View Full Version : Uvoz Nive
jnesa
12th September 2005, 05:31 PM
Pitao sam u salonu na Vidikovcu ima li nive na stanju i koliko je?
Prodavacica je odgovorila da je uvoz zaustavljen zbog ocekivanja
EURO3 zakona o zagadjenju u Srbiji i da ce se tek pocetkom oktobra
videti hoce li se uvoz nastaviti i pod kojim uslovima?
Zna li neko sta o tome a da je pametnije od onog sto sam ja cuo...
Pozdrav SVIMA!
Nebojsa
Milan NS
14th September 2005, 09:16 AM
Odeš u EURO LADU.
Imaš i EURO 2 i EURO 3 modele.
Imaju na stanju i nema čekanja.
jnesa
19th September 2005, 08:51 PM
Hvala Milane!!!
Milan NS
20th September 2005, 11:06 AM
Hvala Milane!!!
Nema na čemu...ako planiraš da kupiš mogu ti dati potvrdu da prođeš 300evra jeftinije jer ja sam je kupio pre tri nedelje tamo
vlay
20th September 2005, 06:28 PM
Pricaj jesi li je kupio na kes ili kredit,koliko je kostala,kaki su uslovi...sve!!!
jnesa
20th September 2005, 10:01 PM
Pogledacu koji su uslovi pa da vidim kako da platim!
Pa ako ne prodje mnogo vremena pisem ti
Pozdrav
Milan NS
21st September 2005, 07:58 PM
Pricaj jesi li je kupio na kes ili kredit,koliko je kostala,kaki su uslovi...sve!!!
Uzeo sam gotovinski kredit od Meridian banke.
Dakle ne namenski kredit za kupovinu vozila, nego gotovinski sa rokom otplate 2 godine, jer je na firmu.
I kupio - 1,7i EURO 3. (7800 evra)
Bordo. Sa bull barom, pragovima.
Sada sam je već dobila i centralnu,alarm i muziku a i malo sam je zatamnio. :D
Dobra je opcija na 5 godina otplate ali meni to nije odgovaralo.
WhiteGhost
23rd September 2005, 01:07 AM
Pozdrav svima.
Ja sam upravo u fazi kupovine Nive - uzecu u Rus Evroladi Nivu 1.7 euro 3 i na nju cu "zakaciti' svu dodatnu opremu koja tamo moze da se uzme. Takva Lada ce izaci oko 8500 EUR. Nakandno planiram plini mozda klimu.
WG
Uros Piperski
23rd September 2005, 02:03 AM
Preporucio bih ti da ne zuris sa dodatnom opremom, osim ako nemas neki popust ukoliko kupis sve odmah.
Milan NS
23rd September 2005, 12:30 PM
Klimu :confused:
Hmmm pa što ne kupiš onda ML ili X5 ... LADA NIVA to je spartanski auto... što manje elektronike i pogodnosti to bolji osećaj :D
jeronimo
24th September 2005, 09:33 AM
u tome i jeste čar tjuninga da se vaš auto bar malkice razlikuje od drugih :D
WhiteGhost
24th September 2005, 04:56 PM
Preporucio bih ti da ne zuris sa dodatnom opremom, osim ako nemas neki popust ukoliko kupis sve odmah.
RUS Evrolada mi daje solidan popust za sve u kompletu. Recimo da ce izadje oko 8400 sa svom dodatnom opremom ukljucujuci i neku muziku.
WhiteGhost
24th September 2005, 04:57 PM
u tome i jeste čar tjuninga da se vaš auto bar malkice razlikuje od drugih :D
Pa zar se sa klimom ta Niva nece razlikovati od drugih - ukljucujuci i drugih Niva ;)
slay
24th September 2005, 05:55 PM
Jesi li je kesirao ili kredit :confused: ?Ako je kredit razradi malo tu temu...rata,ucesce i sl.
WhiteGhost
24th September 2005, 08:51 PM
Jesi li je kesirao ili kredit :confused: ?Ako je kredit razradi malo tu temu...rata,ucesce i sl.
Lizing je na firmu. Ucesce je oko 1300 EUR, rata ce biti 218 na 4 godine. Na to treba jos dodati kasko koji je ako ga placas mesecno oko 38-40 EUR.
U tu cenu je ukljucena Niva 1.7 euro 3, roll bar skuplji (deblje sipke i savijaju se ka krilima), maglenke, pragovi, plasticni elementi za krila, ukrasi za krila, ukrasi za usise vazduha na prednjoj haubi i bokovima, kuka, nosac rezervnog tocka sa prekrivkom za tocak, vetrobrani, veci retrovizori. Kao "poklon" daju neki First cd tuner koja cita mp3, par pioneer zvucnika i antenu. Mislim da sam pobrojao sve.
Poceo sam da prikupljam potrebne papire za lizing, ocekujem da cu to predati do kraja nedelje, lizing ce verovatno odobriti pocetkom sledece sto znaci da cu do 5. oktobra verovatno uzivati u Nivi :)
Ako sam dobro prokopao, atestirani plin koji ne narusava dvogodisnju garanciju kosta oko 800 EUR (to je onaj full automatic), a klima izadje oko 1400 EUR u servisu sa kojim ja imam jako dobra iskustva od ranije. Ove dve stavke ce morati da se kesnu, i pri tome je verovatno pametno staviti to tek posle prvog servisa koji je valjda na 2 ili 3 hiljade km.
Na sve to bi verovatno bilo mudro staviti alarm, centralnu bravu i mozda neku mehanicku zastitu.
WG
Uros Piperski
24th September 2005, 10:37 PM
U al' ce da bude Niva k'o novogodisnja jelka :rolleyes:
Da li si se vozio ili vozio Nivu nekada?
WhiteGhost
25th September 2005, 12:14 AM
U al' ce da bude Niva k'o novogodisnja jelka :rolleyes:
Da li si se vozio ili vozio Nivu nekada?
Jesam jednom, poprilicno davno bio vozen.
Uros Piperski
25th September 2005, 12:46 AM
Ja sam se odusevljavao Nivom, planirao da kupim razne dodatke, ali kada sam poceo da je vozim stekao sam utisak da to nije auto u koji vredi bas previse ulagati. To je otprilike kao jugo. I posle 20+ godina proizvodnje ima decije bolesti.
Na stranu sto mi se vecina plastika i ostalih dodataka ne svidja. Ako si ti video neki model sa time sto si nabrojao, onda ok.
Samo pazi da se ne zeznes kao jedan od clanova (mislim da je Bojan) koji je ubrzo posle kupovine i ulaganja PUNO para i Nivu (felne, muzika, bullbarivo, pragovi, plastike itd) resio da je proda. Cini mi se da su samo gume i felne kostale 1000e! Naravno, mozda je prodao zbog neceg drugog... :)
Ako nije velika usteda, mozda je bolje da sacekas da malo provozas auto i vidis sta bi ti leglo od dodataka. Kada se natrpa previse stvari moze da izgleda grozno... Opet, stvar je ukusa...
WhiteGhost
25th September 2005, 04:22 PM
Ja sam se odusevljavao Nivom, planirao da kupim razne dodatke, ali kada sam poceo da je vozim stekao sam utisak da to nije auto u koji vredi bas previse ulagati. To je otprilike kao jugo. I posle 20+ godina proizvodnje ima decije bolesti.
Na stranu sto mi se vecina plastika i ostalih dodataka ne svidja. Ako si ti video neki model sa time sto si nabrojao, onda ok.
Samo pazi da se ne zeznes kao jedan od clanova (mislim da je Bojan) koji je ubrzo posle kupovine i ulaganja PUNO para i Nivu (felne, muzika, bullbarivo, pragovi, plastike itd) resio da je proda. Cini mi se da su samo gume i felne kostale 1000e! Naravno, mozda je prodao zbog neceg drugog... :)
Ako nije velika usteda, mozda je bolje da sacekas da malo provozas auto i vidis sta bi ti leglo od dodataka. Kada se natrpa previse stvari moze da izgleda grozno... Opet, stvar je ukusa...
Da budem sasvim iskren - o tome sam dosta razmisljao i potpuno se slazem sa tobom. Pomalo sam u ovo uleteo zatvorenih ociju i imam delimicni strah da ce nakon kacenja svega toga izgledati kao kicerica. E sad, posto sve to sto ce zakaciti na njega vrlo malo menja cenu na nivou lizinga resio sam da udjem u to, sa tripom da cu skidati sve ono sto mi se ne bude svidelo.
Sto se tice najozbiljnijeg dodatka - klime, svakako cu sacekati da vidim kako ce mi Niva leci. Dobra strana je to sto ce ona meni biti drugi auto pored postojeceg, i zelja mi je da je vozim svakodnevno i tretiram kao hobi vozilo - ali necu biti "osudnjen" samo na nju.
Sustinski, ovom kupovinom ispunjavam sebi decacki san da napravim maksimalno modovanu Nivu i ostaje mi nada da se to nece pretvoriti u nocnu moru :)
Uros Piperski
25th September 2005, 04:33 PM
U tom slucaju, samo napred! :)
A sta mislis da sve te plastike kupis po toj povoljnijoj ceni, a onda ih sam stavis? Ne znam kako ih montiraju na vozilo, da ne bude problema sa skidanjem... rupe od srafova, ostaci od silikona ili nekog lepka itd...
Nego, da li te zanima offroad i da li ce se tvoje modifikaciej kretati u tom smeru, ili ce to vise biti gradski auto?
WhiteGhost
25th September 2005, 04:45 PM
A sta mislis da sve te plastike kupis po toj povoljnijoj ceni, a onda ih sam stavis? Ne znam kako ih montiraju na vozilo, da ne bude problema sa skidanjem... rupe od srafova, ostaci od silikona ili nekog lepka itd...
Nego, da li te zanima offroad i da li ce se tvoje modifikaciej kretati u tom smeru, ili ce to vise biti gradski auto?
Pa ideja mi je da ih pustim da sa sve to zakace oni, a ako je nesto bas bljak da sam skidam. Nisam razmisljao o rupama od srafova :(
Offroad me jako zanima. Ako mi auto legne ideja mi je da ga modifikujem balansirano - da bude udoban koliko moze za svakodnevnu gradsku voznju, ali i da bude spreman za teren - zato vrlo verovatno da necu da idem na alu felne.
I kada smo vec kod toga - kako stoji kod nas po pitanju zakona sa voznjom van puteva? Da li iko od vas ima ikakva iskustva sa stavljanjem elektrovinca napred sa kukom za izvlacenje?
Uros Piperski
25th September 2005, 07:54 PM
Zakonom to za sada nije regulisano, ali izgleda da ce biti. Zato i razmisljamo o osnivaju udruzenja na srbija4x4.com forumu. Videcemo sta ce biti.
Jedini problem sa vitlom je njegova cena :D . Za dobro vitlo koje moze da izvuce nekoliko puta vecu masu od mase automobila treba izdvojiti oko 1000e, sto je glavni razlog zasto ga niko od meni poznatih offroadera nije nabavio.
Russian
17th October 2005, 02:25 PM
Zivo me interesuje zasto ce vam sluziti Niva.Ipak,imam bolju ideju za vas
Kupite nesto drugo.Lada nije za sminku vec za zestoki OFF ROAD
Pozdrav,i bez uvrede
Alekre
17th October 2005, 08:56 PM
E RUS, retko ko ovde ''shminka'' ladu, sve shto si video na nekoj od niva u nashem klubu je sa namenom!
Russian
18th October 2005, 08:03 AM
Lada je nevjerovatan auto,slazem se da je obavezno treba dobro pregledati prilikom kupovine ali sminka..EH.
Ukratko kupi ,vozi i uzivaj .......
LADA DO TOKIJA
nemanya
18th October 2005, 10:20 PM
da,da....slazem se da je treba apsolutno dobro pregledati (naravno ono sto se moze videti golim okom) i isprobati na parkingu..
Ja,recimo,kad sam moju kupio prvi tehnicki pregled mi obavili (vajni) serviseri..i ja aj kao verujem ljudima...sednem u auto i pravac kuca..Na jednoj raskrsnici covek se oklizne sa trotoara (Decembar mesec bio) i padne na put...Ja na kocnicu - a auto jeeeeedva stade...Sreca pa nisam isao brzo, inaaaaaaceee :eek:
Pa sam vracao nazad da dosteluju kocnice..
VLAXY
19th October 2005, 10:51 AM
Kada pogledate druge terence, njihovu cenu za osnovni paket a kamo li za dadtnu opremu vecini je to samo san. Kada kupujemo NIVU u startu znamo sta kupujemo i ne mozemo ocekivati preterani luksuz a dodatni paket opreme i nije preterano skup. Za oko 500 eura moze se nabaviti full oprema (roll bar, pragovi, sajtne, usisnici za vazduh, konstrukcija za montiranje rezervnog tocka pozadi) koja menja NIVU u potpunosti.
I na kraju dobijamo naj terenac malo drugaciji od onih koje mozemo cesto vidjati na ulici a uzgred i odrzavanje same NIVE nije preterano skupo.
Russian
19th October 2005, 12:26 PM
Odlicno,sasvim se slazem,neka ulaganja u sminku su dobro dosla ali posto meni Niva treba za zestoku OFF ROAD voznju,pomalo sam konzervativan.Inace i ranije sam imao par Lada i to obicnu ziguli i Ladu karavan.I to su odlicna auta.
Nego da se vratim na temu,kada uzimate novo auto pozeljno je odmah otici kod dobrog majstora da ponegdje nesto dotegne.Uglavnom Niva nema problema sa kvalitetom materijala vec je mnogo veci problem zavrsna kontrola u fabrici.
Inace kod nas u RS,Niva se moze kupiti u Lada auto u BL za oko 6000 eura.Mislim da daju na kredit na 5 godina preko neke od banaka.Koliko sam sakupio informacije dosta ih je prodato i niko nije imao bitnijih problema osim nesto sa disel verzijom.Kod mene u gradu su dosta Niva pokupovale firme i svi su uglavnom zadovoljni.Inace,nije tesko doci ni do dijelova koji uglavnom nisu skupi.
Milan NS
19th October 2005, 01:40 PM
Ja sam kupio novu NIVU 1,7 i (EURO 3 što je jako bitno ) ugradio bullbar,pragove,plastike za usis vazduha, zsštitnike za zadnja svetla,maglenke, zatamnio sva stakla i ubacio muziku. Jedno 50 ljudi me je pitalo jel to novi model NIVE ?
jnesa
20th October 2005, 01:44 AM
Super ti izgleda lada Milane!!!
VLAXY
20th October 2005, 02:10 PM
Ja sam kupio novu NIVU 1,7 i (EURO 3 što je jako bitno ) ugradio bullbar,pragove,plastike za usis vazduha, zsštitnike za zadnja svetla,maglenke, zatamnio sva stakla i ubacio muziku. Jedno 50 ljudi me je pitalo jel to novi model NIVE ?
Gde si zatamnio stakla, i koja je cena?
Milan NS
21st October 2005, 09:35 AM
Super ti izgleda lada Milane!!!
Hvala.
Mada najviše volim kada "lepotu" dokaže u blatu, snegu i mokroj travi :D
Milan NS
21st October 2005, 09:38 AM
Gde si zatamnio stakla, i koja je cena?
Novi Sad. Novus.
"- Cijena ?
- Prava sitnica ! "
(Alan Ford)
Šalim se... cena je bila oko 85 evra. Američka folija, sad ću lupiti ali mislim da je proizvođač Lumar ili tako nešto...
ivan035ladaniva
22nd October 2005, 10:28 PM
brate ako si naliniji pomozi mi,trazim neki sajt na kome mogu da vidim cene polovnih ladi a zainteresovan sam za one od 1600 ccm2,ne snalazim se najbolje na ovim web stranicama jer sam novajlija u svetu interneta i kompjutera
Alekre
22nd October 2005, 11:09 PM
Pogledaj na http://www.auto-oglasi.co.yu/
Alekre
8th November 2005, 06:55 PM
Gledao sam neke Nivudze na autoscaut24.de za 400 evra i josh neke 1.7 za sumu ne vecu od 1,500 eura.E sad to se nemoze reg. pa mi palo na napamet da u nivu 1,7 koju bih uvezao ubacio 1,7i agregat.Da li bih takvu posle mogao da registrujem???
BOJAN
9th November 2005, 10:36 AM
Naravno, ali onda iskoristi zamenu motora pa ubaci neki diesel ili td, da ne boli glava zbog potrosnje! ;)
Alekre
9th November 2005, 01:25 PM
Ma nakacim plin i nema frke ;).Vishe mi se isplati da se vozim na plin nego na D.Poshto necu da izlazim iz nivudze.
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.