PDA

View Full Version : Pragovi

deve
22nd November 2006, 10:34 PM
Gde se mogu ugraditi ukrasni pragovi za LADU. :)

jeronimo
23rd November 2006, 08:09 AM
u bilo kom servisu ih ima u prodaji + ugradnja ali su cene naravno veće nego kad tražiš i kupuješ(a bogami i ugradjuješ) sam

Milan NS
23rd November 2006, 08:32 AM
Hmmm pragovi imaju i drugu namenu osim ukrasa .
npr. stavljanje skija na krov ... tu je prag nezamenjiv ...

jeronimo
23rd November 2006, 09:12 AM
ili prštanje rizle po sajtnama ,efikasno obeshrabruju vozače koji pokušavaju da se uguraju izmedju dva parkirana auta na milimetar,omogućavaju da se parkiraš u bari a staneš na prag i skočiš na trotoar ili neku drugu suvu povrsinu ...itd

Dare
23rd November 2006, 06:50 PM
cena? od-do

Dare
23rd November 2006, 06:52 PM
ah, i ovo: da li montaza pragova povlaci i zamenu dizalice?

The-Had
23rd November 2006, 07:20 PM
Predlazem da sam napravis.... ja sam svoje napravio od rifuznih delova (rostfrajna cev 60mm i rebrasti aluminijum 5mm) a nisu me puno kostali oko 80E par. Prilozicu sliku za koj dan........

nemanya
23rd November 2006, 07:59 PM
ili prštanje rizle po sajtnama ,efikasno obeshrabruju vozače koji pokušavaju da se uguraju izmedju dva parkirana auta na milimetar,omogućavaju da se parkiraš u bari a staneš na prag i skočiš na trotoar ili neku drugu suvu povrsinu ...itd

ili ,recimo, zakuca se cica sa Pezoom 206 u njih dok se isparkirava u rikverc i izlomi zadnji branik :D

nisam ispao pizda...Kad se zaustavila, nasmesio sam se i mahnuo joj kroz prozor :D :D :D

nemanya
23rd November 2006, 08:02 PM
ah, i ovo: da li montaza pragova povlaci i zamenu dizalice?

paaaaaaa...uglavnom da :)

Zemunac
23rd November 2006, 09:03 PM
imaju pragovi i manu,kad izlazis iz kola vrlo lako isprljas pantalone ako nezakoracis siroookooo

Uros Piperski
23rd November 2006, 09:10 PM
Ja pragagove pravim iz jednog razloga, a to je da stite sajtnu i donji deo vrata kod prelazenja preko stabala, kamenja i ostalih tvrdih prepreka. Pravim ih tako da mogu da se spoje medjusobno plocom koja bi stitla reduktor i menjac.

Dex
23rd November 2006, 10:08 PM
Moram da priznam da mi ova ideja sa plocom zvuci odlicno, nije mi takva ideja pala na pamet. Urose, kakvo resenje imas u vidu za to kacenje, naime, ono sto me zanima je da li je resenje takvo da bi se uz izvesnu modifikaciju moglo primeniti i na postojece, vec montirane pragove?

Uros Piperski
23rd November 2006, 10:22 PM
Moze, ali je pitanje koliko su dobro pragovi montirani... Da se ne desi da iskrivis i pragove pa opet ostetis karoseriju.

Dare
23rd November 2006, 10:22 PM
Mislim da bi takve prepravke samo spustile klirens. Inace, koliko jaka treba da bude ta konstrukcija da bi izdrzala auto...? malo teze je izvodljivo...

Uros Piperski
23rd November 2006, 10:31 PM
U mom slucaju ce smanjenje klirensa biti oko 10mm, sto stvarno nije mnogo. Plus kada imas ravnu plocu auto ce da sklizne preko prepreke, a nece da se zakaci za nesto tako da ce prohodnost biti veca.
Mislio sam da koristim celicni lim od 5mm koji bi se zasrafio za pragove i jos dva uzduzna nosaca sa svake strane reduktora. Siguran sam da ce sve to izdrzati auto...

Ona predji lim koji stit karter je debeo 2mm i nekoliko puta sam njime udarao u kamenje (stepenice :D ) i nije mu nista...

Dare
23rd November 2006, 10:38 PM
Verovatno je od nekog kvalitetnog materijala

Dex
23rd November 2006, 11:12 PM
@ Uros Piperski
Hajde, ako ti nije tesko, kada budes u prilici, odnosno, kada montiras to sto planiras, postuj neke fotke kako izgleda to sto si napravio i eventualno proces montaze. Izvini na smaranju, moram da priznam da mi se tvoja ideja prilicno dopala, zato ti i dosadjujem. ;) :cool:

Uros Piperski
23rd November 2006, 11:32 PM
Slikacu, naravno ;)

Milan NS
24th November 2006, 10:00 AM
A ja se oduvek pitam PA GDE ISPRLJAM PATIKE... kad ono pragovi
:-))

jeronimo
24th November 2006, 08:09 PM
ili ne staneš na prag

Zemunac
24th November 2006, 09:01 PM
U mom slucaju ce smanjenje klirensa biti oko 10mm, sto stvarno nije mnogo. Plus kada imas ravnu plocu auto ce da sklizne preko prepreke, a nece da se zakaci za nesto tako da ce prohodnost biti veca.
Mislio sam da koristim celicni lim od 5mm koji bi se zasrafio za pragove i jos dva uzduzna nosaca sa svake strane reduktora. Siguran sam da ce sve to izdrzati auto...

Ona predji lim koji stit karter je debeo 2mm i nekoliko puta sam njime udarao u kamenje (stepenice :D ) i nije mu nista...
volis li ti tvoj auto?greota je covece bez obzira sto ona to izdrzava!
sta mislis sta ti misli niva kad je parkiras posle jedne takve voznje?

Uros Piperski
24th November 2006, 11:44 PM
"Ufff, bas mi je prijalo razgibavanje. Kad cemo opet? Da mi ne atrofiraju misici kao onim nalickanim pozerskim nivama koje nisu sisle sa asfalta..."

jeronimo
25th November 2006, 05:39 AM
problem je i dodatna težina takve ploče lima tako da će to biti više od 10 mm :)

Milan NS
25th November 2006, 09:44 AM
Jel Piperski a šta ti kaže NIVA kad po snegu varničiš pod redukcijom i blokadom ali dok to traje ?

Uros Piperski
25th November 2006, 08:23 PM
Neka bude i 20mm, vise mi znaci reduktor u jednom komadu :) . A mozes da podignes nivu i za 50cm pa ces opet naci kamen da razbijes nesto.

@Milan, ne radim to pod blokadom, samo redukcija :D

jeronimo
26th November 2006, 08:26 AM
klirensa i ojačanja nikad dosta ;)

djpaan
26th November 2006, 01:28 PM
ko ladu nije vozao niz i uz stepenice, nije video uzivanja sa kolima:) Ura za Urosha i njegovu NIVU!

jeronimo
26th November 2006, 03:03 PM
pa zar ima nekog ko nije...

Darko
26th November 2006, 05:15 PM

evo slike
http://jora.by.ru/html/auto/still_niva/801.jpg

http://jora.by.ru/html/auto/still_niva/802.jpg

a više priče naravno na ruskom (koji ne znam) na adresi ...
http://jora.by.ru/html/auto/still_niva/index.htm

Zemunac
26th November 2006, 07:07 PM
pa zar ima nekog ko nije...
jebi ga....ja nisam

Dare
26th November 2006, 09:08 PM
Evo jedna slicica

jeronimo
28th November 2006, 08:28 PM
jebi ga....ja nisam
nikad nije kasno... probaj prvo sa nekim malim :)
inače ono i nije tako loše, mislim na zaštitu koju je darko postovao

Zemunac
28th November 2006, 09:27 PM
nek ide zivot....ima da probam