PDA

View Full Version : Džipijada u Petrovcu na Mlavi - 03. i 04. Maj 2006

mravojed
28th May 2006, 02:51 PM
http://www.srbija4x4.com/modules/news/article.php?storyid=52

AMKK "Petrovac" Jeep sekcija organizuje IV Džipijadu

- Džipijada u subotu i nedelju (3. i 4.).
- Prijava u subotu u 10h u centru grada (Petrovac na Mlavi)
- kotizacija 3.300 dinara po osobi, uračunava smeštaj u hotelu u Žagubici i hranu. Piće nije uračunato. Cena bez smeštaja je 2.300 din.
- vozi se brzinac (ali ne tako ekstreman kao u Boru).
- vozi se i terenska vožnja po "radaru".

Više informacija na telefone:
065-338-0000
063-333-546
012-338-150

Fax: 012-338-211

jeronimo
31st May 2006, 09:04 PM
e stvarno ,ja u subotu i nedelju moram za stragare :mad:

mravojed
1st June 2006, 08:13 PM
hahaaa :)
pa ni nisam mislio da će neko biti slobodan...
od toliko junaka, a niko voljan da provede vikend u akciji :)
Biće kiše, biće blata.. A Niva..
sad u Boru je bila samo jedna Niva, i čak nije ni htela da vozi brzinac tj "ekstrem" .

jeronimo
5th June 2006, 08:23 AM
ma ja sam vozio po blatu ako znaš gde su stragari jasno ti je samo su bile druge discipline u pitanju

Zemunac
5th June 2006, 07:30 PM
hahaaa :)
pa ni nisam mislio da će neko biti slobodan...
od toliko junaka, a niko voljan da provede vikend u akciji :)
Biće kiše, biće blata.. A Niva..
sad u Boru je bila samo jedna Niva, i čak nije ni htela da vozi brzinac tj "ekstrem" .
e jbg,niva i brzinac.....nemoj da me zasmejavas.....ja imam nivu ali se nebi usudio ici sa njom na brzinac.u blato,u sneg, u brdo,moze i sa prikolicom ...na plin......ali brzinac bi pratio iz loze

jeronimo
6th June 2006, 03:31 PM
pa iznenadio bi se ,niva spada u brze terence(na terenu naravno)dok auto put ipak prepustamo ovoj plastikaneriji ;)

jeronimo
6th June 2006, 03:37 PM
vecina onih koje bi prosecan srpski vozac voleo da ima (tj da parkira pred kafanu)po terenu GMIZE ako moze i to . npr drugareva devojka mi u kaficu pokaze sliku audi Q7 i kaze vidi sta je pravi terenac a ja se slatko nasmejem(zamislim je u njemu na deli jovanu kako vozi uz potok ,jer se put odronio i place) sta zna dete sta je 5500 kila

Dare
6th June 2006, 10:10 PM
Ma da bre. Daj da nabijemo Q7 u sneg do haube kao Nivu, pa da vidim sta ce da ostane od prednjeg branika, spojlera... Daj boze da hladnjak prezivi :p

Nego sto se pa ja za njega sekiram, zaglavice se u 10 cm snega, tako da i ne moze do haube u sneg :D

Zemunac
6th June 2006, 11:01 PM
Ma da bre. Daj da nabijemo Q7 u sneg do haube kao Nivu, pa da vidim sta ce da ostane od prednjeg branika, spojlera... Daj boze da hladnjak prezivi :p

Nego sto se pa ja za njega sekiram, zaglavice se u 10 cm snega, tako da i ne moze do haube u sneg :D
eeeeee.....sto bi ja voleo da vozim q7 a vi me zajebavajte za sneg koliko hocete....daj bre budi realan....noge se protezu koliko jorgan dohvata.dobra je niva nema sta ali ovi nasminkani dzipovi.......ala bi se ja kurcio....

Dare
7th June 2006, 10:15 AM
eeeeee.....sto bi ja voleo da vozim q7 a vi me zajebavajte za sneg koliko hocete....daj bre budi realan....noge se protezu koliko jorgan dohvata.dobra je niva nema sta ali ovi nasminkani dzipovi.......ala bi se ja kurcio....
.....dok ne sidjem sa puta :D :D

Milan NS
7th June 2006, 12:10 PM
Ima negde post koji sma postavio po povratku sa Jahorine. 40 cm snega na putu . Neočišćen. Mercedes ML se sanka, šeta,okreće na putu...stajemo NIVOM i pitamo "šminkera" jel treba pomoć ? :-)))

jeronimo
7th June 2006, 12:33 PM
do prvog oranja,a bogami za izlazak zimi na kopaonik bi morao da poneses neki evro vise zbog slepovanja
ama bre milane mislio sam na q7 a ne na tebe utrčao si izmedju postova :D

Milan NS
8th June 2006, 09:11 AM
Prevedi na srpski...

Penjao sma se na Kopaonik NIVOM u 21 h uveče neočišćen sneg na putu ... i bez ikakvih problema se popeo alo RUS LETEO NA MESEC A DA NE ZNA DA NAPRAVI AUTO

jeronimo
8th June 2006, 12:33 PM
ja inače jedva čekam zimu pa da izvlačim ove plastikanere pored smederevca na put kad slete sa njega.ko mi nije simpatičan -10 evra a ostali- drug na drumu

Zemunac
8th June 2006, 10:20 PM
Ima negde post koji sma postavio po povratku sa Jahorine. 40 cm snega na putu . Neočišćen. Mercedes ML se sanka, šeta,okreće na putu...stajemo NIVOM i pitamo "šminkera" jel treba pomoć ? :-)))
u firmi imamo ML_a 320,vozi ga direktor ,isli smo zimus u bugarsku na skijanje,ide bre po snegu kao besan .........nemoj da gresite dusu..volim ladu ....extra je terenac za te pare ali da imam vise love nikad je nebi kupio...
nadam se da me necete pogresno razumeti a i svi tako mislite samo sto necete da priznate.ipak treba izdvojiti mnogo para za boljeg dzipa,a za 4000-5000 soma....niva

jeronimo
9th June 2006, 02:39 PM
mečka g jeste terenac ali sa ogovarajućom opremom, inače ja sam sa kecom išao kroz 20 cm snega (al su bile kramponke + spajkovi)može i ML da ide po snegu ali kakvom. kada ja sam ih vidjao, bili su samo pokraj puta :) kad je OZBILJAN SNEG a o silasku sa puta po dibokom snegu preko 40 cm nema ni govora sa bilo čime što je teže od 1500 kila i ima gime šire od 175 ili maximum 185 .inače prijatelj mi vozi pajera 2003 3.5 benzinac i jeep grand cherookie 3.5 disel sa gumama koje kostaju kao pola nive (a kramponke su good year) i ne sme nikako da sidje sa puta tamo gde i ja :D .na kraju je sav iznerviran kupio novu nivu prosle godine.inače godinama se vozikam u službenim nivama i dobro znam kakav krš može da bude kad je zapuste ali to se dešava sa svim automobilima. npr imamo i jednu hondu crv i landrover defender sve voze isti vozači i dve godine su mladji od službenih niva a šta misliš sada koji bolje radi?sve se svodi na to sta čovek hoće od auta. ;)

KKK
9th June 2006, 04:52 PM
Hvalospevi o Nivi na sajtu posvećenom Nivi su normalna stvar, ali ajde budi malo realan.
Dok sam visio na niva forumima bio sam ubedjen da nema boljeg auta za svaku priliku a onda sam počeo da odlazim na teren malo više i da upoznajem i druga vozila.
Možeš i traktorom (a može i sa dobrim čizmama) da bolje prodješ kroz smetove i blato nego neki ML, Čiroki, Pajero ... ali to ne znači da je traktor bolji auto.
Ako stvarno želiš da saznaš gde ti je mesto sa svojim Nivom izadji na teren, na neku džipijadu i neke stvari će ti postati jasnije.
Btw ova tema je tome i posvećena, zašto uvek mora da se odluta sa pričama tipa "nema boljeg auta od moskviča" ?

jeronimo
9th June 2006, 05:04 PM
dobro nisam mislio na tjunirane automobile nego na onakve kakve ih dobijes iz fabrike npr. video sam wrenglera koji je spreman za prelazak preko kamenih prepreka (blokova od 1m) ali je to kako kažes druga priča , tako da si u pravu sto se tiče skretanja sa teme a za gumene čizme si u pravu još bolje su ribarske :)

Zemunac
9th June 2006, 11:12 PM
kad idem na kopaonik sa nivom....dok vozim auto putem,psujem i konstruktora i ruse i samog sebe sto sam je kupio.nema gepek,neudobna je,skucena,spora....kad krenes u sneg po brdima to je druga prica....u kucu pored mene dolazi covek sa opel rekordom,koji ima zadnju vucu....stavi covek lance i penje se...hocu da ti kazem da nije bas sve kao sto se ovde pise...NIVA NIVA i samo NIVA.za 4000 evra koliko sam ja platio nivu nisam mogao nista bolje da uzmem za planinu ali kad se sve uzme u obzir,koliko puta godisnje meni treba auto za sneg...mozda i nisam morao nju da uzmem.za pecanje mi retko kad treba 4x4,jer kad je kisa i blato neide se na pecanje,zar ne?

jeronimo
12th June 2006, 07:49 AM
a za lov?

KKK
12th June 2006, 11:15 AM
dobro nisam mislio na tjunirane automobile nego na onakve kakve ih dobijes iz fabrike npr. video sam wrenglera koji je spreman za prelazak preko kamenih prepreka (blokova od 1m)

I ja govorim o serijskim automobilima.
Nivine originalne fabričke gume, bar one koje sam ja dobio su shit, pune plastike, na vlažnom asfaltu i blatu katastrofa, tek sa ruskim kramponkama dobila je željenu prohodnost.
Mit o Nivinoj nepoderivosti i prohodnosti jer pre svega u našim glavama jer ona, kao što reče Zemunac, pruža najviše za uloženi novac mada i to može biti diskutabilno s obzirom na kvalitet delova i relativno česte odlaske u servis.
Problem je verovatno što od 5 ili 10x skupljeg vozila očekujemo isto toliko bolju prohodnost što nije realno. Ako zanemarimo UAZ-a, teško da ćemo i moći naći pravog terenca u prodaji uglavnom su to SUV-ovi. To diktira tržište. Većina tih vozila ima gume koje su namenjene vožni po asfaltu a vlasnici ih još dodatno degradiraju niskoprofilnim gumama i eto problema.
Niva je odličan terenac srazmerno uloženom novcu, za odlazak na plac, pecanje, lov, izlet u prirodu ... i dok zahtevi ostaju na tome sve je ok.
Meni će uvek biti prva ljubav što se terenske vožnje tiče, ali čovek s vremenom poželi nešto više. ;)

jeronimo
12th June 2006, 11:41 AM
Za uaz se apsolutno slazem(br 1 za sve), ali mnogo je spartanski za normalnu vožnju (meni ne smeta al ženske se bune ;) )zato sam i uzeo novu nivu. Gume koje sam dobio uz nju su neka ruska kopije mišelina sa oznakama 4x4 i solidno su se pokazale u svim uslovima kojima sam ih izložio,podunavsko blato, mulj,sneg plus kolovoz u svim uslovima čak mi se čine da su i premekane za moj ukus(komad plastike od kućišta el. motora se zabio u krampon kao ekser)kolega Milan ih je probao na jahorini prošle godine i čini mi se da je extra zadovoljan. Inače cela priča se i svodila na to da je niva daje najviše za uložene pare pa neki put i više od toga (bio je na forumu post o testu hamera i nive u francuskoj) ali nisam ja Čvorović :) svestan sam i svih mana ali se u normalnoj exploataciji ne ispoljavaju bar meni (prešao 22000 za 10 meseci)
pozdrav :)

Milan NS
12th June 2006, 01:00 PM
Onaj ko se na Jahorini, MERCEDESOM ML popne od početka Poljica do Pegijevog kafea sa 40 cm nečišćenog snega - svaka mu čast i njemu i njegovom SUV-u.
Ali neće da može-lično gledao !!!
Lepo sam napisao NEČIŠĆEN SNEG !!!
Dakle ne 40 cm snega i očišćen put nego 40 cm snega koji pada 24 sata a ne mogu da ga očiste jer mašina ne može da prođe od parkiranih automobila.

Nisam zaluđen NIVOM , jer pored nje imam još 2 zapadna automobila iz VW program i to luksuzna :-) , ali imam iskustvo gde se u užasnim vremenskim uslovima pored Lend kruzera i Lend rovera jedino NIVA penjala bez problema, bez lanaca i guranja.
I naravno bez nerviranja. :-))))
I čini mi se da nisam spominjao buku, udobnost, kožna sedišta i klimu.
Onaj kome se to učinilo neka prover.
:-)
Kao što rekoh Mercedes ML je plesao već kod prvog uspona kod Hotela Kristal

A što se tiče odlaska na skijanje u Bugarsku da se ne lažemo jer sam bio i u Banskom i u Borovecu...put je UVEK očišćen i nema pravog penjanja po vrletima planine kao na Kopu ili jahorini jer se oba ski centra nalaze na nešto više od 1000 metara a do ski terena se ide gondolom, prema tome nije vam ni trebao Mercedes ML jer sam se ja tamo popeo sa Pasatom karavanom bez lanaca !

mravojed
12th June 2006, 05:05 PM
Znači ovog puta vidimo Lade Nive na Povlenu, 30. Juna ? :)

Zemunac
13th June 2006, 06:50 PM
e nemam zivaca da hvalim ladu nivu.ja je imam i u principu sam zadovoljan ali samo kad je na zemlji ili snegu.za sve ostalo je nevidjeno sranje.
nego da samo mozete da vidite kakvu je moj prijetelj kupio nivu.1987 1.6 motor,auto je platio 1800 evra i misli da je super prosao.na nivu neradi apsolutno nista,od podizaca,brava,alnasera,alternatora,brisaca,sedista su neka druga,tepih je rucne izrade,nema rez.tocak,kvacilo propada,koce samo zadnji tockovi,instrument tabla je sva popucala,nijedan sat neradi sem temperature,.......da vam jos opisujem?
slikacu je pa cu postaviti neku sliku da vidite......
p.s. ima plin ali boca je u gepeku

Dare
13th June 2006, 09:08 PM
Za uaz se apsolutno slazem(br 1 za sve), ali mnogo je spartanski za normalnu vožnju (meni ne smeta al ženske se bune ;) )zato sam i uzeo novu nivu. Gume koje sam dobio uz nju su neka ruska kopije mišelina sa oznakama 4x4 i solidno su se pokazale u svim uslovima kojima sam ih izložio,podunavsko blato, mulj,sneg plus kolovoz u svim uslovima čak mi se čine da su i premekane za moj ukus(komad plastike od kućišta el. motora se zabio u krampon kao ekser)kolega Milan ih je probao na jahorini prošle godine i čini mi se da je extra zadovoljan. Inače cela priča se i svodila na to da je niva daje najviše za uložene pare pa neki put i više od toga (bio je na forumu post o testu hamera i nive u francuskoj) ali nisam ja Čvorović :) svestan sam i svih mana ali se u normalnoj exploataciji ne ispoljavaju bar meni (prešao 22000 za 10 meseci)
pozdrav :)
Ej ljudi, gde ja da kupim te gume sa natpisom 4x4, mnogo mi se svidjaju, ili moze i Omkshina ВлИ 10. Kao sto sam 100 puta pricao, mrzim kramponke.
p.s. Sta mislite o 'Tigar CargoSpeed'?

Zemunac
13th June 2006, 10:37 PM
tigar je sranje a ruske gume za prvu ugradnju mogle su da se kupe na novom beogradu preko puta kineza.na njima pise niva 4x4,ja sam sa mojima presao 50 hiljada i extra sam zadovoljan.kupio sam pred zimu ruske kramponke ali sam ih samo koristio do kopaonika i nazad.neverovatnu buku prave,ceo auto se trese.skinuo sam to sranje i vratio stare.pogedacu ovih dana koje su cene i da li ih ima pa cu vam javiti.zimus su bile oko 3800 komad.dare ako ti budu trebale gume i ako ti bude cena odgovarala donecu ti ih ja u svrljig.znas da dolazim svaki cetvrtak u svrljig ,knjazevac,pirot...sta goid ti treba javi

jeronimo
14th June 2006, 02:02 PM
tigar zajedno sa mišelinom planira(ako nije već izbacio)gumu dizajniranu za nivu- verujem da je to upravo onakva šara kao na ovim 4x4 a kargo ostavi ovima sto vole da voze po asfaltu samo ime ti kaže da je za dostavna vozila. ruske (originalne gume)svih dimenzija prodaje neko na:

Dare
14th June 2006, 04:45 PM
@ zemunac :
Hvala drugar, moracemo da pravimo neku kombinaciju cim dodjem do para, jer sam sa fabrickim gumama presao oko 41000 km i vec su se zatupile, auto je nestabilan na kisi, a o blatu da i ne pricam, ja imam Omskshina, valjda se tako pise
@jeronimo
Video sam ovaj oglas jos kad u nekim novinama, ali su tad imali samo kramponke

Midian
1st April 2008, 12:19 AM
To su ubedljivo najgore gume,imao sam,posle 50 000 su se izlizale skroz,na 65 000 su tresle da sam mislio da cu sa sve sedistima da izletim napolje...Na snegu ajd jos i nisu bile lose,po blatu katastrofa

Dare
1st April 2008, 02:08 PM
jbt. posle dve godine aktiviras temu. alal ti :D

Nivas
9th April 2008, 12:43 AM
@ midian

Mora da si ih vozio po mekinjama kad su toliko izdrzale, ja svoje menjam na najvise 25000.

Midian
9th April 2008, 12:56 AM
Ma nije ona mnogo ni vozena bila,za 4 godine je presla 29 000.Kad sam je ja uzeo nabio sam joj kilometrazu jer se vozi svaki dan.A te gume,plastika obicna,skrenes a ono cvile gume svi zivi se okrecu.Kao da ulecem sa 200 u krivinu a ne sa 30.
Ali kakvih sam se Niva nagledao ova je ubedljivo bila najbolje ocuvana u nalickana.6000 evra sa 'full' opremom

Zemunac
9th April 2008, 06:46 PM
Ma nije ona mnogo ni vozena bila,za 4 godine je presla 29 000.Kad sam je ja uzeo nabio sam joj kilometrazu jer se vozi svaki dan.A te gume,plastika obicna,skrenes a ono cvile gume svi zivi se okrecu.Kao da ulecem sa 200 u krivinu a ne sa 30.
Ali kakvih sam se Niva nagledao ova je ubedljivo bila najbolje ocuvana u nalickana.6000 evra sa 'full' opremom
totalni full,bez klime,koze i podizaca :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Dare
9th April 2008, 06:51 PM
ej, em je stara tema, em se sa nje skrenulo
http://yugofanclub.com/forum/images/smilies/lock.gif