View Full Version : ISKUSTVA KORISNIKA
jeronimo
25th January 2006, 07:53 PM
mislio sam da ovde svako ukratko opiše svoje utiske o autu tako da olakšamo ovima koji (se) odlučuju dali da kupe ili ne
jeronimo
25th January 2006, 08:01 PM
Recimo da počnem od sebe : generalno sam zadovoljan,nema nekih problema(da kucnem u drvo)osim sitnih zezalica kao crkla četkica na alternatoru i modul paljenja(rešeno u gar. roku)prohodnost na nivou a o udobnosti bih rekao tvda ali ok (pre sam vozio japanca,nije ništa mekši)sve u svemu solidan auto za manje pare ako nemaš baš veliku familiju i ako imaš avanturističkih sklonosti.Za ostalo videćemo...
packo
26th January 2006, 09:35 AM
U nešto više od godinu dana koliko je vozim promijenio sam remen, jer je stari svako malo škripao i crijeva za dovod rashladne tekućine jer su originalna (neka plastična) napukla i počela puštati. Sve u svemu jeftini prepravci. I redovni servisi, promjena ulja, itd.
Na terenu fenomenalna. ;) Nije jurilica za po gradu i tu voli popiti ako si težak na pedali. :( Zbog česte gradske vožnje razmišljam ugraditi plin kada skupim dovoljno para. I komad željezničke šine da stavim na branike zbog idiota na cestama. :mad:
Ima svojih mana koje su većim dijelom kozmetičke prirode. Npr, dosta plastike iz unutrašnjosti će poispadati ili se rasklimati unutar nekih šest mjeseci. No kada to sve ukloniš brige nestaju. Kao što je već rečeno, to nije neki obiteljski auto mada žena, dijete i ja redovito sjedamo u Nivu i ravno na njivu :rolleyes:
Za te pare najbolji terenac i konkurencija su mu Puch, odnosno G klasa, Defender. Patrol i LC imaju dakako svojih prednosti, ali nisu ni tako bezazleni. Za pare jendog od tih možeš kupiti četiri ili pet Niva, a o servisiranju i nabavci dijelova da i ne govorimo.
best buy
Srdjan
26th January 2006, 09:53 PM
Dosta je teska na upravljacu-moja najveca zamerka.Plastika je jeftina,ali ipak nije ni bas toliko losa.ECU zna zezati na injection modelima,kada se ugradi plin.Na putu je veoma dobra.To su moja zapazanja na osnovu nekih 4-5k kilometara.
nemanya
27th January 2006, 08:20 PM
Evo mog raporta:
- evidencija zavedena posle godinu dana ekspoatacije :)
-Jedno stelovanje kocnica odmah po izlasku iz auto kuce u kojoj je kupljena (umalo ne ubih coveka na pesackom)! :eek:
-Jedna zamena lambda sonde u garantnom roku!
-Zamena kugli u oscilirajucim ramenima prednjeg desnog tocka u garantnom roku!
-Jedna zamena remenice,takodje u garantnom roku!
-Jedno malecno stelovanje kvacila!
-Pregorevanje 2 osiguraca,i njihova zamena!
Na sve ostalo zaista nemam nikakvih zamerki!
Motor radi fantasticno. Unutrasnje uredjenje sam prezalio odmah po kupovini,jer Rusi su to ipak :D Po meni ova nova Niva je daleko udobnija nego ona stara (1600),s obzirom da sam imao prilike da vozim obe. Naravno,trazi da se dosta brine o njoj,jer je ona u principu gomila zupcanika,remenica,vratila i slicnih mehanickih delova na jednom mestu :D
I nije za brzu voznju,tako da sa njom od kupovine nisam presao brzinu od 90km/h
Znaci ovo je izvestaj posto je prezivela prvu zimu.
Ovo joj je druga zima koju prolazi,tako da ce imati jedan pregled kad osvane porolece,posto su temperature bile dosta niske ovih par dana.
jeronimo
30th January 2006, 09:56 AM
Ja sam moju terao 130 na plin bez problema!
Zemunac
30th January 2006, 10:00 PM
i moja ide 130 na plin ali osecaj pri toj brzini ne moze da se opise.....ko da te neko vuce na rolerima 100 km/h.definitivno nije auto za cepanje.ubacis u petu teras 90-100 i uzivas
Srdjan
6th February 2006, 11:10 PM
Skoro mi je crkao upaljac,to je prvi kvar dosad,sem check lampice koja se ne gasi,ali to je druga prica
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.