PDA

View Full Version : Alarm

srdja
13th September 2007, 03:33 PM
Pozdrav svima. Ja sam Srđa iz Podgorice. Kupio sam novu Nivu. Inače sam planinar, pa mi je bilo dosadilo da pješačim kilometrima po makadamima prije nego što počne pravi uspon po planini.
Može li neko da mi objasni kako se uključuje alarm, tj. blokada (valjda!) koja dođe uz Nivu. Pročitao sam uputstvo na engleskom, ali mi je samo djelimično jasno (govori se, između ostalog, o okretanju ključa u položaj III). Posebno zbog toga što se ne pominje mala metalna pločica koja je došla uz ključeve a za koju prodavac reče da služi za to. Nije znao da mi objasni kako se uključuje. Čak mi je rekao da je bolje da se ne igram time!!!
Bojim se da nešto ne pogriješim.

jeronimo
13th September 2007, 05:30 PM
antiprovalni sistem(skraćeno APS) :) služi da onezposobi automobil protiv pokretanja od neovlašćenih lica,ali ne ispušta nikakav zvuk. moj izbor je bio ostaviti fabričku blokadu neaktivnom a ugraditi alarm sa svetlosnm i zvučnom signalizacijm i mogućnošću zaključavanja vrata preko daljinskog....

Dare
13th September 2007, 07:57 PM
Ako na toj maloj metalnoj plocici imas utisnut neki broj, onda ti ona sluzi za narucivanje novog kljuca ako izgubis postojece.

srdja
14th September 2007, 12:42 PM
Da, na metalnoj pločici je broj.Dobro, ništa. Hvala puno. Ako ne stigne još neki odgovor u vezi sa antiprovalnim sistemom, poći ću kod nekog majstora, pa ću vidjeti da li da aktiviram APS ili ugradim neki alarm. Ne znam da li se Lade uopšte kradu.
Imate li što da mi savjetujete s obzirom da nikad nisam vozio Nivu. Znam da ne treba mnogo da je natežem, bar u početku.
Zasad je sve u redu. Kroz grad sam je vozio nekoliko dana. Sjutra prvi teren. Ne mogu da iščekam.

Dr Bouz
14th September 2007, 03:21 PM
meni je u uputstvu napisano da pre prvog servisa - na 2000km ne teram maquinu iznad 3000 o/min. (sto generalno ni "normalno" ne radim).
moj generalni transportni savet: uvek se potrudi da ti vreme stizanja na cilj zavisi od vremena polaska, a ne od brzine kretanja.
a,da, i vezi pojas.

jeronimo
14th September 2007, 08:24 PM
:) :) :)

Dare
14th September 2007, 09:49 PM
Za savete procitaj ostale teme, naucices mnogo toga korisnog :)