PDA

View Full Version : 1.7i gubi struju na svećicama

Zubonja
8th April 2010, 07:29 PM
Zdravo forumaši,
Nov sam ovde pa odmah pitanje, ne zamerite. Imam problem sa Nivom, 1.7i, koji se manifestuje u skroz nepravilnom intervalu „radi super - ne radi uopšte“. Majstor je konstatovao kad je u toj fazi kad ne radi da nema struje na svećicama.

Paljenje vergla, struje ima svugde, lampice, farovi... ali neće da upali jer nema struje na svećicama.

Ako se to desi u toku vožnje, ili trza pa nastavi dalje da ide ili se odjednom samo ugasi. Da li će da upali, pitanje je. Nekad upali odmah i vožnja nastavi dalje, a nekad sačekamo 10 minuta, pomolimo se, pa tek onda upali.

Gorepomenuti majstor je autoMEHANIČAR, pa se u elektriku manje razume, ali je rekao da obratimo pažnju na razvodnik ili na ECU.

Imate li neki savet iz iskustva? Hvala.

Zemunac
8th April 2010, 07:40 PM
zameni razvodnu ruku

jeronimo
8th April 2010, 09:46 PM
he,he stari saljivzija... 1.7i nema razvodnu ruku.
moj ti je savet da promenis majstora je bez dijagnostickog uredjaja neces nista uraditi...moguce je da te zeza recimo kod kljuc tojest njegov imobilizator... a moze biti i modul paljenja kao i jos bar 10 razlicitih razloga...

lodzin
8th April 2010, 10:19 PM
Platinska dugmeta mozda >>>>>????????

Zemunac
8th April 2010, 11:05 PM
Nisam saljivdzija,nisam registrovao da je injektorka

Zubonja
9th April 2010, 12:42 PM
Hvala na odgovorima. Nema razvodnu ruku/kapu, ali valjda ima neki elektronski razvodnik. Kod ključ nema, običan je ključ, model je iz 96/97. godine.

Majstor je zamenio neki mali crni magnetić sa druge, ispravne Lade. Ne znam šta je i čemu služi ali to nije pomoglo.

LOVAC
9th April 2010, 09:05 PM
Problem moze da pravi i elektronski modul za paljenje ili ti komutator koji je pricvrscen za desni kos.Proveri dzek na njemu dali ima korozije ili ima los spoj pa od potresa gubi kontakt.