View Full Version : Radio Aparat
nemanya
28th January 2006, 05:51 PM
Uskoro planiram da ugradim radio u Nivu.
Zanima me koje je mesto u instalaciji najbolje za prikljucenje doticnog uredjaja?
Hteo bih da mi uredjaj bude u funkciji i kada je vozilo ugaseno.
Dare
28th January 2006, 08:51 PM
Po meni ti je najbliže, najlakše i najbolje da struju uzmeš sa prekidača za stop svetla (odmah iznad kočnice). A i osigurano je, u slučaju kratkog spoja.
ps:Preporučujem ti JVC KDG-402, odličan je i nema šta ne čita :)
Uros Piperski
29th January 2006, 03:27 AM
Na "tabli" sa osiguracima imas nekoliko praznih konektora. Po meni je to najbolje, najelegantnije, najlegalnije resenje... Uzasavam se dovodjenja struje sa upaljaca, direktno sa akumulatora, sa svetala itd :)
esox
29th January 2006, 02:38 PM
sa osiguraca najlakse ako ne znas sam odnesi elektricaru da ti to odradi 10e
barem ce ti sve biti kako treba.
nemanya
29th January 2006, 04:43 PM
Hvala na savetima!
Odlucio sam da napajanje bude sa table za osigurace. :)
VLAXY
31st January 2006, 11:32 AM
Moje iskustvo govori da vise nikad necu prikljuciti dodatni uredjaj direktno samo preko kontak brave. Imao sam jedan malo stariji radio kojme je crkao neki cip i sermena na vreme, ne stalno, mi je praznio akumulator.
Vodi racuna oko ugradnje novih radio aparata jer oni uglavnom imaju dve vrste napajanja. Jedno koje koriste za rad i tu je nebitno gde ces povezati stuju, a drugo struja mora da bude stalna zbog memorije radia.
Najednostavnije da odes do nekog servisa i da ti ugrade euro konektor i resis pitanje za stalno.
jeronimo
1st February 2006, 09:26 PM
Donja tabla sa osiguračima ima već izvedena mesta za dodatne potrošače(farovi, maglenke itd) za instalaciju je porebno:klešta za buksne,skidač izolacije,nekoliko vezica za kablove i euro džek ako hoćete da taj radio nekad i zamenite.vreme ugradnje zavisi od iskustva i spretnosti.
baster
2nd February 2006, 01:29 PM
Zanimljiv predlog za one koji imaju kasetofon u kolima:
djpaan
2nd February 2006, 06:50 PM
MONO format je u pitanju, tako da jedna polovina zvucnika nece raditi...
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.