PDA

View Full Version : Svetla

ivek
17th February 2007, 03:48 PM
Imam jedan problem koji nismo uspjeli otkloniti. Naime prednje desno svjetlo ne radi, a lijevo radi. No kad upalim duga svjetla, tada oba rade. Pogledali smo osigurače i sve je ok. Jel zna tko u čemu bi bio problem?

mravojed
17th February 2007, 04:45 PM
Možda je sijalica pregorela (samo deo za oborena) ?

ivek
17th February 2007, 04:50 PM
Stavljeno je novo svjetlo i sijalica i isti problem

mravojed
17th February 2007, 06:00 PM
Onda je negde prekid u instalaciji. Možeš da probaš da nađeš grešku, a možeš i samo da prespojiš dobrom žicom + sa sijalice koja radi, na ovu koja ne radi. I onako nemaš potrebu da budu odvojeno uključene ;)

Dare
17th February 2007, 08:13 PM
Imas konektore koji spajaju kablove za dugo i kratko svetlo, oni su ti ispod haube, tu gde zice iz fara ulaze kroz krilo unutra. Oni nekad hoce da zezaju

ivek
18th February 2007, 09:31 AM
Hvala :)

CADman
7th October 2011, 07:17 PM
...na tehničkom mi je kontrolor rekao da su mi oborena prenisko ( zakucana u pod )...

e sad,usmjerenost lijevo desno je dobra, pa je šerafio (mislim) po onom šerafu iznad fara i našto ga pridigao, ali to još uvijek nije dosta...
pustio me tako , al je rekao da to popravim..??? :confused:

popravim šta ??? pa dignuti su maximalno, ili griješim...?
doduše svjetlosna grupa je na opruzi,ali to je valjda za amortizaciju ili...?

Budući da nisam nikad to štelao molim za prijedloge i savjete...
(gledao sam upute i one samo spominju taj gornji šeraf ) :confused:

napomene:
_regulator visine već na najvišem
_gume ispravno napumpane
_ravna podloga
_neopterečeno vozilo

mbsbane
7th October 2011, 09:43 PM
izvadis far i pod onaj pipak sto gura onaj metal ili obruc tu ispred njega stavis ,naprimer ja sam stavio maticu i jednu tanju podlosku i sa tim sam jos podigao farove ,sad ne smem da dizem farove do kraja mislim na onaj prekidac za podizanj efarova sad mi stoji negde na sredini,kad dignem do kraja ubise ljudi od blicanja hahah a jos bi xenon heheh :ahaha:

CADman
8th October 2011, 07:46 PM
hm,ideja je ok...

..malo sam pogledao,onaj pipac je pomočni cilindar koji je vezan na glavni hidraulički i upire se kako si i ti rekao u okvir fara.....lukavo...hod mu je po ovim uputama do kojih sam danas došao nekih 7 mm ( ako je ispravan)... :)

...podbacio sam maticu + gumicu i dobio na visini dosta...

p.s....ja bježim od xenona, pogotovo ovih jeftinjara, meni su osobno daleko najljepša svjetla koja daju bijelu svjetlost...inače na nivuški su phillips extreme žarulje.. :D

Zemunac
9th October 2011, 12:03 AM
stavis ksenone od 4000k i sijaju kristalnp belo,od 6000 sijaju plavo,od 8000 sijaju ljubicasto..

mbsbane
9th October 2011, 12:13 AM
hm,ideja je ok...

..malo sam pogledao,onaj pipac je pomočni cilindar koji je vezan na glavni hidraulički i upire se kako si i ti rekao u okvir fara.....lukavo...hod mu je po ovim uputama do kojih sam danas došao nekih 7 mm ( ako je ispravan)... :)

...podbacio sam maticu + gumicu i dobio na visini dosta...

p.s....ja bježim od xenona, pogotovo ovih jeftinjara, meni su osobno daleko najljepša svjetla koja daju bijelu svjetlost...inače na nivuški su phillips extreme žarulje.. :D
ma sa tim si resio problem ,ja u nivi imam bi xenon vec 4 god i zadovoljan sam. :ziveli: