View Full Version : Zvuk visoke frekfencije
Milan
24th March 2010, 11:09 AM
Da li neko zna sta proizvodi zvuk visoke frekfencije koji se cuje dok motor radi. Nije preterano jak ali je strasno dosadan. Inace se isto cuje bez obzira na vrstu goriva i broj obrtaja.
Zemunac
24th March 2010, 11:14 AM
alternator
Milan
24th March 2010, 11:18 AM
Da li postoji resenje ili se treba pomiriti sa problemom?
MILOS
24th March 2010, 02:06 PM
Skini alternator (izvuci ga na dole) i promeni lezajeve na njemu. Zna i vodena pumpa da svira a da pri tome ne pusta vodu. Milane prvo skini ventilator kais pa onda rukom ces vec da primetis koji od osumnjicenih ima lufta :ziveli:
stara_planina
24th March 2010, 02:12 PM
Covece, na mogu da verujem da ti je vec otisao lager na alternatoru...Pa auto ti je jos u garanciji, zar ne?
Ne smes nista cackati na svoju ruku...
Milan
24th March 2010, 02:36 PM
Bio sam u ovlascenom servisu i neznaju razlog ( uz postovanje majstorima koji su imali volju da pomognu). No, ja sam bio ubedjen da je u pitanju neki zvuk iz elektronike.
jeronimo
24th March 2010, 08:24 PM
ili pisti kais alternatora ako nije propisno zategnut. trebalo bi da se pomera 10-15 mm pri pritisku od 10 kg. ako je pretegnut opet znaju da piste lezajevi alternatora.a mozda su ga samo zamastili pri promeni ulja(nekim majstorima se neverovatno tresu ruke, mozda od nedostatka osvezavajuceg napitka-citaj rakije) :krs:
lek bi bilo zameniti ga sa nekim od "brendiranih" proizvodjaca recimo dayco ili huckinson...
sinisa saranovic
25th March 2010, 07:31 AM
Mislim da nije alternator ni vodena pumpa jer kako reče Milan čuje se jednako nevezano za broj obrtaja.
MILOS
25th March 2010, 10:59 AM
Mislim da nije alternator ni vodena pumpa jer kako reče Milan čuje se jednako nevezano za broj obrtaja.
Onda nije sigurno ni jedno od ta dva, a sta bi to moglo da bude stvarno bih i ja voleo da znam. Ljudi od iskustva, pomazite :o
rujo
25th March 2010, 11:59 AM
No, ja sam bio ubedjen da je u pitanju neki zvuk iz elektronike.
Ako imas neki punjac za laptop pogledaj njega, uni znaju da zuje.
Milan
25th March 2010, 01:18 PM
Nemam ni jedan punjac. Ovo mi se javilo od kad sam aktivirao imobilajzer pa mozda je to razlog. Inace kad se on sam ukljuci, npr. 15 sek nakon izlaska iz kola i zatvaranja vrata, aktivira se zvuk koji najavljuje sve to u trajanju od oko 10 sek. Ovo sto ja cujem je nesto nalik tome ali puno tise i sa jos vecom frekfencom.
sinisa saranovic
26th March 2010, 08:33 AM
Prekontroliši releje da neki slučajno nema slab kontakt pa zuji... a onda se vjerovatno i previše grije
Boki
26th March 2010, 07:04 PM
Ako imas neki punjac za laptop pogledaj njega, uni znaju da zuje.
zar struja u kolima nije slaba za punjenje laptopa? meni ne puni ni telefon...
Uros Piperski
26th March 2010, 07:17 PM
da si ti meni ziv i zdrav... dva laptopa, mobilni i kontroler za lambda sondu...
Boki
27th March 2010, 12:55 AM
da si ti meni ziv i zdrav... dva laptopa, mobilni i kontroler za lambda sondu...
aaaa znaci moze.... ja imam iphone i cinilo mi se ko da ga ne puni pa sam mislio da je ta struja slaba... hvala za info... :ziveli:
Uros Piperski
27th March 2010, 01:28 AM
baci taj kamen u djubre i kupi telefon pa ces da vidis kako ce da se puni :D ;)
Zemunac
27th March 2010, 05:53 AM
Kamen,))))) hteo si da kazes crep? )))
Uros Piperski
27th March 2010, 10:56 AM
neee, crep je mnogo upotrebljivija stvar od kamena :D
Boki
27th March 2010, 11:25 AM
neee, crep je mnogo upotrebljivija stvar od kamena :D
Koštao me ko crep a i domet mu je kao crepu tako da je crep bolji naziv! Al za razliku od vašeg kamenja upotrebljivijije... :ahaha: :ahaha:
Uros Piperski
27th March 2010, 05:08 PM
e to za domet ne znam, nikad nisam bacao crep :D
Zemunac
23rd September 2010, 02:39 PM
Danas je misterija resena....zvuk dolazi od benzinske pumpe :ziveli:
vBulletin v3.0.3, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.