PDA

View Full Version : Menjanje tecnosti

Kamarad
31st October 2007, 05:27 PM
Koliko antifriza, ulja i onog drugog ulja da spremim?
Bilo u jednom topiku za ulje, ali da ne bunarim.

Darko
31st October 2007, 05:38 PM
Ulje u motoru 4 litra
menjač, reduktor, ... 5 litara
sistem za hladjenje 10.7 litara :eek: :eek: :eek:
tečnost za stakla 5+2
rezervoar 42 litra benzena
i ostaje još 0.7 kočione tečnosti

Kamarad
31st October 2007, 06:10 PM
10x

Darko
31st October 2007, 06:26 PM
da da 10 oko 5 u hladnjaku, motoru, crevima i još 5 u sistemu za grejanje kabine.

Uros Piperski
31st October 2007, 07:24 PM
A za kvacilo? :p

Dare
31st October 2007, 08:10 PM
a na koju foru radi korektor farova? jel treba i za njega neka tecnost ili kako vec...? Zove se HIDROkorektor, verovatno koristi neki fluid

jeronimo
1st November 2007, 08:18 PM
da ali se ne održava...
ako crkne menja se komplet...a nisam čuo da je nekom crko(osim ako nije spucao auto)

lodzin
2nd November 2007, 12:31 AM
Meni je crkao na nivi, al ne planiram da ga menjam....

jeronimo
2nd November 2007, 12:34 AM
na službenoj (koja je prodata poznaniku) iz 96 još radi, plastična su creva i hermetički zatvoren sistem da nisi negde čuknuo auto?

Kamarad
2nd November 2007, 06:44 PM
sistem za hladjenje 10.7 litara
Nesto nije u redu ili ja ne znam, jel ima negde da se odsrafi nesto, stalo mi 6.5l?
Ili me neko prevario?

chinagroup
2nd November 2007, 07:24 PM
grejanje treba da bude ukljuceno da bi antifriz usao i u manji hladnjak koji se nalazi u kabini vozila.pozdrav. :p

lodzin
2nd November 2007, 10:19 PM
na službenoj (koja je prodata poznaniku) iz 96 još radi, plastična su creva i hermetički zatvoren sistem da nisi negde čuknuo auto?

Jesi l' ti video fotke moje nive od pre pocetka izvodjenja radova???? Golgotu koju je pretrpela da ne kazem prelazak preko Albanije. Pa na njoj nista zivo nije radilo, a kamoli ti korektori koji ruku na srce nigde nisu prsli mislim na plasticna crevca sve je OK, samo sto kada okrecem dugme u kabini ono ima otpor, a na krajevima se nista ne dogadja...

lodzin
2nd November 2007, 10:21 PM
Nesto nije u redu ili ja ne znam, jel ima negde da se odsrafi nesto, stalo mi 6.5l?
Ili me neko prevario?

E i meni je prilikom zamene antifriza ostalo viska citava 2 litara. Mislim da tecnost ne izadje u podpunosti vec se neki procenat malko zadrzi u sistemu.

Ispustas tecnost na srafu od hladnjaka i na srafu od bloka motora i to je to...

Kamarad
3rd November 2007, 07:43 AM
Tako sam i uradio. Mora da su gremlini onda... ali mislio sam da se oni desavaju samo kod yenkijevskih aparata??? wird!

Videcu danas ovo za grejanje, nadam se da ce da "povuce".

ecit.
Bilo je do grejanja, stalo jos tri litre!