View Full Version : kodirani ključ
Fric
11th April 2006, 01:21 PM
Imam novu Nivu, i još nisam aktivirao kodirani ključ (fabrički) za zaštitu od krađe.
Zvao sam u servis na Voždovcu, i tamo su mi rekli da nije problem da mi to aktiviraju, ali - jednom kad se aktivira, ne može da se deaktivira, a po njihovom iskustvu to nijie pouzdano. Kažu - imaćete problema sa tim kad-tad, bolje je ne aktivirati tu zaštitu.
Nigde do sad nisam čuo za slučaj da je to nekom pravilo probleme. Kakva su vaša iskustva, da li to neko koristi i da li radi OK?
Dare
11th April 2006, 02:59 PM
Moja Niva nema takav sistem, ima blokadu motora i za nju postoji fora na koku se sve deaktivira ako pocne da zeza ili ako otkaze daljinski. Sigurno da je i sa tim nesto slicno
darkob
11th April 2006, 03:27 PM
I meni su isto rekli kad sam prosle godine preuzimao Nivu, da eventalno grom ili neko elektricno praznjenje u blizini auta moze da zezne elektroniku, pa je to onda ne-znam-kakav-problem za servisera-elektronicara, da je bolje da se ne aktivira taj imobilajzer, i eto, spadoh na ugradnju prekidaca za struju.
Radoslav
11th April 2006, 04:15 PM
Imam Nivu vec godinu i par meseci a kako sam je preuzeo aktivirali su mi kljuc.Do sada se nista nije desilo a vozio sam je i po zestokom nevremenu.Moguce je da je u pitanju i sreca.
Milan NS
12th April 2006, 12:33 PM
Ja još nisma aktivirao GPS na mojoj.... :-)
Fric
12th April 2006, 12:55 PM
I meni su isto rekli kad sam prosle godine preuzimao Nivu, da eventalno grom ili neko elektricno praznjenje u blizini auta moze da zezne elektroniku, pa je to onda ne-znam-kakav-problem za servisera-elektronicara, da je bolje da se ne aktivira taj imobilajzer, i eto, spadoh na ugradnju prekidaca za struju.
To donekle ima smisla (donekle - jer auto je faradejev kavez i sve unutra je bezbedno, morao bi grom da ga zvekne baš direktno). Ali u tom slučaju bi mogla da pomahnita i blokira i ostala elektronika - centralni kompjuter, i alarm sa svojom blokadom ako postoji.
Jedino ako je ova fabrička blokada ekstremno loše napravljena pa je bilo šta može izbaciti iz takta.
Moj kolega sa posla već par godina vozi Nivu sa aktiviranom fabričkom blokadom, i nije imao nikakvih problema.
Zemunac
13th April 2006, 05:33 PM
lada niva ima kod kljuc?ma dajte ljudi....cemu to sluzi a pritom i neradi?
jeronimo
13th April 2006, 07:42 PM
lada niva ima kod kljuc?ma dajte ljudi....cemu to sluzi a pritom i neradi?
ma kod ključ radi odlično nego sam ja ugradio alarm sa dojavom na pager i daljinskom blokadom motora tako da kluč nisam ni aktivirao a za probleme ako se aktivira meni su rekli: "pa šta će ti kad imaš alarm" verovatno nemaju pojma kako to radi, naša(majstorska) posla :cool:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.