View Full Version : zna li neko
jeronimo
9th November 2005, 07:36 AM
zna li neko koliko koštaju u nabavci el podizači za nivu izvukao sam svu instalaciju a nemam pojma kolko je to paaara! :D (kad kažem pare mislim na marke)
BOJAN
9th November 2005, 10:34 AM
Mislis eure? ;) Nema za Nivu standardnih vec moras da nadjes univerzalne, pogledaj na Bubanj potoku ili jos bolje na nekom auto otpadu, samo pazi: moras da obratis paznju na konektore u donjem delu prekidaca, recimo za BMW fabricki prekidac ima veoma sitne (oko pola mm) tanke konektore, koji nikako ne mogu da se upotrebe kao univerzalni jer je tesko povezati ih sa motorima (tj. spojiti sa zicama). Raspitaj se i u nekoj radnji koja ugradjuje te stvari, mozda bi ti prodali odvojeno taj deo, ili npr. Auto Sportu, AP Sportu....
Uros Piperski
9th November 2005, 11:03 AM
130e mehanizam, instalacija, prekidaci, uputstvo. Bubanj potok, kod onog lika sto dere :)
BOJAN
9th November 2005, 11:26 PM
Ali covek ima instalaciju i sve je postavio koliko sam shvatio, samo mu trebaju dva prekidaca da postavi unutra i poveze na vec izvedene kablove i to je to.
jeronimo
11th November 2005, 08:17 AM
instalacija je izvedena trebaju mi prekidači i motori,gde si bre ti bojane nema te 100 godina :) jesi li prodao lajku?
BOJAN
11th November 2005, 10:11 AM
Prodao u Julu jos! Nije da se radujem ali nije i da mi je krivo, moja je bila bas nesto malerozna i toliko sam imao lose iskustvo, da slusajuci ovde vas dodje mi da placem. Zato i ne spominjem sta mi se sve izdesavalo, kao da su je pravili u Kragujevcu...ali nema veze, to ne znaci da nisam dolazio ovde i povremeno pratio sta se desava ;) Kad god zatreba a ja znam, tu sam da pomognem svima na forum! Poz
BOJAN
11th November 2005, 10:20 AM
Ah, da, prekidaci i motori :) Tebi u principu treba znaci komplet mehanizam (ti si u stvari provukao instalaciju - kablove - koji se inace i ne dobijaju uz komplet) sto je u stvari jedna kutija (trebaju ti dve - za leva i desna vrata) u kojoj se nalazi motor sa kompletnim dodacima (znaci samo ti treba alat i mozes da montiras) i jos dva prekidaca. Kad sam pre mesec dana ugradjivao na kola to isto, cena je bila po 100eur za prozor, ali ima za 150eur za oba prozora na Dorcolu kod 25. Maja, prodavnica Alpine proizvoda - sto sam saznao kasnije, i u pitanju su Spal motori. Ugradnja u servisu je trajala jedno 5h za oba prozora, samo za vrata. Manji posao je bilo izvodjenje instalacije, tako da dobro zasuces rukave... :) E sad, ako bi ti uzimao samo motore, onda bi morao da vidis odakle ih ovi servisi nabavljaju (Internet je cudo) ili da odes kod njih pa se dogovoris, mozda ti i nije problem da doplatis 50-ak eur i da pustis da ti oni ugrade jer nije mali posao. Ja to ne znam da stavljam, samo sam gledao, nije komplikovano, ali i nemam vremena bas da se bakcem sa tim stvarima, da znam da montiram, mozda bih i izdvojio neku Subotu u garazi i natenane... Pri montazi vodi racuna o SVEMU - polozaju motora u vratima, gde ces da ga fiksiras (preporucuje se u bar 3 tacke), da li ima prostora da se on uopste stavi izmedju prozora (kad se spusti) i tapacira ili nesto mora da se modifikuje (citaj:sece lim vrata), da li je sve podmazano kako valja (cistom guscijom masti hehe...), da li prozor glatko klizi dole/gore ili kaci negde...uf... ;)
edit: e sad sam se setio bre, bilo je na starom forumu, neko je spominjao da ima da se kupe motori i instalacija mislim da je u KG i to domace proizvodnje, bio je ostavljen telefon, adresa, ime firme, kontakt osoba, ma sve, samo pozoves, platis i postom ti salju...znam da je bilo nesto jeftino, od ovog sigurno jeftinije. Ako neko zna o cemu pricam neka pise.
highlaender
12th November 2005, 08:43 AM
Ja sam pisao o tome ali nemam pojma na kom forumu :confused: , valjda na "starom" :confused:
Zastavina fabrika u Surdulici pravi te motore i salje pouzecem, kostali su oko 100e sa postarinom!
Ako nadjem podatke javljam...
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.