PDA

View Full Version : Iiii... prvo svecano nerviranje

Dr Bouz
15th May 2007, 09:46 PM
dakle na predjenih 700km, mome ruskom vozilu se veceraske "zalepio" termo-davach od ventilatora (ili vech - ne znam tacno dal' je sistem k'o na jugisi, ili nesto drugo) - uglavnom - nece da ugasi ventilator. i nista otkacio sam akumulator, sutra ionako idem da turim plin, pa cu da im placem gorke suze krokodilske.
moram priznati da sam se blago nanervirao.

jeronimo
16th May 2007, 08:27 AM
nije isto ko na jugu, ima senzor temperature vozila,da nisi slučajno otkačio džek, nalazi se iznad kućišta termostata i liči na filter od cigarete(senzor) džek je trožični.
to nije neki težak kvar rešava se u garantnom roku brzo, to što rade ventilatori non stop je rezervni(sigurnosni)sistem da ti ne bi slučajno motor prokuvao.
:) ne boj se mislili su baćuške na sve... nego pravac u servis da to provere mototesterom

Dr Bouz
16th May 2007, 10:47 AM
...medjutim, jutros okacih ja klemicu, i ono sve kako i treba da bude... i
evo dodjoh iz servisa - od sutra pliiiiin... - zaplakao sam dakle serviseru (fin momak b.t.w.), kaze covek - u pravu si, to tako ne treba - pa ce da obrati ceznju na to.
naravno, onda je izvadio isti rap koji sam ja imao na T-55 tenku - koji se sastoji od jedne cuskije, jedne macole, i dve metalne stangle (obicne) - i nista - standardno za manje kvarove - jedan drzi metalnu stanglu na problematicnom delu - a drugi macolom od 10kgs lupa po istoj sto jace mozhe :) :)

jeronimo
16th May 2007, 03:14 PM
pa svako skidanje kleme duže od 1 min je resetovanje (priručno)kompjutera, a jel proverio listu prijavljenih grešaka mototesterom(izgleda mi da je lajka u odredjenom minutu izgubila kontakt sa senzorom te je automatsko paljenje ventilatora usledilo automatski). sto se tiče rap-a pa T 55 je medjunarodno priznata sprava :) , istina malko zastarela pa ne treba da čudi rasprostranjenost alata...
salu na stranu neki majstori vole čekić(spski kljuc ;) ) ja sam ipak za radapciger gde god je to moguće...
koji model plina ti ugradjuju?

Dr Bouz
16th May 2007, 07:39 PM
kazu brc sekvencijalni . i u fazonu su da turaju iskljucivo brc koliko sam ja skapirao.

ikon
17th May 2007, 08:05 AM
Kakva je mogucnost da se elektricni ventilator ugradi na starije Nive(1.6) kao kod mene? Kako bi se upravljalp njime?

Dr Bouz
17th May 2007, 12:37 PM
pa ja sam primetio na yuzima da su gradjani tu i tamo imali obicaj da stave ventilator na prekidac u kabini (kao termo-prekidaci nisu bili dobri i t.d. (ono, sankcije/mala privreda..))- i onda naravno ponekad zaborave da ga ugase, pa imaju epizodu zvanu akumulator..

jeronimo
17th May 2007, 07:57 PM
pa može se staviti svetlosna indikacija upaljenosti ventilatora i prekidač u kabini(onaj helikopterski sa štraftastim poklopcem :D ) za najzaboravnije može i da se stavi buzer(zvono) pa kad otvori vrata ono zvrči da ugasite potrošače...
a može i napajanje sa impulsom kontakt brave pa se sve gasi kad skinete kontakt :)

Dr Bouz
18th May 2007, 12:36 AM
ta opcija bi mi se, moram priznati, jako svidela u smislu svetla - posto se jos nisam navik'o, t.j. navikao sam se na y -auto, na kome kad ugasis auto, ugasio si i svetlo (osim ako nije poziciono), a posto sam nocni covek, i dolazim umoran u rano jutro, ubedjen sam da ce mi se desiti da zaboravim svetlo (i da sutradan akumulator i ja placemo..).

...nesto kasnije...
uzeh dakle juce drago mi vozilo s' ugradjeni plinom, i kodirali su mi kljuch. naravno, 3x kad sam palio juce auto, kod-kej nije hteo da se raskodira :) :) ono, moro sam da dam kontakat, pa je onda 'teo... (ah ti sovjeti..ah taj gagarin..).