PDA

View Full Version : Vukas - problemi

vukas
30th October 2010, 03:53 PM
Pozdrav

Ne razumem se u opravke pa ne znam gde bi predstavio svoj problem. Stoga sam otvorio novi thread za svoja pitanja.

Auto neće da upali. Kad okrenem ključ čuje se samo škljoc škljoc škljoc. Nema normalnog verglanja.

S obzirom na moje apsolutno nepoznavanje materije, jedino mi je palo na pamet da probam sa 4 žmigavca da vidim ima li struje u akumulatoru. 4 žmigavca rade.

Lada je 2008. godište. Prešla je oko 20.000 km.

Ima li neko ideju kako da se kvar jednostavno ukloni ili da se opet priklonim ženinoj mudrosti: zovi majstora???

Hvala unapred :)

jeronimo
30th October 2010, 07:13 PM
proveri sve osigurace, ali mi se cini da ti je ispraznila akumulator do min. vrednosti(ne skroz ali ne moze da okrene) posle osiguraca probaj sa nekim da upalis na kablove ako uspe onda je to a ako ne ondak kod majstora....
seti se da li si ostavio nesto upaljeno(svetla, muzika,osvetljenje unutasnjosti itd)

Uros Piperski
31st October 2010, 12:56 AM
akumulator. ako je ispravan proveri napon punjenja, mozda je alternator...

vukas
31st October 2010, 06:58 PM
Hvala momci, bio je akumulator.

Ostalo mi je osvetljenje unutasnjosti kao što reče Jeronimo. Dva puta sam ostavio upaljene farove i time ispraznio akumulator pa sam ugradio da se oni automatski pale i gase ali džaba. Žena hranila bebu u autu i ...

Ugledao sam danas prazno mesto pored lade na parkingu i trk dole da preparkiram ženin auto. Spojim akumulatore, upalim ladu i krenem da se vozikam da napunim akumulator i ... lada se ugasi. Naravno, nisam mogao opet da je upalim - premalo struje.
Izguram ladu sa strane uz pomoć dobronamernog prolaznika, samom mi nije baš uspevalo (pritom se setim ondašnjeg a ovdašnjeg rata sa stokilašima i pomislim da pojačam večeru).
Na putu do kuće me prodavac u prodavnici utešio pivom ali i informacijom da je moguće da se upaljen auto u toku vožnje ugasi zato što je akumulator prazan.
Ja ne budem lenj, opet palim ženin auto, odem do lade, opet napunim akumulator, ... i sad je nadam se sve dobro, videću kad opet sednem u ladu.

Hvala još jednom na pomoći.

jeronimo
2nd November 2010, 06:59 AM
proveri kleme i onu masu(na vrhu unutrasnjosti kosa) do akumulatora da li je sve dobro pritegnuto....