View Full Version : Maagla,maagla svuda oko nas...
vlay
25th October 2007, 10:25 AM
Elem,dodje nam ladnjikavo doba,a sa njim,bar kod mene,i jedan problemcic.Stakla se zamagle,ali ne zamagle,nego zamagle u piiip materinu.Toliko,da moram da stanem i cekam jedno 15 min ne bi li se pod uticajem toplog vazduha,koji je u medjuvremenu ukljucen da pici na soferku,napravio mali prozorcic ciste povrsine pri dnu soferke kroz koji mogu kolko-tolko da gledam i tako vozeci dobijem kifozu.Unutra sve vodopada od kapljanja.Iako grejanje radi kao ludo ceo proces odmagljivanja traje bar pola sata,a bocnih prozora i mnogo duze.Saveti,sugestije...zahvalan unapred
Dr Bouz
25th October 2007, 10:37 AM
hehe. bas ja pre par dana kazem drugaru - matori, cini mi se da ovaj auto prkosi zakonima fizike, i da se magli vise nego neki drugi auti :) :)
p.s. nemam sugestije :(
vlay
25th October 2007, 10:46 AM
A da ti se tako magli objektiv od aparata skako bi do neba...:D
Pozdrav od povremenog posetioca dizajnzone
Nata-granata
25th October 2007, 11:06 AM
Pazi... Imam univerzalni recept za nezamagljivanje stakala koji funkcionise. Imam i ja problem sa odmagljivanjem zadnjih bocnih stakala.
Elem, uzmes lepo obican deterdzent za sudje i namazes na suva stakla (ne ispirati) i to je to.
vlay
25th October 2007, 11:15 AM
:eek: kakva fora!!!Nisam znao!Hvala na savetu!
Probacu to pod obavezno,ali sam hteo da vidim da li se Nivke generalno tako ponasaju ili je kod mene nesto krepalo,pokidalo se,odvrnulo i k tome slicno...
Nata-granata
25th October 2007, 11:17 AM
Kod mene nece da odmagli samo zadnja bocna stakla, ovo ostalo nekako i odmagli.
Dr Bouz
25th October 2007, 11:23 AM
fizika kaze da se para kondenzuje na hladnijim predmetima. tu jos veze imaju T, P, i relativna vlaznost vazduha. i sve je to lepo - al' kao sto rekoh - meni se cini da se na (figurativno) 1kv.m lajkinih stakala na'vata vise vode nego na 1kv.m nekih drugih stakala.
Zemunac
25th October 2007, 04:28 PM
ja stvarno neznam sta vas muci...meni se nikad nezamagle stakla....sem kad privedem nesto i molim celu noc da dobijem 200 gr kiselog mesa....e tada curi niz prozore
Midian
25th October 2007, 05:49 PM
Bocna zadnja stakla se najteze odmagljuju jer nema dobrog usmerenja toplog vazduha na te strane.
Kamarad
25th October 2007, 06:12 PM
Zar ne deluje da pre spavanja izluftirate limuzinu, i meni se jedno jutro desilo da imam "maglu", ali se setih ove fore i sad je OK.
aca
26th October 2007, 07:55 AM
Pomaze i kada se stakla namazu sa limunom
dinno
26th October 2007, 09:03 AM
ja stvarno neznam sta vas muci...meni se nikad nezamagle stakla....sem kad privedem nesto i molim celu noc da dobijem 200 gr kiselog mesa....e tada curi niz prozore
Ama ti si čovječe kralj!!!! Uzeo si mi riječ iz usta po pitanju zamagljivanja tih stakala....
vlay
26th October 2007, 09:17 AM
Sram te bilo...otac maloletne dece...:D
Znaci tako se skenjao mehanizam na sedistu...
Nata-granata
26th October 2007, 10:00 AM
Eh sad... Zemunac moli za nesto... ehh, nekako neverovatno.. moli za meso i to kiselo...
pi...
Prica samo ljudi, ozenjen covek, pa prica.
Dare
26th October 2007, 10:13 AM
ccc...
Dare
26th October 2007, 10:14 AM
u uputstvu pise da treba pustiti hladan vazduh na stakla, a i meni se cini da bolje deluje, pojma nemam zasto. Meni se stakla nikad ne magle
Dr Bouz
26th October 2007, 04:20 PM
pa dobro i ja vozim s otvorenim pendzerima, medjutim kad pada kisha, to nije bash bezbedna opcija - jerbo onaj iz suprotnog smera kad pljusne vodicu po shofershajbni (sto nije problem), i po faci premiloj i prelepoj - to je vec problem - jerbo moze da se desi da reflexno krene tijelo mlado da zauzima odbrambenu poziciju - a to moze ugroziti bezbednos' same vozhnje.
Zemunac
26th October 2007, 06:30 PM
Pomaze i kada se stakla namazu sa limunom
aj probaj to pa nam javi koliko farova ti dolazi u susret kad vozis nocu!
nemoj da slusas majstor riletove carolije
Dare
26th October 2007, 07:10 PM
aj probaj to pa nam javi koliko farova ti dolazi u susret kad vozis nocu!
nemoj da slusas majstor riletove carolije
ma jasno, staklo mora da bude cisto!
jeronimo
27th October 2007, 08:46 AM
proverite da li su ručice klapne za svež vazduh u položaju desno(skroz otvoren) inače stakla obavezno magle kada su prljava (masna) iznutra, to inače rusi rešavaju votkom :) (istrljaju stakla iznutra a bogami i gušu...) :) natina metoda je ronilačka tako se postiže da maske ne magle pod vodom, za one koji su služili vojni rok da li se sećate čemu služe one dve plave krpice u torbici gas maske(parafinska i pamučna) ;)
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.