View Full Version : Mahanizam za sigurnosni pojas
skrba
19th November 2007, 08:05 PM
Skidao sam plastiku na koju se kace zvucnici pozadi... da bih je skinuo morao sam da skinem i mehanizam za pojas... kako sam ga odsrafio krenuo je da se namotava i uvukao je ceo pojas..... nisam obracao paznju na njega dok nisam hteo da ga vratim... kad ono...CVRC! Nece da se odmota.... probao sam sve tehnike... sporo, brzo, grubo, nezno ;).... nece pa nece... u cemu moze da bude problem?
Uros Piperski
19th November 2007, 08:27 PM
Moras prvo da vratis pojas pa onda da povuces. Ako se skroz namotao ona ne mozes vise da ga vratis. Skini plastiku sa strane ako moze, pa ces videti mehanizam i onda srafcigerom odvoji polugu sa zuba na kalemu da ga oslobodis.
skrba
19th November 2007, 08:50 PM
ma probao ja da skinem plastiku.... izletela opruga samo sto mi oko nije iskopala! :mad:
znaci nema povratka?? nemoguce bre! pa sta sad da radim???? doduse nikad ih necu koristiti.... ali opet.... nov auto... greota....
Zemunac
19th November 2007, 09:07 PM
u mehanizmu ima kuglica koja te jebe...okreci mehanizam kompletno....vrti ga na sve strane i pokusavaj.....sto se bre petljas kad neznas....pitaj prvo...zato ovaj forum postoji
skrba
19th November 2007, 10:35 PM
Dobro bre Zemunac, sto si tako strog... ;)
Volim prvo da malko razmislim svojom glavom pre nego sto pitam druge.... za malo da me to kosta oka al ajde... :)
Hvala ti u svakom slucaju!
nemanya
19th November 2007, 11:18 PM
Steta sto si unakazio stvar. Sledeci put pitaj i malo sacekaj,neko ce ti vec odgovoriti (meni kad nesto nije bilo jasno,ja ostavim auto razmontiran preko noci na kanalu,dok ovde ne vidim ima li ko neku ideju...niko nije najpametiji)
Elem,
Mene je to sjebalo kada sam provlacio kablove za zvucnike.
Resio sam na sledeci nacin.
Pazljivo odvojio plastiku koja sluzi kao maska (ali stvarno pazljivo da se ne bi nesto izlomilo),i dodje se do mehanizma koji to sve namotava. Ima jedan plasticni zubcanik i jedan zubic koji ga drzi. Taj se zubic povuce malo da oslobodi veliki zubcanik i odmota se pojas,i naravno ne dozvoli mu se da se ponovo namota.
Ako ti je ispala opruga koja namotava pojas,probaj da nadjes nekog ko bi umeo to da sastavi,ali se i spremi da kupis nov.
skrba
19th November 2007, 11:25 PM
Ih kad bi ja mogao da zaspim pored rastavljenog auta :)
probacu..... samo da mi opet ne izleti opruga..... opasna stvar kad vam kazem
:mad:
Hvala!
lodzin
20th November 2007, 12:05 AM
Mislim da kada izleti feder povratka nema, ma bole te namontiraj sve al' bez federa ko se jos vezuje pozadi...
Dare
20th November 2007, 08:20 AM
Sad cu ja da ti kazem , imao sam isti problem. Koliko sam primetio, to zezanje se javlja kad mehanizam stoji u nekom bezveze polozaju. Uzmi ga u ruku i postavi otprilike onako kako stoji u kolima. Ima da se odmota bez problema. Nista ne razvaljuj ako je prethodno radilo. A za sledeci put, uzmi pa zakacu kopcu tamo napred kod vozaca tako da pojas ne moze skroz da se smota kad skines ....
Sto li si morao da skidas plastiku zbog zvucnika kad uopste ne smeta? Ja sam je skidao zbog skripanja
Dare
20th November 2007, 08:22 AM
Mislim da kada izleti feder povratka nema, ma bole te namontiraj sve al' bez federa ko se jos vezuje pozadi...
Svasta. Pa i taj feder je neko namestio u Rusiji, nije pojas izliven izjedna. Sve sto se razvali, moze i da se namesti pod uslovom da ga nisi polomio
Zemunac
20th November 2007, 08:50 AM
Dobro bre Zemunac, sto si tako strog... ;)
Volim prvo da malko razmislim svojom glavom pre nego sto pitam druge.... za malo da me to kosta oka al ajde... :)
Hvala ti u svakom slucaju!
nisam ja uopste strog, a ti nisi uopste razmislio svojom glavom vec si odmah razvalio pola kola....samo sam ti dao drugarski savet...moralo je da zvuci ubedljivo da nenapravis opet neko sranje na novom autu :ahaha:
skrba
20th November 2007, 11:55 AM
Da znam za ubuduce... :)
Hvala!
skrba
20th November 2007, 11:57 AM
Sto li si morao da skidas plastiku zbog zvucnika kad uopste ne smeta? Ja sam je skidao zbog skripanja
Nisam mogao da stavim zvucnik lepo... falilo je par milimetara.. morao sam da skinem plastiku i da je secnem na jednom mestu..
Nata-granata
20th November 2007, 02:58 PM
Meni je pukla ta plastika na koju si ti montirao zvučnike, pa sam zvala Ukr da pitam pošto su ti nosači mislim da je cena preko 5000 za kom!!!
Onda sam se zainatila, skinula to i zalepila... sad stoji super :).
Zemunac je u pravu! Koliko se sećam lepo piše na engleskom do not remove! I da mi se desilo da se sve zamota do kraja ne bi sama dirala... odeš lepo kod majstora i sređena stvar ;).
skrba
20th November 2007, 04:52 PM
Nato, ipak sam ja student koji nema bas kinte da trcka kod majstora za svakakve sitnice... i u pravu si... lepo pise do not remove... al kad meni djavo ne da mira... :) srecom nista nije polomljeno.... tako da....
Dare
21st November 2007, 11:00 AM
pa sta je bilo ? Jel si sredio?
I ja sam student, i nikad ne vozim kod majstora. Jedini razlog je sto oni na nivu gledaju kao na neku olupinu od kola, svuda pipaju nauljenim rukama, hoce da ogrebaju... a i gde te tudja ruka cese...
skrba
21st November 2007, 03:14 PM
Sta studiras Dare?
Sredio sam.... vratio sam mehanizam na mesto i onda ladno izvukao pojas....
jeronimo
21st November 2007, 08:10 PM
a jel se pojas vratio? :)
skrba
22nd November 2007, 12:08 AM
radi sve kako treba...
Hvala Ljudi!
Nata-granata
22nd November 2007, 12:53 PM
pa sta je bilo ? Jel si sredio?
I ja sam student, i nikad ne vozim kod majstora. Jedini razlog je sto oni na nivu gledaju kao na neku olupinu od kola, svuda pipaju nauljenim rukama, hoce da ogrebaju... a i gde te tudja ruka cese...
Moj majstor voli lajku... a i Zemunac je majstor pa je isto voli i ne gleda je kao olupinu.
Dare
22nd November 2007, 10:39 PM
Sta studiras Dare?
Matematiku i programiranje
SaleTS
18th January 2010, 10:01 PM
Posto je tema sigurnosni pojas, onda bih vas molio da me posavetujete. Na mom starom tipu lade prednji pojasevi (pozadi i nema) "vise", nema nikakvog mehanizma za uvlacenje i izvlacenje. To me izludjuje, jer se vuku po podu i prljaju, a posle se i ja isprljam. Postoji li neki mehanizam (bilo kog auta) da se moze namontirati i kako se montira?
Zemunac
18th January 2010, 10:20 PM
Mehanizam od bilo koje lade ,montira se na postojece srafove od tih visecih pojaseva.
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.