PDA

View Full Version : Amerikanac Vs Rus

ivek
16th December 2006, 10:30 AM
Urošu, vidio sam onaj filmić gdje ste vozili s onim Cherokeema.
Jesu li se to oni sprdali s Nivom jer su bili stvarno bolji?

Zemunac
16th December 2006, 07:12 PM
Urošu, vidio sam onaj filmić gdje ste vozili s onim Cherokeema.
Jesu li se to oni sprdali s Nivom jer su bili stvarno bolji?
ma odkud je neko bolji od nive.....pustala ih je niva da neispadnu smesni :) .. :p

Uros Piperski
16th December 2006, 11:25 PM
Na koji film mislis?
Mi se uglavnom uvek sprdamo, a niko se ne istice kao najbolji... Neko je bolji na jednom terenu, neko na drugom...

ivek
16th December 2006, 11:38 PM
Ravna gora; ti, Cherokee i još neki. A bila je još jedna di ste se pentrali (nije baš išlo) ti i vidio sam bijelu nivu, dok je neki Cherokee bio gore i tip k govori da je Amerikanac (mislio na Cherokeea) prije sat vremena prošao tuda

jeronimo
17th December 2006, 09:41 AM
svaki ciga svoga konja fali...

Alekre
18th December 2006, 12:59 PM
Od kada sam se vozio sa Vladom u ''Cherokee'' dusa mi ostade u njemu. Ali, ja sam beduin i moram da kupim ''Nivu'''. Ona se okrene gde se ''Cherokee'' zaglavi :). Uros to redovno radi.

ivek
18th December 2006, 02:17 PM
Moram priznati da još nisam bio na "pravoj" vožnji po terenu i nekako mi se čini da ipak Niva nije tako naj kako se priča o njoj. Iako je meni najdraži terenac, bojim se da gubi na mrlja tu svoju sliku koju sam stvorio o njoj, kad vidim druge terence kako prolaze a ona ostaje zaglavljena (ova priča s Cherokee).. Meni je ono G klasa i možda defender bolji na terenu od nje, a sad Cherokee, UAZ, Pajero... Ovo je subjektivno mišljenje temeljeno na onome što sam vidio na slikama.. Uvjerite me da je drugačije.

Alekre
18th December 2006, 07:24 PM
Pa i nije. Ali za te pare je okay.

Uros Piperski
18th December 2006, 07:44 PM
Evo ti jedno slika ako po njima sudis :)
Levi tragovi su od moje Nive, a desni od Grand Cherokeeja

http://img220.imageshack.us/img220/9995/ravnagora40td.jpg

toj slici je prethodila ova slika - izvlasnje Granda iz blata

http://img220.imageshack.us/img220/337/ravnagora59sg.jpg

I da vidite koliko je duboko blato... umocio sam branik :D

http://img220.imageshack.us/img220/6679/ravnagora34lv.jpg

ivek
18th December 2006, 08:18 PM
Niva ga izvlači iz sosa. Vidio sam i taj video, kad prelaziš to blato uzduž i popreko.
Velim, moram preko slika suditi kad još nisam bio negdje na terenu da se osvjedočim ko ima kakve mogućnosti.
Nekako mi Nivina težina i zbog tog okretnost djeluju kao njezin kvalitet, ne znam što bih još izdvojio, jer svi ovi navedeni imaju blokadu difa (neki 3) i reduktor.. Što to točno Nivu izdvaja (da ne sudim samo po slikama)?

jeronimo
18th December 2006, 08:50 PM
vozač-ako je dovoljno lud da se zaleti u provaliju ostali će ostati u najmanju ruku bez reči...

Uros Piperski
19th December 2006, 11:31 AM
Nivu izdvaja samo cena i masa. Sve ostalo je isto ili losije. Svaki 4x4 ima blokadu makar centralnog diff-a i reduktor. To je sve sto ima niva, znaci ono osnovno.
Tereni po kojima smo se mi vozili nisu tako zahtevni tako da nijedan auto nije imao vecih problema. Sve se svodilo na izbor guma. Npr, pokazalo se da uske voltyre gume koje ja imam prolaze skoro svuda gde smo isli, dok su neki ameri imali vise problema sa sirim i skupljim gumama.
Tezak teren, sa velikim usponima i dubokim blatom je druga prica. Tu niva nema sanse, najpre zbog snage jer i kada bi joj se stavile veliki tockovi nema snage da ih okrene. Tu su u prednosti jaci terenci, jos ako imaju dve ili tri blokade...

ivek
19th December 2006, 11:51 AM
Mislim da se ne može zanemariti činjenica da je Niva (bez obzira na cijenu) u gornjoj klasi 4x4 po voznim karakteristikama.
Ne znam zašto su Rusi škrti pa ne stave jači motor i 3 blokade, tad će im Niva postati najprodavaniji (i najkvalitetniji) terenac u povijesti.
Amerikanac vrti bolju filozofiju..

Sretan rođendan Uroš !! :)

Alekre
20th December 2006, 03:05 PM
Ivek, secam se kada sam sa Urosem bio na Fruskoj (on road gume), jeste da smo zaglavljivali ali je nas drugar Vlada sa Nivom (imao je ruske kramponke) bukvalno bio nezaustavljiv. Cini mi se da se nigde nije zaglavio. Vredno je pomenuti da se samo ta bela Niva uspentrala uz jedan blatnjavi put. Blago mod. Cherokee nije mogao.

ivek
20th December 2006, 06:06 PM
Prave gume na Nivi čine čuda.. i to još one relativno jeftine.
Najviše me intrigira ta težina nive, ona bi morala sa svojom težinom proći isti put koji i Cherokee ili bilo koje drugo vozilo s duplo jačim motorom, jer su dosta teži. Zar nije kad se usporedi težina Nive i snaga motora njezina uspješnost jednaka i bolje no drugi jači (i teži) džipovi.

jeronimo
21st December 2006, 08:46 AM
Ivek novi si ovde na forumu ,evo ti jedan test koji je ovde bio postovan davno - radi se o testu nive protiv hamera prve i druge generacije šta misliš ko je pobedio? :) (test su radili francuzi čisto da ne bude zabune)
http://img84.imageshack.us/img84/5961/ladaizvlaihamerzn4.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/4302/ladaprotivhameranc5.jpg
http://img84.imageshack.us/img84/6666/ladaprotivhameratekstfy3.jpg

jeronimo
21st December 2006, 08:47 AM
čisto da se vidi ko koga vuče....

jeronimo
21st December 2006, 08:57 AM
inače ova na testu je injektorka...

ivek
21st December 2006, 01:10 PM
Kome god sam ovo rekao nije mi vjerovao dok nije vidio ovu sliku.. :)
Koja je razlika između obične 1.7 i 1.7i?

jeronimo
21st December 2006, 07:37 PM
usavršenije ubrizgavanje,i još po nešto...

ivek
22nd December 2006, 07:46 AM
Kako je Niva uspjela s 3 puta slabijim motorom povući hummera?

jeronimo
22nd December 2006, 08:29 PM
to se zove odnos snage i težine(kad se podeli snaga motora sa težinom vozila)kod hamera se taj broj kreće zavisnosti od snage motora izmedju 0.049 pa do 0.055 a kod nive je 0.065 ispada da je niva 20 % jača :) što se iz priloženog može videti...

Lada Racing Australia

The Hummer, powered by a 6.5-litre engine, was pitted against Daniel Villanova's equally big J20 Jeep which was fitted with a 6.6-litre 401 AMC motor.

For the tug-of-war, each vehicle was linked by a chain through the rear tow points, but neither vehicle could budge the other.

Not to be outdone, a stock-standard 1.6-litre Niva, driven by Mark Dearman, went up against the Hummer. In a show of sheer Russian strength (or was it secretly set up beforehand?) the Niva managed to pull the giant Hummer down the hill to the cheers of the crowd!.

jeronimo
22nd December 2006, 08:35 PM
ili iz ovog ugla....

jeronimo
22nd December 2006, 08:36 PM
i na kraju ;)

Midian
20th October 2007, 01:30 PM
Sad obratite paznju na ovom snimku na koji nacin se zaglavio Cherokee...Cak je malo i nizbrdo,plus je skoro ravno,a Niva koja je bila u blatu ga je izvlacila...

http://www.youtube.com/watch?v=YlE9q3DDIdU

marek
30th March 2008, 07:09 PM
Gledao juce bilo na vrelim gumama mislim da je bio jeronimo, uros i jos jedna bela lada protiv jeep-a i nahvalili su jeep-a ali kao to je i normalno posto ima jaci motor.

MISO
30th March 2008, 07:23 PM
Bio sam ja sa belom ladom ali mi prolupao motor posle 2 kruga,uros polomio difrencijal a ona treca nije jeronimo nego neki deda iz novog sada.do tada sam dobro isao i video sam lampicu za ulje da svetli ali nisam hteo da stanem.Dan pre toga jeep koje je trebao da se takmici(novi jeep patriot je odvalio tocak na toj stazi pa je onda uskocio Vlada(KKK) kao americki predstavnik.

marek
30th March 2008, 07:36 PM
E bravo miso extra ti je nivka - sta si dobio sa tim sto ti je prdnji kraj onakav u smislu terenskih karateristika?

aca
30th March 2008, 08:26 PM
Ko nije gledao u subotu u ponedeljak 31.03'08 je repriza u 08:30-RTS 2,a u novom broju casopisa vrele gume ima foto reportaza.

MISO
30th March 2008, 09:27 PM
Ispravka nije jeep patriot nego jeep rubicon,a ja sam na nivi dobio veci prilazni ugao.

jeronimo
31st March 2008, 08:10 AM
jes, jeep (wrangler)rubikon a ona zelena sa bull bariom nije moja ima usisnik na haubi i alufene sa putnim gumama...
čini mi se da je iz lada butika u ns(čenej)...
a proslavio se pajero :eek:

aca
31st March 2008, 10:30 AM
Niva vs Wrangler-report by "vrele gume"
http://www.youtube.com/watch?v=aZ6LrEvj2o0

jeronimo
31st March 2008, 10:30 AM
evo nesto interesantno...
http://www.youtube.com/watch?v=do-GNIDNZFU&feature=related

Kamarad
31st March 2008, 11:44 AM
Svaka cast vrengleru, ali kad ga naprave da moze da se stavi u njega bar jedno krme, mozda i bude vredeo nesto, ovako...

jeronimo
31st March 2008, 11:57 AM
:) :) :) po mogućnosti pečeno...

skrba
31st March 2008, 09:14 PM
Ma koji bre wrengler! Ovo je sve namestaljka!!!! :krs: :krs: :krs: :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Krivo mi je sto ni jedna nivka nije bila ispravna.... Mislim bila je ova iz Ns-a (ona se najbolje pokazala) ali nije imala valjane pneumatike....

Trebalo je da stavi Uroseve i da puste Misu da je vozi... e onda bi, siguran sam, ova prica malko drugcije zvucala...
Al neka.... bice ovoga jos... valjda... NIKADA SE NECEMO PREDATI! :ziveli:

Dare
31st March 2008, 09:30 PM
ja kakav sam, mislim da bi se pomucili da me pobede (al da vozim tudju nivu, sa svojom ne divljam :) )

Uros Piperski
31st March 2008, 11:38 PM
Trebalo je da stavi Uroseve i da puste Misu da je vozi... e onda bi, siguran sam, ova prica malko drugcije zvucala...

molim?? hoces da kazes da ja ne znam da vozim?? :eek: :confused:

:ahaha:

Midian
1st April 2008, 12:05 AM
Haha,ta redakcija je smesna do bola,pouzdanost je na strani Wranglera a mudro su precutali da je nov novcijati ostao bez kugle na trasiranju :lol:

Dr Bouz
1st April 2008, 12:22 AM
pa ima ono "vezi magarca dje ti kazda reche"...

jeronimo
1st April 2008, 08:20 PM

"pustite mene ja sam mladji i spretniji" :)

Dare
4th April 2008, 08:14 AM
Niva vs Wrangler-report by "vrele gume"
http://www.youtube.com/watch?v=aZ6LrEvj2o0
dakle ljudi nas zakopase. namestaljka cista, vise nikad necu da gledam njihovu smisiju... po meni su komentari urednistva Vrele Gume skroz bezveze. a najjaci su kad kazu da nivi fali sasija na terenu. odakle im to? da nije mozda neku uspeo da iskrivi karoseriju vozeci offroad? :ahaha: svi oni samo znaju da hvale skupa vozila koja im neko da radi reklame i unapred predefinise sta treba da kazu, a ne pitaju se koliko ljudi stvarno ima para da kupi taj auto

Midian
4th April 2008, 11:32 AM
Ipak nekad ni 4.0 nije dovoljno

http://www.youtube.com/watch?v=n0j_dUNHUYE&feature=related

jeronimo
4th April 2008, 12:04 PM
onda temu možemo da proširimo, azija protiv amerike.... :ahaha:

skrba
7th April 2008, 10:45 PM

TAMAN POSLA SEFE!! :)

Zemunac
7th April 2008, 10:55 PM
TAMAN POSLA SEFE!! :)
ti se bolje oglasi u temi Sopotnica i reci zasto si odustao? neodgovaras na prozivke?!! :ahaha: :ahaha:

skrba
8th April 2008, 07:44 PM
Cekaj malo, zar sopotnica nije pocetkom maja???????? Lepo sam rekao, i pridrzavam se toga(za razliku od nekih), da necu vise nista pricati na tu temu dok ne dodje vreme... a nisam ni imao vremena da pisem u poslednje vreme... sad vidim da ste se vi tamo bas raspisali.....

odoh u off....

Dr Bouz
7th June 2008, 01:07 AM
^^ pa sama cinjenica da mi pod mojim - inter-planetarno-najfer-mogucim-uslovima nisu izasli na crtu - a procitali su tamo na forumu - govori poprilicno toga ;).

jeronimo
7th June 2008, 08:18 AM
ma jel neko gledao skoro na satelitskim vestima kako ameri u domaćoj im zemlji vraćaju one mašinčime po 5-6000 kubika i uzimaju male japance po 1300.... :ahaha:
poskupeo benzin i tamo sad da im valjamo plin .... :)

Paja
7th June 2008, 10:57 AM
mogli bi ponovo da im tusnemo jugice ali ovaj put u saradnji sa indiskom tatom, i to jos plinske na metan

lodzin
7th June 2008, 10:58 AM
JOs malo pa se i na jugica vracaju, ekonomija ti je cudo pa cak i za Ameriku....Kriziraju nema sta jos malkice i gotovi su..

Paja
7th June 2008, 11:08 AM
cujem da vec zagovaraju da menhetn bude pjesacka zona, a harlem biciklisticki raj

jeronimo
7th June 2008, 12:25 PM
:) http://www.youtube.com/watch?v=KiW1wZmpLm8

Dare
7th June 2008, 04:27 PM
:) http://www.youtube.com/watch?v=KiW1wZmpLm8
jel moguce ovo :ahaha: kao nekad kod nas

jeronimo
7th June 2008, 06:37 PM
nago sta zaigrala mečka i kod njih ima da kupuju yuga 45 od nas opet....i još će da blagodare, alternativa je naravno bicikla.... :ahaha:

Paja
7th June 2008, 07:04 PM
i to onoga od 900 kubika

jeronimo
8th June 2008, 08:23 PM
naravno 45 od celih 900 i jednogrli karburator da manje troši....

QVATRO
8th June 2008, 11:48 PM
Nemoj tako milE,mi smo nebeski narod. :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

jeronimo
9th June 2008, 12:00 AM
cena goriva u usa je juče dostigla 4.4 dolara po galonu (galon 3.76 lit) to mu dodje 1.17 dolara po litri ili 61 dinar po danasnjem kursu...
posto znamo koliko doticna vozila trose racunica je jasna... :)

jeronimo
9th June 2008, 07:17 AM
to jes´ :)

lodzin
9th June 2008, 10:36 AM
Evo mi drugar iz Denvera, oce da se vraca nazad , kaze lose stoje stvari...

Midian
9th June 2008, 11:53 AM
Pricali smo mi sa likom koji je saradnik onih ludaka American Chopper,dolazi u Vrsac cesto da je tamo nastao haos sa gorivom.
On dodje ovde i svuda ide pesaka,kaze muka mu je od auta i troskova za gorivo tamo.Vrsac mali grad svuda stigne peske

Zemunac
9th June 2008, 01:28 PM
Evo mi drugar iz Denvera, oce da se vraca nazad , kaze lose stoje stvari...
moj drugar je u cikagu od bombardovanja,sa zenom i dvoje dece. kupio je kucu pre dve godine,on i zena voze nove automobile,deca se skoluju....kaze da nije lako ali koliko muzike toliko para. ako hoces da radis imas mogucnost da zaradis lepu svotu novca.on je bio diler automobila,sada vozi kamion a zena mu je frizerka.

Paja
9th June 2008, 02:24 PM
samo se nerviram i svega se sjetim, daj da pricamo sta veselije svakako nam nive trose 10-20 evra koliko mozemo nasuti a njih ko j.

QVATRO
9th June 2008, 04:09 PM
Dajte ljudi nemojmo da se zamlacujemo.Stric mi je 20 godina tamo pa se ne zali.Ima Porse Boxter,novog pajera i Fordov kamionet.Placa stan ,ali radi.I puca mu za cene goriva.Tamo je najmanja satnica 10 dolara.8 sati 80 dolara.Stupo je sve ako hoces da se provodis ali ako se stisnes i radis 10-12 sati nije lose dok se ne dokopas boljeg posla.A Ameri su navikli da im bude idealno,toga vise nema i odma prave frku.I ja bih se vratio iz Amerike da sam nastekao love.Ovo je zemlja za uzivanje ko ima,a ko nema bez njega se moze.:) Sto sam srocio tekst,ebo sliku svoju:D

Zemunac
8th July 2008, 08:53 PM
Ljudi,Drugari,Prijatelji....ako nemamo o cemu drugo da pisemo necemo se ni svadjati i prepucavati.Ima toliko stvari o kojima mozemo da pricamo,da se dogovaramo,savetujemo....ne,mi se stalno nesto podjebavamo. Ajde da svako sebe malo promeni i urazumi.Bice nam svima na forumu prijatnije! Ja cu biti prvi koji ce se promeniti. :ziveli:

Raubtier
8th July 2008, 09:33 PM
a sta ces da promenis?

Zemunac
8th July 2008, 10:13 PM
stav

jeronimo
9th July 2008, 03:40 PM
e u to ime... :ziveli: