PDA

View Full Version : Imobilajzer

Milan
2nd February 2010, 07:09 PM
Treba mi pomoc oko aktivacije elektromehanicke blokade motora kod Nive. U uputstvu nema dovoljno objasnjenja a majstor u ovlascenom servisu me 'ladno otkaci : ako to aktiviras, plivajuci kodovi ce ti pre..bu racunar i ce puknes 50.000. :confused: . Da li nakon aktivacije moze privremeno da se iskljuci, barem kad je u rukama ovlascenog majstora, da ga ne naljutim ;) .

Brana
3rd February 2010, 05:00 PM
aktivira se tako sto se prikaci imo kutija i podatke povuce motorni kompjuter. da bi deaktivirao moras da obrises u motornom kljuceve i to je to. najbolje je da sada procitas motorni tako da ne moras da vracas podatke sa nekog drugog ako ikada budes hteo da deaktiviras.
to sto ti je rekao da kosta 50.000 je nov motorni kompjuter.
lada nema plivajuci kod. to je teska budalastina. svega par ozbiljnih proizvodjaca ga ima. ima standardi kripto zapis.
svaki put kada budes hteo da skidas elektronsku zastitu moras da skines motorni i imobilajzer, zatim da skines cip sa motornog i upises novi sadrzaj. vidi koja ti je oznaka na motornom da bi znao sta ima unutra pa cu ti reci koji je cip u pitanju.
sto se tice crkavanja kompjutera to ti je najnepouzdaniji racunar koji postoji. meni je crkao. obicno im zbog loseg dihtovanja udje vlaga unutra i vodovi istrule. u svakom slucaju je resiv.

Milan
6th February 2010, 07:53 PM
Hvala ti Brano na odgovoru. No, moras da mi objasnis gde se ocitava oznaka sa motornog. Mislio sam da je kod levog kolena,skinem dva krstasta i vidim samo uticnicu i 4 osiguraca. :confused:

Brana
8th February 2010, 11:40 AM
pod haubom je. oznaka ti je 0 261 xxx xxx. xxx xxx su brojevi koje treba da procitas.

jeronimo
8th February 2010, 08:17 PM
kako bre motorni računar pod haubom kad se nalazi ispod plastike koja pokriva lim na desnoj strani kod leve noge vozača....
milane ti si skidao poklopčić osigurača(ima ih 4) a računar se nalazi niže tih osigurača ispod plastike(koju drže 2 zabice i dva šrafa niže u patosu)

Brana
8th February 2010, 09:17 PM
motorni je pod haubom. do sada sam skidao sa tri lade i kod sve tri je bilo tako. ima 4 srafa m8 koja ga drze zasrafljenog za sasiju. u drugi petak cu biti u nisu. mogu da svratim pa da pogledam i da ti odmah sve kazem.

jeronimo
8th February 2010, 09:35 PM
brano sa obzirom da se ne poznajemo lično ne bih da komentarišem ,ali kažu da slike govore koliko i 1000 reči. evo pogledaj sam
http://www.autoprospect.ru/vaz/21213-niva/7-5-snyatie-kontrollera.html
mislim nemo, se ljutiš :) imas solidno poznavanje tematike ali ovde jednostavno nisi u pravu, ecu drže 2 šrafa a i masa ecu- je pod jednim od njih (zato se nekada javlja problem usled slabog kontakta- razlabavio se šaraf) :ahaha: iliti šraf diverzant ;)

jeronimo
8th February 2010, 09:46 PM
motorni pod haubom bi mogao biti plinski ecu,pošto ga majstori redovno tu bubnu...

Brana
9th February 2010, 06:59 PM
pusticu slike pri prvoj sledecoj. meni uvek treba samo motorni jer samo sa njim mogu da dekodiram auto da vise ne trazi kod kljuca.

jeronimo
11th February 2010, 08:33 AM
ajd leba ti, volim i ja nešto da naučim.... :)

Brana
23rd February 2010, 05:44 PM
@jeronimo
bio si upravu za ovu nivu. motorni je bio odmah ispod obd konektora.

@milan
pusti oznaku da bi mogao da ti kazem sta imas unutra.

jeronimo
23rd February 2010, 06:04 PM
dobro de ljudski je pogresiti ali je još veća stvar priznati

jeronimo
23rd February 2010, 06:06 PM
nego reci mi da li se desavalo da na serijama 7(misli na bosh 7.0 i 797) softver "pobegne" i da mora da se "flešuje"... kakva su iskustva iz struke

Brana
25th February 2010, 11:47 AM
nego reci mi da li se desavalo da na serijama 7(misli na bosh 7.0 i 797) softver "pobegne" i da mora da se "flešuje"... kakva su iskustva iz struke

nemam puno iskustva sa njima jer obicno ih voze kod ljudi koji rade dijagnostiku kada se tako nesto desi. kod mene dolaze samo kada nemaju kljuceve. ako imas bilo kakav problem mogu da nabavim dump za bilo koji model motornog ili imobilajzera za bilo koji auto.

jeronimo
27th February 2010, 07:57 AM
ma u pitanju je opel... :ahaha: i to za drugara ali nema frke da obradovaću ga... :)