View Full Version : Trokiranje,molim za pomoc
Javorac
26th August 2010, 02:12 PM
Pozdrav Javorac
Hvala na pozdravu, Lodzin i svima ostalima. Pitanje za sve članove ko može da mi pomogne da rešim problem na mojoj ladi. Naime kada dođe hladno vreme i motor radi na benzin dolazi do trokiranja, kao da jedna svećica ili dve prekidaju. odlazak kod nazovi "dijagnostičara" samo resetuju kvar , komentar problem na sagorevanju cilindar2 ili 3. Pa zamenite svećice evo ova je probila, dalje tumačenje sistem za ubrizgavanje zapušen. Pa meni se ovakvi komentari smučili, vozilo u garanciji kupljeno preko MANIKA Sevojno. Ali o tome neki drugi put . Ovakve "simptome" motor ne pokazuje kada je pogosko gorivo Auto gas . Molim celokupno članstvo za slična iskustva - pravi savet ,Hvala.
jeronimo
26th August 2010, 02:19 PM
lepo nego si promasio temu imas tamo mehanika ili elektrika pa udri...
Mmiletic
26th August 2010, 05:55 PM
Hvala Zemuncu,Lodzinu i miLE-u na dobrodoslici!
Mmiletic
26th August 2010, 05:58 PM
E,kad smo vec na ovom sjajnom forumu,ima li neko problem sa ruckom za otvaranje gepeka (ili mozda ima li nekoga ko nema isti problem)?Vec dva puta idem kod Manika na stelovanje sajle i nesto mi se cini da cu jos!Zasada me to zabavlja,dok sam na odmoru,ali zimus ce biti problem izvaditi gliste preko zadnje klupe!!!O "toni" opreme da i ne govorim!
Mmiletic
26th August 2010, 06:01 PM
Hvala Jeronimo!Kao svaki novajlija i ja sam ovde postavio pitanje iz mehanike.Necu vise,majke mi!
vukas
27th August 2010, 02:39 PM
Naime kada dođe hladno vreme i motor radi na benzin dolazi do trokiranja, kao da jedna svećica ili dve prekidaju. odlazak kod nazovi "dijagnostičara" samo resetuju kvar , komentar problem na sagorevanju cilindar2 ili 3. Pa zamenite svećice evo ova je probila, dalje tumačenje sistem za ubrizgavanje zapušen. Pa meni se ovakvi komentari smučili, vozilo u garanciji kupljeno preko MANIKA Sevojno. Ali o tome neki drugi put . Ovakve "simptome" motor ne pokazuje kada je pogosko gorivo Auto gas . Molim celokupno članstvo za slična iskustva - pravi savet ,Hvala.
Meni se dešavava slična stvar ali više po topolom vremenu nego po hladnom.
Kad vozim dugo na gas, isprljaju se svećice i kablovi. Dok vozim na gas nema nikakvog problema a kad prebacim na benzin gasi mi se auto svaki put kad usporim, npr na svakom skretanju. Kad neko vreme opet vozim na benzin, sve počne da radi normalno. Ako previše dugo vozim na gas, onda ode sve u PM.
U mom slučaju je jedino rešenje da s vremena na vreme vozim na benzin ili da konačno promenim instalaciju za gas.
vukas
27th August 2010, 02:41 PM
E,kad smo vec na ovom sjajnom forumu,ima li neko problem sa ruckom za otvaranje gepeka (ili mozda ima li nekoga ko nema isti problem)?Vec dva puta idem kod Manika na stelovanje sajle i nesto mi se cini da cu jos!Zasada me to zabavlja,dok sam na odmoru,ali zimus ce biti problem izvaditi gliste preko zadnje klupe!!!O "toni" opreme da i ne govorim!
I ja sam imao taj problem sa novom nivom. Majstor mi je stavio novu ručku, dosta jaču, i bolje je pričvrstio. To je izgleda standardni problem s nivom.
jeronimo
27th August 2010, 08:47 PM
kod mene je 121 000 stara i nema problema, samo treba katkad da se podmaze i da zadnja vrata nisu pritegnuta previse donjim potisnim gumama(gumice valjkastog oblika sa leve i desne strane vrata) koje se steluju zavrtanjem ili odvrtanjem...
jeronimo
27th August 2010, 09:14 PM
Hvala na pozdravu, Lodzin i svima ostalima. Pitanje za sve članove ko može da mi pomogne da rešim problem na mojoj ladi. Naime kada dođe hladno vreme i motor radi na benzin dolazi do trokiranja, kao da jedna svećica ili dve prekidaju. odlazak kod nazovi "dijagnostičara" samo resetuju kvar , komentar problem na sagorevanju cilindar2 ili 3. Pa zamenite svećice evo ova je probila, dalje tumačenje sistem za ubrizgavanje zapušen. Pa meni se ovakvi komentari smučili, vozilo u garanciji kupljeno preko MANIKA Sevojno. Ali o tome neki drugi put . Ovakve "simptome" motor ne pokazuje kada je pogosko gorivo Auto gas . Molim celokupno članstvo za slična iskustva - pravi savet ,Hvala.
moze da bude: nepodesena smesa na gasu pa motor brljavi na benzinu,lose seckana i spajana instalacija prilikom ugradnje gasa, losi kontakti na benz. diznama prvog i drugog cilindra,prljave dizne 1. i 2. cil,fals vazduh raznih vrsta..
ja bi krenuo ovim redom... :) i stavi kvalitentne svecice i manjaj na bar 15 000
jeronimo
27th August 2010, 09:15 PM
ispravka ,mislio sam cilindra 2 i 3 ....
hunter1
30th August 2010, 02:07 PM
Meni se dešavava slična stvar ali više po topolom vremenu nego po hladnom.
Kad vozim dugo na gas, isprljaju se svećice i kablovi. Dok vozim na gas nema nikakvog problema a kad prebacim na benzin gasi mi se auto svaki put kad usporim, npr na svakom skretanju. Kad neko vreme opet vozim na benzin, sve počne da radi normalno. Ako previše dugo vozim na gas, onda ode sve u PM.
U mom slučaju je jedino rešenje da s vremena na vreme vozim na benzin ili da konačno promenim instalaciju za gas.
Kad ti se to desi skini ninus klemu sa akumulatora da se resetira benzinski ECU jedno pola sata, posle toga vozi jedno 50 -100 km na benzin i posle cepaj na plin do sledece prilike to je kod mene od 700-1000 km. odprilike. Plin ti brljavi bebzinski ECU.
Javorac
2nd September 2010, 12:08 PM
Još jednom hvala svima , koji želr dobro došlicu i na savetima, na ime imam preporuku "Auto mehanićara" Čišćnje sistema za ubrizgavanje goriva; Pregled na Djagnostiku radionička verzija za Ladu 2114 . Pa sada tu treba odabrati pravog i pouzdanog majstora . Unapred hvala na savetu preporuci.
dusan
2nd September 2010, 06:32 PM
kako ti je hunter1 rekao skini minus da se resetuje ECU, posle sve ostalo...
jeronimo
3rd September 2010, 08:05 AM
da prvo resetuj sistem (skidanjem minus kleme na par minuta) ako posle toga radi dobro, pravac kod onog sto ti je ugradio plin na stelovanje smese(nije odgovarajuca, pa motor radi po tim parametrima na benzinu i brljavi)...
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.