PDA

View Full Version : problem sa strujom u motoru.....

toske89
20th April 2010, 11:45 PM
vozim nivu 1.7,u svakoj brzini motor mi prvo zasecka pa onda krene,desava se da secka dok radi u mestu tj. na ler.Iako sam stavio nove kablove,ruku,razvodnu kapu,svecice,platinsku dugmad,nema poboljsanja,inace vozim na plin,bio sam kod elektricara nista konkretno mi nije reko,sem sto je nastelovao ler gas,ali nema pomaka motor i dalje secka.........sta da radim???
dajte neki savet........

Zemunac
21st April 2010, 12:09 AM
malo odvi slavinu za plin,imas malo plina

toske89
26th April 2010, 03:08 PM
problem je donekle resen,zamenio sam onaj sredisnji kabal sto se ubada u bobinu,
nastelovao sam paljenje,ocistio malo platinsku dugmad,primecuje se poboljsanje.... ali sad me brine crvena lampica za ulje,non stop gori dok auto radi na ler,cim dam malo gas,lampica se ugasi,u motoru imam 15w-40modricino ulje,dali je to zbog stuje ili neceg drugog,pocinje da me brine??????

lodzin
26th April 2010, 05:11 PM
To mi deluje da pumpa daje slabiji pritisak ulja, mozda bi trebao da izmeris pritisak manometrom....

Kako imas platine ako ti je niva 1.7 ?

toske89
26th April 2010, 08:49 PM
pa nekako su mi platinska dugmad sigurnija od elektronskog paljenja.....

Uros Piperski
26th April 2010, 09:17 PM
pa vidis kako su sigurnije. Ja nista nisam pipnuo na svom paljenju vec 6 godina osim sto redovno menjam svecice i kupio sam NGK kablove pre 6 god kad sam je i kupio... Kapa, ruka, komutator... sve fabricko i sve radi kao sat.

Nego jesi li proveravao nivo ulja u motoru skoro?

toske89
26th November 2010, 08:15 PM
da li neko ko vozi nivu 1.7 karb, benz/plin,ima platinsku dugmad,dok radi na ler motor ne secka,cim krenem pocinje da secka,to iritantno seckanje se najcesce javlja u drugoj i trecoj brzini,sta je razlog tome?da li treba da stavim el.paljenje?

Darko
26th November 2010, 09:10 PM
da li je isto na plinu i benzinu?

toske89
26th November 2010, 09:44 PM
na benzin ne secka,samo dok vozim na plin............

lodzin
26th November 2010, 10:40 PM
Osecam da je los zazor na platinama, ali struja je definitivno....

Darko
27th November 2010, 07:21 AM
LPG je ostljiviji na greške u paljenju, proveri sve što se tiče struje ja sam pre neki dan kupio nove svećice od kojih je jedna (NOVA) probijala (lepo se vidi predveče kako baca struju sa keramike na metal). Skidaj jedan po jedan kabal i vidi koji pravi problem. :ziveli:

Nile
27th November 2010, 09:05 AM
ja sam imao sličan problem probijao mi je srednji kabl sa bobine. kada sam ga zamjenio sve je bio ok 2-3 dana i opet je počelo sjeckanje i nije htjela da prima gas. skinuo sam srednji kabl i dobro očistio kontakte i evo sad radi bez problem 2 mjeseca. Pozz...