PDA

View Full Version : Sretenjski karavan 2010

Pages : [1] 2

stara_planina
15th January 2010, 06:47 PM
Zdravo društvo. Neki od Vas znaju, neki ne, ali evo sada zvanične objave.
U saradnji sa mojim saradnicima, i ljudima kojima dugujem veliku zahvalnost za afirmaciju rada ''Srebrna glave'', časopisom ''AutoBild'' organizujemo Sretenjski off-road program. Iako je Sretenje 15.2, i iako sam tada planirao program , okolnosti su nas naterale da program bude realizovan tek nedelju dana kasnije, dakle 20 i 21. februara.
Ja sam se svih ovih godina trudio da Vam prenesem kakve predele i prirodne lepote sadrži taj jug Srbije. I ne samo prirodu, već i priču koju nosi u sebi. Zapravo, nikada se nije desilo da sam otišao dole, a da ne otkrijem nešto novo. Ali...mislim da sam do sada dovoljno toga otkrio da i Vama predstavim taj kraj, dostojno koliko i Staru planinu predhodnih godina. Da ne bih ponavljao istu priču o ovom kraju, predlažem da pogledate moj putopis, koji sam nedavno objavio ovde, i to na ovom linku:
http://www.ladaniva.co.rs/showthread.php?t=1013

A sada o samom programu.
19.2. (petak) oko 20 časova uveče se okupljamo u motelu ''Vranje'' na auto-putu Beograd-Skoplje, kod samo skretanja za Vranje. Tu imamo prijem, druženje, večeru i noćenje.
20.2 (subota)
7.00-8.00 Doručak
8.00-9.00 Putovanje do Radovnice, uz usputnu pauzu kod čuda prirode - Djavoljeg kamena.
9.00-12.00 Početak off-roada. Uspon na zapadnu stranu Dukata, osvajanje vrha ''Bele vode-golema čuka'' - 1850 m.n.v. Osvajanje državne granice Srbija-Bugarska-Makedonija; tu imamo malu pauzu, gde ćemo se okrepiti toplim čajem i uživati u fantastičnom vidikovcu, u pravcu dubina sve tri države.
15.00 Dolazak u Bosilegrad. Obilazak ovog malog gradića sa netaknutom i očuvanom arhitekturom 19. veka. Prijem kod lokalnih vlasti (u pregovorima)
18.00-19.00 Putovanje na relaciji Bosilegrad-Vlasinsko jezero.
19.00 Smeštaj u hotelu Jezero.
20.00 Večera, druženje, noćenje...

21.2 (nedelja)
7.00-8.00 Doručak
8.00-14.00 Off-road preko planine Čemernik. Osvajanje vrha Veliki Čemernik (1639 m), spuštanje zapadnom stranom planine do auto-puta.
14.00-... Ručak u restoranu Predejane, u Grdeličkoj klisuri.

Evo mape sa trasom putovanja i usputnim zanimljivostima. Klikni da uvećaš:
http://img18.imageshack.us/img18/5488/mapasy.th.jpg (http://img18.imageshack.us/i/mapasy.jpg/)
Dan prvi se prelazi oko 150 km (45% off-road)
Dan drugi se prelazi oko 50 km (99% off-road)

E sada, ono što Vas sve kopka - kotizacije....................Nema ih. Učešće je besplatno, s tim da je svako u obavezi da plati sopstvene troškove u restoranima i hotelima. Uzgred budi rečeno, po osobi to, ne može biti više od 40 Eura.
1500 dinara u Vranju: večera, noćenje, doručak, lanč paketić + 1750 dinara Vlasinsko jezero: večera, noćenje i doručak. + klopa u restoranu u Predejanama. Naravno, svako može preskočiti bilo koji deo od navedenog. Al noćenje u šatorima na 1200 m.n.v, u sred februara, ne preporučujem...

Dragi prijatelji, ili nisam bio dovoljno uporan ili nisam imao sreće , pa Vas ne mogu obradovati brojnim poklonima kao letos. Kriza je velika. Znam da mnogima će zbog krize i cene goriva, daljina do mesta realizacije programa biti problem, ali nadam se da će nekako doći makar članovi ovog foruma sa juga Srbije, kao i oni koji su do sada bili makar jednom na mom programu.
Garantujem Vam nezaboravan provod i avanturu,a po ovome je i poznata Srebrna glava, zar ne?
Osim Vas, očekujem da će se programu pridružiti i ličnosti iz javnog života Srbije (estradni umetnici). Poznato je da neki učestvuju u ovakvim programima, što na motoru, što u vozilu. Očekujem takodje da će nas pratiti i RTS, po prvi put će biti deo karavana.

I kao i uvek do sada za sve pravilo je isto:
Karavan nije sportski program i nema takmičarskog karaktera. Nije dozvoljeno jurcanje, preticanje izlitanje iz kolone i jurcanje po brdima. Apsolutni respekt prema prirodi je obavezan. Ovo je turistički program, sa prinesama avanture, koja nikada ne izostane, ali ko ne nalazi sebe u gore navedenim pravilima, molim da se ne pojavljuje.

Za sve info i prijave: 062 10 70 60 4 Mladja

Aj živi mi bili...

milE
16th January 2010, 01:01 AM
Obavezno da se ide kod onog gradonačelnika što igra sa sisatom tetom :krs:
Možda dovede nešto i za učesnike ;) :ahaha: :ziveli:

stara_planina
16th January 2010, 10:40 AM
Znači nema dana da ne pokušavam da dodjem do njega. Karavan NE MOŽE biti kompletan bez njega.
Onako pozitivnog lika, prostog narodnog čoveka (bez trunke političkog licemerja), a ujedno i pravog pravcatog gospodina, nećete često sretati po Srbiji.
Kad budemo sišli u Bosilegrad, izforsiraću intervju sa ljudima iz RTS-a, vezano za ono kada je lično spašavao seosku sirotinju zatrpanu snegom, a ovi tada ni reči o tome...

stara_planina
16th January 2010, 12:51 PM
Upravo potvrdjeno !!!
Predsednik Zaharijev, nam je vodič i domaćin prvog dana...šta više, u samom Bosilegradu nas čeka domaci zeljanik u njegovoj režiji...ovo mi je najlepša vest u poslednjih 10 dana...

kotcha
16th January 2010, 01:07 PM
Meni nije daleko...

necko
16th January 2010, 07:57 PM
Pripreme pocinju.Uvodimo centralno u satore.Kad moze Gadafi,mozemo i Mile i moja malenkost

milE
16th January 2010, 07:58 PM
Fale samo kamile. Sisate... :krs: :ahaha: :ahaha:

necko
16th January 2010, 08:00 PM
Boze zdravlja,dolazim obavezno :ziveli:

milE
16th January 2010, 08:01 PM
Upravo tako :ziveli:

Brana
18th January 2010, 05:34 PM
@stara planina

raspitaj se molim te do koliko sati ima nekog na recepciji motela. ja pre 2h ujutru ne verujem da cu moci da stignem.

stara_planina
18th January 2010, 06:19 PM
Znaci motel radi cele noci bez prestanka. To znam i bez raspitivanja, jer kada sam u tom motelu gostio studente iz projekta "Stazama Shopova", nasa braca Makedonski akademci dirincili cele noci na nekoj zurci u Vranju. U motel se vratili oko 4 ujutru i docekali ih na recepciji, a pritom im pomogli da utvrde ko je u kojoj sobi :)

Nego , vidim ja da ce nas bas biti dosta. Raduje me to...

kotcha
22nd January 2010, 02:18 PM
Ako ne natepa debeo sneg.

Zemunac
22nd January 2010, 05:20 PM
Sta vas briga,bice jos lepse ako bude puno snega.

stara_planina
22nd January 2010, 10:35 PM
Ja , ono, racunam, ako bude snega bice jos bolje...vise avanture i neizvesnosti. Premda, sumnjam da moze biti bas TOLIKO snega zadnjeg vikenda februara, pa cak i na toj visini... Ustvari da Dukatu i Cemerniku sam siguran da ce ga biti, ali nece biti smetova. Garantovano...

Zemunac
22nd January 2010, 11:02 PM
Sto vise snega veca je avantura.Dobra topla obuca,uzina u Neckovom gepeku,malo dopinga i vrh provod.
Lako je vama kad imate terence :(

zileivan
22nd January 2010, 11:18 PM
Zemunac moramo da nadjemo negde neku deregiju pa da se vozamo ti i ja,pa makar kupili i kockicu onu od cetiri slova :D

Zemunac
22nd January 2010, 11:21 PM
Zemunac moramo da nadjemo negde neku deregiju pa da se vozamo ti i ja,pa makar kupili i kockicu onu od cetiri slova :D
uh uh fuj fuj fuj,sta to pricas covece?!!!
1 L
2 A
3 D
4 A
nije kockasta i nemoj tako da pricas o njoj :D

zileivan
22nd January 2010, 11:24 PM
Ne znam sta mi bi,uuuuuu sta napisah,pih pogana usta

stara_planina
24th January 2010, 11:03 PM
Društvo, evo konačne trase putovanja.

http://img5.imageshack.us/img5/564/page0001c.th.jpg (http://img5.imageshack.us/i/page0001c.jpg/)

Zemunac, Mile, Necko, Žile, Zare, Koča (ako ne natepa debeo sneg :krs: )...ajde ostali Nivaši, (pri)javite se...

Zemunac
24th January 2010, 11:47 PM
bez Zemunaca :(

BOSKE4x4
25th January 2010, 11:44 AM
Ja bi se mozda i prijavio, ali vidim da je poziv samo za Nivase :cool:

lodzin
25th January 2010, 12:03 PM
U bre Boske, pa ti si nas bez obzira na versko-religijske aspekte.....Sigurno da i ostali mogu da ucestvuju...

stara_planina
25th January 2010, 12:15 PM
Statistički gledano, biće najviše Japanaca...to je 100% sigurno! Dakle nije Nivijada u pitanju, ali Boske, ruku na srce, s obzirom na fotke koje sam video sa tvojih avantura, nisam siguran da će ovo zadovoljiti tvoj ukus, jer se kao i svi ostali, moraš pridržavati pravila iz objavljenog prospekta. Znaš, ja se uvek trudim da stvari držim ''pitomim'', koliko mogu, jer ipak dolaze mi i ljudi od 80 godina...
Medjutim, poziv je apsolutno i najiskrenije otvoren i za tebe, naravno.

stara_planina
25th January 2010, 01:44 PM
O ljudi moji, šta mi se malopre desilo. Nikako da se opasuljim još.
Pozvao sam predsednika Opštine Cr.Trava u čijem sklopu je Čemernik. Doduše jedan manji deo Čemernika, ali ipak...Ta Crna trava je jedna mala prelepa skutkana Opštinica u šumi na putu za jezero iz pravca Vlasotinca. Po izgledu i okolini neodoljivo podseća na one Kanadske putopise iz Yukon teritorije. Ime nekada davno dobila po legendi kada je Srpska vojska sa istoka krenula na boj na Kosovo, pa prenoćili na pašnjaku sa čudnom travom čiji su opojni mirisi omamili ratnike te oni zakasnili na bitku, i prokleli potom mesto imenom ''crna trava''. A svi znamo za čuvene tesare i gradjevince iz Crne trave..to je sada već belosvetska referenca. Sve u svemu ta Opštinica nosi neku simpatičnu priču u sebi, pa ako niko drugi sa strane to ne primeti, primetim ja, koji emotivno posmatram na Srpski jug.
Dakle pozvao sam predsednika, iako čoveka lično ne znam, niti znam iz koje je stranke, niti bilo šta o njemu, da drugi dan nas pozdravi ili nam se pridruži kao Zaharijev prvog dana. Pažljivo me je saslušao šta je ideja putovanja (promocija prirodnih lepota, očajnički pokušaj da do Beograda dodje neka informacija o provinciji...), pa mi doslovce rekao:
- A šta želiš da ti vide gosti? Kako par preostalih staraca umire od siromaštva i nemaštine? Kako nam je Opština stalno u blokadi? Kako su nam putevi loši, a na Čemerniku neprohodni. Pošalji ti to pa ću da vidim pomoćnika da Vam makar pošaljem da Vas pozdravi...ako ja nisam tu...

Iako ovo verovatno nije pravi način kako bi jedan predsednik Opštine trebao da zastupa interese kraja koji ga je izabrao, u potpunosti se saosećam sa tim neznancem. Možda je i u pravu. Ako vremešni gorštaci nemaju mogučnosti za dostojan život, onda im ne treba narušavati resto dostojanstva, sažaljevanjem.

Kako stvari stoje dan drugi će proći bez formalnosti. Striktno po planu i maršuti...

stara_planina
25th January 2010, 03:41 PM
Društvo, molim za malo pažnje,
koliko Vas iz Bg-a, ili severnije, bi bilo spremno da podje, da u svoja vozila primi 3 ili barem 2 novinara (RTS, Tanjug) , a da zauzvrat dobije fraj gorivo?

BOSKE4x4
25th January 2010, 04:50 PM
Statistički gledano, biće najviše Japanaca...to je 100% sigurno! Dakle nije Nivijada u pitanju, ali Boske, ruku na srce, s obzirom na fotke koje sam video sa tvojih avantura, nisam siguran da će ovo zadovoljiti tvoj ukus, jer se kao i svi ostali, moraš pridržavati pravila iz objavljenog prospekta. Znaš, ja se uvek trudim da stvari držim ''pitomim'', koliko mogu, jer ipak dolaze mi i ljudi od 80 godina...
Medjutim, poziv je apsolutno i najiskrenije otvoren i za tebe, naravno.

Jedno je off-road avantura, a jedno extrem off-road takmicenje....
Nismo mi toliki divljaci kolikma nas vi zamisljate.

BOSKE4x4
25th January 2010, 04:51 PM
Društvo, molim za malo pažnje,
koliko Vas iz Bg-a, ili severnije, bi bilo spremno da podje, da u svoja vozila primi 3 ili barem 2 novinara (RTS, Tanjug) , a da zauzvrat dobije fraj gorivo?

Mogao biha ja iz Bgda da povezem novinare, s jednom malom upadicom...
Moj grand ne trosi mnogo, oko 22-23 litra na 100km. :ahaha: :ahaha: :ahaha:

mislim da vam je jeftinije da im platite taxi :cool:

Zemunac
25th January 2010, 04:54 PM
E sta ti je covek...uvek voli da dodaje...Licno sam video na dispeju da je prosecna potrosnja bila 18.9l
brzina.....malo manje nego prosecna nivina :) 80km/h

stara_planina
25th January 2010, 05:15 PM
Jedno je off-road avantura, a jedno extrem off-road takmicenje....
Nismo mi toliki divljaci kolikma nas vi zamisljate.

U bre Boske, nemoj tako brate molim te :) Pa ljudski je da ti skrenem paznju unapred da se ne bi razocarao. I dalje pamtim kako sam prosao 2007 sa Batakom iz Knjazevca, al tad platih danak neiskustvu.

Brana
25th January 2010, 05:31 PM
1.
2. Mile
3. Necko
4. Zile
5. Zare
6. Koca
7. Brana
8.
9.
10.

lodzin
25th January 2010, 05:33 PM
U bre Boske, nemoj tako brate molim te :) Pa ljudski je da ti skrenem paznju unapred da se ne bi razocarao. I dalje pamtim kako sam prosao 2007 sa Batakom iz Knjazevca, al tad platih danak neiskustvu.

Jel' ? Pa sta bi????

Radoslav
25th January 2010, 07:10 PM
Uslovno se prijavljujem.Ako bude sve kako treba dolazim.Mogu da povedem nekoga sa rts.Mozda tog novinara i znam mada su se u medjuvremenu od mog penzionisanja mnogi promenili.

zileivan
25th January 2010, 07:31 PM
Ako vreme dozvoli dva cross-a su spremna za nove pustolove :D

stara_planina
25th January 2010, 07:53 PM
Jel' ? Pa sta bi????

Pa bila je...anarhija, pod velom "razvijanja" ruralnog turizma i promocije Pirotskog dela Stare planine,sto je uopste i bio nas cilj Karavan te godine. Odvajali se iz kolone, krcili svoje staze, gazili mlade smrekice koje su zakonom zasticene, opijali do besvesti, preticali moju Nivu pa neki gosti, misleci da je to deo programa , njih poceli da prate te masovno se pogubili po Vrtibogu...
Ne mogu da kazem, drugi dan kada mi se Niva zaglavila, izvukao me je.

Ali kada je izasao TV snimak u javnost, javno me prozivali i kritikovali zbog njega...i to sa pravom, nema sta. Moje je bilo da zavedem disciplinu.

Zato danas lepo ljudima kazem...dobrodosli ste svi, ali dok ste u mom Karavanu imajte odnos prema prirodi kao da je to dvoriste ispred Vase kuce...

lodzin
25th January 2010, 09:35 PM
A ti sto su divljali verovatno nisu vozili nive....To uglavnom divljaju oni sto za karavan dovoze dzipove na slepovima :)

Zemunac
25th January 2010, 09:52 PM
Ti sto dovoze dzipove na slepovima su te primili i gostili u Topoli,nemoj sve ljude stavljati u isti kos,nije uredu,jel tako!

BOSKE4x4
25th January 2010, 10:43 PM
Ti sto dovoze dzipove na slepovima su te primili i gostili u Topoli,nemoj sve ljude stavljati u isti kos,nije uredu,jel tako!
;) ;) ;)

lodzin
25th January 2010, 11:24 PM

Sta se ti javljas :ahaha: :ahaha: ....

Zemunac
25th January 2010, 11:32 PM
O izvini Petre,nisam znao da nesmem da se javljam,evo necu vise.

lodzin
25th January 2010, 11:44 PM
Ok nazvacemo onda to jednom predrasudom za kolege sa slepovima.....

kotcha
27th January 2010, 08:41 AM
Ako neko slucajno ima nalepnice foruma a dolazi na karavan,placam posteno 2. komada.

Zemunac
27th January 2010, 09:50 AM
Ako bude zainteresovano vise ljudi mogli bi da napravimo malo novih nalepnica. Ima tema za to pa cemo da vidimo

stara_planina
27th January 2010, 11:12 AM
Ovako mi je izgledala hauba letos:

http://i47.tinypic.com/34doq2x.jpg

Sada ce preko cele haube ići jedna velika, u čijem dnu bih ubacio po celoj širini logo LadaNiva.co.rs.
Jel imamo uopšte logo? Meni u glavi da je pre par godina bio jedan stilizovan dugačak natpis za šoferšajbnu.

MISO
27th January 2010, 06:48 PM
Da bi povecao procenat japanaca na karavanu,mogu li ja da dodjem sa kawasakijem?

Zemunac
27th January 2010, 07:48 PM
Ti nemozes ali tvoj tata moze hahaha

MISO
27th January 2010, 11:19 PM
xaxa,ne mogu da verujem,da zemunac ja sam,david!prenecu tati poruku!xaxa

Zemunac
27th January 2010, 11:51 PM
E mali mali,sta si mislio da padamo na provokacije,a? Ako sam sis'o veslo ,nisam pusio camac

Boki
28th January 2010, 12:23 AM
e ljudi, moram da vas pitam nesto posto nikad nisam isao na ovakve terene ladilakom. kad se ide na ovakve avanture sta bi bilo pozeljno da se ima u kolima? sta bi trebalo da se ponese?

stara_planina
28th January 2010, 12:40 AM
Ovako, ja ti preporucujem Boki sajlu za vucu i gume sa kramponima (Voltyre). Te gume nisu obavezne ali ako imas mogucnosti, ides u Agrohim i uzmes ih...to kazem jer su nam bili sponzori letos , a i gume vrede zaista. Ostali Nivasi sa sajta ce ti sigurno preporuciti i neki alkohol, ali to je diskutabilno.

Medjutim, moram da podlacim crtu. Spisak je sledeci:

1. Necko+Zile+Zare
2. Mile + ujka
3. Zemunac+Boske (nadam se)
4. Brana
5. Kocha (Kocho, ne brini iz Bg-a dolazi Hammer sa instaliraim ralom za cistacem snega + mehanizacija Srbija Suma i Opstine Bosilegrad)
6. Radoslav (BG)
7. Miso
8. Boki, ako si potvrdio dolazak...

Jel odustaje neko, jel se prijavljuje jos neko?

Karavan ne sme imati vise od 18 vozila...jeb*te ima Makedonci da pomisle da smo krenuli vojskom na njih kad nas uoce na Dukatu.
UAZ

stara_planina
28th January 2010, 12:42 AM
A, da...
9. prijatelj iz Beograda koji mi se prijavio malopre, dolazi sa UAZom...

lodzin
28th January 2010, 01:17 AM
A pa to ce da bude bas veselo drustvance....

@ Mile
Pazi na ujku !

zileivan
28th January 2010, 03:55 PM
Zare i Zile dolaze ako vreme dozvoli zbog motora

stara_planina
28th January 2010, 05:16 PM
Žile, snega će na planini sigurno biti...

Boki
28th January 2010, 09:28 PM
Ovako, ja ti preporucujem Boki sajlu za vucu i gume sa kramponima (Voltyre). Te gume nisu obavezne ali ako imas mogucnosti, ides u Agrohim i uzmes ih...to kazem jer su nam bili sponzori letos , a i gume vrede zaista. Ostali Nivasi sa sajta ce ti sigurno preporuciti i neki alkohol, ali to je diskutabilno.

voleo bih ali bi mi to povecalo troskove... ja ionako vise vozim po gradskom asfaltu da bih sad trenutno ulozio u zimske gume. meni su na kolima NIVA4X4 gume, njene originalne sa kojima sam je i kupio. preso sam tek 12k km tako da su i relativno nove. kakve su one za takve uslove? one su kao univerzalne...

Boki
28th January 2010, 09:30 PM
ubice te me sto pitam za gume u "off-road avantura" temi... izvin`te :o

stara_planina
28th January 2010, 09:37 PM
Ono, realno gledajuci, po dubokom snegu Niva nije Niva bez tih guma. Jednostavno šlajfuje. Evo pogledaj kako sam ja prošao na prošlom zimskom karavanu sa tvojim gumama:

http://img27.imageshack.us/img27/1370/img2941j.jpg

Gurali me, sedeli iznad točkova, šta sve nismo pokušavali. Krene Niva, al na prvu uzbrdicu isti problem. Medjutim ovog puta to ne bi trebalo da te brine, jer , opet kažem, ide čitava mehanizacija za izvlačenje.

Zemunac
28th January 2010, 09:41 PM
Boki niva4x4 su odlicne gume,nemoj da razmisljas o zameni dok ih ne pohabas skroz.Ja sam godinama isao sa njima na Kopaonik,odlicna guma.I sad kraj o gumam ovde,vazi?

Boki
28th January 2010, 09:54 PM
Boki niva4x4 su odlicne gume,nemoj da razmisljas o zameni dok ih ne pohabas skroz.Ja sam godinama isao sa njima na Kopaonik,odlicna guma.I sad kraj o gumam ovde,vazi?

;)

Boki
28th January 2010, 09:56 PM
ako je tako i ja se prijavljujem za avanturu... :ziveli:

stara_planina
28th January 2010, 09:58 PM
Ma ja te vec upisao,nema povratka :)
Ma ovo sve čudo do čuda. Piroćanas prima učesnike bez kotizacije, i moram na kraju da odbijam prijave jer smo prebukirani...ovo mi se još nije dešavalo.

Boki
28th January 2010, 10:06 PM
pazi ti da ne ispadne da jos moras ucesnicima i da platis sto su dosli...
:ahaha:

milE
2nd February 2010, 10:56 PM
Evo domaćina u Bosilegradu, ako nas ovako bude dočekao ima da traje karavan nedelju dana :ahaha: :ahaha:

http://www.youtube.com/watch?v=Oi51sIQQSnU

:ziveli:

kotcha
3rd February 2010, 07:15 AM
A ima i onaj klip sa tetom.

stara_planina
3rd February 2010, 02:07 PM
http://img526.imageshack.us/img526/7103/autobild.th.jpg (http://img526.imageshack.us/i/autobild.jpg/)

Zemunac
3rd February 2010, 02:10 PM
http://img526.imageshack.us/img526/7103/autobild.th.jpg (http://img526.imageshack.us/i/autobild.jpg/)
:ziveli: odlicno,jos samo da je Niva na slici pa da bude original

stara_planina
3rd February 2010, 02:31 PM
Radim na tome, biće 100%.

Boki
3rd February 2010, 02:48 PM
a jel ima na ovakvim avanturama nekih nivasica ili samo nivasi?

Zemunac
3rd February 2010, 03:38 PM
Boki,ovo citaju mala deca i penzioneri,samim tim masne stvari se cenzurisu,naj bolje da proveris na licu mesta :)

stara_planina
3rd February 2010, 03:45 PM
Heh...pogledaj Boki video klipove koje sam pre neki dan linkovao pod Karavan Stara planina 08, pa se uveri sam :)

Boki
3rd February 2010, 04:23 PM
ma mislio sam da mozda povedem devojku pa se razmisljam... zato sam i pitao
Stara planino jel ima to veze sa onim brojem prijavljenih za karavan? jel to za br kola koji dolaze ili ljudi ukupno?

stara_planina
3rd February 2010, 04:36 PM
Obavezno je povedi. Biće i ženskog sveta na Karavanu, sigurno.
Broj vozila je popunjen,i on je bio rizičan svo vreme, a ne broj ljudi.

Inače, za sve ostaje i dalje ona ponuda da ako neko hoće da prihvati putnika u vozilu ,zauzvrat mu organizacija preuzima deo troškova.

Boki
4th February 2010, 05:54 PM
Obavezno je povedi. Biće i ženskog sveta na Karavanu, sigurno.
Broj vozila je popunjen,i on je bio rizičan svo vreme, a ne broj ljudi.

Inače, za sve ostaje i dalje ona ponuda da ako neko hoće da prihvati putnika u vozilu ,zauzvrat mu organizacija preuzima deo troškova.

pa ja mogu nekog da primim. nas ce biti dvoje u kolima tako da... :ziveli:

bilo bi super ako bi i napravili neki karavan iz bg-a

stara_planina
4th February 2010, 06:49 PM
Eh, al si mi ti solidaran...jel si video ovu najnoviju reklamu za Telenor...''moj tim'' se valjda zove...Dobro, to se nije odnosilo na tebe ,naravno...
Samo iz Beograda će ukupno krenuti 12 vozila, kako ga ja cenim. Al da formirate karavan na auto-putu, ne preporučujem. ''Japanci'' će da psuju ''Ruse'' zbog brzine...
Najbolje lepo dodjete svi u 8 u Vranje i to je to...to je 3.5 sata putovanja, ako poštujete ograničenje brzine na auto-putu :)

Zemunac
4th February 2010, 07:16 PM
ko stigne sa nivom za 3.5 sata u Vranje ja mu popusim pred svima.Ogranicenje nemora da postuje,neka vozi koliko god moze lada da ide i nemoze da stigne za 3.5.....350km ima.....ja merio makar 65 puta prolazna vremena...

milE
4th February 2010, 08:48 PM
Stižem ja... :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
U pravu je zemunac, Niva je to, svako putovanje trajeeee :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Brana
4th February 2010, 09:08 PM
sa ladom ja ne verujem da moze da se stigne za manje od 5 sati pogotovo za one koji voze kranponke. ja sam sa pikapom stizao za 3 sata ali sam vozio 140-150km/h. nisam morao da stajem za gorivo. sa ladom su mi letos kada sam isao na kop pocele da smrde gume pri 120-130km/h. i da bar jednom mora da se staje (zbog malog rezervoara :ahaha: ).

Zemunac
4th February 2010, 10:33 PM
Vazno je lepo putovati i bezbedno stici. Sat vremena gore dole nista neznaci.

stara_planina
4th February 2010, 10:47 PM
Slazem se...

BOSKE4x4
5th February 2010, 01:11 PM
to znaci, pozlazak u 3.00 iz Beograda

Zemunac
5th February 2010, 02:52 PM
to znaci, pozlazak u 3.00 iz Beograda
To znaci polazak u 15h,rucak kod Marjana u Drazevcu pored auto puta i dok lupis dlanom o dlan eto ga Vranje u 20h :ziveli:....a tamo trbusna plesacica ceka razdraganu ekipu.....ups...mozda nisam trebao da otkrivam taj detalj :ahaha:

stara_planina
5th February 2010, 03:15 PM
Marjan Draževac, ili ti ''preskakanje bankine u napadu gladi''...Boga mi Zemunac, vidi se da si profi. Biraš prefinjena mesta :)
Moj savet je da uzmete leskovače uštipke kod njega.

Zemunac
5th February 2010, 03:21 PM
Pola porcije raznjica i pola porcije ustipaka...to je mera...i onih 5-6 vrsta salate koje su gratis....sa vrucom lepinjom koja je takodje gratis....
Posle toga bankina postaje visoka.....nemoz' dignes nogu :)

lodzin
5th February 2010, 11:55 PM
Aman ljudi dosta vise o hrani, apsolutna koncentracija o tehnickoj ispravnosti vozila i o samom karavanu....

lakiee
6th February 2010, 01:33 AM
i psihicka, ,,,, trbuh od plesacice, raznjici, jagnjici , konjici, jadna bankina, marjan.....

Radoslav
6th February 2010, 04:10 PM
Pola porcije raznjica i pola porcije ustipaka...to je mera...i onih 5-6 vrsta salate koje su gratis....sa vrucom lepinjom koja je takodje gratis....
Posle toga bankina postaje visoka.....nemoz' dignes nogu :)
Auhhhhhh!!!!!!!!!!!!Sada mi je krivo sto ne mogu da dodjem.Joooooj meraka!!!!!!

Zemunac
6th February 2010, 09:04 PM
Auhhhhhh!!!!!!!!!!!!Sada mi je krivo sto ne mogu da dodjem.Joooooj meraka!!!!!!
zastoooo????????? a jutarnji dorucak lovacke kobasice?? Jel niva nije ispravna ili je nesto drugo u pitanju? Ako je niva...resicemo je brzinski... :ziveli:

stara_planina
6th February 2010, 11:21 PM
Informacija o Karavanu se brzo širi. Kako je Radoslav otkazao učešće (zbog puta u inostranstvo) na njegovo mesto sam ubacio momke iz Rume, koji su se prijavili ovog popodneva, i koji dolaze Čirokijem. Njima veliki pozdrav, Radoslavu hvala što je rekao da neće doći u omogućio drugima da se prijave, a takodje očekujem i od ostalih da ako im nešto vremenom iskrsne ,da mi se jave.

Da ponovoim,za sada spisak očekivanih je:
Necko, Žile, Zare; Mile, ujka; Zemunac, Boske ; Brana; Koča; Mišo; Boki; momci sa UAZom iz Bg-a.
8 vozila , 3 motora...
Sve ukupno

stara_planina
6th February 2010, 11:34 PM
8 vozila , 3 motora...
Sve ukupno
Da ne dodje do zabune,preko ovog broja, iz Nisa dolazi jos 3 vozila i Bild iz Beograda dovodi jos 6.

kotcha
8th February 2010, 10:58 AM
Jedva chekamo!

milE
9th February 2010, 10:38 AM
Posle korisnog i nadasve iscrpnog :krs: :ahaha: sinoćnog razgovora sa Mlađom smatram da je korisno podeliti par informacija pred karavan.

Dakle, plinadžije treba da znaju da je poslednja prilika da napune gas u Vranju. Nakon toga nema plina dok se ne stigne u Predejane.

Benzindžije i naftaši, pre početka uspona na Dukat poslednja prilika za dopunu benzina i nafte je u Trgovištu, sledeća benzinska pumpa je Bosilegrad.

I jedni i drugi, najbolje je da se pred susret u motelu Vranje u Vranju dopune sa gorivom, jer će sutradan ujutru možda ;) biti mamurnih i zaboravnih :ahaha: :ziveli:

Eto, otkrih toplu vodu :krs:

lodzin
9th February 2010, 11:04 AM
Da jedino sto fali jeste da ostane neko bez goriva na cuki...

Zemunac
9th February 2010, 12:43 PM
Cirka 900km x 16l supera = 150litara +30l za grejanje dok se svi izvuku iz snega. Merak nema cenu. U vranju su motel i pumpa jedno uz drugo,na 10 metara. Znaci nema problema za tankovanje.

stara_planina
9th February 2010, 12:54 PM
Cirka 900km x 16l supera = 150litara +30l za grejanje dok se svi izvuku iz snega. Merak nema cenu. U vranju su motel i pumpa jedno uz drugo,na 10 metara. Znaci nema problema za tankovanje.

Da, ali na toj pumpi nema plina. Mora preko obliznjeg nadvoznjaka uci u Vranje i 200 metara nize je EuroLux petrol pumpa...

kotcha
9th February 2010, 01:13 PM
Pumpa u Trgovistu radi do 14. sati.

stara_planina
9th February 2010, 01:36 PM
E moj Kočo, ako mi tu pumpu ne prodjemo pre 10 , onda bolje i da ne idemo na Dukat...

kotcha
9th February 2010, 02:13 PM
Jasno...

Zemunac
9th February 2010, 03:13 PM
Samo da napada jos makar 50cm snega. U trgoviste je blizu,u vranju kad se napuni gorivo nema greske. U predajanima nema plina

milE
9th February 2010, 11:07 PM
Nek napada metar, samo da te vidim kako se prihvataš lopate :ahaha: :ahaha: :ahaha: A sad bez zezanja, ja ću da ponesem lopatu, pravu domaćinsku :krs: Ako ne treba - ne treba. Ako treba dajem mali oglas - iznajmljivanje lopate po povoljnoj ceni :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Zemunac
9th February 2010, 11:50 PM
Mile,imas mogucnost da biras,dobar terenac ili dobra lopata. Imas i jedno i drugo,znam da ces izabrati pogresno.

milE
10th February 2010, 12:17 AM
Eh munze, srce oće al dupe klokoće :ahaha: :ahaha: Nosim ja lopatu, takve su mi mogućno$$$ti :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zemunac
10th February 2010, 12:41 AM
Lopata je keva,ponecu ja hleb i koktu,da budemo kao pravi siptari

lakiee
10th February 2010, 01:24 AM
nemoj da zaboravis cuturicu rakije, osecaj nije pravi

zileivan
10th February 2010, 07:08 PM
Pripreme za karavan gotove
Sutra probna voznja
http://img705.imageshack.us/img705/4044/10022010423.th.jpg (http://img705.imageshack.us/i/10022010423.jpg/)
http://img689.imageshack.us/img689/1866/10022010426.th.jpg (http://img689.imageshack.us/i/10022010426.jpg/)
http://img52.imageshack.us/img52/9209/10022010432.th.jpg (http://img52.imageshack.us/i/10022010432.jpg/)

lodzin
10th February 2010, 09:15 PM
Kako je krenulo da veje bice snega da izvozimo, jedino sto je roba u ovo vreme suficitarna...

necko
10th February 2010, 09:30 PM
Koliko ja vidim radice ovde i fergusoni a mozda i dobri stari volovi.Naravno ako ih jos ima,ako ne tu smo mi karavandzije.Mile ponesi ti lopatu u svakom slucaju i pitaj i komsiju da ti uzajmi i onu stalsku gov... za pozajmljivanje.

milE
10th February 2010, 10:08 PM
Nekad volovi, danas mi. Isto ti je to :ahaha: :ahaha: :ahaha:

lodzin
10th February 2010, 11:47 PM
Koliko ja vidim radice ovde i fergusoni a mozda i dobri stari volovi.Naravno ako ih jos ima,ako ne tu smo mi karavandzije.Mile ponesi ti lopatu u svakom slucaju i pitaj i komsiju da ti uzajmi i onu stalsku gov... za pozajmljivanje.

Peronka, bato, peronka.... :ahaha:

Zemunac
12th February 2010, 03:26 PM
Danasnji Blic,57.strana. Na vlasini nema grejanja,Mladjo vidi sa hotelom da li ce pustiti grejanje i toplu vodu

stara_planina
12th February 2010, 03:36 PM
Hm...u ponedeljak idem licno u hotel...

lodzin
12th February 2010, 05:42 PM
Danasnji Blic,57.strana. Na vlasini nema grejanja,Mladjo vidi sa hotelom da li ce pustiti grejanje i toplu vodu

Zemunac svaka ti cast, ti si covek ''oktopod'', vozis, dostavljas, citas novine, azuriras forum, snimas i sve to u isto vreme.... :ahaha: :ahaha:

kotcha
15th February 2010, 05:50 PM
I plus ima dve svalerke.

Zemunac
15th February 2010, 06:12 PM
I plus ima dve svalerke.
Netacno,volim samo moju zenu.

milE
15th February 2010, 11:02 PM
Ma nije koča pitao koga voliš, ali pohvalna je ta tvoja izjava a i istinita. Pozdrav gospođi zemunki koja ovo čita :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zemunac
15th February 2010, 11:07 PM
Ce vas 'ebe neko!

milE
15th February 2010, 11:25 PM
:ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Nego, videvši da te nerviraju van toplog utočišta ovog sajta :krs: Munze, za mene ste na predstojećem karavanu vip-ovi ti i još par ljudi :ahaha: :ziveli:

Zemunac
16th February 2010, 12:06 AM
:ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Nego, videvši da te nerviraju van toplog utočišta ovog sajta :krs: Munze, za mene ste na predstojećem karavanu vip-ovi ti i još par ljudi :ahaha: :ziveli:
A,jesi video ti to moj Mile? Iznerviram se ocas posla,ali neka,planina je cudo,kad im iskoci naduvani medved na Dukatu bice pune gace .... :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

milE
16th February 2010, 12:12 AM
:ahaha: :ahaha: :ahaha: Može i jeti da ih prepadne :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: Ma zabole te bre za visokoturažne uvažene goste, mi ćemo da se snađemo kako već znamo i umemo, i garantujem ti da ćemo da imamo bolji provod od njih :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

stara_planina
16th February 2010, 09:45 PM
Društvo, ja upravo došao sa lica mesta. Tj sa Čemernika, i iz Crne trave.
Situacija je sledeća. Sneg je za vikend napadao kao nikad do sada. Na Dukatu je ukupno visina 80 cm tamo gde mi trebamo proći. Predsednici Opštine Trgovište i Bosilegrad su se usaglasili i izkoordinisali pa će pre nas stazom proći grejder i skinuti nanose snega, koje mi nema šanse da ikako probijemo sami.
Zauzvrat imamo obavezu da u Skupštini Opštini Trgovište se zaustavimo na čaj i meze kod predsednika. Time smo rešili taj problem.
Čemernik je druga priča. Prohodna je samo glavna staza i nit levo nit desno. Ta staza je manjim delom izasfaltirana, a većim delom nasut šljunak. Visina snega na putu je od 20 do 40 cm. Danas je moja Niva bila prva koja je probila tu stazu. Pretpostavljam da će u nedelju biti dosta manje snega. U svakom slučaju drugi dan će ,silom prilika, biti obična laganica koja se završava krkom u Predejanama.
Inače u toku vožnje mi probila bočna kvadratna membranica na karburatoru pa je počelo gorivo da curi...Na 320 km Niva mi potrošila oko 33 litre supera...

Ovo završavam slikama sa Vlasinskoj jezera koje je totalno pod korom leda:

http://img15.imageshack.us/img15/6978/img1138er.jpg
http://img685.imageshack.us/img685/7746/img1137p.jpg

Zemunac
16th February 2010, 11:11 PM
Cekaj,jel ostaje ona prica da je drugi dan 50km offroad voznje ili ne?

stara_planina
16th February 2010, 11:31 PM
Ne...24 ukupno.

milE
17th February 2010, 11:19 AM
Ma bre nema veze, na vreme ne možemo da utičemo, to je viša sila. Idemo pa kako god bilo :) Nije bre ništa urezano u kamenu, ravnamo se prema situaciji na terenu, teramo gde nas vodi gazda karavana i to je to, ništa strašno.
Bitno je uživanje u prirodi i druženje. :ziveli:
Ja nešto kao kašljem i imam neku temperaturu ali idem pa makar crko :ahaha: :ahaha: :ahaha:

stara_planina
17th February 2010, 02:34 PM
Dobra je vest da za petak gore najavljuju cak 9 stepeni, a u subotu, neverovatnih 13. Bice kisovito, maglovito, ali dobro sad...to zaista nije prepreka.
Dakle - 90% idemo stazom Svetog save na Cemerniku...

necko
17th February 2010, 05:55 PM
Mladjo ne sekiraj se nego prpremi papirce da potpisemo da idemo na svoju odgovornost.Ko je lud...budi mu drug.Samo vazi u ovom slucaju :ziveli: :ziveli:

Zemunac
17th February 2010, 06:56 PM
Mladjo,opusteno samo,nemoj se nervirati,ja malo vise lajem nego sto ujedam :ahaha: .
Elem,ja moje ucestvovanje otkazujem.Boske se uplasio snega i smetova :ahaha: (sto je bilo i za ocekivati) i nije rad da ide.Ja 4x4 nemam,imam samo putnicke automobile i nisam raspolozen da ih polomim kao sto sam to uradio prosle nedelje na Kopaoniku.
Zelim vam lepo vreme,dobar provod i puno rastresitog snega koji cete rasturati ispred sebe.Srecno svima :ziveli:

kotcha
17th February 2010, 10:50 PM
Ja sam mislio da povedem kumu pa da trampim sa Zemuncem...

milE
17th February 2010, 11:37 PM
Meni ujka otkazao, viša sila, zato idem sam. Dakle Kočo, ako ćeš da vodiš kumu znaš gde ima mesta... :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

stara_planina
18th February 2010, 04:51 PM
Pod pretpostavkom da će još makar danas učesnici Karavana, koji su članovi foruma ili koji su samo posetioci, proveriti update vezano za program, naglašavam sledeće stvari: Bez dobre sajle za vuču i lopate ne krećite !!!
Čizme za blato, nepromočive pantalone i topla odeća, preporučujem od srca. Naoružajte se strepljenjem, biće dosta dubokog blata i glavljenja. Više nego na ijednom do sada Karavanu je neophodna kolegijalnost i timski duh. Svi za jednog - jedan za sve !!!

Zemunac
19th February 2010, 07:33 AM
Mladjo,ako mi rodjak stigne sa puta veceras dolazim ujutru sa tojotom u vranje. Jel to nije problem?

stara_planina
19th February 2010, 09:21 AM
Ne, naravno...

Zemunac
19th February 2010, 10:55 AM
Ne, naravno...
Uslov koji si mi postavio je pretezak,to se kosi sa mojim srcem.Nema veze,necu da ti kvarim atmosferu i raspolozenje u ekipi.

stara_planina
21st February 2010, 10:54 PM
Sa ciljem ubijanja zadnjeg promila snage, kako bih bolje spavao noćas, ovaj putopis počinjem sada, par sati nakon povratka, pa dokle i koliko stignem.
Nije na meni da sudim, ali i pored par propusta, verujem da je Sretenjski karavan nešto najkompleksnije i najuspešnije što sam organizovao , a to tek vidim sada, kada listam fotografije, i vidim gde smo sve prošli.
Sreća me je gotovo uvek pratila kada je moj entuzijazam bio ispred realnih mogućnosti, a raditi volontersku promociju juga Srbije, u momentu totalnog kraha lokalne privrede, sve zarad cilja da se makar malo doprinese razvoju juga, ili barem promociji onog što on ima, je ništa manje od ludosti...
Nikada teži finansijski momenat nisam imao u pripremama. Niva neregistrovana, hardijev zlob rascvetan, bregasta zvuči kao da je dizel motor. Lokalni sponzori se povukli,a donacija iz Beograda kasni...da nije bilo Saleta, a posebno Zorane iz Bilda, sve bi otišlo dodjavola i bruka bi pukla. E toliko o tome.
Oni koji su bili na Karavanu, znali su šta je predhodilo putovanju, na samom terenu. Čuli su usput, a za Vas ostale evo priče. Predhodnog vikenda je na Dukatu napadalo još oko 80 cm snega preko postojećih 30 cm. Vlada Zaharijev,predsednik Opštine Bosilegrad, koga sam već ovde hvalio, nije bio baš previše sretan zbog momenta kada se ovo realizuje, ali nije oklevao. Angažovao je oba Opštinska bagera da naprave stazu. I to ne najkraću, već onu koja bi bila najzanimljivija učesnicima: Zagranje (Skršena straža) - Golemi vrh (Bele vode) - rudnik Karamanica. Bageri radili 2 dana u dve smene, čak i noću. Sa druge strane u Trgovištu smo imali malo ležerniju situaciju. Tražio sam asistenciju od predsednika Dr Vlaste Petrovića, a on pozvao Vladu Zaharijeva i njega zamolio da jedan bager se izdvoji i za čišćenje njegovog dela terena, na usponu od Radovnice. Ovo je uradio jer Trgovište nema opštinsku mašineriju za ovakve stvari. Zaharijev nije želeo da ga odbije, ali vremenski je to bilo neizvodljivo, a to je konstantovano tek u petak ujutru - 12 sati pred okupljanje u Vranju. Da su mu ruke vezane, nakon konsultacija sa šefom PZPa Vranje, potvrdjuje mi i predsednik Opštine Trgovište, dr.Vlasta.
Počinje tenzija...šta da radim? Drugog puta nema...samo nazad autoputem do Surdulice pa uz brdo do Bosilegrada. I onda stvari dobijaju zanimljiv tog dogadjaja. Čist put ka planini je značio slamku spasa seljanima iz izdvojenih mahala iznad Trgovišta (Radovnica) , koje su bile zatrpane snegom. Bilo je bolesnih ljudi, kojima je trebala pomoć, a ona je mogla stići samo čistim putem. Zato su u Karavanu videli nadu za sebe. Vest da sam promenio maršutu i da ona NE podrazumeva liniju Trgovište-Radovnica-Zagranje je odjeknula munjevito, i potom mi stižu telefonom od nekoliko ljudi, neverovatne vesti sa lica mesta: seljani se pobunili, odbornici otišli u Opštinu da protestvuju, predsednik Opštine je u Nišu, na svoju inicijativu privatni bager izašao na stazu i čeka gorivo od Opštine da krene da čisti. u 13 časova, javlja mi se dr.Vlasta sa informacijom koja donekle potvrdjuje deo glasina- obezbedjen bager počinje sa radom. I tada stvar u svoje ruke preuzima ovaj čovek.
http://img690.imageshack.us/img690/9088/milovan.jpg
Milovan Velinov,iz sela Radovnica. Sećate ga se, iz mog putopisa ''Šopluk''? Veliki čovek koji nas je , na preporuku zajedničkog prijatelja Sergeja Ivanova sa Stare planine, primio kući da noćimo iako nas nikada nije ranije video.
On je imao moj telefon on ranije, bio je u toku oko Karavana, pratio je dešavanja, i rešio da doprinese. Nazvao me je i samo rekao:
- Mladene, ja sam bageristom idem gore da probijem stazu, molim te nemojte odustati od toga da ovde prodjete.
Zar sam imao izbora? :)
Cele noći su radili...ujutru kada smo došli do Zagranja, ja sam se frapirao kada sam video da bager nema kabinu. Vetar ih je tukao cele noći, ali se nisu predavali.

Milan
22nd February 2010, 02:28 PM
Samo napred Mladjo, ocekujemo nastavak. Ko ce da ceka sledeci broj; daj neko vanredno izdanje. ;)

milE
22nd February 2010, 06:59 PM
Ete mi dođomo, upravo sad :D

Zemunac
25th February 2010, 06:03 PM
Mladja ima novu temu gde je stavljen njegov kompletan tekst sa karavana i slike.Svi koji imaju slika,klipova...imaju nesto da pitaju,kazu...mogu to da urade ovde.
Mile,ajde sad cepaj tvoje slike... :ziveli:

rujo
25th February 2010, 07:16 PM
Mladja ima novu temu gde je stavljen njegov kompletan tekst sa karavana i slike.
Napokon da se administratori / modetori prihvate posla... ;)

Zemunac
25th February 2010, 07:22 PM
Napokon da se administratori / modetori prihvate posla... ;)
Maleni..... :bum: :bum: nemas 2 petka na ovom forumu a vec prcas,a? :ahaha: :bum:

rujo
25th February 2010, 07:30 PM
Maleni..... :bum: :bum: nemas 2 petka na ovom forumu a vec prcas,a? :ahaha: :bum:

Mora se odnekle poceti.

rujo
25th February 2010, 07:37 PM
I proslo je vise od dva petka - Join Date: May 2008. :cool: :bum:

lodzin
25th February 2010, 11:46 PM
ha ha ha 2 petka.....

dobar......

Brana
26th February 2010, 09:56 PM
dobro bre mladjo sto nam toliko ocrni kola. na ladama nista nije crkavalo. najbolji dokaz je i moj auto koji je uspeo da stigne do beograda.
sto se koche tice to je bio redovan servis, a kod mene smo necko, mile i ja stelovali sirinu remenice posto se bila rastelovala. uvek treba nazvati stvari onakvim kakve jesu. :D
da ne bude da branim samo vozila sa ovog foruma i na rokiju je lamela bila losa kada je krenuo.

Zemunac
26th February 2010, 10:06 PM
sirinu koje remenice? kako ste je stelovali?????????

Brana
26th February 2010, 10:17 PM
sirinu koje remenice? kako ste je stelovali?????????

remenicu na vodenoj pumpi. napravio se nesto veci luft. aparat za varenje je dosta pomogao. :D

inace zaboravio sam da napisem nisam zbog remenice isao 50 km/h vec se trap nesto rastelovao. remenicu ostavljam kao uspomenu na ladi.

Zemunac
26th February 2010, 10:56 PM
remenicu na vodenoj pumpi. napravio se nesto veci luft. aparat za varenje je dosta pomogao. :D

inace zaboravio sam da napisem nisam zbog remenice isao 50 km/h vec se trap nesto rastelovao. remenicu ostavljam kao uspomenu na ladi.
:ahaha: :ahaha: :ahaha:

stara_planina
27th February 2010, 12:06 AM
da ne bude da branim samo vozila sa ovog foruma i na rokiju je lamela bila losa kada je krenuo.

Car , vozač Daihatsu Rokija, ima generalno problem sa menjačem. Otišao mu je zamajac pre izvesnog vremena, a naći drugi je veliki problem. Zapravo mnogo je češća verzija dizelaša, koja ima drugi zamajac. Ovaj njegov je raritet. Zato, majstor mu to uvek reši tako što ubaci drugu lamelu, pa dok traje...medjutim sada se nameračio da ju nadje u Bugarskoj. Nadam se da hoće.

Zemunac
27th February 2010, 12:09 AM
Koji motor je u Rokiju? imam zamajac,nov u kutiji,230 evri

Zemunac
27th February 2010, 12:22 AM
Nego Mladjo nepitah te nesto....Kako to da ovi vasi Vipovci nisu imali po 2200 dinara da plate spavanje? Shvatas li kakva smo gospoda mi siromasi u odnosu na slepce (citaj velike face,vipovce,mediske licnosti...) ? vas toliko bilo tamo i niste mogli da nakupite tricavih 300e da im platite to nocenje....

jeronimo
27th February 2010, 08:03 AM
znači bilo je i greb varijanti ili bar stručnjaka za isto... :eek:

stara_planina
27th February 2010, 11:11 AM
Malo je komplikovana priča.
Bila je varijanta da se plati karticom, ali naravno - automata nije bilo.
Imajući u vidu sve što sam napisao, pa i ono što nisam, a to je da me je posle jurio telefonom u neko nenormalno doba, konsultovao sam se neformalno sa Upravom za privredni kriminal, gde su mi rekli da je verovatno došlo do pranja novca.
U prilog tome ide insistiranje da se plati na ruke i ubedjivanje da sam to obećao a nisam, zatim očajno držanje za broj od 80 što je irelevantno za tako veliki objekat, činjenica da niko nije dobio ikakav validan račun nego napisano nešto na papiru i još par sitnica.
Dobro je pa im nisam rekao da mi je na prvom susretu napomenuo da je dalji rodjak ovog Šarića, što ga sad jure.
Nisam hteo da napišem prijavu jer jer dobar prijatelj da Vojom Dimitrijevićem iz KBC banke, koji će mi pomoći u narednim nekim projektima. Ionako imam stalno probleme sa donatorima, nesmem da nekog izgubim...

jeronimo
27th February 2010, 03:10 PM
hm, salu na stranu ja za ovih 15 godina baktanja po terenima uglavnom je bio sitem naplata dnevnica pa na teren i plaćaš stanovništvu na ruke klopu i smeštaj, ili naplata iz svog džepa (opet uglavnom keš varijanta) pa onda "pravdanje računa" kad se vratim u firmu. možda su cenjeni menadžeri navikli na ovu gorepomenutu varijantu pa ih bezgotovinski sitem baca u sikiraciju.... :ahaha:

milE
28th February 2010, 06:08 PM
Što se nas tiče bilo je sve super, karavan je bio fantastičan, jako dobar provod :D Predeli su neverovatni, adrenalin je bio na visini, najebasmo gurajući vozila koja nisu Nive :krs: po Dukatu (što smo i očekivali :ahaha: ) i tako...
Sve u svemu, jedinstven doživljaj i prava avantura, svaka čast! :ziveli:

necko
28th February 2010, 06:14 PM
Koristim ovu priliku da se yahvalim posadama iz crvenog Jeep-a i Dodža na otkopavanju nase nestasne Nive.Imate piće na Staroj planini... :ziveli: :ziveli: :ziveli:

milE
28th February 2010, 06:18 PM
Naročiti izrazi dubokog poštovanja prema damama, to je bilo neverovatno kako su visprene i spretne. Dok sam zakačio gurtnu već su okružili Nivu i počeli da lopataju, a dame su tu prednjačile, dok si dlanom o dlan sve je bilo gotovo :D
Svaka čast, svaka čast :D

stara_planina
28th February 2010, 06:23 PM
I toliko od komentara i zapazanja...e Mile, ocekivao sam vise od tebe :)

milE
28th February 2010, 06:39 PM
Ma hteo sam ja više ali ne smem :krs: Zatvorio zemunac onu tvoju temu pa sam se malo zbunio... :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

milE
28th February 2010, 06:46 PM
A sada ozbiljno :krs: , ako ništa drugo bar smo dobro jeli. Sve što je ostalo su nam uredno zapakovali i spremili za kuče, ovaj za put :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Njam njam:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5122.jpg

Boki
28th February 2010, 06:47 PM
Stvarno sto kaze milE, bilo je sjajno, barem sto se tice nas nivasa :D nikad necu zaboraviti kad je Brana izvukao cirokija kockicu i dodza istovremeno i kad je izasao iz kola i rekao da to sigurno nece pisati u AutoBildu :ahaha:
Mladjo, sto se nas tice, bilo je odlicno!
Svaka cast!!! :ziveli:

necko
28th February 2010, 06:48 PM
Izdrzace do Bosilegrada ima dve kese. ;)

milE
28th February 2010, 06:53 PM
A sada stvarno ozbiljno, Necko i ja upravo razgovaramo na skajpu pa rešili malo da te sekiramo :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Elem, okupismo se u petak uveče u Vranju. Mi došli tačno u dogovoreno vreme, sa minimalnim zakašnjenjem :krs: :ahaha: Popismo pićence, malo se opustili, kad stiže poziv na večeru. Jedva dočekasmo, svi gladni ko vuci, ali...
Taman krenusmo da krkamo kad ustaje Mlađa da drži govor :ahaha: Moram priznati da me je bilo sramota što sam, dok je domaćin karavana, sav ozbiljan i zvaničan, držao slovo o izazovima koji nas očekuju, nabadao viljuškom po tanjiru i tovario večeru u trbušinu :krs: :ahaha: :ahaha:

milE
28th February 2010, 07:04 PM
Sutra odmah na sabajle krenemo Nele i ja za Vranje do pijace, po esencijalne offroad potrebštine, tj. papriku i vegetu za pasulj. Odosmo do pijace, ostavismo Nivu da pase i pravac u kupovinu. Mislio sam da sam čuo sve psovke u opticaju na ovim prostorima, ali čovek se uči dok je živ :ser: :krs: Elem, posvađala se dva prodavca oko tezgi i onaj stariji, čičica, psuje ovog mlađeg: "ti ćeš ovde da natakinješ tezgu, bem li te u du**nce... pauza od sekunde ... šiljato" :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Po povratku smo se islikali malo na parkingu pa eto, ko ne zna kako izgleda parking motela Vranje može to da vidi u ovoj poruci :krs: :ahaha: :ahaha:

Vozni park:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5123.jpg

Brana, Uaz, ja:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5126.jpg

Brana, Uaz, Necko:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5127.jpg

Uaz, ja, Necko:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5128.jpg

Ovaj Rocky pored Uaza je onaj isti koji je Mlađa šlepovao uz Vlasinu zbog crknute lamele, važan podatak :ser: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

necko
28th February 2010, 07:09 PM
Niva je to slepanje tesko podnela.Psihicki naravno... :ahaha: :ahaha: :ahaha:

milE
28th February 2010, 07:19 PM
Odmah tu nakon ovog slikanja, taman na jutarnju kaficu, u motel pristiže i Koča, tako da se upotpunila reprezentacija ladaniva.co.rs na Sretenjskom karavanu: necko, brana, bane, koča, gazda mlađa i moja malenkost.

Polazak iz Vranja:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5129.jpg

Na putu do Trgovišta nailazimo na zanimljive stenovite formacije čiji je deo i prva destinacija na karavanu, Vražja Glava.

Vražja glava pravo napred:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5130.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5131.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5132.jpg

Sumadinac
28th February 2010, 07:28 PM
Sto posto ekstra provod cim kupim nivu eto i mene sa vama!

milE
28th February 2010, 07:30 PM
Tu samo stali da slikamo lokalitet, dakle evo Vražje glave iz pravca Trgovišta. Ove kape podsećaju na Đavolju varoš, mada su, verujem, drugačijeg porekla.

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5133.jpg

Neke vrednije karavandžije (i lakše :krs: ) su se izverali čak do gore, a mi morževi smo ostali u dolini da se slikamo :ahaha:

Koča i ja, to su još dve vražje glave :krs: :ahaha: :ahaha: :
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5135.jpg

Prva postava FK "Lada Niva":
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5139.jpg

Levo, sa fotoaparatom u ruci, je Boki sa devojkom, iza ramena proviruje Brana. Naravno, tu je i domaćin Mlađa. Zavrnuo rukave, sav ustrepereo, iznad čela mu se mrke veđe naborale... Nije lako organizovati gomilu ovakvih kao što smo mi, stvarno herkulovski zadatak :ahaha: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5134.jpg

kotcha
28th February 2010, 07:57 PM
Nadahnuto,iscrpno,bez ijednog propustenog detalja...To je moj drug Mile!Uzgred,mogao si malo da nam smanjis glavurde,sta ce ljudi da misle o nama...

milE
28th February 2010, 08:55 PM
E Kočo, na to su roditelji trebali da misle kad su nas pravili ovakve glavate ;) A šta nam fali, lepi pa debeli :krs: :ahaha: :ahaha:

Zemunac
28th February 2010, 09:31 PM
E Kočo, na to su roditelji trebali da misle kad su nas pravili ovakve glavate ;) A šta nam fali, lepi pa debeli :krs: :ahaha: :ahaha:
Zdravo debeli ,tako se kaze :ahaha:
jebes coveka bez 100 kila :D

milE
28th February 2010, 10:52 PM
Upravo tako munze, kako su ono govorili nekada davno, kvantitet stvara kvalitet :ahaha: :ahaha:
Nego, gde stadoh, elem, kod Vražje glave smo sačekali gradonačelnika Trgovišta da dođe, o tome je već pisao Mlađa. Kada je pristigao nastavili smo do Trgovišta. Ne verujem da je puno ljudi posetilo ovaj gradić, što je šteta jer je predeo zaista lep i vredi doći i provesti neko vreme tu.
Nažalost, između prirode i mesta postoji oštar kontrast. Trgovište je, kao uostalom sva južna i priličan deo ostatka Srbije, potpuno ekonomski uništeno. Nekada uspešne firme propale, nezaposlenost užasno visoka, plate onih srećnika koji uopšte imaju posao (uglavnom "državni") minimalne, ma bolje da ne pišem o tome jer, budući da i sam živim u sličnom mestu, jako dobro znam koliko je to gadna stvar :(

Umesto priče evo nekoliko fotografija iz samog Trgovišta.

Na ulazu u mesto, malo je neoštra, fokusiralo na šoferku:

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5141.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5142.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5143.jpg

Lajka u poluraspadnutom stanju, sto posto državna:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5144.jpg

Ovde iza kladionice je dom kulture u kome su nas primili i ugostili domaćini. Odatle je ona Mlađina slika gde sedimo u klupama ko đaci. Mi posedali u skamije, poslužili nas kaficom, sokovima, ko šta pije, grickalice i tako to. Predsednik opštine nas pozdravio i govorio o Trgovištu, srećnijem nekad i teškom sad, Mlađa otpozdravio u ime karavana, popričali i eto.
Inače, u razgovorima sa tim ljudima se primećuje jedna opšta apatija i beznađe. Imao sam utisak kao da razgovaraš sa bolesnikom od neke neizlečive bolesti i kažeš mu ma biće bolje, ozdravićeš, a on te gleda i kaže ma da, ozdraviću. A vrlo dobro znate obojica da samo čudo može da ga spasi...
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5145.jpg

kotcha
28th February 2010, 11:07 PM
Posto sam po prvi put bio na ovakvom skupu,mogu da kazem da sam prezadovoljan.Mladja se svojski trudio da sve funkcionise kako treba,mi smo dali sve od sebe da postujemo pravila ponasanja,tako da je sve proteklo u najboljem redu.Posebno su me odusevili nasi drugari Necko,Mile,Boki,Brana...Iako su svi bili korektni,primecivalo se da smo se mi sa nivama nekako izdvajali...Ne zbog toga sto smo bili nadmocni van asfalta,vec zato sto nas vezuju neke druge stvari.

kotcha
28th February 2010, 11:17 PM
Da,i dugujem zahvalnost Necku i Miletu koji su mi pomogli kad me je izdala svecica.Nedelju dana sam spremao auto,zamenio lamelu,gume,ulje,filtere...a zajebala me svecica.Na kraju,pri povratku kuci,totalno me je izdao i plin,tako da sam jedva stigao .Usput smo pratili Mladju koji je slepao Daihatsu od Bosilegrada do Vlasinskog jezera,20-40 km/h.Ipak,lada me ni sada nije ostavila na putu,dovukli smo se nekako do kuce.

zileivan
28th February 2010, 11:22 PM
http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=49488.0

milE
28th February 2010, 11:23 PM
De si Kočo, druže moj iz klupe :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Ma, bili su i nenivaši :krs: potpuno ok, došli su super ljudi i šta drugo da se kaže. Razlika je jedino u tome što smo mi došli čisto radi zajebancije, provoda i druženja, a oni su imali i svoje profesionalne zadatke i obaveze, tj. da ne kenjam mnogo, morali su ljudi da rade :D Još kad ti pođu i direktori sa tobom u prirodu, joj meraka i uživanja :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

milE
28th February 2010, 11:29 PM
Hvala Žile :) Dobre su slike :)

stara_planina
1st March 2010, 12:08 AM
Au, al me je ovaj covek ishvalio.
Pa moram da mu se zahvalim nekako...jel ima sanse da neko od Vas ko je clan tog foruma, ga u moje ime zamoli za mail?

milE
1st March 2010, 12:12 AM
Završi se to šta je imalo u Trgovištu i krenusmo dalje. Ovo je put ka Radovnici, odakle je i krenuo pravi uspon na Dukat. Ispred nas je jedan od dva Nitra koji su učestvovali u karavanu.
Uzgred, još u petak veče kad smo ošacovali vozni park na parkingu, gleda Necko mene, ja gledam njega, pa u glas "jebo te lebac, pa gde su ovi krenuli sa ćelestonkama", pošli ljudi na planinu ko na kapućino :ahaha: :ahaha: :ahaha: Onda nemasmo srca da im kažemo da će biti zajebano, e zato posle poplaveše muda gurajući ih i tegleći po planini :ahaha: :ahaha: :ahaha:

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5149.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5150.jpg

Zemunac
1st March 2010, 12:13 AM
E moj milE...jesi video kako im je tesko da kazu neku o Nivi,a? Pic....Ista prica kao sa Stare planine 2008...
Pridruzio nam se jedan novi clan na forumu,sjajan lik,rodjen za ovaj forum....mozda ce se neke stvari u pisanju promeniti jer cemo ga zvati na neku nasu rostiljadu ili grnijadu )))))
Da ti samo malo docaram njegov stav i razmisljanje....ha ha ha ...vec mi je smesno....bili smo zajedno na Mackovom kamenu....bio je poslednji u koloni...svi smo krenuli i otisli...vozilimo vozimo...i zapazimo da njega (njih) nema u retrovizoru.Stanemo,cekali nekih 5-7 minuta i krenemo nazad...mislili smo da imaju problem sa kolima....vozimo nazad,vozimo...vozimo...i nadjemo ih na istom mestu odakle smo krenuli...oni izasli iz kola i fotografisu :)
Pitamo ih sta se desava,sta rade? Odgovor je usledio :UZIVAMO,VIDI KAKO JE OVDE LEPO,VIDI KAKAV POGLED ))))))))))))))))))))))))
Upoznao si ih na Sretenjskom karavanu,crveni Grand,sjajni su :)

Zemunac
1st March 2010, 12:19 AM
Au, al me je ovaj covek ishvalio.
Pa moram da mu se zahvalim nekako...jel ima sanse da neko od Vas ko je clan tog foruma, ga u moje ime zamoli za mail?
poslao sam mu poruku,prosledicu ti njegov email

milE
1st March 2010, 12:19 AM
Ma neka bre zemunac, pusti decu :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Inače, likovi iz crvenog granda su bili sjajni, stvarno prva liga :D To je upravo ona talasna dužina na koju smo mi baždareni :) :ziveli:

Zemunac
1st March 2010, 12:26 AM
Ma neka bre zemunac, pusti decu :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
Inače, likovi iz crvenog granda su bili sjajni, stvarno prva liga :D To je upravo ona talasna dužina na koju smo mi baždareni :) :ziveli:
To ti pricam :ziveli:

stara_planina
1st March 2010, 12:38 AM
Slažem se sa Vama. Momci iz crvenog Čirokija su deo ekipe koja snima Off-road avanturu za TV Enter,a druga polovina iz tog vozila su zapravo bili mehaničari tokom Karavana.
Najstariji medju njima, Aca, to je onaj sa bradicom i pitomim osmehom bez koga ga čovek i ne može videti, je tebe Zemunac hteo lično da upozna na Karavanu, u nadi da sazna odakle toliko negativnih emocija prema Saletu Veljkoviću...Mada, da ne grešim dušu, Sale mu je onda objasnio i priznao gde leži poreklo nesporazuma...

kotcha
1st March 2010, 12:40 AM
Ovaj putopisac iz Nitra ne zna ko je koga gurao,a ko koga vukao sajlom,ali zato zna da je na prevoju cekao da dodje ostatak kolone.Ostatak koji se smrzao kao kurac u ladnoj vodi cekajuci dok su oni bezuspesno forsirali livadicu prekrivenu travom i sa onim svojim kantama zakrcili saobracaj.A ne zna ni da smo dva sata gurali te skalamerije od dve tone na zadnjem usponu.Necko se dva puta penjao,da im pokaze kako se to radi,ali ne vredi,jer nisu imali svijetlo oruzje.Ne ide se bez k.... na svadbu.

kotcha
1st March 2010, 12:43 AM
I sledeci put predlazem nova pravila:momci,nadjemo se tu i tu...ko stigne prvi ima pice!

Zemunac
1st March 2010, 12:46 AM
Slažem se sa Vama. Momci iz crvenog Čirokija su deo ekipe koja snima Off-road avanturu za TV Enter,a druga polovina iz tog vozila su zapravo bili mehaničari tokom Karavana.
Najstariji medju njima, Aca, to je onaj sa bradicom i pitomim osmehom bez koga ga čovek i ne može videti, je tebe Zemunac hteo lično da upozna na Karavanu, u nadi da sazna odakle toliko negativnih emocija prema Saletu Veljkoviću...Mada, da ne grešim dušu, Sale mu je onda objasnio i priznao gde leži poreklo nesporazuma...
upoznali smo se ovog vikenda u novoj avanturi :D Cekamo ga da poseti ovaj forum,registrovan je .
Dzabe sada Sale da objasnjava,vuk dlaku menja ali cud nikada,sto govore i zapisi drugih o ovom karavanu....zabole me ko sta prica,treba se druziti sa ljudima i uzivati u zivotu,brzo prodje zivot.... :ziveli:

BOSKE4x4
1st March 2010, 02:16 AM
A vaaalaaaa, svaka ti ja kaa u Njegosa.... :ziveli:

milE
1st March 2010, 02:48 AM
Vaistinu je tako, amen i aleluja :D :ziveli:

milE
1st March 2010, 02:45 PM
..ko stigne prvi ima pice!
Pice? Piche? :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Ma nema veze Kočo, nikom ništa nije falilo, baš smo se svi fino zezali na karavanu :) I, da se ne lažemo, sve su ono bili jako fini automobili :D , da su imali gume ili lance bila bi druga priča što se tiče prohodnosti :) Ali, ovako je sigurno bilo zabavnije i interesantnije :D :ziveli: Viva Niva :D :ahaha:

necko
1st March 2010, 06:21 PM
Potpuno si u pravu Mile.sto ti ono kazes:Dosli smo da najebemo.Vukli smo i bili vuceni,mi cemo biti prvi koji ce da povezu `Ruse` i `Amere`.Sigurno bi to bilo da smo imali konaciste u nekom planinskom domu,pa da nase kulinarske sposobnosti dodju do izrazaja i grne naravno, a ovako cemo to uciniti,pre rata zvezda... Nadam se vec na sledecem skupu. :ziveli: :ahaha:

kotcha
1st March 2010, 06:48 PM
Pice,piche,piwo.

Brana
1st March 2010, 07:19 PM
Potpuno si u pravu Mile.sto ti ono kazes:Dosli smo da najebemo.Vukli smo i bili vuceni,mi cemo biti prvi koji ce da povezu `Ruse` i `Amere`.Sigurno bi to bilo da smo imali konaciste u nekom planinskom domu,pa da nase kulinarske sposobnosti dodju do izrazaja i grne naravno, a ovako cemo to uciniti,pre rata zvezda... Nadam se vec na sledecem skupu. :ziveli: :ahaha:

gledaj da sledeci put sneg bude manje od 1m dubine pa ces proci bez sajle i nece morati da zene otkopavaju :ahaha:

Brana
1st March 2010, 07:37 PM

zaboravili su da kazu koliko je razlicitih lada izvlacilo cirokija i koliko puta svaka od njih. mozda su se zabrojali pa odustali od objave. ja nisam video da je ijedna lada vucena na stazi koju smo prolazili. van nje ne racunam. auto moze uvek da se zaglavi. ne kazem da nas na nekim mestima nisu malo pogurali ali nije nas guralo 17 ljudi po autu kao nitra. mene su da budem precizan samo na jednom mestu gurali i to kada sam upao u rupu i kada bi je auto lezao na patosu. ako nista drugo bar smo sa dobrim gumama posli.

zileivan
1st March 2010, 08:02 PM
Kud ne dodjoh crossom da vidite sta je prohodnost :D
Jel tako Mile i Necko? Da su tu bili sokolovi sve bi bilo drugacije,i naravno jedan debeljko da bude cela ekipa na okupu...

necko
1st March 2010, 08:19 PM
Kud ne dodjoh crossom da vidite sta je prohodnost :D
Jel tako Mile i Necko? Da su tu bili sokolovi sve bi bilo drugacije,i naravno jedan debeljko da bude cela ekipa na okupu...
Sokolovi moji da znate samo kako nam je bilo tesko bez vas.Pogledamo u pravcu livade,a tamo nema sokolova da se razigravaju.Boze srece i zdravlja na leto cemo preko Dukata do Zaharijeva u punom sastavu.Mladja ce vec nesto da organizuje. :ziveli:

milE
1st March 2010, 08:23 PM
Jeste, sokolovi su naše oči, izvidnica i prethodnica :D :ahaha: :ziveli:

kotcha
1st March 2010, 09:09 PM
I uzdanica.

zileivan
1st March 2010, 09:41 PM
Malo da se prisetimo
http://img683.imageshack.us/img683/7323/img4025t.th.jpg (http://img683.imageshack.us/i/img4025t.jpg/)
http://img704.imageshack.us/img704/4695/img4055r.th.jpg (http://img704.imageshack.us/i/img4055r.jpg/)
http://img697.imageshack.us/img697/2919/img4021u.th.jpg (http://img697.imageshack.us/i/img4021u.jpg/)
http://img218.imageshack.us/img218/7843/img4058w.th.jpg (http://img218.imageshack.us/i/img4058w.jpg/)

lodzin
1st March 2010, 11:06 PM
Docekacemo letnji karavan,skupiti se svi kao nekad ....al ce da bijemo ove neposlusne i neiskrene....

Ja sam vec rezervisao mesto za na leto..... :cool:

Boki
2nd March 2010, 12:50 AM
Koliko pričate o tome bilo bi lepo da traje barem 4,5 dana. Da se baš izvozamo i nauživamo... :D Meni je ovaj Sretenjski prvi na kom sam bio i brzo mi je prošao pravo da vam kažem

Zaludan
2nd March 2010, 09:51 AM
Uf...

Ja sam onaj 'putopisac iz Nitra', pa da probam ponešto da kažem...

Elem, IZVINJAVAM SE SVIM VLASNICIMA LADE NIVE !

milE
3rd March 2010, 09:55 AM
Uf, bio sam mali kad su svirali Mocart i Šopen, pa sam tako uspeo da propustim i delo slikarke Jelene :ahaha: ali proguglah malo i sad znam ko je. Sa njom sam popričao, nisam imao pojma ni ko je ni šta radi kao i sad što ne znam, kad smo ono čekali Zaharijeva kod bagera.
Malo smo ćaskali, uglavnom pita ona nešto, ne sećam se baš tačno šta, oko Neleta i mene. Kažem mi smo ti najlepši odgajivački par ovde :krs: Ona se onako izbečila, vidim zbunila se, reko' si išla nekad na izložbu kučića, kaže jesam, jel znaš da se uvek bira i nalepši odgajivački par, znam, odlično, e pa vidiš mi smo ti najlepši odgajivački par na ovoj izložbi :krs: :ahaha: :ahaha:
U tom trenutku po onom vetru gore iznad nas se pojavila ptica, jedri na vetru, bori se, za koju bih se zakleo da je sup! Odblejasmo u nebo malo i pozdrav.
Eto drugari, tako vaš milence predstavlja ljubitelje niva svetu umetnosti i kulture... :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
I da, dobro je što je slikarka učestvovala na karavanu, bila je umetnost preći preko dukata sa onim Dodžovima :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

lodzin
3rd March 2010, 05:36 PM
Ako nastavite da se poigravate sa Nivasima, dobicete cuske od strane teske, ali nadasve pravedne administratorske ruke.....

Zemunac
3rd March 2010, 08:20 PM
A sad malo JA,svidjalo vam se to ili ne,obrisao sam dobar deo rasprave.Ajde da batalimo te prazne price i prepirke,nema svrhe.Nema potrebe da teramo mak na konac.Ko je bio bolji ,ko se glavio,ko je bio pijan,ko je grlio Predsednika,ko je jeo ,ko nije....vecita je rasprava izmedju muskaraca kome je veca patka ili ko pisa dalje.....Zabatalite to,pricajte nam o lepim stvarima sa karavana...jel bilo flertovanja,neke 'ebacine po hotelu...grupnjaka....
Ajde da dogovaramo neki rostilj....

Zaludan
3rd March 2010, 08:31 PM
Zabatalite to,pricajte nam o lepim stvarima sa karavana...jel bilo flertovanja,neke 'ebacine po hotelu...grupnjaka....

Verovatno jeste, ali sa 'zvanicnim partnerima' - mislim da su sve tete koje su bile na karavanu dosle 'sa pratnjom', tako da ta prica i nije interesantna...

Zaludan
3rd March 2010, 08:55 PM
Zaludan,ja te molim na najlepsi nacin da me ne provociras! Nema potrebe da to cinis,ali stvarno nema.Cim si se registrovao ovde nasiljio si qrac,ajde sad ga uvuci u slic i uzivaj sa nama ako hoces,ako neces preskoci ovaj forum.
Eto vec lepse izgleda tvoj user name sa ovakvim tekstom ispod njega!!!!!!!!!!

Da ne gušim, imaš PP

milE
3rd March 2010, 09:54 PM
Zabatalite to,pricajte nam o lepim stvarima sa karavana...jel bilo flertovanja,neke 'ebacine po hotelu...grupnjaka....
Ih bre munze, pa ja napisao kako sam razgovarao sa poznatom slikarkom a ti obrisa :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: E cvrc sada... :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

milE
3rd March 2010, 10:04 PM
Ček, da ne zaboravim, evo ko je grlio predsednika :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5242.jpg

Zaharijev je faca, svetski megacar ko rambo! Nemoj da je neko rekao nešto loše :ser:

necko
3rd March 2010, 10:11 PM
Revidirace,polako revidirace.Mismo strpljivi. :ser:

milE
3rd March 2010, 10:12 PM
Svi da revidiraju :krs: Drugarska kritika i samokritika su lek za sva skretanja :krs: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zemunac
3rd March 2010, 10:40 PM
Tu ti je slikarka,gde nju da brisem,si lud?

kotcha
4th March 2010, 12:28 AM
E,to su ti Nemci.Sto imaju razne svecice.

stara_planina
4th March 2010, 12:33 AM
Kotcho,
pusti mi na "private" puno ime prezime i adresu, ako oces diplomu...

stara_planina
4th March 2010, 12:37 AM
Evo pogledaj kako je Mile bio dobar:

http://img163.imageshack.us/img163/4697/miledipl.th.jpg (http://img163.imageshack.us/i/miledipl.jpg/)

lodzin
4th March 2010, 12:46 AM
A sad malo JA,svidjalo vam se to ili ne,obrisao sam dobar deo rasprave.Ajde da batalimo te prazne price i prepirke,nema svrhe.Nema potrebe da teramo mak na konac.Ko je bio bolji ,ko se glavio,ko je bio pijan,ko je grlio Predsednika,ko je jeo ,ko nije....vecita je rasprava izmedju muskaraca kome je veca patka ili ko pisa dalje.....Zabatalite to,pricajte nam o lepim stvarima sa karavana...jel bilo flertovanja,neke 'ebacine po hotelu...grupnjaka....

:ziveli: moze :ziveli:

lodzin
4th March 2010, 12:48 AM

Zaharijev je faca, svetski megacar ko rambo! Nemoj da je neko rekao nešto loše :ser:

Evo ja bih samo rekao da ima zivopisnu frizuru.....nista zlonamerno....

milE
4th March 2010, 11:47 AM
Šta jes' - jes'... Ko fudbalski reprezentativac DDRa :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zemunac
4th March 2010, 12:13 PM
Kao bugarski carinik....samo mu fali cicak traka na zulufima za mobilni...

Zemunac
4th March 2010, 12:15 PM
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5242.jpg

Necko ovde ima neki kiseli osmeh :ahaha: :ahaha: :ahaha: Mile ga preduhitrio u zagrljaju :D :D :D

stara_planina
4th March 2010, 03:16 PM
Drustvo,
reportaza je promenjena i dopunjena nekim fotkama.
Pogledajte...

milE
4th March 2010, 07:57 PM
Evo i ucrtane putanje preko Dukata na topo karti:

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/sretenjskitopo.jpg

Naravno, pogled iz svemira :krs: :

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/gesretenjski.jpg

Trasa karavana za Google Earth, za uživenje kod kuće :ahaha:
crveno subota - plavo nedelja:

Kml: http://www.4shared.com/file/231589848/abfa0db7/sretenjski.html

milE
4th March 2010, 08:38 PM
Nego da nastavim, čisto par fotografija sa karavana, naravno ne onako kvalitetne kao što je snimio gos'n Taras Buljba :krs: aka Miloš Jelisijević, ćelavi brkati gospodin koji je izuzetno podsećao na poznatog atamana :ahaha: :ahaha: a koje možete naći na Denisovom putopisu na bjbikers:

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5152.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5153.jpg

Nele vozi kao Miško vezanih očiju :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5155.jpg

Ovde čekamo Zaharijeva, sa rukama u džepovima Mlađa testira sneg:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5158.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5157.jpg

Bata_lule je u Crvenom Grandu :D

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5159.jpg

Ukras na haubi Lade Nive je naš Brana :ahaha: :
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5156.jpg

Ovde Boki izvlači lokalnog Uaza, koji inače podbacuje jer ima ubačen motor od Rakovice :krs: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5161.jpg

Taras Buljba slika ovu dramu koja se odvija u vrletima Dukata :krs: :ahaha: :
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5162.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5163.jpg

milE
4th March 2010, 08:53 PM
U ovoj nivi na kojoj piše Brana je Brana :ahaha: Brano lave, samo napred :D :ziveli:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5164.jpg

Dobar je Discovery, i pored neodgovarajućih guma ide neočekivano fino :D
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5166.jpg

Bageri su odradili posao, put je jako dobar:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5168.jpg

Manekeni :krs:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5167.jpg

Tek da steknete utisak o dubini smetova:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5174.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5175.jpg

Ovo je pocepana torba sa stvarima. Iza nje je slučajno u kadar upao Koča :krs: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5178.jpg

SRELE
4th March 2010, 10:08 PM
Lepo, lepo ....

jeronimo
4th March 2010, 10:41 PM
mile svaka cast ,fotke su na visini zadatka. kao i uvek :ziveli:

milE
4th March 2010, 11:31 PM
Hvala Srele :) Bože zdravlje svratićemo i u tvoj kraj da obrnemo koju turu :)

Nismo puno prošli od bagera, dođosmo do prve malo veće uzbrdice i tu je krenulo izvlačenje automobila koji nisu Lada Niva :krs: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Ovde smo stali i čekali brat bratu dva sata:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5173.jpg

Inače vreme je bilo jako promenljivo, kao što često hoće da bude na planini. Sad je vedro, za minut postaje tmurno, onda udari ledena kiša, pa vejavica, pa opet lepo, pa vetar da te odnese, pa mirno, sve tako ukrug :D Ne žalim se, mi to volimo :ahaha:

Vidi se kako nailazi oblak:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5179.jpg

Pljus:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5180.jpg

Slabo se vidi ali ovo je ta uzbrdica gde su najebavali oni bez Niva :krs:
:ahaha: :ahaha: Kada smo videli kako prolaze stavili smo lance, znajući da će biti potrebe da se neko izvlači pa neka ima malo više trakcije za dodatni teret koji će morati da istrpi uboga Lada Niva :krs:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5181.jpg

Prelazak je potrajao, mi stojimo na začelju, dakle Discovery, mi, Koča i Niva sa Milovanom Velinovim iz Radovnice.
Inače, na radio vezi je baš bilo frekventno i jako veselo :krs: Celim putem se najviše čuo glas jedne plave gospođe u zrelim godinama, što bi reko Čkalja onako moderan prozuko :krs: koja je puno truda uložila u podelu zadataka preko motorole, pa i u koordiniranje cele akcije izvlačenja i svega i svačega o svemu i svačemu :krs: Kad god progovori Nele i ja se setimo onog oglasa "Poslušan rob traži gospodaricu" :krs: dođe ti da potražiš broj telefona :ahaha: :ahaha: Kaže Nele, ovoj bi bolje stajala nemačka uniforma nego nama :krs: :ahaha: :ahaha: Reko ova je sto posto neki direktor ili tako neki sličan organ, vidi se da voli da izdaje izvršne komande, da'l stoji kad piški :krs:
Slušamo mi tako radio program :krs: , ogovaramo gospođu feldmaršalku na načine koji nisu baš za iznošenje u javnost :krs: i polako stižemo na red da izađemo. Kad, čuje se prozukli gospođin glas, pita neko odozgo ima li još neko da izađe, kaže evo još ovaj Nitro i nema više nikoga. Nikoga? Da da, nema više nikoga :eek:
Bem ti sunce, prođoše mi kroz glavu reči majora Dragutina Gavrilovića (vrhovna komanda je izbrisala naš puk iz brojnog stanja...), setih se slavne prošlosti i žrtava ama baš odmah :krs: Koča kaže "#@$!@#!@@", mi takođe "@#$@!$#@" reko odsada nismo Necko, Koča i Mile nego Tihi, Prle i Mrki :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: Sunce ti tvoje, ova nas ne vidi ko malu ljutu :krs: I tako se zezamo, pocrkasmo od smeha, poslagasmo gospođinu familiju od šesnaestog kolena naovamo :ahaha: :ahaha: uglavnom dođe red da izađemo tom uzbrdicom.

Naravno, pičk.n dim za Nivu :krs:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5183.jpg

Necko sluša Kočino objašnjenje o preporučenom načinu postupanja sa gorepomenutom gospođom :ahaha: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5182.jpg

Ovo je Crnook, najviši vrh Dukata:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5184.jpg

Mile, ajmo mi ovamo:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5185.jpg

Drugi deo uspona:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5187.jpg

Malo ćaskanje sa Vladom Zaharijevim :D Inače, dok ga je ono Mlađa gospodinpredsednikovao i sve to tako, fino, kulturno i zvanično ono pre kod bagera, ja ga odvojim u stranu da ga pripitam nešto. Reko dobra ti ona plava sisata teta sa youtubea, ima li nešto tako i za goste :krs: On crče od smeha, fini čovek, odmah video da smo na istoj talasnoj dužini :krs: , kaže biće, će obezbedimo kada naredni put dođete u ovaj kraj :ahaha: :ziveli:
Ovde proveravam da nije zaboravio obećanje, pitam da li je za trampu, ima jedna oplava i u karavanu koje možemo da se lišimo... :krs: :ahaha: :ahaha: Riječ nije svilena marama... :ser: :krs: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5188.jpg

Kad se gura ovo čudo muda se otežu do kolena :krs: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5190.jpg

Najlepši odgajivački par :krs:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5192.jpg

milE
4th March 2010, 11:56 PM
Hvala Vlado, nego ti da se pojaviš na sledećem okupljanju pa da se slikamo zajedno :D

Kad smo prošli uspon pred nama se otvorio sledeći prizor:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5194.jpg

milE laje, karavani prolaze :krs: :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5196.jpg

Necko i Koča kontempliraju voki toki :D :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5197.jpg

Na vr' brda Niva mrda :D
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5202.jpg

Nivuška :D
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5203.jpg

Vetar duva pa razvaljuje, Nele ko pados u slobodnom letu, drži ga vetar :D
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5210.jpg

Necko igra orlov ples, kao Memedović u Tadžikistanu :ahaha: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5209.jpg

Posle Dodža nema nikoga :krs: :ahaha:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5213.jpg

jeronimo
5th March 2010, 07:48 AM
ne zamerite gospodji, nije ponela naočari dodža orjentiše po sluhu... :ahaha:
izgleda da ste bili u stelth modu.... :)
za slikanje, dogovoreno... :ziveli:

Zaludan
5th March 2010, 09:44 AM
Kad, čuje se prozukli gospođin glas, pita neko odozgo ima li još neko da izađe, kaže evo još ovaj Nitro i nema više nikoga. Nikoga? Da da, nema više nikoga

Ma nisi ti shvatio - ona je mislila da pitaju za vozila koja ne mogu bez da prodju bez tudje pomoći :krs: :ahaha: :ahaha:

Inače, to mi je dobra drugarica, i upoznaću te s njom pri sledećem guranju ;)

Bata_lule
5th March 2010, 12:13 PM
Vetar duva pa razvaljuje, Nele ko pados u slobodnom letu, drži ga vetar
E kako sam se ja zabavljao ocekujuci da vetar stane samo na trenutak da vidim malo i orao pao, orao pao... al' nepredvidive vremenske prilike izneverise moja ocekivanja. Sve je bilo spremno i foto aparat da zabelezi taj trenutak i sok i sendvici da se proslavi al' ne ne i ne...

Brana
5th March 2010, 05:54 PM
U ovoj nivi na kojoj piše Brana je Brana :ahaha: Brano lave, samo napred :D :ziveli:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/sretenjski%202010/IMG_5164.jpg

dobio sam samo jednu nalepnicu za auto koju sam ostavio za poklon. morao sam i ja da stavim da neku oznaku.

MILOS
5th March 2010, 06:21 PM
miLE sve pohvale za slike. Profi, nema sta

necko
5th March 2010, 08:02 PM
E mile kad se setim:prti lada kano gorska niva. Posto nije bilo nasih sokolova Zileta i Zareta na ljutim krosacama da se razigravaju po proplancima,pritisnuti teskom nostalgijom pocesmo mi sa nasom Nivuskom da obilazimo oko borica i ostalog zbunja koje nije oduvao vetar normalno van staze :D
Pegla Lajka nema prepreka za nju,prolazimo koz zdravac sneg,prtimo nove staze,ko onaj sto copa na jednu nogu pa bolju prtinu pravi :ahaha: Ludilo...I taman kad smo pomislili da za nas nema prepreka kad na jednoj poljanici lepo prekrivenoj snegom nasadismo se na smet ko mladica na onu :krs: stvar.
Vrckali smo se napred nazad ali nista natikarili smo se sa nasom Nivuskom,a ona legla na onaj sneg otegla noge pa cini mi se sve uziva :krs:
.bem li ga koliko bi to uzivanje trajalo da se iza ne pojavi Bata Lule sa ekipom gorske sluzbe za otkopavanje iz lavina i smetova. :ser: Samo im je falio Bernadinac,ali nista zato tu smo nas dvojica kao najlepsi odgajivacki par... :ahaha: :ahaha:
To ce vam milE bolje oprica kako je bilo gledati sam prizor otkopavanja,posto je on na rukohvat od radnje motrio na kopace i kopacice :krs: :ahaha::ahaha:

Svi ce Revidirati i mi smo Revidirali

Bata_lule
8th March 2010, 10:21 PM
http://vanputa.blogspot.com/
obavezno ukljuciti zvuk i udobno se smestiti u stolicu. Vece slike se dobijaju na klik na postojece... a brzine idu u H.
Pozdrav

milE
8th March 2010, 11:33 PM
obavezno ukljuciti zvuk i udobno se smestiti u stolicu. Vece slike se dobijaju na klik na postojece... a brzine idu u H.
Pozdrav
Bravo bata Lule, složio si ga svaka čast, od ovoga se otvaraju čakre :ahaha: :ziveli:

Zaludan
8th March 2010, 11:47 PM
Alal ćufte Bata_lule.

P.S. šta su čakre??

milE
8th March 2010, 11:48 PM
http://en.wikipedia.org/wiki/Chakra :ser:
Ma nisu čakre ništa posebno Denise, samo kenjam :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zemunac
8th March 2010, 11:51 PM
Čakre su moćni energetski centri duše. Svaka pojedinačno ima posebnu funkciju i određene moći. Zdravstveno stanje naših čakri utiče na naše fizičko i mentalno zdravlje. Postoji nekoliko različitih delova duše, čakre su jedan osnovni deo. Postoje sedam osnovnih čakri koje se nalaze duž kičme i one su najmoćnije. Šest manjih, ali podjednako moćnih čakri nalaze se na svakoj strani kukova, ramena, i slepoočnica.

Najmoćnije od ovih jesu čakre ramena. Čakre deluju tako što nam ojačavaju dušu sa energijom. Ovih trinaest čakri su ključne za život. Niko ne može da živi bez njih.
Sedam čakri duž kičme jesu ’’sedam pečata’’, o kojima je pisano u Hrišćanskoj biblijskoj knjizi ’’Otkrovenja’’. Ovo su ’’sedam svetiljki vatre što gore pred tronom Boga.’’ U mnogim grimoarima i drevnim tekstovima, tajna reč za ’’čakru/e’’ jeste ’’Bog/ovi’’. Na primer, reference određenim ’’rečima moći’’ što ’’gospodare bogovima’’.

stara_planina
8th March 2010, 11:54 PM
http://img684.imageshack.us/img684/6879/cakra.jpg

milE
8th March 2010, 11:58 PM
E hebale me čakre kad sam ih pomenuo... :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
Do mudiju bata Lule! :ahaha: :ahaha: :ziveli:

Zaludan
9th March 2010, 12:00 AM
E, Bata lule, stvarno je super blog.

P.S. čakre nisu interesantne :ahaha: :ahaha:

Boki
9th March 2010, 12:06 AM
E hebale me čakre kad sam ih pomenuo... :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ziveli:
Do mudiju bata Lule! :ahaha: :ahaha: :ziveli:

ko te vukao za jezik. Ćuti. Dobro si prošao :ahaha: :ahaha: :ahaha:

necko
9th March 2010, 12:24 AM
Svaka čast Lule,za trenutak si me vratio na Dukat planinu.E mile revidiraj,pa da se vratimo na temu.

milE
9th March 2010, 12:32 AM
Originally Posted by Bata_lule
Pozdrav
Vidiš da već jesam :krs: :ahaha: :ahaha: :ahaha: Još jednom, bata Luletov sjajni putopis:

Zemunac
9th March 2010, 12:47 AM
Ja sam nesto revidirao....i prosto neznam da li sam bio pijan,ili lud...ali kao da sam video 13icu jednog nedeljnog popodneva kako ide preko tresibabe....

Bata_lule
9th March 2010, 08:55 AM
Ja sam nesto revidirao....i prosto neznam da li sam bio pijan,ili lud...ali kao da sam video 13icu jednog nedeljnog popodneva kako ide preko tresibabe....
Totalno je sumnjiva ta trinaestica... sve sam go subverzivni element, drzava napravi put a oni raspale preko planine, drzava pokrene siroku drustvenu akciju posne, niskokaloricne prehrane stanovnistva oni potegnu zaboravljeno grne... gledam ja to danima i razmisljam "matori su da budu anarhisti.. ne moze da bude" :confused: a onda shvatim da smo svi svedoci ponovo ozivljene hajducke tradicije iz srca Sumadije. :ahaha: :ahaha: :ahaha: :ahaha:

Zaludan
9th March 2010, 10:15 AM
Opet ja sa glupim pitanjima u domenu off-a > sta je trinaestica i sta je grne?

Bata_lule
9th March 2010, 10:43 AM
Opet ja sa glupim pitanjima u domenu off-a > sta je trinaestica i sta je grne?
Denise ne pratis na casu ali posto pokazujes ozbiljan entuzijazam - oprosteno ti je... :ziveli: :)
Trinaestica je broj sa haube bele gorske vile (lade nive) kojom se milE i Necko podvizavaju. Grne je grncarija - zemljani sud za pripremanje hrane u srbalja poznat i kao sac ili zemljana posuda za vodu.
Grne
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/Samar-Kop-Goc/13%20loboder2/IMG_3655.jpg

Trinaestica
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/Samar-Kop-Goc/12%20kornjaca/IMG_3644.jpg

Podvizavanje je monaska disciplina na putu duhovnog uzdizanja. Ko odmakne malo tim putem ceka ga konstantan kez na licu - zlobnici kazu da su to prvi simptomi ozbiljne psihoze. Medjutim cak i ako je psihoza toliko je lepa da to vise nije ni vazno...
Pogledaj poucnu temu "Necko i milE road trip - Samar, Kopaonik, Goč i tako to"... sada je to vec obavezna literatura za svakog offroad iskusenika.

milE
9th March 2010, 10:46 AM
Ovo je trinaestica:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/Samar-Kop-Goc/12%20kornjaca/IMG_3644.jpg

A ovo je grne:
http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/supergrne.jpg

http://i232.photobucket.com/albums/ee95/nesmajnik_2007/grne3.jpg

Bata Lule, ima hajdučije i van Šumadije, samo što voze američka kola radi kamuflaže :ahaha: :ahaha: :ziveli:

milE
9th March 2010, 10:47 AM
Eeeee, sapienti sat :ser: :ahaha: :ahaha:

Bata_lule
9th March 2010, 11:24 AM
...
Bata Lule, ima hajdučije i van Šumadije, samo što voze američka kola radi kamuflaže :ahaha: :ahaha: :ziveli:
Ima, ima brate milE... i ja sam vidjao takve :D mada su malo perverzni ... fali im ona toplina juznoslovenske duse. Al' kako god sve ce ih pripitomimo... jel tako? :ahaha:

kotcha
9th March 2010, 03:23 PM
A bre kad gi nadjemo NZS sve ce bude lakse.NJima.

kotcha
9th March 2010, 03:29 PM
Zemljana posuda za vodu-kanace,sac-poklopac,ispod koga,kad je vreeo moze da se pece pita,meso,pogaca...

necko
9th March 2010, 06:40 PM
Jeste brate milE i ja smo trasirali kraci put do Beograda preko Svrljiga,Tresibabe,Knjazevca,Miniceva,Zajecara...