PDA

View Full Version : strašna pila

dinno
14th March 2007, 10:00 AM
Lada Concept C

Concept C je studija kompaktnog modela koji bi u serijskoj izvedbu trebao konkurirati modelima poput novog para korejskih blizanaca (Kia Cee'd & Hyundai i30), ali i najozbiljnijim igračima kalibra Opelove Astre. Koliko god to zvuči nevjerojatno, potpis renomirane tvrtke Magna Steyr, kao i izjava Denisa Metalnikova, glasnogovornika Lade u kojoj stoji da je izložena studija osnova budućih Lada, budi nadu da se radi o ozbiljnom projektu s glavom i repom.

Što se pak tiče studije konkretne informacije su sljedeće. Platformu je izradila MagnaSteyr, dok je cjelokupan dizajn inspiriran programom VW koncerna djelo ruskih snaga. Osim hatcbacka s tri vrata u planu je cjelokupna gama karoserijskih izvedbi koja uključuje limuzinu, monovolumen i crossover. Iako studiju pokreće 2.0 benzinski motor za očekivati je šaroliku ponudu motora, najvjerojatnije i licencnih, koji će se proizvoditi u novoj tvornici u Togliattiju.

Concept C je postavljen na 18-inčne aluminijske naplatke, u duljinu mjeri 4.208 mm, širok je 1.835 mm i visok 1.548 m. Pokretan dvolitrenim benzincem dostiže maksimalnu brzinu od 210 km/h.
Kako god, nova Lada na tržište bi mogla stići kroz dvije godine s cijenom od svega 10.000 USD - na ruskom tržištu.

jeronimo
15th March 2007, 08:12 AM
da video sam ovaj auto(na slici) izgleda moderno.... tako da ako to startuje ...

Dare
15th March 2007, 06:30 PM
A sta je bilo sa Chevy Nivom? Da l' ce ikad da zazivi i kod nas?

jeronimo
15th March 2007, 07:05 PM
moraš da je poručiš...

slay
16th March 2007, 05:34 AM
Zvao sam ja predstavnistvo Chevya prosle jeseni, dok sam jos razmisljao sta da kupim, i devojka koja mi se javila nije imala predstavu o cemu pricam (pogresili ste firmu - zovite ladu). Iako nisam klasican balkanac, ipak sam zatrazio da razgovaram sa nekim muskarcem iz firme - koji mi je rekao da uopste nemaju u planu da uvoze Chevy Nive

Milan NS
16th March 2007, 07:22 AM
šteta.
uvek smo bili debili do panja.
A sa rusima sporazum o bescarinskoj trgovini...

Dare
16th March 2007, 09:15 AM
da, da sve bescarinsko, povoljno... a pre neki dan pitam posto je Niva -kaze 8350e
sitnica. A kad sam ja kupio bila je 5600 sa tablicama

jeronimo
16th March 2007, 08:56 PM
alavost je čudo inače tada je bila verovatno karburator a sada je euro 4+ servo

Dare
18th March 2007, 08:10 PM
Pa jeste, ali i razlika u ceni je drasticna. Indzeksn je bio skuplji 500e