View Full Version : Lampica za akumulator
Dex
12th November 2005, 06:08 PM
Vec izvesno vreme mi svitka (dakle ne gori konstantno) lampica za akumulator na komandnoj tabli. Menjan je regler, zamenjene su cetkice na alternatoru i sam bog zna sta sve jos nije cackano, ali lampica ne prestaje da treperi. Interesantno je da kada ukljucim neki potrosac (svetla na primer), treperenje prestaje. Sto je jos cudnije, akumulator se puni normalno :confused: . Ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju, ovo treperenje lampice me uzasno nervira?
DDM Co
14th November 2005, 01:27 AM
Vec izvesno vreme mi svitka (dakle ne gori konstantno) lampica za akumulator na komandnoj tabli. Menjan je regler, zamenjene su cetkice na alternatoru i sam bog zna sta sve jos nije cackano, ali lampica ne prestaje da treperi. Interesantno je da kada ukljucim neki potrosac (svetla na primer), treperenje prestaje. Sto je jos cudnije, akumulator se puni normalno :confused: . Ima li neko ideju sta bi moglo da bude u pitanju, ovo treperenje lampice me uzasno nervira?
Stradala ti je jedna ili vise dioda na diodnoj ploci u alternatoru. Tako mozes da vozis ,ali ti niko ne moze garantovati koliko ce dugo alternator da radi normalno. Cela diodna ploca je negde oko 900 dinara pa bolje to zamenai.
Uros Piperski
14th November 2005, 07:00 PM
Ali mislim da nije bas jednostavno zameniti ver treba da se zalemi na alternator.
Ja sam tako godinama vozio juga - sa upaljenom lampicom. Sve je bilo ok :) . Jedini problem je sto ne znas kada je stvarno crkao jer lampica uvek svetli.
Dex
14th November 2005, 10:05 PM
Uh majku mu, mislim da su menjane i te diode, ali nema veze, 900 dinara ne zvuci strashno, zamenicu celu plocu. Moram da postavim glupo pitanje, gde se uopste prodaju te diodne ploce, da li da potrazim u bilo kojoj prodavnici auto delova (specijalizovanoj za Lade, naravno) ili nekoj drugoj (kakvoj ?) prodavnici? :confused:
@ Uros Piperski, meni lampica ne svetli non-stop, samo povremeno svitka, da li je i kod tebe na jugicu bilo tako? Ovo pitam jer kazes da godinama nisi imao nikakvih problema sa autom, pa mi je malo lakse sa saznanjem da to bas i ne mora hitno da se sredjuje ;) :)
Uros Piperski
15th November 2005, 03:14 AM
Meni je jako svetlela. Ali napon punjenja akumulatora je bio odlican.
Cini mi se da je i meni malo slabiej svetlela kada se ukljuci neki potrosac... Nisam siguran.
U principu ne bi trebao da imas problema ako je napon punjenja dobar. Samo ga redovno proveravaj dok ne resis problem.
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.