PDA

View Full Version : kvačilo_mekano

CADman
20th November 2011, 08:04 PM
...nisam uspio nači ništa slično...pa otvaram thread.
ako sam pogriješio ...ne zamjerite....

...simptomi..prije par dana...
na hladan auto prvih 5 centimetara papučice kvačila ide skoro bez ikakvog otpora...nakon jedan_dva stiska život se vrača u papučicu..dobiva na tvrdoči...sve ok...ulja ima...ne gubim ga nigdje...(barem nisam to skužio nakon detaljne pretrage :D) ..sumnja pada na donji hidrocilindar...zamjenim ga ...odzračim...taj dan sve ok...drugo jutro na hladan auto situacija samo malo bolja nego sa početka priče...(..ne sječam se da se to prije javljalo..) :)
...sad i ja znam da donji nije bio u formi, ali je bio ispravan ... što dalje..?
...gornji cilindar..?..ništa drugo i ne preostaje..?
...prijedlozi_sugestije?..

..napominjem da sam to skužio samo kod hladnog auta, odnosno, kad malo dulje odstoji..na toplom autu, do nekoliko sati stajanja papučica se ponaša normalno..

.. :) :)

Zemunac
20th November 2011, 09:49 PM
Gornji cilinder je otisao.Donji se menja samo kad procuri,zbog njega se pedala nikada ne gubi. Probaj da lagano naslonis nogu na pedalu kvacila,i blago skoro bez otopa je stiskaj...propasce skroz na patos ...Stavi nov gornji ,sipaj ulje,na donjem odvi sisicu za ispustanje ulja i sacekaj da procuri,nemoj drukati i stiskati pedalu...kad procuri ulje zategni sisicu i pravi se vazan.

CADman
21st November 2011, 04:54 PM
...ma od popodneva se već pravim važan... ;)
rješeno...
..nisam sinoč stigao odgovoriti na tvoj post...u svakom slučaju
..hvala zemunac

:ziveli:

...ma malo me počelo brinuti kako u zadnje vrijeme uvijek u krivom smjeru krenem u defektažu... :ahaha: :ahaha:...

Zemunac
21st November 2011, 07:26 PM
Pitaj drugar,pitaj,neko ce znati odgovor

Sanjin
21st November 2011, 09:02 PM
Pitaj drugar,pitaj,neko ce znati odgovor

Il Zemunac il Paul Senior :)

CADman
29th November 2011, 05:56 PM
ej Paul Seniore,

...nisam se dugo pravio važan....ode lamela....ma dobro-ionako sam več iz nje izvlačio posljednje atome... :D

...sad mi nije jasno zašto je sachs komplet za
500 kn (70 eura) jeftiniji nego valeov ( 160 eura ) kojega je i teže naći...
"original" kod uvoznika je cijenom gotovo identičan sa sachs-ovim, ali preporuka je i da zamjenim vilicu ??? je je to praksa ili mi samo oče uvalit ??

..naravno sve u dučanu...uredno...garancija...nisu reparirani...hm-da...??? :confused:

jel slično i kod vas i ko tu koga ??
.... mislim da je najpametnije uzeti jedan od ta dva..
što vi mislite ???

Zemunac
29th November 2011, 08:17 PM
Sachs stavi i ako mozes da kupis zamajac...imaces pravu stvar.Ako zamajac neces nov,onda obavezno na obradu,zajedno sa korpom.Viljuska nije skupa,mozes da je promenis mada....nije to nesto sto cesto crkava.Retko kome je to puklo

CADman
30th November 2011, 04:43 PM
...ma da, to sa zamašnjakom je uvijek povuci_potegni...neko veli ovak...neko onak...znam da bi bilo bolje sve promjenit...
inače kod nas je zamašnjak cca 90 eura _naravno original..,
tako da ukupna igra izlazi, bez ruku, oko 180 eura...

ok...neka bude sachs...ali tek sljedeči tjedan...dotle neka zver malo odmori...
baš proklizava...

Hvala Zemunac. :) :ziveli:

Zemunac
30th November 2011, 09:05 PM
:ziveli:

jeronimo
1st December 2011, 07:30 AM
valeo je malo bolji, cini mi se da ima 15-tak mm veci precnik... ;)
rusi ga inace vise vole... :)

CADman
1st December 2011, 05:27 PM
...ajd baš ću potražit po karakteristikama...:)

ali sve i da ima +15mm ....SKORO JE DUPLO SKUPLJI....a duplo bolji nije sigurno. :D

jeronimo
2nd December 2011, 07:38 AM
to da.... ;)

CADman
10th January 2012, 06:29 PM
stavio sam novo kvačilo.. :D
sachs komplet + original zamašnjak....ukupno 180 eura..

kada sam sjeo u auto nakon zamjene mislio sam da mi je uključena redukcija... :ahaha: :ahaha:

sad sam miran sljedečih ...hm da ...bolje da šutim.. :)

Zemunac
10th January 2012, 08:08 PM
Miran si do prvog dobrog problema na terenu :ahaha: :ahaha: i tada ce taj origigi zamasnjak da se zakaslje :ahaha: :ahaha: :ahaha: i onda ce da trese...ali da ne baksuziramo.Uzivaj dok je tako dobro :ziveli:

jeronimo
11th January 2012, 10:39 AM
ako je stvarno originalan nista mu nece faliti bar 80 000... ako nije, e to je vec druga prica... :)

CADman
11th January 2012, 07:25 PM
...plavo bijela kutija_ja se iznenadio da su rusi upotrijebili boju ;)

piše gore lada original parts_autovaz , znak lade , malo ruskog pisma..i ostale điđe..., kupljen kod ovlaštenog uvoznika i servisera...

ne želim vjerovati da me oprco.... :confused:
išao je pod original....a sad...kakve su kutije bile kad ste vi kupovali ?

CADman
11th January 2012, 07:29 PM
@ jeronimo

po tome ni ovaj što je ugrađen u tvornici nije original jer sam ga mjenjao na 60,a sada vidim da sam ga mogao promjeniti i na 45 000... :ahaha: :ahaha:

...očigledno je sve stvar exploatacijskih uvjeta.. :ahaha: :ahaha:

jeronimo
11th January 2012, 07:33 PM
naravno ali i rdjavih navika, kao sto je drzanje noge na kvacilu na primer ili teglenje dva auta odjednom.... :ahaha:

CADman
11th January 2012, 07:58 PM
naravno ali i rdjavih navika, kao sto je drzanje noge na kvacilu na primer ili teglenje dva auta odjednom.... :ahaha:

... u jebemu, to za dva auta nisam pročitao u uputama... :ahaha: :ahaha: