View Full Version : Benzin vs lopov mlad...
Dr Bouz
29th October 2007, 09:52 AM
...i tako ja sviro pre neku noc na adi, i neki junaci za to vreme lepo dosli, i pocastili se chorbom iz malog mi auta. onako, blago sam se iznervirao, u smislu cinjenice da pumpa za chorbu zapravo ne voli da bude u malo corbe (1.7i), a ja ne volim da idem peske(do pumpe sa flasicom). - no dobro - tamo je omv i jugopetrolska pumpa na izlazu sa ade, tako da sam o'ma surduknuo chorbu i sve o.k.
naravno - pretpostavljamo moje razmisljanje: jel' postoji neka fora da se izvede tako da ne moze da se mazne chorba? neka carolija (tipa metalne mrezhe) da se stavi na putu "grlich" za chorbu-rezervoar, i onda junak kad dodje s' crevom - lepo i da ode sa tim svojim crevom. mislim, volim ja junake, ali ne bas toliko da bi im placao benzin da se vozaju :).
YU2FG
29th October 2007, 11:09 AM
A da probas sa cepom koji se zakljucava. Ja sam skoro imao isti slucaj s tim sto su meni maznuli i cep od rezervoara.
Darko
29th October 2007, 03:43 PM
Namažeš čep od rezervoara silikonom, staklenom srčom i udicama za kedere, parkiraš na Adi na istom mestu i gledaš iz prikrajka (ponesi pištolj da skrstiš muke počiniocu)! :D :D :D
ps. vodi računa da na benziskoj pumpi iz kola ne kažeš pumpadžiji: PUNI DO VRHA!!!
Zemunac
29th October 2007, 05:34 PM
A da probas sa cepom koji se zakljucava. Ja sam skoro imao isti slucaj s tim sto su meni maznuli i cep od rezervoara.
nismo znali da imas ladu,...cak neznamo ni odakle si,mozda si u nekom lopovskom kraju :rolleyes:
lodzin
29th October 2007, 10:04 PM
Ma samo stavi cep sa kjlucem i bog da te vidi....
Samo da se mangupi ne dosete pa da buse rezervoar silom ili srafcigerom :D
P.S. Jel ima da se kupi za Nivu cep rezervoara sa kljucem i posto li je majku mu...
Dr Bouz
29th October 2007, 10:20 PM
pa to nije neka opcija (mada je u datom momentu bolja opcija od ovog) - jerbo-kad neko ide da mazdise chorbu, on jel'te ide da radi neki rad, pa verovatno ponese i primerene alatljike (tipa neka poluga/mikrochuskija - kojom se polomi chepovski onaj plasticni deo, i onda se to lepo odvrne (i jos me dodatno nanervira kad iskrivi lim).
sad, tu pred kucom, uglavnom (osobito iz po zgradi) mislim da verovatno ni jedan junak ne bi se usudio, posto mislim da se proculo da sam imao jednog junaka na nishanu pre par godina kad je krenuo nekom liku da radi keca. nazalost pushkica mi nije bila puna, pa dok sam skoknuo po kurshume, lik je ipak hrabro utek'o :).
znaci samo neka opcija da ne moze crevce, da se, s' oprostenjem lepo uturi u rupicu.
Midian
29th October 2007, 10:50 PM
Uradis kao Josif,navatas lopove,teras ih da kopaju rupu dok ti u mesalici spremas beton.To je bila istina,verovatno neki i znaju za to
Dr Bouz
30th October 2007, 12:30 AM
ma i ja vozam na gas, al' bilo je malo vishe od 10 l ;)
jeronimo
30th October 2007, 08:55 PM
postavis mikro prekidac od alarma na vratanca za gorivo kad se vratanca otvore alarm pocne da arlauce lopovi iznenadjeni begaju(mozda se sapletu i padnu i polome nogu, ko zna) uglavnom nemogu mirno i natenane da vade gorivo(opcija B parkiras uvek na osvetljenom mestu suvozacevom stranom tik do zida...)
Zemunac
31st October 2007, 05:10 PM
oko cega vi ovde polemisete....bas vam je dosadno
Dr Bouz
9th December 2007, 01:05 PM
...nesto kasnije - gle, opet je neki hrabri gradjanin napunio kanticu mojim benzinom - na istom mestu.
dakle ? za gradjane koji su menjali pumpu za benzin ili na neki prigodan nacin rasturali taj deo auta (od chepa za chorbu pa do rezervoara). - jel' tu ima prostora da se zbudzi neka mudra fora? p.s. - sinoc t.j. jutros kad sam krenuo kucama, cak sam se blago i nanervirao.
Dare
9th December 2007, 04:31 PM
kupis zatvarac sa klucem ili umesto gumenog amortizercica kod vrata za rezervoar stavis taster od alarma. A najbolje parkiras auto na kriticnom mestu i cekas :D da drugarom i pajserom...
jeronimo
10th December 2007, 08:30 AM
da dodjem i ja sa" žućkom" od prošlog na koga sam ga pustio nije ostalo mnogo... :krs:
VLAXY
3rd February 2008, 03:38 PM
Poz SVIMA i veoma mi je drago da Vas opet sve vidim. Od kako se sajt "renovirao" nisam navracao pa sam se bas prijtano iznenado kad sam na google-u video da je opet aktivan u svakom smilu.
A ova tema me je bas zainteresovala jer imam isti problem. Ili pak bolje receno imao sam :). Elem, doticni tip mi 4 ali 4 puta za redom obija rezervoar za gorivo i stace malo po malo. Prvi put oko 5-6l drugi put oko 10l treci put se osilio pa je istocio sve sto je bilo a bilo je oko 20l, cetvrti put nisam tocio ali je ipak dosao. Znaci poludeo sam. Inace da se zna da imam cep za rezervoar koji se zakljucava. Sto je jos veca parodija na celu pricu jeste da tip otvori rezervoar izvuce sta izvuce i vrati mi cep. Slikacu uskoro da vidite nacin rada lopova.
Posto se desava svake subote na nedelju organizovao sam klasicnu sacekusu. I oko 4:10h ujutru dolazi tip parkira kola otvara gepek vadi crevo i pravo na moju ladu. U tom trenutku zovem SUP obavestavam ih da je obijanje u toku i izlazim sa drugom i krecemu u jurnjavu. Stize i sup sa 7 policajaca, stizemo ga i malo prepitujemo verbalno. Inace za obijanje tog cepa je koristio samo tanak obican srafciger.
Sto se tice njega posao je zavrsen ali sta raditi na dalje. Ocigledno je jedino resenje ili naci metalan poklopac (vidjao sam na nekim yugicima) i ugraditi nekako mrezicu ispred rezrvoara. Uskoro cu se detaljno pozabaviti tim problemom pa dolazim na forum da kazem sta sam i kako uradio. Inace i alarm, tj. micro prekidac na vratancima rezervoara je obavezna prva stvar koju cu uraditi.
Svima Vam zelim da navatate i Vi vaseg lika pa da ga dobro procesljate. Sam ocesac posle toga je neopisiv.
Poz
lodzin
3rd February 2008, 05:00 PM
Kakav ti je poklopac rezervoara, jel ladin sa kljucem ili yugicev? Verujem da su navoji isti za ladu i juga...
Dr Bouz
3rd February 2008, 05:54 PM
pa meni je ovaj rodjak uredno sasusio rezervoar oba puta. inace chep za ladu koji se zakljucava, a koji ima da se kupi je smesan - imam osecaj da ja sa svojim muzikantsko-ginekoloskim tankim dugim prstima mogu da ga skrshim..
Zemunac
3rd February 2008, 06:37 PM
dr bouz@
jel udaras u tarabuku?
Dr Bouz
3rd February 2008, 06:46 PM
c. u bas. ponekad puknem tikvu . mislim - moj tarabukdzija je chelavac, pa ga s' vremena na vreme opicim po tikvi metodom "chveger" :)
marek
3rd February 2008, 08:45 PM
Meni su ladu rivu gotovo ispraznili jednom to je toliko nervirajuce od tada sam pazio gde parkiram - prim. osvetljenjo mesto ka ulici okrenuta strana sa rezervoarom. Inace imao sam chep taj sa kljucem i nisam ga nashao ni negde u blizini vidi se da je razaljen posto je jedan prsten ostao. Po meni jedino resenje za ovaj problem je alarm jer takvi tipovi se plase alarma. Govorimo o tipovima gde se koristoljublje meri sa ~20e. Najbolje mi sto ovaj lik dolazi sa svojim kolima u akciju
VLAXY
4th February 2008, 01:33 AM
@lodzin
Ako mislis na taj metalni cep o kome sam pricao, ne znam da li je origianl za yugice ali sam ga na njima vidjao. Potrudicu se da ga nadjem nekako, mada, ovde po Nisu sve sto ima jesu plasticni i smesni.
@Dr Bouz
Apsolutno si u pravu sto se tice ovih plasticnih cepova. Ali ajde kako resiti porblem, pri tome imati benzin u kolima i sacuvati ga od lopova??
4x4fan
28th March 2008, 10:39 AM
Ja stavio u koren rezervoara okaljenu oprugu od nekog SUS motora i to tako sto sam je sabio, stavio unutra, i rasirio. Pa jos jednu oprugu u krst. Lako se montira, nema zavarivanja niti druge slozene operacije. Ne mora ni rezervoar ceo da se skida, vec samo tapacirung i ona cev sto vodi do ulaza u rezervoar, mada nije lose, kad se to vec radi, i da se rezervoar ispere, sto sam i uradio.Gorivo nesmetano prolazi, samo treba paziti da prvi mlaz pri utakanju ne bude jak.Lopov kada dodje ubaci crevo, ono inace dodje do mesta gde bi i doslo, povuce i nema nista . Onda vidi da imas i plin, i odustane. Ne lomi poklopac, niti cep sa kljucem, sto mi se vise puta dogadjalo ranije kad sam naivno mislio da ce to resiti problem. Sa ovim resenjem , od kada sam ga postavio, za tri godine NI JEDNA KRADJA. A pre toga su me ojadjivali, ne znam ni sam koliko puta. Inace je NIVA za lopove najzahvalniji auto za kradju benzina, jer je rezervoar visoko, ispod zadnjih sedista, cev je izuzetno kratka i nema nikakve krivine. Maltene slamcicom za sok da vadis. A najzanimljivije otkrice mi je bila tehnologija kradje, koju je jedan komsija video pre nego sto su pobegli. Pridju kolima uz auto, a kantu drze nisko pod nogama u svom autu, jer je LADA visoka i ima dobar pad. Ako neko naidje uvuku crevo i tutanj. A ja mislio da im je bezbednije da cucnu na strani auta prema drvecu, ogradi i sl, gde ih niko ne vidi, covek uci dok je ziv ha ha. Bilo bi mi drago ako sam nekome od kolega pomogao svojim iskustvom, mada nisam siguran da je pametno da ovo sto sam napisao duze vremena stoji ovde, da ne procita neko ko ne treba...
Darko
28th March 2008, 11:03 AM
Ako je to ovo crevo može i neka mrežica da se stavi?
Više mi liči na dao veš mašine :ahaha:
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/images/08-2121-08-05-05s.jpg
vojin13
28th March 2008, 11:08 AM
I ja sam imao ovih problema, par puta sam kupovao poklopac sa kljucem i onda sam preseko i sad imam obican plasticni, ali kod mene se vise ne mogu ovajditi jer retko vozim na benzin, imam u gepeku dva-tri litra uvek, i po potrebi sipam. Pre su mi redovno vadili benzin. Sad moz da sisaju kolko oce!!! :ahaha:
jeronimo
28th March 2008, 09:01 PM
saznao sam da pašu o fiat dukata svi modeli...
Midian
28th March 2008, 10:43 PM
meni mogu jedino isparenja da kradu
4x4fan
29th March 2008, 09:47 PM
Ako je to ovo crevo može i neka mrežica da se stavi?
Više mi liči na dao veš mašine :ahaha:
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/images/08-2121-08-05-05s.jpg
DA, JA SAM SKINUO CREVO I UGLAVIO U TU DOLE CRNU CEV ISPOD KOMBINIRKI , KOJA JE INACE IZJEDNA SA REZERVOAREM, DVE OPRUGE U KRST I NEMA KRADJE ...POZ
Dare
18th July 2008, 03:35 PM
http://i27.tinypic.com/2ylaazb.jpg
jeronimo
18th July 2008, 08:27 PM
alal vera :)
inače u auto prodavnici nadya u ns(dolaze i na buvljak subotom) imaju jako dobre poklopce sa ključem (proizvodi ih DAAZ koji inače pravi i karburatore za lade) imaju moment sistem zatezanja i od kuvane su plastike veoma dobre izrade cena oko 700 kinti...
stara_planina
18th July 2008, 10:51 PM
Dok sam ziveo u Nisu (sada sam u Niskoj Banji) u samom centru grada su nam relativno cesto ispumpavali gorivo.Pogotovo u ono vreme 90-tih.Nije ni osvetljenje pomagalo, premda ja mislim su to komsije radile kada ujutru krenu na posao.To je inace bio jedan veliki parking od nekih 50-tak vozila,pa koga potkace.
Dolaskom u Banju mislio sam da sam resio taj problem,jer je sredina mnogo manja,svi se znaju,pa kao mozda bude nekom neprijatno.No,eto,igrom slucaja imamo jednog narkomana u komsiluku,koji ne preza od te rabote iako se zna da on to radi (mada nema nikakvog dokaza).Kada ga puste iz apse,stalno nekom izvlaci gorivo iz rezervora,tako je i nama radio.U NIVI uvek imam malo goriva,ali cale u RIVI uvek ima pola rezervoara (imao je jako bolesnog oca u selu,pa se nikad nije znalo).
Oduvek sam sanjao kako ga usred noci upucam dok to radi,ali ne klasicnom puskom,vec onom veterinarskom sa inekcijom,za slonove,sto mu ubrizga u krv onaj djavo za omamljivanje.Tako da mogu da stignem i vezem za nogu za banderu da visi cele noci..al dzaba...nit imam pusku,nit inekciju,a i ne mogu svake noci da ga cekam :)
jeronimo
18th July 2008, 10:56 PM
okačiš ga preventivno za svaki slučaj...(c....e se bije da ne razbije krčag) :ahaha:
Midian
19th July 2008, 01:45 PM
Sta je radio Josif sa Lada kluba.Uhvatio lopove i na kraju ih spasle komsije jer su culi zapomaganje.Ovi su vristali dok su kopali rupu u kojoj je Josif hteo da ih zabetonira.On uzeo mesalicu i pravio beton ludak
Dare
19th July 2008, 09:40 PM
nego sta, nema zezanja. benzin preko stotke ! :D
jeronimo
21st July 2008, 08:03 AM
kao na divljem zapadu, konjokradice vešati bez sudjenja... :ahaha:
jeronimo
22nd July 2008, 08:03 PM
sudite im pošteno, pa da ih vešamo.... :ahaha:
Midian
22nd July 2008, 08:41 PM
Moji ortaci su '99 redovno operisali po kraju,krali benzin.Naidje murija,razbeze se oni i najveci idiot iz te ekipe sakrije se u nekom dvoristu iza kante za djubre.Murija prodje sa lampom,nista i on pocne da se smeje naglas sto ga nisu videli.Priveli ga,razbili ga od batina.Naravno otkucao je celu ekipu i svima je otvoren dosije...
jeronimo
22nd July 2008, 09:47 PM
bistar dečak, šteta što nama više takvih...
Zemunac
24th July 2008, 02:51 AM
Sta je radio Josif sa Lada kluba.Uhvatio lopove i na kraju ih spasle komsije jer su culi zapomaganje.Ovi su vristali dok su kopali rupu u kojoj je Josif hteo da ih zabetonira.On uzeo mesalicu i pravio beton ludak
jao bre Bojane....zar ti stvarno poverujes u takve price?! :ahaha: :ahaha: :ahaha: uzeo mesalicu i pravio beton :ser: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Midian
24th July 2008, 03:05 AM
ipak je pravio lopatom
Dr Bouz
25th July 2008, 04:46 PM
ja sam jednog junaka im'o na nishanu tu pod zgradom. sjebo komshiji rezervoar (ono seljoberski - shrafciger u rezervoar, lavor ispod.
-naravno, ne bi ga roknuo, ali mi je bilo zabavno kako se govnar usrao. :)
temperamentna_ruskinja
22nd January 2011, 02:48 PM
Da li ove nove Nive M imaju neku zastitu na crevu? Hteo bih da stavim na moju iz 2003. godine. Ako nemaju da li moze od nekog drugog auta da se stavi? Smorilo me je vise da jurim parking pored zida.
Zemunac
22nd January 2011, 06:51 PM
Skines rezervoar i na ulazu u luli kalajem zaletujes mrezicu,resen problem.
kotcha
22nd January 2011, 09:43 PM
Skines rezervoar i na ulazu u luli kalajem zaletujes mrezicu,resen problem.
...ili na poklopcu napises da se druzis sa Kotchom! :ser:
temperamentna_ruskinja
23rd January 2011, 03:32 PM
...ili na poklopcu napises da se druzis sa Kotchom! :ser:
Dobra fora :rolleyes: Interesantno bi bilo videti reakciju :ahaha:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.