PDA

View Full Version : Preporuka za nas koji jos nismo kupili

Nenad
19th December 2005, 09:06 AM
Postovani ljubitelji Lade Nive,

Nameravam da kupim Ladu Nivu, mozete li mi reci par stvari koje bi mi pomogle da se odlucim upravo za nju; interesujeme da li se pokazla kao dobar porodican auto (imam dva mala sina i treci na putu), da li je suguran, pouzdan, ekonomican za odrzavanje. Nisam bas iskusan vozac, ako je to bitno. I ako budete imali vremena i volje recite (napisite) molim vas, gde i kako je najpovoljnije kupiti (nemam kesh) dakle kredit ili leasing.

Pozdrav Nenad

Uros Piperski
19th December 2005, 12:06 PM
Niva je jako mala. Cetiri osobe imaju problema da se smeste, o 5 da ne govorim.
Sto se sigurnosti prilikom udesa tice, ne bih se bas nadao dobrom ishodu :( .
Pouzdanost je donekle na nivou, osim ako vam ne zapadne neki problematican primerak pa otklanjanje kvara moze da se oduzi u nedogled.
Ja svoju imam vec godinu i dva meseca i nije bilo ozbiljnijih kvarova niti izdataka.

Sve u svemu, ne bih je preporucio kao porodican auto. Da li trazite terensko vozilo, ili jednostavno kupujete najjeftinije novo vozilo koje moze da se nadje?

esox
19th December 2005, 01:14 PM
Niva po meni nije porodicni auto.
mali gepek malo mesta pozadi,buka u kabini
tvrd je i oseca se svaka rupa,lezeci i ostali neprijatelji nasih puteva.
sto se tice sigurnosti po kresh testu se pokazalo kao nesiguran auto ali....
ako se promene retrovizori(veci) auto je jako pregledan i samim tim sigurniji na sopstvene greske.
niva ne moze da se vozi nesto brzo i to je barem za mene dobra stvar
nema prekoracenja brzine(znaci nema ni kazni).
sto se tice odrzavanja tu su iskustva razlicita.
mene su popravke kostale dosad jedno 300e(6god) tu ne racunam ulje,filter.
gde god da je kupis isto ti dodje mada ja preporucujem da je uzmesh u pancevu
kod "four trade" imash 2 god garancije i dobar servis a i ljudi koji drze to su jako prijatni.
a uz to i jeftiniji od servisa u beogradu .
predpostavljam da bi ugradjivao plin tako da racunash jos 380e

Alekre
19th December 2005, 03:48 PM
Mislim da bolje vozilo a jeftino ne mozes da nadjes.
logan, zastave, lade, lada je tu najbolja...
Ako ces vec porodicni auto preporucio bih ti Ladu 111.Karavan 1,6 16v.I zavrshi pricu u narednih 20 god.

Nenad
19th December 2005, 04:10 PM
Hvala na odgovorima,

Urose shvatam da Niva nije ono sto sam ocekivao, a bas mi se svidela. Bio sam ubedjen da je jedina mana potrosnja goriva, i da je kao tenk sto se tice sigurnosti.
Hvala "Alekre" na konkretnom savetu. Pogledao sam slike na google-u Lade 111 karavan, jos je lepsa nego Niva (valjda me moderatori nece izbaciti zbog ove izjave). Mozete li mi za nju reci neke karakteristike, tj. da li i za nju vazi ono sto je napisao "esox", da je najbolje kupiti je i odrzavati u Pancevu, koliko je ugradnja plina za nju, da li postoji varijanta sa airbag-om. Sad izvinite, pitam vas i stvari koje bih mogao i sam da saznam okretanjem telefona, ali vidim da ste dobre volje, pa da iskoristim :D

Hvala svima
Pozdrav

Alekre
20th December 2005, 03:29 AM
Lade su veoma pouzdane, ja bar mogu slobodno to da kazem jer imam Ladu vec 25 godina.Sigurno neces da se pokajes ako se opredelis za nju.Ovaj Niva je terensko vozilo i nikako ne moze da se poredi sa 111-icom.Drugo veshanje, motor, gabariti itd...
E sad da ne ''serem'' mnogo za Lade, evo ti neke karakteristike 111-ice :).

Ovako kazu Ruje:

длина 4285
ширина 1680
высота 1480
Колесная база, мм 2492
Колея передних/ задних колес, мм 1400/1370
Ведущие колеса передние
Двигатель 2111 2112
Рабочий объем двигателя, куб.см 1499
Максимальная мощность, кВт (при об/мин.) 57,2 (5400) 66,7 (5600)
Макс. крутящий момент, Нм (при об/мин) 115,7 (3000) 127,5 (3700)
Система питания распределенный впрыск
Число передач в КП пять пять
Передаточное число глав. передачи 3,7 или 3,9
Максимальная скорость, км/ч 170 185
Время разгона с места до 100км/ч, с 14 12
Расход топлива, л/100 км:
- городское движение 10 9,8
- загородное движение 5,7 6,1
- смешанное 7,3 7,4
Размер шин 175/70R13 175/65R14

E mogao bih i da secekas jer se ocekuje dolazak Lade Kaline na nashe trzishte, Ruje cak planiraju KALINU GTI !
Ovo je sedan verzija http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Lada_Kalina_%281118%29.jpg
Postoj hatcback i karavan verzija.
OStalo ''njushkaj'' sam.

beogradjanin
22nd December 2005, 11:08 AM
Postovani, mozete li mi nesto vise reci o Ladi 111. Planiram da kupim nov auto,porodican a novca imam taman koliko za gore pomenuti auto. Za sada vozim Ladu Samaru iz 2000god(poslednja generacija) a pre toga sam 9god vozio Ladu 2105,i mogu Vam reci da ako je suditi po dosadasnjem iskustvu ne bih se upustao u ponovnu kupovinu iste;ali svi kazu da su nove Lade potpuno drugacije,pa bih molio Vase komentare i sugestije.

Hvala!