PDA

View Full Version : Potrebna informacija!!!!!

nemanya
27th May 2007, 07:40 PM
Slupao sam Ladu.

Zdrmao sam se s njom desnim krajem u betonski stub,oborio betnoski stub i pomerio sam desni kraj sasije,i naseo na stub centralnim diferencijalom,tako da sam i njega pomerio.

Mene zanima zna li neko neki dobar servis gde mogu sve ovo da isprave i da ucentriraju sve kako treba? Ja se razmisljam da je vozim u Manikov servis.

Unapred hvala na informacijama

Dr Bouz
27th May 2007, 08:36 PM
ja sam kod njih kupio bi-bi pre dvajz dana. onaj tamo deckonja mi je rekao ako izvedem neku akrobaciju s' kolicima, da je u principu ne pipkam, no da dodjem tamo, te ce oni da urade. ('ocu reci zvucao mi je prilicno samopouzdano covek - kao da stvarno umeju/mogu sve da urade).
b.t.w. mislim da i euro-lada ima servis(ere) tamo gore na vidikovcu.
uzgred, - bas mi zhao. nadam se da se ti bar nisi polomio :( :(

nemanya
27th May 2007, 09:31 PM
Nista mi ne fali,hvala na pitanju i brizi.
Nisam brzo isao,auto je bio u drugoj brzini.

Ne mogu da verujem kako je uspela da iscupa armirani betnoski stub iz temelja i da nasedne na njega pri tako maloj brzini...nekad nije dobro ni kad je auto tako visok. Auto je kao tenk. Sta da vam kazem sem - budite jako oprezni sa ovom masinom. Nije ona za salu.

jeronimo
28th May 2007, 08:06 AM
probaj kod manika a ako oni ne budu mogli da tražimo dalje(bolje je kod servisera koji moze iz magacina da trebuje sve sitnice) euro lada više ne radi...
jel auto možda kasko osiguran?

nemanya
28th May 2007, 04:49 PM
Jeste,osiguran je...ali ovo placam ja iz svog dzepa.

Sto se tice stete,motor je OK,jer udarac nije bio po sredini,nego u desnu stranu pravo u sipku koja se nalazi ispod branika,tako da je hladnjak i ostale sitnice neostecene.Mozda samo nosac motora,recimo.
E sad sto se trapa prednjeg tice,tu mislim da ce vec da trebuju delove iz magacina...i naravno izvlacenje desne strane,sredjivanje limarije i centralnog diferencijala koji je sad van centra.

Dare
28th May 2007, 07:57 PM
Kazi mi kako si uspeo tako da je polomis ako si vozio drugom brzinom.

ja sam cuo da su Nive dosta mekane, ali licno ne verujem u to

nemanya
28th May 2007, 09:22 PM
Udario sam u armiranu betonsku kocku velicine otprilike 1x1 metar i visine oko metar ipo i iscupao je iz temelja,pa je auto najasio na nju posle. Isao sam uz ulicu drugom brzinom,ali ne bas polako,a taj stub je udaljen od asfalta jedno 2 metra,tako da kocenja nije bilo,a niva iiiiiiiimaaaaa snage u drugoj brzini...da ne pricamo sto vuce na 4 tocka konstantno...

e sad da li je mekana...hm...ne bih bas rekao,taj stub betonski nije bas tako slabasan bio...mislim da sam pomerio sasiju jedno 2 cm (to ja kao laik,a ne znam sta ce servis da kaze)

Dare
28th May 2007, 09:58 PM
jasno, jasno, ali nije jasno kako si uspeo da udaris, mislim sta te zeznulo

Dr Bouz
28th May 2007, 09:59 PM
..u bre...

nemanya
28th May 2007, 10:14 PM
jasno, jasno, ali nije jasno kako si uspeo da udaris, mislim sta te zeznulo

Da li ces mi verovati ako ti kazem? :confused:

Vozio sam sa otvorenim prozorom i uletela mi buba kroz prozor u oko!!!

Vozio sam kroz "S" krivinu,i kad sam trebao da skrenem kroz drugi deo krivine,uleti mi djavo u oko,i znas kakva je reakcija kad ti nesto uleti u oko - zatvoris oci,j**ga...auto je prosao pravo kroz krivnu,izleteo sa asfalta i udario u stub. Stub je inace na tom mestu udaljen od asfalta 2 metra.

Dare
28th May 2007, 11:01 PM
strava. od sad ima da se kuvam u kolima celog leta

ivek
29th May 2007, 10:01 AM
Vozio sam sa otvorenim prozorom i uletela mi buba kroz prozor u oko!!!

uuu čovječe, tako mala a toliko štete od nje.. baš mi je žao

Zemunac
29th May 2007, 10:56 AM
ako ti je kasko osiguran auto....idi tamo gde si to napravio,prkiraj i zovi pandure da naprave zapisnik....snimi posle stetu kod osiguravajuceg drustva i nista neces placati....kasko za to sluzi covece....nemoj da si lud pa da sam placas popravku

dejan
29th May 2007, 01:36 PM
Ima dobar servis na Temerinskom putu odnosno od N.Sada ka Temerinu mislim da se zove sholaja rade sve zivo i strava su!Mnogo ljudi iz mog kraja idu kod njega!Pozdrav

jeronimo
29th May 2007, 08:27 PM
stvarno maler :mad:

Uros Piperski
29th May 2007, 10:13 PM
Udario sam u armiranu betonsku kocku velicine otprilike 1x1 metar i visine oko metar ipo

Ej bre, ta kocka te ne bi osetila ako je stvarno tih dimenzija. Ne bi je ni pomerio, a ne da je iscupas iz temelja i najases na nju. kako si uspeo da najases na nesto sto je visoko meta i po, ili metar ako je pala na stranu? Da se nisi zeznuo sa dimenzijama?

nemanya
29th May 2007, 10:24 PM
Zao mi je sto nisam slikao,pa da vidite kako je auto ostao na stubu kada je stao. Auto je moralo cetvoro ljudi da svuce sa kocke betonske,da bi auto uopste tockovima bio na zemlji.
A kako ju je srusio,nemam pojma..mozda nije bila toliko armirana...samo znam da se nije raspala,nego ostala u komadu.

ako ti je kasko osiguran auto....idi tamo gde si to napravio,prkiraj i zovi pandure da naprave zapisnik....snimi posle stetu kod osiguravajuceg drustva i nista neces placati....kasko za to sluzi covece....

Osiguranje za slucaj da sam unistis auto placa samo do visine osiguranja za tu godinu...to je kod mene oko 30.000 din,i sa tim mogu samo da komsiji popravim stub koji sam srusio.

Zvao sam danas Ladine servise po gradu (koliko sam stigao) i NIKO ne radi peglanje karoserije. Cak ni Manik to ne radi.

Sto znaci - pomagajte!!!!!

Bio bi mi od koristi recimo telefon tog servisa na Temerinskom putu.

jeronimo
30th May 2007, 12:06 AM
ako ti zemun nije daleko probaj na 100/100 570 ili 064/6185223 rade i teretni i kombi program...

Uros Piperski
30th May 2007, 05:45 PM
Znam jednog dobrog limara, mozes da ga okrenes pa da vidis da li hoce to da radi. Ja od njega kupujem delove motora, ali puno ljudi ga je preporucilo kao limara. 063352080 Zoran

P.S. MOLIM TE, uzmi metar pa izmeri tu betonsku kocku :) . Stvarno me zanima.

Zemunac
30th May 2007, 08:53 PM
ma daj urose....odkud moze auto da se popne na nesto sto je visoko 1.5 metar??!!
nebi nista ostalo od nive da udaris u takvo nesto....koliko je nivi tocak visoko?kako da se auto u drugoj brzini popne....
ja sam limar...posalji slike ...da ti kazem okvirnu cenu

Dare
30th May 2007, 09:22 PM
Lada Niva u drugoj brzini = cudo od masine.... dvesta iz mesta:D . sta je za nju metar ipo;)

@nemanya : Daj slike da vidimo