View Full Version : Voda
ivek
28th October 2006, 08:59 AM
Zanima me sa produženim usisnikom do krova koliki je limit nivi u vodi
i dal postoji kakva granica preko koje ne ići, da se ne zalije mašina ili pak voda ne uđe u kabinu?
Uros Piperski
28th October 2006, 10:19 AM
Racunaj da je 50cm granica. Ako budes imao srece mozes i dublje, ali ti niko ne garantuje da ces izaci.
Ja sam voznjom kroz vodu koja je oko 50cm duboka napunio kabinu i farove vodom.
Ako ides dublje, rizikujes da pokvasis kablove i tako ostanes bez paljenja - mrtav motor).
To i nije tako strasno ako imas u vidu da ako uletis u dublju vodu mozes da pocnes da plutas jer kabina ne pusta vodu bas toliko brzo. A kada pocnes da plutas, ostavljen si na milost i nemilost reci koja te nosi gde hoce. Najbolje sto mzoes da uradis u tom trenutku je da otvoris vrata i psutis vodu unutra. Ako imas srece, motor ce nastaviti da radi pa ces se izvuci, ali verovatno ces sacekati pomoc na krovu.
Ako zelis da ides u vodu trebas da podignes usis i izduv na krov, da zastitis svu elektriku od motora i da dobro zadihtujes sve spojeve na usisnom sistemu i sistemu za provetravanje motora (ibelauf).
Moj savet - mani se corava posla ;)
Kupi neki krs sa drvenim klupama i dizel motorom, povadi svu struju, podigni usis i izduv, i onda mozes i u 2 metra duboku vodu.
ivek
28th October 2006, 02:16 PM
Bitno mi je da nešto znam, neću ja sada po rijekama. 50 cm mi je i više nego dosta.
Što je s uzbrdicom? Pod koliko stupnjeva može u brijeg i koliko je to sigurno?
Uros Piperski
28th October 2006, 06:14 PM
Zavisi od guma, podloge, opterecenja itd.
jeronimo
31st October 2006, 08:54 PM
:) iskustvo je majka mudrosti! ;)
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.