View Full Version : Lada NIVA 1,7
nebo
7th October 2005, 11:07 PM
Pozdrav svima!
Kupio sam novu Ladu NIVU 1,7i.Cim sam napunio pun rezervar goriva,ono je pocelo da curi vani i to preko vruceg auspuha pa je to grozno izgledalo.Vratio sam se u servis i kad su oslobodili rezervar vidjeli smo da gorivo izlazi na dva pipka koji se nalaze na dva kraja rezervara sa gornje strane.U servisu su rekli da ti pipci sluze za odusak i da sa cijevima treba da se spoje za jednom debljom cijevi koja dolazi negdje od one strane gdje je cep od rezervara.Zna li neko sta se tu dogodilo.Da li su u fabrici zaboravili te cijevi ili one netrebaju,a pipke su zaboravili zapertlovati.Moze li tu neko pomoci jer mi i sada u autu smrdi benzin.Unaprijed zahvaljem.
jeronimo
7th October 2005, 11:36 PM
Tu najverovatnije fali crevo za odušak vazduha ,treba da ide od rezervoara pa do gornjeg kraja lule za utakanje goriva. pozdrav
Darko
8th October 2005, 12:00 AM
http://www.ladaniva.co.yu/parts/a2.01.jpg ;)
nebo
8th October 2005, 05:09 PM
Hvala na odgovru,ali na ovom crtezu nema ovih mojih pipaka.Vjerovatno je to neka nova verzija rezervara,a stara instalacija cijeci pa je ostalo nedovrseno.
Uros Piperski
8th October 2005, 05:13 PM
Pre bih rekao da je to stara a da ti imas novu.
Kod mene su te dve cevi prvo spojene u rezervoar za benzinske pare koji se nalazi u krilu iznad zadnjeg desnog tocka. moze mu se pristupiti kada se skine unutrasnji panel desno od zadnje klupe. Pogledaj da li postoji i da li je spojen. TRebao bi da ga imas jer ti je nov auto. Ako nema, mislim da mozes slobodno da zapusis te rupe jer je onaj pravi odusak veceg precnika od tih cevcica (on je oko 15mm, recimo, a te malo cevi su oko 6mm). Taj odusak je spojen sa lulom za sipanje. Ako on postoji, cevi zapusi.
buba
11th October 2005, 02:21 PM
Kazi nam gde si pazario Nivu, tako da mi, buduci kupci iste ne idemo kod tog dilera.
Inace, na starom forumu neko je lepo rekao: pre no sto je odvezete sa parkinga proverite sve sto se proveriti moze.
jeronimo
12th October 2005, 06:57 AM
trebalo bi to da srede u garanciji
zemunac4x4
31st December 2005, 10:53 PM
ja imam slican problem i znam sta te muci.rezervoar ima sa svake strane na gornjem delu pipak koji sluzi za odusak.u desnom zadnjem krilu kad skines tapacirung videces crnu plasticnu posudu koja se ispoarivac goriva.u nju dolaze na donju stranu dva tanka creva sa rezervoara a u gornjem delu ima deblje crevo koje odvodi isparenja do bocne rupe za ventilaciju{nalazi se izmadju bocnog stakla i gepeka ,spolja}.ako nemas ta creva ....kupi u radnji 3 metra creva od 6mm i namontiraj to.resices problem.meni je pukla jedna pipa na isparivacu i smrdelo je nenormalno,kad sam je zapusio{srafom}izlazio mi je benzin kroz cep{zbog pritiska u rezervoaru}isparivac kosta 2750 dinara
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.