View Full Version : Shkripanje?
Dr Bouz
23rd May 2007, 09:49 AM
aj' sad, posto sam provozao bi-bi 1000km tek (dakle ne znam), -ovo po gradu/putu kad naletim na neku neravninu na putu, cuje se neki zvuk, tipa shkripanje (kao kad n.pr. losa (celava) guma pocinje da shkripi pri jakom kochenju. i sad mene to kopka.. ono dal se neki delovi dodiruju pa skripuckaju 1 o drugi, ili nesto nije dobro zasrafljeno (na teh. pregledu - kazu ljudi - sve (upravljacki sistem) je ono..utegnuto zategnuto samo tako. inace tripujem da se cuje sa prednjih tockova.
ili -dali je moguce da su dobri rusi smetnuli s' uma da podmazu neki sklop ?
vlay
23rd May 2007, 12:30 PM
Tek ce da pocne da skripi,skripucka,pucketa...takve su nive...najveci problem kod dijagnostike takvih zezancija i jeste u tome da se razdvoje "normalni" od nenormalnih zvukova...:)
E,a sad ce Zemunac da pocne da pljuje po mojoj omiljenoj marki vozila...:D
Zemunac
23rd May 2007, 04:21 PM
uroseeee hocu da budem admin!!!!
samo jedan dan,molim te
Dr Bouz
23rd May 2007, 04:45 PM
sto? jel' gresno pitanje? -naravno da nisam lepotan koji se zgrozi kad proleti muva - ne bi pitao da mislim da se cuje normalan rad. - opet, nisam imao ovaj auto do sad, nit sam ga vozio - te shodno tome pitam one koji imaju.
Zoran K.
23rd May 2007, 05:24 PM
Probaj da podmazes kugle .One se u principu ne podmazuju , ali .
Najbolji nacin je da vecim spricem za inekcije (i naravno sa debelom iglom ) kroz zastitnu gumenu manzetnu ubrizgas ulje .
pozdrav
Zemunac
23rd May 2007, 07:18 PM
sto? jel' gresno pitanje? -naravno da nisam lepotan koji se zgrozi kad proleti muva - ne bi pitao da mislim da se cuje normalan rad. - opet, nisam imao ovaj auto do sad, nit sam ga vozio - te shodno tome pitam one koji imaju.
pitanje je na mestu,nista nema lose u tome sto pitas...i treba da pitas,to i jeste svrha ovog foruma.
ali evo ti ipak jedan savet; ti si kupio nov auto,koliko sam ja razumeo,sve sto primetis prijavi u servisu i moraju da ti rese....nemoj nista sam popravljati dok ti je auto u garanciji.nista nesme da skripi i puca na novom vozilu [pa cak i ruskom]
Dr Bouz
23rd May 2007, 08:47 PM
ma da. naravno da mi ne pada na pamet da ga "pipnem" nego sam pitao u smislu da je mozda neko imao ovaj problem (imam jos nekih 700 km da ga izvozam do prvog servisa), da bi ono majstoru rekao specificno "to i to" (konkretno da mu napisem, posto pre par dana kad sam odneo auto da mu stave plin, rek'o sam im da zategnu remenje, jer zvizdi - i koliko vidim 'ladno su zaboravili...) (uh, a juce/danas "saga" zvana plin... ijaoooo...j...).
(posto i ja imam tu istu teoriju - da na novom autu (pa makar i ruskom) treba sve lepo da radi)
jeronimo
24th May 2007, 08:18 AM
naravno da će da radi samo polako tek sledi uhodavanje i razradjivanje(prvih 3000)
Dare
24th May 2007, 06:44 PM
Skripu plastika niko nece da ti resi, sigurno, niti to spada u garanciju. Prosto uzmes i sam stegnes sve plastike koje mrdaju i to je to. Ili kupis sundjere za dihtovanje prozora, skines plastike, i sve nalepis otpozadi. kad to vratis nazad i krenes po makadamu neces prepoznati svoja kola
Dr Bouz
25th May 2007, 02:39 AM
ne ne. nije to . mislim da je to neka metalna buka. no nebitno - videcemo vrlo uskoro - evo na 1.5+k km sam.
drsasa
18th June 2007, 06:21 PM
Znas kako. Cuo sam da Nemci, kad neko kupi nov auto i ovaj odmah pocne da lupka i skripuce kazu da je sklapan u ponedeljak.
Nemci puno piju preko vikenda i kad dodju na posao u ponedeljak, ne vide belu macku. Pa im se eto desi da zaborave da dotegnu neki sraf na tapacirungu.
To naravno vazi samo za nemacka vozila
Nivu sklapaju Rusi.
Njima ne treba vikend.
Njima je stalno ponedeljak
Srafciger u ruke! ;)
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.