View Full Version : Amortizeri III vrata
lodzin
4th December 2007, 10:30 PM
Prilikom kupovine onog mojeg namucenog auta, na 3. vratima nisam imao amortizere podizace.
Kupio nove i namestio ih tako da je ulozak od crne boje na donjoj jabucici, a sipku koja izlazi iz crnog patrona gore (logicno po meni).
Kad pre neki dan videh na nekoliko niva u gradu da su podizaci okrenuti suprotno. TJ, crni patron gore, a sipka dole...
Kako je to kod vas drugari?
:confused: :confused: :confused:
Darko
4th December 2007, 11:15 PM
crni patron gore, a sipka dole... sa obe strane :)
Dr Bouz
5th December 2007, 09:30 AM
paaa...zavisi kako gledas - zatojena, ili otojena vjata? ko'ko me secanje sluzi, u situaciji "zatojena vjata" - crno gore - belo dole. u situaciji "otojena vjata" pak - crno dole - metal gore. zakljucak: crno do karoserije, metalno do vratiju.
Dare
5th December 2007, 04:28 PM
meni poklopac pada na glavu kad je hladno, a kad je sunce maltene se sam podize. Sipka dole
lodzin
5th December 2007, 06:28 PM
meni poklopac pada na glavu kad je hladno, a kad je sunce maltene se sam podize. Sipka dole
Da za to sam cuo. reaguju na toplo hladno.
Fizika ti je cudo.
Ipak sam ih okrenuo naopako
Dare
5th December 2007, 06:37 PM
kako li onda drze u Rusiji? :D
ciccio-75
5th December 2007, 06:40 PM
kako li onda drze u Rusiji? :D
ovisno koliko bude hladno,ako bude ispod -30*C niti ne otvaraju........ :D
lodzin
5th December 2007, 08:42 PM
Da ali ne zaboravite na ladino cuveno grejanje tako da kada auto ima radnu temperaturu i u kabini, temperaturu dobiju i podizaci vrata... :p
Kamarad
5th December 2007, 08:43 PM
Jel' imate problema leti po vrucini sa haubom? Meni nece da se otvara pa moram da je "zalijem", kazu da treba da se promeni buzir ili kako se vec zove ta sajla za otvaranje?
lodzin
5th December 2007, 08:46 PM
Jel' imate problema leti po vrucini sa haubom? Meni nece da se otvara pa moram da je "zalijem", kazu da treba da se promeni buzir ili kako se vec zove ta sajla za otvaranje?
Mozda se isteglila sajla ili ti je puk'o plasticni deo u koji ulazi buzir, ja sam je ugradio skoro i sasvim OK radi...
Dare
5th December 2007, 10:02 PM
ne ;)
Kamarad
5th December 2007, 11:19 PM
Mozda se isteglila sajla ili ti je puk'o plasticni deo u koji ulazi buzir, ja sam je ugradio skoro i sasvim OK radi...
Moraci i ja izgleda da je zamenim, ali to je bilo samo na 35+ stepeni :confused:
lodzin
5th December 2007, 11:36 PM
Moraci i ja izgleda da je zamenim, ali to je bilo samo na 35+ stepeni :confused:
nije skupa negde oko 150 din, komplet sa plasticnim potezacem... ;)
jeronimo
6th December 2007, 12:53 PM
sajla zna da pravi probleme odeš lepo u boban saljle i kupiš višežilnu(licnastu) fabrička je pun presek pa je ostljivija na cimanje i savijanje(ko je mnogo jak u ruke) :ahaha:
Dare
7th December 2007, 06:11 PM
Amortizeri za gepek 650din/kom , Auto-lider Nis , 018/514-998
lodzin
7th December 2007, 07:28 PM
Amortizer III vrata 490 din.
Auto Mako
Kragujevac
Nivas
25th December 2007, 11:57 PM
Crni plasticni patron je fiksiran na vrata, gore, a metalna sipka na karoseriju, dole. Uvek je tako, otojio - ne otojio. Bar, tako je na Nivi iz 2002. godine, kad sam ja kupio novu.
jeronimo
26th December 2007, 08:06 AM
uvek tako...ako neko nije nešto prčko...
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.