View Full Version : Dodatna oprema: servo, airbag(?)
Fric
9th March 2006, 12:09 PM
Zanima me dodatna oprema za Nivu - prvenstveno servo volan i airbag. Da li se od uvoznika može naručiti Niva sa fabrički ugrađenim servo mehanizmom za volan, i sa airbagom (ako to uopšte postoji).
Ako se naknadno ugrađuje, molio bih za adrese par servisa i prodavnica delova gde se to može ugraditi i naručiti.
pozdrav svima od budućeg vlasnika Nive
Milan NS
9th March 2006, 03:00 PM
AIRBAG u NIVi ???
Budi prezizan po pitanju polžaja... :-)
Fric
9th March 2006, 05:09 PM
:) Nikad nisam čuo da postoji, niti imam predstavu da li bi se i kako to moglo naknadno ugraditi, ali rekoh da pitam za svaki slučaj...
Za servo sam čuo da postoji, ali ni za njega ne znam ko uvozi i ugradjuje, i kako stoje stvari sa garancijom.
Uros Piperski
9th March 2006, 11:33 PM
Postoji i sa fabrickim airbag-om
Dare
10th March 2006, 10:58 AM
Sto se dodatne opreme tice, ja preporucujem centralnu bravu sa daljinskom komandom. Ja imam alarm i cb i mnogo je prakticno, kad pada kisa nema da te kvasi dok pogadjas bravu klucem :) a prija i mnostvo funkcija na daljinskom i domet od stotinak matara
Milan NS
10th March 2006, 11:44 AM
A i deluje ono kao cool...tik tik kad odlaziš od LADE.
Šalim se i ja imam i CB i ALARM
Dare
10th March 2006, 01:07 PM
Pa da, a i mosez da zezas nekog sirenom i zmigavcima, sa distance.
Ah da, i ovo, pozajmis nekome Nivu, pa mu sa drugog daljinskog ugasis motor :eek: (ovo deluje posle tridesetak sekundi, taman da se dovoljno udalji, da ne provali) :D
Pa nek se cudi
Zemunac
10th March 2006, 05:56 PM
danas sam vozio nivu sa naj boljom dodatnom operom da ja znam.ima mercedesov motor 250 d 5_ak.....bruka kako je dobo.....
VLAXY
11th March 2006, 11:16 AM
Ja sam u moju Nivu pored alarma i cb skoro ugradio i el. podizace, tako da pored alarma i centralnog zakljucavanja, ako zaboravis neki prozor sam se zatvori kad bipne alarm.
Dare
11th March 2006, 12:05 PM
Kol'ko te kosta taj luksuz?
jeronimo
11th March 2006, 12:45 PM
Vlasnik prodavnice autodelova auto -bone sa nbg ima nivu sa air begom navodno za italijansko tržište. tako da ni ja nisam verovao ali u uputsvu za novu lepo piše "za pojedina tržišta dodatna oprema:servo volana,brisači farova i air bag".
Milan NS
12th March 2006, 06:52 PM
Možda je to onaj jastuk na naduvavanje za putovanje...
jeronimo
12th March 2006, 09:40 PM
Možda je to onaj jastuk na naduvavanje za putovanje...
:) nije na njemu piše air bag :)
VLAXY
13th March 2006, 12:57 PM
Kol'ko te kosta taj luksuz?
Alaram i cb sam dobio za dz. a ako mislis na el. podizace ugradila mi je fabrika Zastava PES - Surulica. Sa PDV-om me je kostalo 6680 din i gratis ugradnja kod njih. Naravno postoji mogucnost da ti posalju postom pa da ih ti ugradis sam ili uz pomoc nekog sevisa. Samo da na pomenem da su cene od 01.03.06. vece za "valjada" 20%.
Inace sama ugradnja traje oko dva, dva ipo sata i mogu vam reci da sam prezadovoljan samom ugradnjom i radom tih elektromotora. Sve se lepo spakuje iza tapacira a dobijas u kljuc u slucaju kvara tako da u svakom slucaju prozor ne ostaje blokiran
Zastava PES (5. septembar) - Sudulica
tel. 017/ 815-010
017/815-016
Dare
13th March 2006, 08:28 PM
e samo mi opisi sta ostaje kad se skinu rucice za otvaranje, mislim kako to izgleda. I jos ovo: el treba alarm da ima neki poseban izlaz za podizace, ili podizaci imaju neki sistem da provale kad je alarm aktiviran ili pak nesto trece?
El treba nesto da se busi ili prepravlja oko montaze, hocu reci moze li to da se ugradi prirucnim alatom?
VLAXY
14th March 2006, 10:48 AM
Jos jednom napominjem da ceo sistem ide iza tapacira tako da se spolja nista ne vidi. Jedino ste se na mestu rucica za podizanje stakla stavlja mala crna kutijica.
Sto se tice samostalne ugradnje u upustvu koje sam dobio napominju da je za ugranju el. pod. potrebno:
- el. busilica
- silo
- zvezdasti srafcigeri
ali ipak mislim da ugradnju treba prepustiti iole malo iskusnom majstoru.
Sve sto se busi jesu par rupa za srafove.
Alarm su mi povezivali u sevisu u kome sam ugradio a ja nisam bio prisutan tada, tako da ti ne mogu dati vise informacija o tome.
baster
14th March 2006, 03:21 PM
Milane, ti zivis negde kod mosta Slobode??? Video sam Nivu, "pljunuta" tvoja kod apoteke......
Zemunac
14th March 2006, 05:42 PM
e samo mi opisi sta ostaje kad se skinu rucice za otvaranje, mislim kako to izgleda. I jos ovo: el treba alarm da ima neki poseban izlaz za podizace, ili podizaci imaju neki sistem da provale kad je alarm aktiviran ili pak nesto trece?
El treba nesto da se busi ili prepravlja oko montaze, hocu reci moze li to da se ugradi prirucnim alatom?
ako se razumes u struju nije nikakav problem povezati.umesto rucica za prozore stavis cepove od crne plastike.naj vise posla imas dok provuces instalaciju iz vrata do osiguraca......busenje i srafljenje je pickin dim
Milan NS
20th March 2006, 12:08 PM
Milane, ti zivis negde kod mosta Slobode??? Video sam Nivu, "pljunuta" tvoja kod apoteke......
To je moja...:)
Nadam se da je nisi pljunuo.. :eek:
Ne živim tu ali je nekad parkiram tu...:D
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.