrenem diskusiju na ovako visokom naucnom nivou, ali svaka cast. vezbajte matematiku, nekad dobro dodje (btw ja studiram matematiku :eek: )
KKK
14th February 2008, 05:41 PM
pa da, Srbija 4x4 mora nešto da radi radnim danom da bi zaradila za skupe popravke, pa nema vremena za jalove rasprave.
Ma da, ta vaša "matematika" ne važi na terenu koji je promenljive geometrije, mekan teren i neravan, pa bi trebalo da se ubaci još par propertija koji će biti direktno zavisni i od kvaliteta podloge.
Aj, kada budete završili matematički model, negde krajem leta (neke godine), javite se da ga prevedemo u neku Javu pa da uradimo neki web simulator. Onda će te biti pravi off-roaderi sa iskustvom. :cool:
Midian
14th February 2008, 05:46 PM
Kad vec imas toliko iskustva pokazi nama kako se to radi :)
Mada ne verujem,cika Nivas vam je sve lepo objasnio kao i to da matematika nije nastala na terenu :P
Nivas
14th February 2008, 06:35 PM
@ Dare
Ovo uopste nije visoka nauka, nije ni matematika, ovo je elementarna logika. Hipotenuzu treba shvatiti kao kazaljku na nekom brojacu, a njena duzina je nebitna, jer istu vrednost pokazuje i na 5., i na 35,. i na 75. metru. Bitan je samo njen krajnji polozaj, odnosno vrednost koju pokazuje. Stoga, i nisam smatrao da je potrebno da upozoravam da je "hipotenuza uvek veca od katete", em sto to svako zna, em sto je ona na nasoj skali promenljiva velicina, za koju je jasno da raste sto se vise blizimo vrhu skale. No, dobro, nisam to pomenuo, @Dare me je upozorio, ja sam priznao pogresku, i mir narodu.
Momci, stvarno mi je tesko da zamislim sebe u situaciji da dodjem na sajt i uskliknem: "Znate, momci, hipotenuza je uvek veca od svake pojedine katete!". Samo bi jos nedostajalo da uzviknem "Eureka!", mada nije rec o potisku. Svejedno, i dalje imam neograniceno poverenje u vas.
Nivas
14th February 2008, 06:41 PM
A zbog cega sam pomenuo "nestvarni" putni ugao od 286 odsto? To je zbog onih dzipadzija koji kriomice posecuju nas sajt, da neko od njih ne poistoveti putni i geometrijski ugao od 286 stepeni, pa pomislio da to mora da se cini naglavce, jer bi ludo izgubio glavu pokusavajuci da zauzme polozaj musice na strmom zlatiborskom tavanu.
KKK
14th February 2008, 07:00 PM
U opšte ne sumnjam u vašu maštu i vaše verbalnodidaktičke sposobnosti, ali zar morate baš svaku temu na ovom forumu da smorite do bezsmsila ? :(
MISO
14th February 2008, 07:28 PM
Ne Razumem Se U Uglove,a Instrumenti Mi Otkazali.
Strma Dzada,pici Lada!!!!!!!
MISO
14th February 2008, 07:29 PM
Aaaaaaaaa
Nivas
14th February 2008, 08:20 PM
Besmisao je uporedjivati 1,6l i 4,0l, a bezsmisao je pravopisna pogreska.
Midian
14th February 2008, 08:35 PM
Besmisao je uporedjivati 1,6l i 4,0l, a bezsmisao je pravopisna pogreska.
:ziveli: :ziveli:
Zemunac
14th February 2008, 08:51 PM
aaa jebali ste mu kevu sa matematikom.....
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.