View Full Version : Ocu bre mp3 da slusham!!
skrba
17th November 2007, 03:12 AM
Prvo da pozdravim sve clanove foruma tj. sve zaljubljenike u ovo cudo sto se zove Niva :)
od pre 2 meseca ponosni sam vlasnik lajke 1.7 ..glanc nova....
probao sam da je zaglavim par puta al' slaba vajda.... :cool:
e sad.... vozim se ja tako vojvodjanskim bespucem i nesto poce da mi smeta ... dosadi bre onaj zvuk motora ponekad!
Pade mi na pamet da bi bilo dobro da bacim neku muzikicu u Nivu.. odem lepo do prodavnice i kupim potrebne komponente... al cvrc! nema kabla za napon plejera!!! da li iko moze da mi pomogne? mozda je kabl i postojao ali je verovatno iskoriscen za predkidac za plin... odakle bi bilo pametno da vucem struju???
Dare
17th November 2007, 02:52 PM
recimo sa upaljaca. dovoljno je jak vod da izdrzi i player. odakle god, samo da nema vese sa kontaktom.
nemanya
17th November 2007, 05:28 PM
Prvo,
ako si kupio original radio,moras da dobijes i euro dzek sa njim.
Posto Lada nema pripremu za euro dzek pazljivo pogledaj u upustvu koje su zice za napajanje plejera.
Kad to utvrdis:
skini manju kutiju sa osiguracima. Na zadnjoj strani bi trebao da imas jedan slobodan osigurac i klemu na koji ces da prikacis napon (+ pol) za auto-radio.
Mozes da stavis i prikladan osigurac,ali i ne moras posto bi radio trebao da ima svoj sopstveni. Ali ako ne zelis da skidas radio kada ti crkne osigurac,na mesto osiguraca za koje si provezao radio stavi malo slabiji osigurac od onog koji imas na radiu, recimo ako ti je osigurac 10 ampera na radiu,ti stavi 8 ampera na mesto sa kojeg vuces struju.
skrba
18th November 2007, 12:55 AM
kako mislis da je skinem? mislis da je otvorim?
sta da radim sa minusom?
Uros Piperski
18th November 2007, 01:35 AM
Predlazem ti da odes u neki servis da ti ugrade. Ja sam sebi sam ugradjivao i pokajao sa mse zbog toga. Potrosio sam ceo jedan dan, morao sam da kupujem neke sitnice i na kraju je sve uradjeno losije nego sto bi iskusan majstor.
Ako hoces sam, minus stavi na dobru masu. Pod neki sraf koji je dobro zasrafljen za karoseriju.
Dare
18th November 2007, 06:38 PM
Predlazem ti da odes u neki servis da ti ugrade. Ja sam sebi sam ugradjivao i pokajao sa mse zbog toga. Potrosio sam ceo jedan dan, morao sam da kupujem neke sitnice i na kraju je sve uradjeno losije nego sto bi iskusan majstor.
Ako hoces sam, minus stavi na dobru masu. Pod neki sraf koji je dobro zasrafljen za karoseriju.
Da, i meni su u servisu ugradili, za oko pola sata + sve sto su povezivali su i zalemili tako da nikad vise ne moze da eventualno zeza
Nego , Zemunac, kako si u onom prethodnom kombiju povezao da se cd pali sa kontaktom? Jel radi onda i bez ?
Zemunac
18th November 2007, 08:01 PM
Da, i meni su u servisu ugradili, za oko pola sata + sve sto su povezivali su i zalemili tako da nikad vise ne moze da eventualno zeza
Nego , Zemunac, kako si u onom prethodnom kombiju povezao da se cd pali sa kontaktom? Jel radi onda i bez ?
kombi ima euro djek i tako je fabricki povezano. kad das kontakt muzika radi,cim ugasis sve se gasi.moze da se poveze da radi bez kontakta ali niko to nepraktikuje.sta ce ti muzika kad nevozis auto.tako je i u novom
skrba
19th November 2007, 12:51 AM
e hvala ljudi! trese ac/dc!! :)
minus sam zakacio na minus ventilatora.... valjda to nece biti problem...
nego..nesto sam razmisljao... kad sam vec poceo.. jel mogu da se stave zvucnici u prednja vrata? mislim, da li ima mesta? kakav je tapacirung? i kako da skinem onu prokletu rucicu za spustanje stakla????
Darko
19th November 2007, 09:46 AM
Izvuče se plastični osigurač, pazi lako se lomi.
Bolje stavi zvučnike nazad jer gepek zamenjuje rezonatorsku kutiju a postoji mesto mislim za 12-esticu samo se zašrafi.
skrba
19th November 2007, 12:21 PM
Stavio sam zvucnike nazad... idu 13-ice.. skoro... morao sam da prosecam plastiku nazad.. falilo mi je 3 mm da stanu zvucnici...
Cesto se neko vozi nazad... a da bi ja, kao vozac, cuo muziku treba dosta da pojacam.. i onda ovi sto sede pozadi ogluve...tako da cu morati da ubudzam nesto napred.. gde se nalazi taj osigurac? nisam uspeo da ga nadjem..
sta bi valjalo da se stavi napred? mislim na dimenziju zvucnika? koliko ima mesta?
Dr Bouz
19th November 2007, 12:51 PM
ja na primer nemam radio. nisam ni na proslom autu imao. razlog: volim da cujem masinu kako prede :) .
pravi razlog: pre ili kasnije moze mlad covek da dodje u poziciju da mu drugi mlad covek, zvizne laktom staklo kako bi usao u auto i odneo taj radio, koji ce potom da proda, i da kupi neku losu drogu (tipa albanska trava) za to. - i onda imas vise-eurski+nervni problem (kad-tad ces da zaboravis da skines plocicu ili vech... - evo u utorak bio sam sa ortakom u novom sadu - upravo to mu se zbilo - smrnula su nam se j.. natrag do bgd-a..). mada realno, kad malo bolje razmislim, stvarno vise volim da cujem motor kako radi, nego losu (jer kako god da izvedes to u autu - to je lose) reprodukciju zvuka. da ne bude zabune - profesionalni sam muzicar izmedju ostalog vec neko prilicno dugo vreme.
skrba
19th November 2007, 01:55 PM
Slazem se sa konstatacijom da je dobro slusati motor... kao i da je nezgodno ako ti neko digne par stotina evra iz kola... ali reci kako dobar uticaj na nadbubreznu zlezdu(koja luci adrenalin btw.) ima glasna muzika npr neki heavy ili hard rock kad pokusavas da se popnes na neko brdo koje je skroz blatnjavo ili pod kamenom a nagib ide preko 45 stepeni
:D :krs:
Zemunac
19th November 2007, 06:01 PM
ja na primer nemam radio. nisam ni na proslom autu imao. razlog: volim da cujem masinu kako prede :) .
pravi razlog: pre ili kasnije moze mlad covek da dodje u poziciju da mu drugi mlad covek, zvizne laktom staklo kako bi usao u auto i odneo taj radio, koji ce potom da proda, i da kupi neku losu drogu (tipa albanska trava) za to. - i onda imas vise-eurski+nervni problem (kad-tad ces da zaboravis da skines plocicu ili vech... - evo u utorak bio sam sa ortakom u novom sadu - upravo to mu se zbilo - smrnula su nam se j.. natrag do bgd-a..). mada realno, kad malo bolje razmislim, stvarno vise volim da cujem motor kako radi, nego losu (jer kako god da izvedes to u autu - to je lose) reprodukciju zvuka. da ne bude zabune - profesionalni sam muzicar izmedju ostalog vec neko prilicno dugo vreme.
i ja da sviram svaki vikend nebi imao muziku u kolima
Dare
19th November 2007, 06:38 PM
Slazem se sa konstatacijom da je dobro slusati motor... kao i da je nezgodno ako ti neko digne par stotina evra iz kola... ali reci kako dobar uticaj na nadbubreznu zlezdu(koja luci adrenalin btw.) ima glasna muzika npr neki heavy ili hard rock kad pokusavas da se popnes na neko brdo koje je skroz blatnjavo ili pod kamenom a nagib ide preko 45 stepeni
:D :krs:
e da deluje na adrenalin, to 100% al moze da bude i opasno :rolleyes:
skrba
19th November 2007, 08:01 PM
Znaci niko nema zvucnike u vratima??????
Nemoguce!!
Pomagajte drugovi !!! :)
Uros Piperski
19th November 2007, 08:22 PM
Imam ja. Skini tapacir pa ces videti gde ima mesta. Da ti ne objasnjavam sad...
skrba
19th November 2007, 08:52 PM
jedini problem je kako skinuti onu rucicu za staklo.... ne znam gde stoji taj osigurac.. ne mogu da ga nadjem.....
Zemunac
19th November 2007, 09:04 PM
imam i ja zvucnike u vratima
osigurac je plastican,nije pozadi kao kod juga....idi u prodavnicu i trazi da vidis rucicu....bice ti jasno kako se skida
Uros Piperski
19th November 2007, 09:46 PM
Plastican prsten ispod rucice se izvuce u stranu.
skrba
19th November 2007, 10:38 PM
AHA!!
Hvala drugari! :)
sad jos samo da uglavim neke 19-ice :ziveli:
nemanya
19th November 2007, 11:10 PM
Bre,ljudiiiiiii :eek:
Ne mogu da verujem da vam je muka da metnete radio u kola sami.
Nije to tolika muka,jebem mu misha :)
skrba
19th November 2007, 11:21 PM
Pa onako... :) do sada sam ugradio bar 10 plejera u razne automobile... al svi su imali euro dzek :D
i razvedene kablove do zvucnika... :)
Nata-granata
20th November 2007, 02:49 PM
Meni majstor stavio desetice u vrata, nije mogao da stavi veće zvučnike a da ne seče lim na vratima (bar mi je on tako rekao). Pre sam imala zvučnike samo u gepeku pa se javljao isti problem sa putnicima kojima je preglasna muzika pozadi. Sad je ok.
Što se krađe tiče... imam neki stari radio - kasetaš ;) i uzela kasetni adapter pa slušam muziku preko telefona ili preko običnog mp3 playera (ko će da obija auto zbog kasa koji mož da utopi u najboljem slučaju za 10 EUR)
Zemunac
20th November 2007, 06:25 PM
muziku slesaj na parkingu...kad se vozis ili ides negde na put ionako neces cuti od vibracija i skripe....
jeronimo
21st November 2007, 08:29 AM
Meni majstor stavio desetice u vrata, nije mogao da stavi veće zvučnike a da ne seče lim na vratima (bar mi je on tako rekao). Pre sam imala zvučnike samo u gepeku pa se javljao isti problem sa putnicima kojima je preglasna muzika pozadi. Sad je ok.
Što se krađe tiče... imam neki stari radio - kasetaš ;) i uzela kasetni adapter pa slušam muziku preko telefona ili preko običnog mp3 playera (ko će da obija auto zbog kasa koji mož da utopi u najboljem slučaju za 10 EUR)
rekoh ti ja da mogu 12-ice :shsne: dobro nije rekao da nećeš moći da otvoriš vrata :ahaha: , šalim se je li ti izolirao one kabliće koji prolaze kroz A stub?
skrba
21st November 2007, 03:09 PM
Ja stavio 13ice... magnat s 213... grmi iz lade pa sve puca!!! :cool:
Prvo sam hteo da stavi 20ice.... ali nazalost.... nema mesta.. :(
Darko
22nd November 2007, 11:22 AM
Ako vam se plastični nosač police i zvučnika mrda, škripi, ispušta krike možete da stavite L profil kao ja a evo i slike, nije bas najjasnija pa sam L užuteo ...
http://img150.imageshack.us/img150/5827/24438874sf3.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=24438874sf3.jpg)
http://img150.imageshack.us/img150/4204/l1bo1.th.jpg (http://img150.imageshack.us/my.php?image=l1bo1.jpg)
Nata-granata
22nd November 2007, 01:07 PM
@ Jeronimo
E super mi je sve uradio čova, baš se potrudio.
Midian
22nd November 2007, 01:32 PM
Moj radio je gubio kontakt pa sam se zavlacio ispod i prespajao zice i malo ih bolje izolovao,sad je sve ok.180w su zvucnici,sasvim ok,i onako nikad ne odvaljujem muziku...
Kamarad
22nd November 2007, 09:16 PM
@ Darko
Iz koje poze je ovo snimano? Ja zvucnike stavio na zadnju dasku (drvenu). Klasika.
Dare
22nd November 2007, 10:36 PM
ako plastika skripi, skines je i otpozadi nalepis trake za dihtovanje ulaznih vrata. nema da zucne :D
Darko
23rd November 2007, 09:37 AM
@ Darko
Iz koje poze je ovo snimano? Ja zvucnike stavio na zadnju dasku (drvenu). Klasika.
Poza - ležiš u gepeku a komšije misle da si se opet napio :ziveli:
Sanjin
18th July 2008, 11:54 AM
Moze zemunac crvena i zuta se spoje zajedno,crvena je konstantni plus koji drzi memoriju radija
Zemunac
24th July 2008, 02:47 AM
kada odgovaras na post koji je star 8 meseci moras da ga quote-ujes. hvala za odgovor
Sanjin
24th July 2008, 11:34 PM
Sorry nisam znao,ispricavam se,moj duboki klimoglav
Zemunac
24th July 2008, 11:41 PM
znas zasto ti to kazem?
zato sto sam morao da citam sve sto sam pisao i pitao. nisam imao pojma sta si mi rekao dok nisam procitao sve iz pocetka. :ahaha: :ahaha:
Sanjin
25th July 2008, 09:14 AM
Pa dobro nekad nije lose ponoviti gradivo :D
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.