View Full Version : Nova Niva?
Srdjan
21st October 2005, 08:18 PM
Pozdrav svima.
Novi sam clan ovog foruma,nisam nasao mesto za predstavljanje clanova,pa cu reci ovde da sam iz Raske.Clan sam dosta foruma,Cannon,Fandjo itd....
Odnedavno smo u posedu nove nive 1.7i , Euro II motor(tacnije pre 10 dana).
Zanima me nekoliko stvari:
Koje je ulje u motoru i diferencijalima trenutno (cuo sam u servisu da je neki "ispirol" ili slicno) i kada ga zameniti ,mislim na koliko km? To ce mozda uraditi u servisu,ali opet ....
Ima li nekih bitnih stvari na koje bi trebalo da se obrati paznja?
Namera je da ugradimo plin.Vasa misljenja?
Pozdrav
Darko
21st October 2005, 09:25 PM
Na oko 2000 km je prvi tehnicki pregled i tu obavezno promeni ulje u motoru i obavezno ali obavezno ulje u diferencijalima jer ti je trenutno unutra neko ulje koje sluzi prevashodo za skupuljane metalnih necistoca tokom razradjivanja motora.
Tada se steluju ventili i zateze lanac kod modela koji nemaju samozatezanje ...
Obavezno budi iza majstora koji radi jer su mene u a k šumadija zeznuli i nisu ni otvorili poklopac ventila.
proveri sve šrafove je pijani rusi hoće neki da preskoče ...
pozdrav!!!
Uros Piperski
21st October 2005, 09:36 PM
A ako ne preskoce onda ih ne zategnu dobro :D (ozbiljno, na zalost)
Dopbrodosao Cannonovac ;)
Samo sipaj firmirano ulje poznatog proizvodjaca (svuda).
Plin ugradi kod Dore u Novom Sadu ili IvanaT u Beogradu (to vec znas sa Cannona). Bez razmisljanja plati i 100e vise ako treba, jer ces te pare posle svakako dati a jos ces izgubiti zivce sa svakakvim kvazi majstorima.
Srdjan
21st October 2005, 10:44 PM
Pozdrav i tebi Urose.
Interesuje me jos par sitnica:
Prvo,onaj roll bar kao na slici na ovom sajtu-znaci ona srebrna niva-gde moze da se nadje i koja mu je cena otprilike.
I kuka za vucu-gde kupiti i koja je cena?
Nadam se da cemo se lepo druziti na ovom forumu,kao i na Cannonu,pogotovo sto svi takoreci,pricamo i posedujemo isti auto-koji nas je i okupio
Jos jednom pozdrav
Srdjan
Alekre
21st October 2005, 11:37 PM
Shto se tice roll bar-a i kuke raspitaj se u Blazeks-u to je u Kragujevcu, Bosanska 63, mob je 063 802 48 62 tu imash pragove, nosace tocka i kuke ,vitla i tako to za terence.
Pozdrav
Srdjan
22nd October 2005, 04:48 PM
Hvala Alekre na broju.Pozvacu ih
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.