PDA

View Full Version : Vibriranje kocnice

Vasko
11th June 2010, 03:36 PM
da izlozim problem
Iako nova presla tek 650 km desila su mi se vec dva losa iskustva
kad kocim kod neke brzine vece od 40km/h pedala kocnice pocne da mi vibrira dole gore,predpostavljam da su krivi diskovi ili nesto slicno,no to nije jedini proble
curi mi ulje na prednjem diferencijalu na dihtungu-nema veze nego sto je jos gore i na semeringu lijeve poluosovine.
Posto je pod garanciju (2god ili 100 000 km )svakao cu je voditi u servis ali me
ipak interesuje misljenje nekih cijenjenih glava
unapred hvala

Darko
11th June 2010, 07:46 PM
Meni je u garantnom roku otpao nosač klješta (tačnije ostao da visi na jednom šrafu) jer je neki pijani rus loše zategao šrafove :bum:
to su mi opravili ali mi nisu zamenili disk koji više nije bio prav i zbog koga je počelo da secka dok koči ...
Da skratim priču, dok si u garantnom roku stani im na kičmu da urade sve moguće i nemoguće ...

Vasko
11th June 2010, 08:17 PM
JA sam ih vec pitao za to a kazu dodji na servis na 2000km pa ce mo da vidimo
diskove mi kaze ne mogu promjeniti jer je to navodno "potrosni materijal"pa ne ulazi u garancijau a i za ovaj dihtung i semering nesto se neckaju kao vidjecemo a do podgorice je daleko ici ako nece da odrade posao (napred nazad 250km) od kotora a na servis cu svakao poci(2000 km prvi). NEGO JELI MOGU JA TAKO NORMALNO DA VOZIM MISLIM ONA DBRO KOCI SAMO ETO NEKAD SECKA PEDALA A NEKAD NE

Darko
12th June 2010, 06:50 AM
Ako su diskovi krivi obavezno ih odnesi na obradu, nije skupo a problem je takav da vrememenom postaje sve gori i gori ...
Moraš i da budeš precizniji kod dijagnostike kvara, da li prilikom kočenja nastaje problem samo na papučici kočnice (propada, ... ) ili na celom vozilu kočenje je seckavo

Vasko
12th June 2010, 12:14 PM
secka samo pedala kocnice ali tesko je opisati jer nekada je sasvim normalno tako je u vecini slucaja kad kocim a nekada pri istoj brzini na kojoj je prije kocila normalno secka .U sustini pedala ne propada samo ono malo par mm koliko je potrebno da bi ona seckala a to se uopste ne odrazava na vozilo ono se potpuno normalno zaustavlja
01;16 PM
Sad neznam kako ce biti u buducnosti ali u zadnjih par dana sve manje secka odnosno nesecka a i ako secka onda je to manje nego sto je to bilo na pocetku
04;03 PM
Bio sam kod mehanicara on kaze da uzmem nove diskove (tako cu i uraditi)Nadam se da mi to nece uticat na ponistenje garancije ili nesto slicno.A za curenje ulja na prednjem dif kaze da se obratim servisu mada se to javlja kod dosta niva,a jeli se tebi to kad desilo?

Darko
12th June 2010, 05:42 PM
Malo si me pokolebao da li su problem diskovi, sačekaj još nekoga da kaže mišljenje na forumu. Rano je za curkanje ulja( Ja sam za pet godina jedino menjao semeringe na reduktoru.). Nađi na forumu temu koja ulja se menjaju i kada da te ne zeznu na servisu.

Vasko
12th June 2010, 06:20 PM
Posto sam dans ostavio ladu kod njega maloprije me je zvao i rekao mi da ne curi na dihtungu vec na semeringu pa se sliva na donji rub dihtunga (kaze da mi to vide u servisu)

jeronimo
12th June 2010, 07:24 PM
semening kosta 2-3 eura i menja se za 25 minuta ... :) naravno insistiraj na garanciji :ser:

Vasko
13th June 2010, 10:16 AM
hvala jeronimo,diskove mi majstor jutros promjenio i isprobao ladu i sve je ok sa kocnicam izgleda da je bilo do diskova(disk plocice ostavio stare kaze da su dobre pa steta kupovati nove :D )A semering cu naravno promjeniti u servisu a ako mu je ta cjena i u CG onda cu proci vishe nego dzabe... :ahaha: :ahaha: :ahaha: A ovo sa diskovima sam platio 60eura(diskovi+ruke)Majstor mi sam nabavio nove diskove od nekog kako kaue pouzdanog nabavljaca jer kaze da ce mi sigurno naci dobre a ovako da ih ja kupim negdje mogu dobiti opet krive (deformisane):ser:

:ziveli:

sinisa saranovic
14th June 2010, 08:37 AM
Predlažem da pođeš na tehnički pregled da provjeriš sistem za kočenje. pošto ja radim na tehničkom svega sam se nagledao i to na novim vozilima totalno neispravnih sistema za kočenje sa čak 40% razlike na istoj osovini, a moguće je dijagnostikovati i deformisane diskove, ako ti DG nije daleko tehnički je besplatan... ili možeš u TV (kod aerodroma) ili U CT( MR auto) kaži Siniša iz DG me poslao biće besplatan tehnički