View Full Version : lampica za gorivo
packo
1st December 2005, 03:07 PM
Pozdrav svima,
Nakon što napunim rezervoar do čepa i pređem 40ak kilometara prilikom svakog skretanja pali se lampica za gorivo. Da li bi mogao netko savjetovati kako urediti taj plovak za gorivo i koliko je to uopće komplicirano.
hvala
Uros Piperski
1st December 2005, 05:05 PM
Novija Zastavina vozila imaju mali plasticni cilindar sa klipom koji je vezan za plovak. On sluzi da smiruje plovak. Ako nekako mozes da ga stavis na ladin plovak ili da koristis ceo deo sa Juga, to je resenje.
Drugo resenje je da ugradis plin i da pocnes da ignorises lampicu za gorivo... Dobro, moze i samo ovo poslednje :)
esox
2nd December 2005, 01:25 AM
ignorisi to posto je normalno kod lade.
Dex
2nd December 2005, 09:11 PM
I kod mene se slicno desava sa lampicom za gorivo kada potrosim oko pola rezervoara pa sam i ja pomislio da nesto nije u redu, ali mi svi koji imaju Nive kazu da je to sasvim uobicajena stvar i od tada apsolutno ignorisem lampicu ;)
packo
2nd December 2005, 11:36 PM
Zahvaljujem. A znam da je to normalno, ali me polako bode u oči. Vidjećemo, mo
da zaista posegnem za dijelovima Yuga, a plin dok ne složim financijsku konstrukciju će pričekati.
Milan NS
3rd December 2005, 09:41 AM
Ignoriši lampicu... :cool:
Gledaj samo pokazivač količine goriva u rezervoaru ali i njega samo kada auto miruje ili ide pravo ... inače i on šeta levo-desno :)
Darko
3rd December 2005, 10:37 AM
Meni je merodavnija kazaljka (kada je na nuli imam još 3-4 litra) a kada je prazan padne ispod nule.
Skini lampicu ako te nervira!!!
packo
8th December 2005, 02:28 PM
E da još jedna stvarčica. Primjetio sam da neposredno ispod kazaljke stoji kao još jedna lampica za gorivo, dakle još jedna osim one u osnovnom redu lampica. Da li se uistinu radi o lampici i kada bi se palila?
Milan NS
9th December 2005, 08:14 AM
Kada bi skinuo prvu (koja te nervira) upalila bi se ova druga i na njoj bi pisalo :
"a nervira te lampica" :eek:
:D
VLAXY
10th December 2005, 10:36 AM
Neverovatno i ja sam imao isti problem sa nerviranjem i lampicom. Kada sam konsultovao coveka koji od kako znam za njega vozi i servisira lade nive objasnio mi je da se to desava zbog samog rezervara za gorivo nive. Problem je u tome jer je rezervoar podeljen na tri dela (kako ne znam nisam ga rasturao) iz razloga off road voznje i da pumpa za gorivo u ekstremnim uslovima voznje ne bi pumpala vazduh. Zbog toga se u krivini gorivo preliva u jedan u drugi deo i obrnuto.
I po meni je jedino resenje ignorisati ili skinuti lampcu.
Milan NS
10th December 2005, 08:36 PM
Ako je skineš pali se ova druga na kojoj piše:
" A nervira te lampica..." :D
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.