PDA

View Full Version : potraban neki pametan savet oko autogasa

jeronimo
22nd October 2005, 06:02 PM
Dragi drugari dali neko od prisutnih na forumu ima iskustva sa štelovanjem plina na euro 3 motoru?
Naime ugradio sam plin kod dore u ns i sve je bilo u redu dok nisam ohladio motor i probao da ga upalim na benzin,nikako neće da zadrži obrtaje auto se na plinu ok ponaša ali kad ga vratim na benzin hoće da izbaci ventile kroz haubu u pitanju je sistem sa lov-eko kontrolerom.Bio sam i kod ivana i višnjici i ustanovili smo da se kompjuter napuni greški u radu na plin i posle na benzinu to manifestuje ugradio sam i ob2 emulator druge lambda sonde u nadi da će to eliminisati zaglupljivanje računara ali se situacija ponavlja. Kad mu softverski izbrišemo grešku motor prede kao mače ali posle predjenih 50 km na plinu sve iz početka. U ponedeljak idem kod ivana na još jedno(treće) štelovanje gasnog uredjaja pa kom opanci tom i džeri :o
POZDRAV!

Maxy
22nd October 2005, 07:51 PM
Dragi drugari dali neko od prisutnih na forumu ima iskustva sa štelovanjem plina na euro 3 motoru?
Naime ugradio sam plin kod dore u ns i sve je bilo u redu dok nisam ohladio motor i probao da ga upalim na benzin,nikako neće da zadrži obrtaje auto se na plinu ok ponaša ali kad ga vratim na benzin hoće da izbaci ventile kroz haubu u pitanju je sistem sa lov-eko kontrolerom.Bio sam i kod ivana i višnjici i ustanovili smo da se kompjuter napuni greški u radu na plin i posle na benzinu to manifestuje ugradio sam i ob2 emulator druge lambda sonde u nadi da će to eliminisati zaglupljivanje računara ali se situacija ponavlja. Kad mu softverski izbrišemo grešku motor prede kao mače ali posle predjenih 50 km na plinu sve iz početka. U ponedeljak idem kod ivana na još jedno(treće) štelovanje gasnog uredjaja pa kom opanci tom i džeri :o
POZDRAV!

A da li postoji neki drugi softver?Tj.da li postoje neki alternativni?Trebalo bi da se raspitas,verovatno je jos neko imao slicnih problema.Proguglacu malo,mozda nadjem nesto

Srdjan
22nd October 2005, 08:10 PM
Cuo sam da na Euro III motorima i nije bas resenje ugradnja plina.Ne znam razlog....

Uros Piperski
22nd October 2005, 08:15 PM
Jesi li probao da resis problem sa Dorom? Sta on kaze?

nemanya
23rd October 2005, 06:34 AM
E a meni su rekli da u 1.7i motore nikako nije preporucljivo ugradjivati plin. Nisu mi rekli razlog,a ni ja se nisam mnogo raspitivao jer za sad teram bezolovni, ali pretpostavljam sledece:
Elektronika u motoru izgleda ima neki softver koji belezi (cak i :eek: ) kad kroz motor prodje los benzin (to su mi rekli pri jednom resetovanju elektronike u servisu) pa nije ni cudo sto zabelezi gomilu gresaka kad ide na plin.Mislim,plin nije benzin,pa mogu misliti kako samo elektronika "zapomaze" kad se vozi na plin :D

Elem,resenje bi ocigledno bilo da se ili zameni elektronika pumpe,ili da se flash-uje novi softver u elektroniku.

jeronimo
23rd October 2005, 08:09 PM
dora kaže da nema uredjaj za dijagnogiku na ecu a za alternativni softver ne znam nisam pametan :o

jeronimo
24th October 2005, 03:31 AM
:cool: noćas sam malo pržio lajku(130 kmh) od novog bgd-a do hrama pa mi se čini da radi znatno bolje

jeronimo
3rd November 2005, 06:59 PM
sada kad je pala temperatura radi mnogo bolje moguće da me zeza davač temperature

DDM Co
14th November 2005, 01:24 AM
Cuo sam da na Euro III motorima i nije bas resenje ugradnja plina.Ne znam razlog....
Na E3 motorima je od skoro zabranjeno ugradjivanje plina izuzev uredjaja BRC sa dir.ubrizgavanjem jer je osam kompjutera crklo nakon ugradnje gasa. Taj problem na E2 nije postojao.

Milan NS
14th November 2005, 11:42 AM
Na E3 motorima je od skoro zabranjeno ugradjivanje plina izuzev uredjaja BRC sa dir.ubrizgavanjem jer je osam kompjutera crklo nakon ugradnje gasa. Taj problem na E2 nije postojao.
Ajd sad daj kompletnu informaciju pa kaži ko ugrađuje taj plin, gde, koliko košta i koga nam preporučuješ ?

jeronimo
15th November 2005, 08:38 AM
a zašto recimo lovato fast sa dir urizgavanjem ne bi mogao kad isto ide drektno u cilindre (kompjuter može da crkne od mnogo čega). koliko nakon ugradnje su otkazali ti kompjuteri(da li su bili bosh ili ruski pošto se montiraju oba paralelno).

Srdjan
24th November 2005, 09:04 PM
To je i bio razlog sto je cale kupio novu Nivu,ali sa Euro 2 motorom

DDM Co
6th December 2005, 10:34 PM
Uvoznik za SCG Impex IB je poslao dopis u kojem stoji da se samo BRC uredjaji mogu ugradjivati i to samo kod njih u Beogradu. Sto se mene tice Dora u Novom Sadu odlicno radi taj posao i ja licno bih isao kod njega.
BRC se ugradjuje jer verovatno imaju ugovor sa njima a Lovato nista nezaostaje za BRC-om.
Inace kompjuteri koji su crkli su Bosch Motronic. Nemora da znaci da je problem u kompu, ja licno mislim da su problemi nastali prilikom ugradnje plinskih uredjaja jer su majstori za plin navikli na stari sistem. Sad ih muci i to sto modul paljenja nema vise cetiri neg tri zice itd.
Inace ima Niva koje dolaze kod mene u servis i nemaju problem a ugradjen im je plin (govorim o novim nivama).
I jos jedna stvar kad govorimo o E2 i E3 motorima. Niva se proizvodila i ranije sa E3 motorom ,a ovi problemi sa plinom nastaju samo kod motora E3 novije generacije (proizvedeni od januara 2005) gde se u odnosu na stariji E3 razlikuje Kompjuter,dizne,modul paljenja,...

jeronimo
7th December 2005, 12:52 AM
pa dobro da li postoji neko alternativno rešenje problema ili ...? :)

jeronimo
7th December 2005, 12:54 AM
kod mene se najviše manifestuje pojedinim teškim paljenjem ujutro(nesposobnost da zadrži 1200 obrtaja, navodno prebogata smeša) i povremenim trešenjem motora u leru.

bozovic zoran
12th June 2006, 04:07 PM
eeeeeeeeeeeee,
ja imam dosta drugara koji voze 1,7i i nemaju
problem, zasto; pa zato sto UVEK sipaju bezolovni
benzin.
olovni benzin UNISTAVA lambda sondu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A kada lambda sonda pocne da "stuca" ode mast u propast.
Pozdrav, Boza