View Full Version : Pritisak Ulja U Motoru ?
highlaender
24th September 2005, 07:29 AM
Poslednjih dana kuburim sa pritiskom ulja u motoru :confused:
Sve je bilo ok i onda je polako poceo da gubi pritisak......
Ne trosi ulje i nigde ga ne izbacuje, pumpa za ulje radi savrseno, instrument ispravan, kompresija odlicna a motor jedva dostigne 1bar ! Ajde sto dostigne 1bar nego odmah pocne da pada do nule i povremeno pali lampicu! Nesto se malo bolje ponasa dok je hladan ali kad se zagreje... :eek:
Znam da moram da rasturim ceo motor ali ima li neko ideju na sta da fundamentalno obratim paznju?
Uzgred kakva su vasa iskustva sa pritiskom ulja?
Sta instrument pokazuje kod vas?
jeronimo
24th September 2005, 08:17 AM
Novije lade nemaju instument za merenje pritiska tvoja je starija od 2000. proveri da nisi sipao neko krš ulje jer svašta se danas pakuje. Isto je moguće da je pumpa za ulje zapušena a možda i filter ulja, ako si skoro menjao ulje to je razlog.
Uros Piperski
24th September 2005, 12:49 PM
Plasim se da su ti otisli lezajevi radilice :(
Da nemas hidro podizace i zatezac lanca? I oni mogu da prave problem.
Kako znas da ti je pumpa za ulje dobra?
Nego, hajde da budemo optimisti. Moguce je i da ti se nesto zaglavilo u ventilu za regulaciju pritiska ulja pa je on ostao u otvorenom polozaju.
Isto tako je moguca i da su otisli lezajevi bregaste.
I naravno, mozda pumpa (zupcanici) nije u tako dobrom stanju kao sto mislis.
Dare
25th September 2005, 04:01 PM
Obrati paznju na onaj zupcanicic ispod razvodnika,koji gornjom polovinom pokrece razvodnik, a donjom pumpu za ulje.Ja sam na prethodnoj Nivi 2 puta ovo menjao.Nemarnost u ovom slucaju moze da dovede do ozbiljnjh ostecenja motora i samog vratila za pogon uljne pumpe, jer se i ono haba ukoliko dodje do dugotrajnijeg proklizavanje.
Mozda moze da pomogne i zamena ulja i filtera.
Uros Piperski
25th September 2005, 06:44 PM
Meni se cini da to ne moze da dovede do smanjenog pritiska ulja, vec samo do potpunog gubitka pritiska.
highlaender
26th September 2005, 07:34 AM
Hvala na sugestijama!
Ulje je odlicno i novo!
Problem se sveo na dve stvari : zupcanik koji pokrece pumpu i razvodnik paljenja i filter za ulje kome ne radi povratni ventil i ne pravi pritisak!
Danas menjam obe pa kom obojci tom i dzeri!
Uros Piperski
26th September 2005, 02:15 PM
Ventil u filteru je tu da propusti ulje kroz zapusen filter, bez filtriranja. Ako je filter nov onda nije do tog ventila. A kao sto rekoh mislim da nije ni do zupcanika, ali to je najjednsotavnije proevriti... Javi sta si uradio.
Dare
27th September 2005, 03:17 PM
Hvala na sugestijama!
Ulje je odlicno i novo!
Problem se sveo na dve stvari : zupcanik koji pokrece pumpu i razvodnik paljenja i filter za ulje kome ne radi povratni ventil i ne pravi pritisak!
Danas menjam obe pa kom obojci tom i dzeri!
Sta je s pritiskom?
ivan035ladaniva
22nd October 2005, 09:13 PM
:cool: brate,ja se ne snalazim najbolje na ovim web stranicama,a hteo bih da vidim cene polovnih ladi naravno 4*4,jer sam zaljubljen u tu masinu,imao sam ladu nivu 4*4 2003 godiste i bio sam primoran da je zamenim jer sam je kupio u katastrofalnom najlosijem fabrickom izdanju,sto bi se reklo da gurnem ruku u pun dzak p.... ja bi se uhvatio za k....Molim te da mi pomognes ili mi bar daj neki sajt gde mogu da pogledam cene lade a interesuju me one od 1600 ccm2
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.